Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

üsttekinin imzasını yorumla

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Majesty, keşke imzana eklediğin sözlerin sahiplerini de yazsaydın.
"İnsan insanın kurdudur.(
Homo homini lupus)" diyor Thomas Hobbes. Ben felsefi düşüncelerim açısından katılmıyorum bu söze. Kadın, kadının kurdudur olsaydı belki de:)
Hobbes, herkesin herkesle mücadele ettiği/çatıştığı bir toplumdan bahseder. Bu çatışmayı da engelleceyek egemen bir gücün varlığını savunur.Buna
da "Devlet" (leviathan) der.

SatanicMajesty

Yeni Üye
6 Eki 2010
65
0
0
34
Koskoca bir medeniyet tarihi ve şuan kendine modern diyen insanın yaşantısı gösteriyor ki;herkes herkes ile mücadale içinde.Bunun devlete,kurallara ve benzeri özgürlük kısıtlayıcılarına rağmen hiç aralıksız devam eden birşey olarak görürsek;o egemen gücün bu konuyu desteklemekten başka hiçbirşey yapmadığı açıktır.Ki bu durum o egemen gücün kalıcılığını arttıran başka bir etkendir :) Söze katılıyorum ama hobbes un düşüncesine değil.

@Anlamsız bir cümle.Bir insan sana birşey gösterdiğinde ister istemez önce parmağa bakar ve yönü algılarsın.Ya da insana bakar toptan bakıp bakmayacağın konusunda karara varırsın.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
insanları düşündürmek onlara zarar verdiğinden olsa gerektir ki nefret duyusuna ve bu yönde bir sapmaya neden olarak uzak durmalarına neden olan bir durum sayılabilir; ve fakat, insanlar düşünmeye sevk-edildikleri için her zaman mutlu olmuşlardır; tüm yıkımlara rağmen...

K

kuzeys

Ziyaretçi
sınıflı toplum anlayışının bir tahhakümü..

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
'düşünüyorum öyleyse varım'

hayır düşünmen için önce var olman gerekiyordu, varsın ki düşünebiliyorsun demiş Güneş gözlü'ye.

oguz8891

Yeni Üye
7 Ocak 2009
86
0
0
2024
İmzam olmamasına rağmen kendimi tutamayacağım özür dileyerek. İmzanı çok beğendim.

Bu arada imzamı şöyle kabul edebilirsiniz.

Özgür olan ruhum mu, bedenim mi?

Azadî

Yeni Üye
9 Ağu 2009
149
0
0
35
Her ikiside özgür değil.Ruhun , bedenini köleleştirken ... bedenin de ruhunu köleleştirir.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
herkesin aynı fikirde olması eşyanın doğasına aykırıdır; öyle olsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demek eksik kalacaktır; herkesin aynı fikirde olması demek hiç bir kimsenin düşünmüyor olması demektir; sürüleşmek...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
erkekler, kadınları kendilerine muhtaç hale getirdiklerinde güçlü olduklarını düşünürlerse de, acze düşerler; düşme yalnız onlara ilişkin olmaz, tüm toplum düşer...

../
"üsttekinin imzasını yorumla", kendi imzanı yorumla oldu...başlığı açan arkadaşım alınmasın dilerim.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Nietzche ve nihilizmi.

Latince ve Ispanyolca, dogru mu?:)

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Iste bu benim hem kendime hem herkese duydugum saygim. Ne kendime zarar veririm, ne de baskasina. Ben bir bireyim, bireysellikten arinip "insan" olmaktir, dilegim.

Saygısız bir dünyanın bir hiç olması ce bunu herkese saygı göstererek yapabileceğimiz anlatılıyor. Birey-Toplum, Toplum-Birey kurtarsın birbirlerini...

(Ben imza kullanmıyorum, öyleyse kullanmama sebebimi yorumla sıradaki arkadaş :) )

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Iste bu benim hem kendime hem herkese duydugum saygim. Ne kendime zarar veririm, ne de baskasina. Ben bir bireyim, bireysellikten arinip "insan" olmaktir, dilegim.

Saygısız bir dünyanın bir hiç olması ce bunu herkese saygı göstererek yapabileceğimiz anlatılıyor. Birey-Toplum, Toplum-Birey kurtarsın birbirlerini...

(Ben imza kullanmıyorum, öyleyse kullanmama sebebimi yorumla sıradaki arkadaş :) )

Basta, sekillerin sol alt ucunda "farkin farkindayim" yaziyor ve "iste bu" daki "bu" farkin farkinda olunduguna isaret ediyor.

Oyuzden yukaridaki imza aciklamasi, verilen tam imzanin aciklamasi degil.

Yalnis anlasilmasin, ben aciklamaniza bir yorum getiriyor degilim. Sadece tam imzanin ne oldugunu belirtmek icin bu mesaji yazdim.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular