Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Müzik Bağımlılığı

yekpare

Yeni Üye
6 Tem 2010
8
0
0
32
Sanırım, hiç hissetmediğimiz, hissedemeyeceğimiz, hissettiğimiz ve tadı damağımızda kalan, ya da hep düşlediğimizi hissettirdiği için müzik bağımlısıyız.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
müzik insanın doğaya karşı bir baş-kaldırısı/isyanıdır; ses, çığlık ve haykırmalardan beslenerek günümüze kadar gelen notaların dizilişlerindeki farklılık insan olanın ruhuna kendi kadim ırmağından akmaktadır; müzik insan olmanın unutulmaz dilidir.

ayşenur

Yeni Üye
25 Ağu 2010
236
0
0
33
müziğin olmadığı bi zaman vardıysa eğer, o zaman nasıl yaşıyordu insanlar?
müziksiz yaşanır mı?

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Müzik yetersiz kavram, ses olabilir. Dinlediğim müzik yok ama topuklu ayakkabı sesini dinlemeyi severim. Bu müzik olmasa da haz veriyor, müzikte haz veriyor. Bunları "Ses" altında toplayabiliriz.

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
İşte ben o bağımlılardan biriyim. "Tek sahip olduğum şey/servetim müzik arşivim." diye hep söylerim. Onlara bir şey olursa nasıl bir psikolojiye bürünürüm bilemiyorum. Kopyalarını almalıyım.(umarım ben kopyalarını almadan bir şey olmaz. Hep korktuğu başına gelen birisi olaraktan) .Dünya genelinde müziklere ilgim vardır. Kalan Müzik, bir de ben korunması gereken arşivlere sahibiz:)Belki bir gün yayınlarım arşivi de tehlikeli olabilir. Ben gideyim parayı verip arşiv oluşturayım siz de sağda solda müzik indirme programlarına benim listemi ekleyip müzik indirin(!)yok öylee, kaç yıl uğraştım ben o arşiv için:)
Eğer müzik bağımlılığınız varsa hangi müzikler var dünyada Türkiye'de vs. derseniz size Kalan Müzik ve Evrensel Müzik siteleri arşiv oluşturmanızda yardımcı olabilir.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
"Aşık olduğunu ne zaman anlarsın? Bütün şarkılar anlamlı gelmeye başladığında." Castle

Demek ki sevgiliye bağlı olduğumuz sürece, müzik bağımlısı olmaya devam edeceğiz :)

Felsefiyen

Yeni Üye
7 Nis 2012
27
0
6
30
Bence müzik aşk ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
İnsanlar sadece günlük sıkıntılardan kendini kurtarmak için dinler müziği.
Müzik denilen olayda aşk olmamalı.İnsan müzik dinlediği zaman bütün herşeyin gücü kendi elindeymiş gibi hissetmeli.

akbulut

Yeni Üye
19 Nis 2012
1
0
0
39
Müzik doğayı taklit eder,belki de müziğin mükemmel halini doğa yaptığı için .bizde bu yüzden çok seviyoruz müziği ,ondan vazgrçemiyoruz nasıl ki doğayı sevdiğimiz ve vazgeçemediğimiz gibi..

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
"Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.." (O.V.Kanık)

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
"Aşık olduğunu ne zaman anlarsın? Bütün şarkılar anlamlı gelmeye başladığında." (Castle)

İşte cevap bu :) aşık olduğumuz zaman, müzik bağımlısı oluyoruz.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular