Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Mantık Soruları(Çözdüğün soru yerine yenisini koymayacaksan bu başlığa girme arkadaş)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
yahu güncelledim 3 sayfa muhabbet ettik soru gerilerde kaldı yeni gelen yarışmacı arkadaşlara başarılar dilemek anlşamında yazdım onu ben :) [MENTION=4517]meyelan[/MENTION]

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Malesef henüz bende bulamadım ama bulduğum ipuçlarını söylemek gerekirse bu örüntü sayı sıraları çarpımları ile alakalı olabilir mesela1. sırada 3 var 1 in katı 3 2. sırada 6 var 2 nin katı 3. sırada 6 var gene 3 ün katı 5. sırada 15 in olması da düşüncemi güçlendiriyor ya özetle şöyle

1 1*3 3
2 2*3 6
3 3*2 6
4 4*4 16
5 5*3 15
6 6*4 24

gibi uzuyor bu sıra sayılarının kuvvetleri ilede alakalı olabilir vs benim düşünebildiklerim bu kadar.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
inan enaz bende senin kadar merak ediyorum şuan için çözemedik malesef

20 Ağu 2013
29
0
1
Sanırım soru da sormak gerekiyor.
Elimizde 14 para var. 7 si sahte, 7 si gerçek. Eksper bunu biliyor ve mahkemede 3 kez çift kollu terazide tartarak kanıtlamak istiyor.Hakim de sahte paraların aynı ağırlıkta olduğunu ve bunların gerçek paralardan daha hafif olduğunu biliyor.Eksper 3 kez çift kollu terazide tartarak bunu yapabilir mi?

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Benim bulduğum sayı 22, sonra ki sayı ise 30.Yukarda nasıl bulduğumu anlattım.Kafayı kaldırıp bakmak lazım.Bu arada çok pis nezle oldum.
Ama olsun arsızca, yine yaşam yine seni çok seviyorum mmm.Hapşuuuuuuu..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
çok yaşaaaaa...benden başka biri olmadığına göre birini demesi lazımdı.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Basamak sayısı ile o basamağın harf sayılarını çarpıyoruz. Örneğin 1. basamaktaki sayıyı, 1 in okunuşundaki harf sayısı ile çarpıyoruz.Bir ifadesi, 3 harfli 1.bir=1.3
1.bir=3
2. İki=6
3. Üç=6
4. dört=16
5. beş=15
6. altı=24
o halde 7. basamak
7.yedi= 28

Tebrik ederim ve teşekkür ederim rahatladım diyebilirim.Becede mantıklıı doğru cevap bu. Sayıların küpleri kareleri bölümleri arasında gidip geliyordum yahu meğer çok kolaymış :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Benim bulduğum sayı 22, sonra ki sayı ise 30.Yukarda nasıl bulduğumu anlattım.Kafayı kaldırıp bakmak lazım.Bu arada çok pis nezle oldum.
Ama olsun arsızca, yine yaşam yine seni çok seviyorum mmm.Hapşuuuuuuu..

Geçmiş olsun karamel bende senelik tatile girmiş gibiyim biliyormusun 3 gündür yatıyorum valla uyku ne güzel şeymiş be :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
saol flzf umarım ben 3 gün yatmam, yani yatamam :)sana da geçmiş olsun.avuç avuç teraflu içtim o da uyku yapıyor.Olsun hayat nezleyken de daha buğulu ve hapşırıklı da güzell.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Bu kuralı şimdi başım ağrıyor, anlamakta güçlük çektim.Ama çok ikna olmadım, belki de doğrudur.Biraz toparlanayım yazıcam tekrar..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Bana geçmiş olacak birşey yokki ben gayet iyim bütün resmi milli tatillerde forsa gibi çalışan biri olarak kendi kendimi ödüllendirdim. senelik tatil yapıyorum sadece. Hatta bunuda işlerim konusunda birkaç stratejik hamle tembellik ve eskiden değer verdiğim bir insanın evli çocuklu olabilme ihtimalininde etkisi var oh ne güzel birşeymiş böyle uzun tatil yahu ama alışmamak lazım yoksa hayattan men olucam yarın iş başı yapayım bari :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Sanırım soru da sormak gerekiyor.
Elimizde 14 para var. 7 si sahte, 7 si gerçek. Eksper bunu biliyor ve mahkemede 3 kez çift kollu terazide tartarak kanıtlamak istiyor.Hakim de sahte paraların aynı ağırlıkta olduğunu ve bunların gerçek paralardan daha hafif olduğunu biliyor.Eksper 3 kez çift kollu terazide tartarak bunu yapabilir mi?

Hım alışılagelmişin dışında bir eşit kollu terazi sorusu :)

Sizin gibi zeki birini aramızda görmek bizi memnun etti doğrusu sizi sık sık görmek dileğiyle ben şu soruyu biraz düşüneyim.

20 Ağu 2013
29
0
1
Soruda önemli bir ayrıntıya dikkat çekeyim, onu açmam lazım. Eksper hangi paraların sahte, hangilerinin gerçek olduğunu biliyor. Yani, soruyu toparlarsak;
Elimizde 14 para var. 7 si sahte, 7 si gerçek. Eksper hangi paranın gerçek, hangisinin sahte olduğunu biliyor ve mahkemede 3 kez çift kollu terazide tartarak kanıtlamak istiyor.Hakim de sahte paraların aynı ağırlıkta olduğunu ve bunların gerçek paralardan daha hafif olduğunu biliyor.Eksper 3 kez çift kollu terazide tartarak bunu yapabilir mi?
Şu an çeviri bir kitap hazırlığı içerisindeyim. Dünya genelinde sorulan matematik olimpiyatları sorularını Türkçeye çeviriyorum. Yabancı bir soru bu. Matematik Dünyası dergisinde de yayınlandı.
Çok dikkat isteyen bir soru.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Belli oluyor alışılagelmiş terazi sorularından değil Büyük olasılık guruplara haline bölüp tartımlardaki olası sonuçları en sade şekilde değerlendirmemiz ile paralardan 7 sinin sahte yada bir nevi diğerlerinden kesin olarak farklı olduğunu ispat etmemiz gerekiyor. Her olasılık içinde olasılıklar açılıyor bulununan paralar kalan değerler ağır gelme eşit gelme daha çok ağır gelme daha az ağır gelme gibi durumlar söz konusu guruplandırmalar ise kimbilir nasıl olmalı 4 4 4 2 3 3 3 3 2 5 5 4 gibi bir sürü olasılık daha var epey uğraştıracak bir soru şansımızda yardım ederse çözülür sizde çözümü varmı hocam :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Şimdi örüntüde ki mantık evet çok iyi anladım.Ama matematiksel mi, düşünsel mi ? onu işte ben alıyamıyorum.Neden mi? şimdi ingiltere de bu 7. basamak
seven=35 olacak
bizde 28 oldu ya,işte burda takıldım:)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Ve evet flzf hastalansak ta, yerlerde de sürünsekte çalışmak en güzeli.Mesela ben pazartesi yeni bir iş yerinde işe başlyacağım.Ama ama endişeli olmakla birlikte bir okadar da deli gibi mutluyum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular