- 20 Ağu 2013
- 29
- 0
- 1
Güzel soru.Elimizde 6 yüzü değişik renkte birbirinin aynı küplerden 26 adet var bu küpleri kullanarak kaç değişik renkte küp yüzeyi örülebilir ?
Sanırım çözebilirim, eve gider gitmez uğraşayım.
Güzel soru.Elimizde 6 yüzü değişik renkte birbirinin aynı küplerden 26 adet var bu küpleri kullanarak kaç değişik renkte küp yüzeyi örülebilir ?
Güzel soru.
Sanırım çözebilirim, eve gider gitmez uğraşayım.
Evet cevap 32.Sonunda beni anlayan biri çıktı çözsenizde çözmesenizde teşekkür ederimAyrıca zaten sizden başkasının çözebileceğine pek ihtimal vermiyordum
Diğer tenis turnuvasına katılan yarışmacıların cevabı doğrumu 32 kişimi katılmış başka bir cevabı varmıydı![]()
Evet cevap 32.
ama formülsüz bir yöntemi de var. Final maçından yani tersten giderek. Final maçında 2 kişi vardır.ve tek maçtır. Yarı final maçları 2 şer tanedir.Toplam 4 kişi vardır. Çeyrek final maçlarında 8 oyuncu vardır toplam.Final den çeyrek finale toplam 7 maç(1 maç final, 2 maç yarı final, 4 maç çeyrek final).Çeyrek finale 8 kişi çıkacağına göre 8 kişi elenmiştir,toplam 16 kişi vardır çeyrek final önce turda.Maç sayısı da 15 e eşit olur. 7 maç önceden vardı, 8 maçta şimdi 15 maç....gibi ilerleiyor.Seninki kadar kısa ve net değil ama bilmekte de yarar var.Tablo ile daha güzel açıklanabilirdi.
Ama sınavda olsam, senin yöntemi kullanırdım, çünkü bize hep, en güzel çözüm en kısa çözümdür diye öğretildi.Ekonomik olanı da budur
evet cözümü sabirsizlikla bende bekliyorum.
Şimdi benim çözmem bi yerde zaten olmaz kendi soruyo kendi çözüyo olurum allahtan Elektirikmühendisi miz varda çözüyor![]()
6..............birbirinin aynı küpse ve yüzeylerindeki renklerde aynı ise ve bir mozaik oluşturulmayacaksa 6 değişik renkte yüzey oluşur..yedinci bir renk yok.26 küpün olması şaşırtmaca olabilir ne karesi ne küpü...Seyrialemir sorular başlık içinde güncelleniyor en soru
Elimizde 6 yüzü değişik renkte birbirinin aynı küplerden 26 adet var bu küpleri kullanarak kaç değişik renkte küp yüzeyi örülebilir ?
Varmı bi fikrin![]()
ya ne bu şimdi 27...renk ne alaka..