2 para şaibeliyse hakime para yedirmek lazım.hakimi ikna edersen sorun kalmaz bence Türk adaletine sığın.Dün ki matematik sorusunda örüntü nasıl turkish örüntüyse burda da da böyle olmalı( amma saçmaladım dimi)
Turk dizileri seyredemiyorum.Ciddi anlamda tırnak yemeye başlıyorum.O yüzden parmaklarım yerinde kalsın diye seyretmiyorum.Ama cnbc de olan yada e2 olan dizilerim vardı.gEÇEN yıllarda house vardı, fakat adama aşık oldum ciddi aşık oldumsonra tekrar dizilerini seyrettim , kaydettim.Sonra aşkın tek traflı olması yüzünden yürümedi tabii
nip nuck, ve dexter vardı, var...yaa
Tırnaklarımı sıkıntıdan yiyodum, yani dizilere dayanmak içinyabancı dizilerde tırnak yemiyorum.Tertemiz aşk, sanırım seni asıl çeken ve mutlu eden tarafı o.Yoksa oyunculuklarından öte senin ruhuna hitap eden şey
30 bölüm izlediysen zaten pijama çekirdek konumuna geçmişsindir
![]()
Valla zeki insansın sen onları geçersin eminim başarılar diliyorum karamelbende kendime yemek yapıyodum zaten çalış çalış yemek yemeyi unutmuşum
![]()
Teşekkürler flzf ama zeka konusunda ben pek emin deilim![]()
Evet hata bende. Soruyu aklımda kaldığı kadarı naklettim, sorunun orjinalindeki 'only' ifadesini göz ardı etmiş oldum. Hakimin bildiği sadece sahte paraların, gerçek paralardan daha hafif olduğu.
Her ne ise, mantık ve yaklaşımın doğru.
Hakimin sadece sahte paraların gerçek paralardan daha hafif olduğunu biliyor ilkesine göre;
1 den 7 ye kadar sahte paraları, 8 den de 14 e kadar gerçek paraları numaralandırıyoruz.
1 ile 8 i tartıyoruz, (1 sol kefede, 8 sağ kefede) 1 hafif kaldığı için hakim 1 numaralı paranın sahte olduğunu anlıyor.
1 in yanına,9. ve 10. paraları yani gerçek paraları koyuyoruz, 8. paranın yanına da 2. ve 3. paraları koyup tartıyoruz. Bu kez sağ kefe hafif geliyor.Demek ki 2 ve 3 sahte paralar.
Üçüncü tartıda ise, sol kefeye 4., 5. , 6. ,7., 8., 9., ve 10. paraları koyuyoruz. (8,9 ve 10 gerçek paralar.ilk 2 tartıda gördük)
sağ kefeye ise, 1., 2., 3., 11., 12., 13., ve 14. paraları koyuyoruz (1,2,3 sahte paralar. Bunu ilk 2 tartıda gördük)
Sol kefe hafif gelir. 4., 5., 6. ,7 sahte olduğu için.
Hakim, 1,2, ve 3 ün. paraların sahte olduğunu biliyordu.sol kefedeki 8,9 ve 10.paralarında gerçek olduğunu biliyordu sol kefenin hafif gelmesi için 4,5,6 ve 7 nolu paraların sahte olması lazım.
Böylelikle hepsini bulmuş olur.
Temel olsaydi söyle sorar di (( burasi Cehennemin kapisi mi? ))![]()
benim fikrimce Cennet veya cehennem nicin hep iki secenek sunuluyor her ikisinide secmek istemezdim.
Seyrialemir sorular başlık içinde güncelleniyor en soru
Elimizde 6 yüzü değişik renkte birbirinin aynı küplerden 26 adet var bu küpleri kullanarak kaç değişik renkte küp yüzeyi örülebilir ?
Varmı bi fikrin![]()