Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Mantık Soruları(Çözdüğün soru yerine yenisini koymayacaksan bu başlığa girme arkadaş)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Şimdi örüntüde ki mantık evet çok iyi anladım.Ama matematiksel mi, düşünsel mi ? onu işte ben alıyamıyorum.Neden mi? şimdi ingiltere de bu 7. basamak
seven=35 olacak
bizde 28 oldu ya,işte burda takıldım:)

Karamel eleştirini anlıyorum ama soru dahi çocuk soruları çok yönlü çok değişik çok basit ama zekice düşünebiliyormu düşünemiyormu diye sorulmuş sorular. Bu yüzden soruyu hangi kaynakdan aldığımızı herzaman göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu tıpkı bilgisayarla satranç oynamaya benziyor bir insan özellikle tanıdığın bir insan ile stranç oynarsan zevklidir bilgisayar ile oynadığın zaman sıkıcı çünkü hamleler hakkında ufak tefek bilgi sahibisindir karşındaki kızınca dalınca ne gibi bir açık yakalayacağını bile hesaplayabilirsin bunun gibi yani :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Ve evet flzf hastalansak ta, yerlerde de sürünsekte çalışmak en güzeli.Mesela ben pazartesi yeni bir iş yerinde işe başlyacağım.Ama ama endişeli olmakla birlikte bir okadar da deli gibi mutluyum.

Allah utandırmasın karamel hayırlısı olur inşallah. Tekrar geçmiş olsun bu arada biran önce iyileş. Bende iyileşim herkes iyileşsin eraber koşup oynayalım kırlarda bayırlarda yok o öyle değildi ımmm Herkesle dost ol herkesle arkadaş hayat geçiyor bak yavaş yavaş bu şarkı geldi aklıma birden :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Yorumu değiştirdim bu arada eminim okumadın haksızlık olmasın diye uyarı notuı düşüyorum :D Bu arada soruyuda güncelliyim bari

Sanırım soru da sormak gerekiyor.
Elimizde 14 para var. 7 si sahte, 7 si gerçek. Eksper bunu biliyor ve mahkemede 3 kez çift kollu terazide tartarak kanıtlamak istiyor.Hakim de sahte paraların aynı ağırlıkta olduğunu ve bunların gerçek paralardan daha hafif olduğunu biliyor.Eksper 3 kez çift kollu terazide tartarak bunu yapabilir mi?

20 Ağu 2013
29
0
1
Şimdi örüntüde ki mantık evet çok iyi anladım.Ama matematiksel mi, düşünsel mi ? onu işte ben alıyamıyorum.Neden mi? şimdi ingiltere de bu 7. basamak
seven=35 olacak
bizde 28 oldu ya,işte burda takıldım:)
Türkiye zeka vakfının sorularını zaten pek beğenmem. Bizim bölümde bir kız vardı. Aynı dönem değiliz ama Boğaziçi üniversitesinde aynı bölümde okuduk.Necmiye diye bir kız. Türkiye zeka vakfının yarışmalarında Türkiye 1.cisi olurdu genelde.Oldukça zeki bir kızdı.Şimdi Stanfordda yanılmıyorsam...
Her ne ise, ondan merak sarıp ben de bakayım dedim ama yıllardır alışamadım sorularına. Emrehan Halıcı yı severim ama ucu açık olan ve evrensel olmayan çözüm yöntemine sahip soruları pek sevmiyorum.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Evet çözümü var.
İpucu: Her paraya sayı vermek (1,2,3 gibi) işimizi kolaylaştıracak.

Ben zaten o paralarla tanışır tanışmaz isimlendirdim onları ahmet mehmet zeliha . . . sınıf sınıf ayırmaya kümelendirmeye bile başladım anlıyacağınız bu ipucu pek bi işime yaramadı :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Teraziyi düşünüyorum.Ama kazık , ama olsun şimdi güzelce nezlemle baş başa kalıp , sümük ve mendil kordinatlarına odaklanıp , yarın terazi problemini nasıl çözemediğimi gösteririm:)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
[MENTION=4498]karamel[/MENTION] bizi tebrik ediyorum çok güzel çözemiyoruz :) Skeç yazamayan adamlara döndük burnunuda kendi haline bırak sonra derin tahriş olacak birde onun kaşıntı ve acısı ile mücadele edeceksin benden demesi :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Evet gerizekalılar olimpiyatları var ya biz ona hazılanıyoruz.Olsun o da bir katılım, bu siteden katılır madalyayı duvara asarız:)
Burun evet kötü yaaa.Nerden gelir bu kadar su, ve niye bitmez..ıyy neyse, hadi bana eyvallah:)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Evet gerizekalılar olimpiyatları var ya biz ona hazılanıyoruz.Olsun o da bir katılım, bu siteden katılır madalyayı duvara asarız:)
Burun evet kötü yaaa.Nerden gelir bu kadar su, ve niye bitmez..ıyy neyse, hadi bana eyvallah:)

Kendimi hakarete uğramış gibi hissettim ne gerizekalı diyorsun bize be kadın hayret bir olay :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Sana inat bende soruyu çözüyorum gerizekalıymış :)

Şimdi paraların exper tarafından bilindiğini ve sahte olanlar ile gerçek olanların kendi aralarında özdeş olduğunu biliyoruz.Geriye bunu halka anlatmak kalıyor anlatım kolay olsun diye 1 den 7 ye kadar sahte paraları numaralandırıyoruz. 8 den 14 kadar olanları gerçekleri ayrı numaralandırıyoruz

1.2.ve 8. parayı bir kefeye 9. 10. 11. parayı bir kefeye koyup tartıyoruz 1. tartımda 1. kefe hafif yukarıda kalır.

1.2.ve 8. parayı bir kefeye 3.4. ve12 parayı diğer kefeye koyuyoruz 2.tartımda kefeler eşittir.

1.2.ve 8. parayı bir kefeye 5. 6. 7. parayı diğer kefeye koyuyoruz bu sefer 1. kefe ağır aşağıda kalıcaktır

Bu sonuçlara göre 1 kefede 2 sahte 1 gerçek para vardır 1 tartımda 2. kefede 3 tane sağlam para vardırki 1. kefe yukarıda kalmıştır.

Bu sonuçlara göre 1 kefede 2 sahte 1 gerçek para vardır 2 tartımda 2. kefede 2 tane sahte 1 gerçek para vardırki ağırlıklar eşittir.

Bu sonuçlara göre 1 kefede 2 sahte 1 gerçek para vardır 3 tartımda 2. kefede 3 tane sahte para vardırki 1. kefe aşağıda kalmıştır.

sonuçları topladığımızda ise toplamda enaz 7 adet sahte paranın olduğunu kesin olarak bilebiliriz. Sahte paraların diğer paralardan daha hafif olduğunu bilmek şartı ile. Neden 3 lü guruplara ayırdım toplama işlemin yer değiştirme özelliğine dayanarak ihtimalleri azalttım 2+1 veya 1 + 1 +1 veya 1+2 olacak şekilde elimizde 3 kere tartma hakkı var çünkü ve ek olarak 1 kefenin hem aşağıda hem yukarıda hemde eşit olması bu üçlü guruplandırmada 1 kefedeki paraların 3 ününde sahte yada gerçek olmadığını isparlıyor. Diğer 2 paranın 13 ve 14 ün sahte olup olmadığıda önemli değil sanırım bizden istenen enaz 7 sinin sahte olduğunun kanıtlanması.

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
Teraziyi düşünüyorum.Ama kazık , ama olsun şimdi güzelce nezlemle baş başa kalıp , sümük ve mendil kordinatlarına odaklanıp , yarın terazi problemini nasıl çözemediğimi gösteririm:)
terazimi bak bende teraziyim,21 ekimde doğum günüm bu sene ilk kez kendimi kutluycam ,nasıl olsa doğru cevap bulamıyorum,terazi işini böyle aydınlatmak daha kolay sanırım,hayırlı olsun yeni işin karamel,benim için down seviye tespit soruları yayınlarsan rahat çözerim.:)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Sana inat bende soruyu çözüyorum gerizekalıymış :)

Şimdi paraların exper tarafından bilindiğini ve sahte olanlar ile gerçek olanların kendi aralarında özdeş olduğunu biliyoruz.Geriye bunu halka anlatmak kalıyor anlatım kolay olsun diye 1 den 7 ye kadar sahte paraları numaralandırıyoruz. 8 den 14 kadar olanları gerçekleri ayrı numaralandırıyoruz

1.2.ve 8. parayı bir kefeye 9. 10. 11. parayı bir kefeye koyup tartıyoruz 1. tartımda 1. kefe hafif yukarıda kalır.

1.2.ve 8. parayı bir kefeye 3.4. ve12 parayı diğer kefeye koyuyoruz 2.tartımda kefeler eşittir.

1.2.ve 8. parayı bir kefeye 5. 6. 7. parayı diğer kefeye koyuyoruz bu sefer 1. kefe ağır aşağıda kalıcaktır

Bu sonuçlara göre 1 kefede 2 sahte 1 gerçek para vardır 1 tartımda 2. kefede 3 tane sağlam para vardırki 1. kefe yukarıda kalmıştır.

Bu sonuçlara göre 1 kefede 2 sahte 1 gerçek para vardır 2 tartımda 2. kefede 2 tane sahte 1 gerçek para vardırki ağırlıklar eşittir.

Bu sonuçlara göre 1 kefede 2 sahte 1 gerçek para vardır 3 tartımda 2. kefede 3 tane sahte para vardırki 1. kefe aşağıda kalmıştır.

sonuçları topladığımızda ise toplamda enaz 7 adet sahte paranın olduğunu kesin olarak bilebiliriz. Sahte paraların diğer paralardan daha hafif olduğunu bilmek şartı ile. Neden 3 lü guruplara ayırdım toplama işlemin yer değiştirme özelliğine dayanarak ihtimalleri azalttım 2+1 veya 1 + 1 +1 veya 1+2 olacak şekilde elimizde 3 kere tartma hakkı var çünkü ve ek olarak 1 kefenin hem aşağıda hem yukarıda hemde eşit olması bu üçlü guruplandırmada 1 kefedeki paraların 3 ününde sahte yada gerçek olmadığını isparlıyor. Diğer 2 paranın 13 ve 14 ün sahte olup olmadığıda önemli değil sanırım bizden istenen enaz 7 sinin sahte olduğunun kanıtlanması.

Aferin flzf zaten akıllı olduğunu biliyorduk.Bak bir de matematik yönünü de gösterdin.
seni tekrar tebrik ediyorum ve inan sana kazık sorular bulmaya çalışacağım, kış günlerinde kestane yer , boza içer ve bu soruları çözeriz:)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
terazimi bak bende teraziyim,21 ekimde doğum günüm bu sene ilk kez kendimi kutluycam ,nasıl olsa doğru cevap bulamıyorum,terazi işini böyle aydınlatmak daha kolay sanırım,hayırlı olsun yeni işin karamel,benim için down seviye tespit soruları yayınlarsan rahat çözerim.:)

Teşekkürler meyelan.Nedir bu terazilerden çektiğim:)Her yer terazi, sizi gidi dengesizler sizi:)Dengeli olmak için bu kadar uğraşın hama hep dengeyi bozun hayatta..Bu arada estafurlah sen de zamanla çözeceksin bu soruları, flzf sana yardım eder:)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Bakalım sorunun çözümü doğrumu ama bi teyit etsinler. Ayrıca bulacağın sorular çokda kazık olmasın beynimin bir bölümü ister istemez 24 saat o soruya odaklanıyor misal bu soruyu uyumaya çalışırken birden çözdüm :p

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
flzf zaten beyin iyice sulanınca, kavramlar duygular iyice zihinde bulanınca aslında bizim zihnimizi meşgul eden ve takıldığımız şey birden kendini su üstüne çıkarıyor.Bu da muhtemelen geceleri oluyor.Dahiler, sanatçılar gibi.Ama insan , yarın işe gidecekse bu biraz kötü oluyor tabii.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
şimdi cevap doğrumu yoksa başka bir çözümü daha varmı 13 ve 14 numaralı paralar kafamı karıştırıyor.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Hayır ben bana düşeni yaptım mı yaptım enaz 7 paranın sahte olduğunu ispatladım diğer paralar bu durumda enaz 5 tanesi gerçek diğer 2 para şaibeli durumda o iki para için kalpazanlar ceza yiyebilirlerde yemeye bilirlerde yargıca ne yi ispatladığımı bilsem ona göre ispatlardım ben kimin avukatıyım arkadaş :D

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular