- 12 Mar 2009
- 850
- 2
- 0
- 38
Bunlarda gelecekse gelsinler artık, sıktı yaniBi zamanlar sirus derneğini falan takip ediyordum ama şimdi o da baydı beni.
Yokyok az sabırlı ol onlar gelmesin gerekirse biz gideriz
Bunlarda gelecekse gelsinler artık, sıktı yaniBi zamanlar sirus derneğini falan takip ediyordum ama şimdi o da baydı beni.
Benim bir kaç sorum olacak.
1-Bu kadar şey tesadüf eseri olamaz diyorsunuz. Her şeyin bir ilk nedeni olmalı diyorsunuz.
Peki, evren kendi kendine olamazsa evrenden çok daha mükemmel özelliklere sahip, süper ötesi bir güç (Tanrı) nasıl oluyor da, ilk nedensiz, ve bu kadar süper ötesi özelliği barındırarak varlığının başı olmadan olabiliyor?
2- Evrendeki evrimsel süreci neden göz ardı ediyorsunuz?
Yani, Dünya nın insanların yaşamına uygun olması, örneğin 2 milyar yıl önce değildi. Tedrici tedrici oldu. Evrenin evrimsel sürecinden sonra oldu. 2 milyar yıl geriye gitsek, Dünyada yaşayabilir miydiniz?
Dünya ya ve evrene dışarıdan bakan birisi olsanız, aynı şeyleri söyleyebilir miydiniz ve neye dayanarak?
Evrenin herzaman var olduğunuda varsayabiliriz,buda bir ihtimal.sonuçta büyük patlamayı oluşturan yokluk değildi.orda bizim şu an bilmediğimiz bir varlık vardı.ama o varlığın bilinçli bir yaratıcı olma ihtimali varken bir yandanda bilibçsiz sürekli süregelen şekil değiştiren bir evrendende söz etmek mümkünBir yaratıcının olmadığına inanan arkadaşlar ilk maddenin nasıl yokluktan kendi kendine var olduğunu düşünüyorlar acaba? Ben düşünüyorum da eğer büyük patlama ile evren var olduysa veya bazı kimyasalların veya bazı değişik maddelerin tepkimeleri sonucunda evren var olduysa demek ki o maddeleri de birinin yaratması lazım değil mi? Çünkü biz yokluktan söz ediyoruz, eğer hiçbir şey yoksa nasıl oluyor da bir madde yokluk içinden var oluyor. Öyle düşünüyorum ki yaratılmaya ihtiyacı olmayan, ölümsüz bir varlık olmalı ki hayatı da yaratabilsin. Yoksa bu varlık yaratılmaya ihtiyacı olan biriyse o zaman onu kim yarattı, onu yaratanı kim yarattı diye sormamız gerekirdi. Ama evren varsa, şuan yaşadığımıza göre demek ki var o zaman bunu bir gücün oluşturması gerekmez mi?
Herhangi bir bilimsel metotla dinleri yalanlamak ancak düşünmesini bilmeyenlerin işidir dinler ancak bu saçma metodu kullanır.
işin daha da garip tarafı;sizin inanan kişileri sanki ilimden bilimden kendini soyutlamış,dünyadan elini ayağını çekmiş kendini tanrısına adamış garip yaratıklar olarak görmeniz..sanki bilim sadece ateist kafir müşriklerin tekelindeymiş gibi...
E.Mühendisi bilim geçmişte açıklayamadığı çoğu şeyi açıklamış mı...neymiş onlar ki...elinde bir hücre bir atom iki de denklem al sana evrenin oluşumu..pek bi şey kalmamış canım az beklesek geri kalanı da açıklanır kendimizi ne diye yoruyoruz ki?
bu cümlede ne anlatmak istedin belki on kere okudum bir şey anlamadım bilim adamlarını mı yoksa dinleri mi karalamaya çalıştın?
hem ahlaki vicdani değerleri hangi bilim dalından öğrenecekmişiz saçma...
Bu yazdıklarına cevap verip vermemekte çok kararsız kaldım.işin daha da garip tarafı;sizin inanan kişileri sanki ilimden bilimden kendini soyutlamış,dünyadan elini ayağını çekmiş kendini tanrısına adamış garip yaratıklar olarak görmeniz..sanki bilim sadece ateist kafir müşriklerin tekelindeymiş gibi...
E.Mühendisi bilim geçmişte açıklayamadığı çoğu şeyi açıklamış mı...neymiş onlar ki...elinde bir hücre bir atom iki de denklem al sana evrenin oluşumu..pek bi şey kalmamış canım az beklesek geri kalanı da açıklanır kendimizi ne diye yoruyoruz ki?
Havaya atılan bir top neden yere düşer? Yerçekimi mi olabilir mibilim elde olanı inceleyip ne olduğunu nasıl olduğunu gözlemler sonucu cevaplıyor,neden sorusuna cevap veremiyor..yaklaşık bir senedir bu forumdayım buna benzer onlarca başlık açıldı belki binlerce mesaj var ama neden sorusunun cevabı yok..yok yani neden?
Demek ki orada bakteri yaşıyorsa, hak din islamiyettir.Bunu nasıl da düşünemedim. Hemen Kuranı açıp bakalım,eminim bir yerlerde o bakteri neden var anlatıyordurokyanusun bilmem kaç bin metre derinliğinde hiç bir deniz canlısının yaşayamadığı volkanik bacalarda ki bakteri neden var?
Neyin sıcak, neyin soğuk olduğu beni ilgilendirmez. Ben doğru neyse onun peşindeyim..sonsuzluktan milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki galaksilerden bahsediyor bilim,milyarlarca yıldız milyonlarca galaksi...bilimin açıkladığı hadi uyarlayalım şu koca evrende bir meteor parçası kalıyor...ve elde olanı..bu size kolaycılık gibi gelebilir ama değil tanrı fikri daha sıcak...
Nedeni çok basit. Düşünmekten korkmak...birbirimiz yormayalım,senin milyonlarca daha açıklaman gereken şey var benim bir tek tanrım,bu daha kolay..ama merak işte neden???
Havaya atılan bir top neden yere düşer? Yerçekimi mi olabilir mi
Ayrıca, bilimin cevap veremediği bir neden sorusu olduğunda, bunu kim cevaplayacak. Kalın kafalı mollaların uydurduğu kitaplarda mı arayacağız bu cevapları.Peki onlar neye dayanarak cevaplayacaklar. İnançlarına mı...Ya da en iyisi İncili ya da Kuranı açıp bakalım. Bilim cevaplayamıyor, bin kusur yıl önce yazılan kitaplarda kurtuluşu arayalım.
Neyin sıcak, neyin soğuk olduğu beni ilgilendirmez. Ben doğru neyse onun peşindeyim.
Nedeni çok basit. Düşünmekten korkmak..
E.mühendisi, biraz sakin olup inançlı olanrıda tahrik etmeden tartışma yapmamız lazım.Sizin de değerli görüşlerinize, fikirlerinize tıp kı sakal gibi bu ortam ihtiyaç duyacaktır.Paylaşımlar bu düzeyde olursa ne olacak, elimize bir şey geçmeyecek.Birileri ayrılmak durumunda kalacak.Evren de inanmayanlar için de, gizem ve açıkllanmayan çok şey var .Bırakın BİNGBANG'İ bilim adamları bir anne sütünün orjinalini bile yapamıyor.Buldukları formüller ne olursa olsun anne sütü içmeyen bir çocuğun zeka düzeyi 10-15 puan eksiyle başlıyor hayata..biliyorum çok basit bir örnek ama en basite bilerek yöneldim.Sakinlik ve araştırma, öğrenme gücümüzü kullanarak ve biraz da zevk almayı, mutlu etmeyi öğrenerek paylaşırsak herşeyi bence daha verimli oluruz..
elektonik mühendisi zaten sakin aslında onu tahrik eden ne biliyormusunm aynen şu durum
iki insan düşün aynı iş yerinde çalışıyorlar biri oldukca zeki ve çalışkan diğeri oldukca vasat patron torpilli. Bu çalışkan x ile tembel y çalışıp didinip kokoca bir yıl sonunda durum değerlendirme toplantısına katılıyorlar .toplantıda y nin torpili başkanlık yapıyor gerçek duruma göre x epey bir yol kat etmiş çalışmış üretmiş y ise hiçbir şey yapmamış üstüne x e hep engel olmuş onun tam verimle çalışmasını engellemiş fakat torpil patron şu muameleyi yapıyor
bütün sene boyunca istenen hiçbir şey yapılmamış hele x sen senden hep 10 beklerken arasıra 9 arasıra 10 yapmışsın kendine biraz çekidüzen ver. Y sen elinden geleni yapmışsın yaptıkların bizim için o kadar değerli ki anlatamam senden hep 100 beklerken 1 ( oda x in yaptıklarından nemalanmaları) yapmışsın bazen hiç yapmamışsın senin canın sağolsun sen bizim kıymetlimizsin bu arada babanlar nasıl evladım ya annen gil toplantıdan sonra bi görüşelim.
Işte bu x burada bilim y ise inançlar dinler tabular oluyor.bu durumda kim kimi tahrik ediyor acaba. Insanlığa yaraları katkıları zararları belli bu iki düşünce arasında hangisine haksızlık yapılıyor. Bilimin oldukca üstün oluşundan bu umursamaz tavrı ; bu halde bile din rahat durmuyor bilim sayesinde geçindiği halde bilim kullanılarak din üstün gösterilip bilim kötüleniyor.
Yukarıdaki örnekde x istifa edip yeni bir iş bulup zaten zaten o y ve torpilini geçicektir. Bu yüzden tahrik olmaya pek gerek yok aslında. Ancak insan kendini savunmak istiyor işte.