Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İlk Madde nasıl kendiliğinden var oldu?

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Bunlarda gelecekse gelsinler artık, sıktı yani:) Bi zamanlar sirus derneğini falan takip ediyordum ama şimdi o da baydı beni.

Yokyok az sabırlı ol onlar gelmesin gerekirse biz gideriz :) sirus derneğinide bi parantezle aç googleye yazdırma şimdi bana bilgili gözükcem diye sormuycağımı sanıyorsan aldanırsın bilmiyorum sirus derneğini. Bu uzaylılara tapan tarikatlar filan oluyo onlar gibi birşeymi yoksa :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
flzf olan sensin ben bir şey demiycem.Sirus uzay derneği , ufo camiası bu dernekle çok içli dışlı.Dernek uzaylı var her an aramızda gibi mavralarla bilhasa genç popülasyona yönelmiş durumda.İlgilenenler ciddi diddi uzaylı bekleyenler( bekleme noktaları varmış:) ) var..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Anladım magazinel bilim olayları garip ama hiç merak etmiyorum doğrusu uzaylı diye tabir edilen canlılar varmı yokmu diye :)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Benim bir kaç sorum olacak.

1-Bu kadar şey tesadüf eseri olamaz diyorsunuz. Her şeyin bir ilk nedeni olmalı diyorsunuz.

Peki, evren kendi kendine olamazsa evrenden çok daha mükemmel özelliklere sahip, süper ötesi bir güç (Tanrı) nasıl oluyor da, ilk nedensiz, ve bu kadar süper ötesi özelliği barındırarak varlığının başı olmadan olabiliyor?

Olduğumuz yerden yani varolduğumuzu anladığımız yerden artık ileri sonsuza gitmek mantıklıdır..1 milyar yıl, 1 trilyon yıl , 1 katilyon yıl..devam edebiliriz sonsuz zamanda sonsuza kadar saymak imkansızdır ancak bu olabilirdir. ama eksi bir milyar yıl, eksi 1 trilyon yıl, eksi 1 katrilyon yıl diyerek eksi sonsuza sayarak gitmek mantıklı olsada bu sonunda varolanı açıklayamaz varlık bir yerden başlamak zorundadır yani bu gözlemlediğimiz evrenin eksi sonsuzdan gelmesi imkansızdır (geçmiş zaman ve geçmiş zamandaki olaylar sonsuz olamaz)bir yerden başlamak zorundadır. bu ancak bir özgür irade ile açıklanabilir bu iradede Tanrıdır.

2- Evrendeki evrimsel süreci neden göz ardı ediyorsunuz?
Yani, Dünya nın insanların yaşamına uygun olması, örneğin 2 milyar yıl önce değildi. Tedrici tedrici oldu. Evrenin evrimsel sürecinden sonra oldu. 2 milyar yıl geriye gitsek, Dünyada yaşayabilir miydiniz?
Dünya ya ve evrene dışarıdan bakan birisi olsanız, aynı şeyleri söyleyebilir miydiniz ve neye dayanarak?

Yılların bir önemi fazlaca yok ,milyar değil trilyon yıl geçse varlığın başlangıcı eksi sonsuzla açıklanamaz.. bu sebeple evren hep vardı demek yerine bu evreni yaratan bir özgür irade (Tanrı) hep vardı demek daha mantıklıdır..

20 Ağu 2013
29
0
1
Fakat, Tanrı ya atfettiğiniz özellikler, paradoks doğurur. Şöyle ki,düşünün henüz, Güneş yeni yaratılmış. Tanrı herşeye gücü yeten ve herşeyi bilen bir varlık ise, herşeyi bildiği için, yaklaşık 11 milyar yıl sonra bu Güneş in yakıtını tüketip söneceğini de bilecek. Yani onun sönmüş halini de görecek ve bilecek. Geleceği bilen Tanrı bunu da bilecek değil mi.
Peki, geleceği bildiği andan itibaren, Güneş in ömrünü değiştirebilir mi?
Onu 15 milyar yıl yapabilir mi? Buna gücü yetebilir mi..
Eğer gücü yeter ve değiştirebilirse, geleceği önceden görememiş olacak. Eğer müdahale edemezse de, saçma olacak. Gücü yetmmeiş olacak.
Bu diğer paradokslardan farklı.Tanrı ya atfedilen özelliklerden 2 özelliğin, herşeyi bilme ve herşeye gücü yetme özelliklerinin yarattığı paradoksu getiriyor.
Sanıldığı kadar anlaşılması kolay değildir. Zira, Tanrı geleceği gördü ama onu değiştirebilir herşey onun isteğine bağlı denildiği anda, gelecek aslında görülmemiş oluyor.

Özellikle sonsuzluk kavramı ile ilgili bir sorum olacak.
Evrenin bir sonu var mıdır. Varsa, bu son nerededir ve o sonda ne vardır, ne olabilir?
Ne düşünüyorsunuz

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Sorduğun soru zaman paradokslarına çok benziyor mesela zamanda yolculuk mümkün olsa (ki bu anladığımız anlamda mümkün değil çünkü sizi oluşturam moleküllerde geçmişteki yerlerinde olduklarında siz olmayacaksınız) ve anneniz ile babanızın tanışmasını engellerseniz siz olmayacak ve zamanda yolculuk yaptığınız tarihe ulaşamayacaksınız ve zamanda geriye gidip bu olayı engelleyemiyceksiniz. bu taktirde siz ilerleyen tarihte doğup zaman yolculuğu yapabilecekmisiniz :) Diyelimki ile bile mümkün değil gördüğünüz üzre :)

Evrenin sonu olabilir belki başıda vardır fakat biz bunları çözdüğümüz zaman artık insan olmayacağız onuda iyi biliyorum.

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Bir yaratıcının olmadığına inanan arkadaşlar ilk maddenin nasıl yokluktan kendi kendine var olduğunu düşünüyorlar acaba? Ben düşünüyorum da eğer büyük patlama ile evren var olduysa veya bazı kimyasalların veya bazı değişik maddelerin tepkimeleri sonucunda evren var olduysa demek ki o maddeleri de birinin yaratması lazım değil mi? Çünkü biz yokluktan söz ediyoruz, eğer hiçbir şey yoksa nasıl oluyor da bir madde yokluk içinden var oluyor. Öyle düşünüyorum ki yaratılmaya ihtiyacı olmayan, ölümsüz bir varlık olmalı ki hayatı da yaratabilsin. Yoksa bu varlık yaratılmaya ihtiyacı olan biriyse o zaman onu kim yarattı, onu yaratanı kim yarattı diye sormamız gerekirdi. Ama evren varsa, şuan yaşadığımıza göre demek ki var o zaman bunu bir gücün oluşturması gerekmez mi?
Evrenin herzaman var olduğunuda varsayabiliriz,buda bir ihtimal.sonuçta büyük patlamayı oluşturan yokluk değildi.orda bizim şu an bilmediğimiz bir varlık vardı.ama o varlığın bilinçli bir yaratıcı olma ihtimali varken bir yandanda bilibçsiz sürekli süregelen şekil değiştiren bir evrendende söz etmek mümkün

20 Ağu 2013
29
0
1
Aslında o arkadaşın yanılgısı, büyük patlamanın hiçlikten meydana geldiğini sanması. Bilim dünyası, big bangden önceye gidemiyor şimdilik.
Teologlar da bu boşluğu kullanıyor. Zaten dinler, bilimin boşluklarını kurnazca dolduruyorlar.

Büyük patlamadan öncesi hakkında bilgimiz şimdilik yok diyor bilim. Ama bilim, geçmişte açıklayamadığı çoğu şeyi açıkladı. Zaten bilimi dinlerden ayıran da budur. Dinler, dogmatiktir. Ve değişmezler.Reformist çabalarla çağa ayak uydurmaya çalışsalar da, KAÇINILMAZ ÖLÇÜDE DOGMATİKTİR.
Halbuki, bilim, cevap veremediği yerde susar ama araştırmaya devam eder. Maalesef dinler, bu boşluğu fırsat bilip doldururlar.
Büyük patlama, çok değişime uğradı. İnsanlar büyük patlama deyince, yaklaşık 14 milyar yıl önce, bir noktada oluşan patlama sanıyor.
Halbuki, aynı anda birçok yerde olması kuvvetle muhtemel.
Burada asıl sorun, adı her ne kadar big bangse de klasik anlamda böyle bir patlamanın olmaması. Aksi takdirde, evrendeki genişlemin hızını açıklamak çok zor. Maddelerin ışık hızından bile hızlı gitmesi lazım. Muhtemelen (ki Alan Guth a göre böyledir), genişlemeyi gerçekleştiren uzayın dokusudur. Uzayın dokusunun esnemesi, galaksiler arası kaçışı artırıyor.
Tabi ki, içinde samanyolu ve andromeda galaksileri birbirine yaklaşıyor. Bu da sanırım evrenin şeklinden kaynaklı.

Uzun lafın kısası, dinler hiç ölmeyecek. Bilim ne kadar ilerlerse, yeni sorular soracak. Bu beraberinde cevapsız soruları doğuracak.Dinler, bu boşluğu fırsat bilecek.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
İşin garip tarafı bigbang ve evrim teorisi bilim adamlarından çok din adamlarının gündeminde.Ve işin dahada garip tarafı bu iki teoride bana bilimsel olamayacak kadar mantıksız geliyor
Başlangıç noktasal bir şekilde hızla genişleyerek olsa elimize ne geçer ki biz buna klasik anlamda patlamada diyebiliriz.Yani abra kadabra aaa bak birden evren oldu yaratıldı bu yaratıldı tabiii canım başka ne olabilirdiki eski edebi metinler böyle diyor ya :)
Yada evrim canlı içinden canlılar türese ne türemese ne Amaç burdaaaa aaa bakın dinler yalan söylüyor demek mi. Zaten ucu açık ifadeler var o kutsal sanılan metinlerde, öyleki bir ayeti öyle bir yorumlarsanız ki dine göre insan öldürmek cennetlik bir sevap Bir ayeti öylebir yorumlarsınız ki adam öldürmek affedilmeyecek bir günah oluyor zaten çelişkiler taaa buralardan başlıyor. Herhangi bir bilimsel metotla dinleri yalanlamak ancak düşünmesini bilmeyenlerin işidir dinler ancak bu saçma metodu kullanır. Çünkü tutunabilecek hiçbir insani vicdanlı mantıklı yanları yok.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
işin daha da garip tarafı;sizin inanan kişileri sanki ilimden bilimden kendini soyutlamış,dünyadan elini ayağını çekmiş kendini tanrısına adamış garip yaratıklar olarak görmeniz..sanki bilim sadece ateist kafir müşriklerin tekelindeymiş gibi...

E.Mühendisi bilim geçmişte açıklayamadığı çoğu şeyi açıklamış mı...neymiş onlar ki...elinde bir hücre bir atom iki de denklem al sana evrenin oluşumu..pek bi şey kalmamış canım az beklesek geri kalanı da açıklanır kendimizi ne diye yoruyoruz ki?

Herhangi bir bilimsel metotla dinleri yalanlamak ancak düşünmesini bilmeyenlerin işidir dinler ancak bu saçma metodu kullanır.

bu cümlede ne anlatmak istedin belki on kere okudum bir şey anlamadım bilim adamlarını mı yoksa dinleri mi karalamaya çalıştın?

hem ahlaki vicdani değerleri hangi bilim dalından öğrenecekmişiz saçma...

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
işin daha da garip tarafı;sizin inanan kişileri sanki ilimden bilimden kendini soyutlamış,dünyadan elini ayağını çekmiş kendini tanrısına adamış garip yaratıklar olarak görmeniz..sanki bilim sadece ateist kafir müşriklerin tekelindeymiş gibi...

E.Mühendisi bilim geçmişte açıklayamadığı çoğu şeyi açıklamış mı...neymiş onlar ki...elinde bir hücre bir atom iki de denklem al sana evrenin oluşumu..pek bi şey kalmamış canım az beklesek geri kalanı da açıklanır kendimizi ne diye yoruyoruz ki?

bu cümlede ne anlatmak istedin belki on kere okudum bir şey anlamadım bilim adamlarını mı yoksa dinleri mi karalamaya çalıştın?

hem ahlaki vicdani değerleri hangi bilim dalından öğrenecekmişiz saçma...

Bu iki düşünceyi inanç meselesi haline getiren herhangi bir kimse bilim insanı olamayacak karekterdedir diyorum kısaca. Bırakın bilim insanı olmayı gitsin kendini kiliseyemi kapatıyo camiyemi putamı tapıyo neye tapıyosa tapsın bilimi ağzına bile almasın bence :)

20 Ağu 2013
29
0
1

Bu yazdıklarına cevap verip vermemekte çok kararsız kaldım.
Çünkü, sanki hiç düşünmeden yazmışsın gibi. Halbuki, bilimin geçmişte çaresiz kaldığı ama bugün açıklayabildiği milyonlarca şey var.
En basiti veba salgını. Geçmişte, 1300 lü yıllardan itibaren ortalığı kasıp kavuran hastalık. Öldürücü etkisini durduramayan hatta bir dönem Avrupanın yarısının bu hastalıktan ölmesine engel olamayan bilim dünyası, bu hastalığın antibiyotiğini keşferederek bu hastalığın ölümcül etkisini ortadan kaldırmıştır.

Bunun gibi milyonlarca örnek verilebilir. Ama verdiğin cevaptan dolayı halen şaşkınlığımı atamadım.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
bende aynı şaşkınlık içindeyim,hala fikrinizi savunabilmenize..

bilim elde olanı inceleyip ne olduğunu nasıl olduğunu gözlemler sonucu cevaplıyor,neden sorusuna cevap veremiyor..yaklaşık bir senedir bu forumdayım buna benzer onlarca başlık açıldı belki binlerce mesaj var ama neden sorusunun cevabı yok..yok yani neden?

milyonlarca şey...allah allah bu milyonlarca şey neden var ki?hep ihtiyaç duyduğumuz günlük yaşamda rastladığımız şeyler göz önüne geliyor,okyanusun bilmem kaç bin metre derinliğinde hiç bir deniz canlısının yaşayamadığı volkanik bacalarda ki bakteri neden var?

milyonlarca şey deyince büyük bir şeymiş gibi algılanmasın..sonsuzluktan milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki galaksilerden bahsediyor bilim,milyarlarca yıldız milyonlarca galaksi...bilimin açıkladığı hadi uyarlayalım şu koca evrende bir meteor parçası kalıyor...ve elde olanı..bu size kolaycılık gibi gelebilir ama değil tanrı fikri daha sıcak...

birbirimiz yormayalım,senin milyonlarca daha açıklaman gereken şey var benim bir tek tanrım,bu daha kolay..ama merak işte neden???

20 Ağu 2013
29
0
1
bilim elde olanı inceleyip ne olduğunu nasıl olduğunu gözlemler sonucu cevaplıyor,neden sorusuna cevap veremiyor..yaklaşık bir senedir bu forumdayım buna benzer onlarca başlık açıldı belki binlerce mesaj var ama neden sorusunun cevabı yok..yok yani neden?
Havaya atılan bir top neden yere düşer? Yerçekimi mi olabilir mi:)

Ayrıca, bilimin cevap veremediği bir neden sorusu olduğunda, bunu kim cevaplayacak. Kalın kafalı mollaların uydurduğu kitaplarda mı arayacağız bu cevapları.Peki onlar neye dayanarak cevaplayacaklar. İnançlarına mı...Ya da en iyisi İncili ya da Kuranı açıp bakalım. Bilim cevaplayamıyor, bin kusur yıl önce yazılan kitaplarda kurtuluşu arayalım.

okyanusun bilmem kaç bin metre derinliğinde hiç bir deniz canlısının yaşayamadığı volkanik bacalarda ki bakteri neden var?
Demek ki orada bakteri yaşıyorsa, hak din islamiyettir.Bunu nasıl da düşünemedim. Hemen Kuranı açıp bakalım,eminim bir yerlerde o bakteri neden var anlatıyordur :)

.sonsuzluktan milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki galaksilerden bahsediyor bilim,milyarlarca yıldız milyonlarca galaksi...bilimin açıkladığı hadi uyarlayalım şu koca evrende bir meteor parçası kalıyor...ve elde olanı..bu size kolaycılık gibi gelebilir ama değil tanrı fikri daha sıcak...
Neyin sıcak, neyin soğuk olduğu beni ilgilendirmez. Ben doğru neyse onun peşindeyim.

.birbirimiz yormayalım,senin milyonlarca daha açıklaman gereken şey var benim bir tek tanrım,bu daha kolay..ama merak işte neden???
Nedeni çok basit. Düşünmekten korkmak..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Havaya atılan bir top neden yere düşer? Yerçekimi mi olabilir mi:)

Ayrıca, bilimin cevap veremediği bir neden sorusu olduğunda, bunu kim cevaplayacak. Kalın kafalı mollaların uydurduğu kitaplarda mı arayacağız bu cevapları.Peki onlar neye dayanarak cevaplayacaklar. İnançlarına mı...Ya da en iyisi İncili ya da Kuranı açıp bakalım. Bilim cevaplayamıyor, bin kusur yıl önce yazılan kitaplarda kurtuluşu arayalım.

ya çok geriden geliyorsun geç bu yer çekim zırvalarını,hem kim dedi sana Kur'an ı aç bak cevabı orada diye..yazık ezbercilik kötü bişey..

Neyin sıcak, neyin soğuk olduğu beni ilgilendirmez. Ben doğru neyse onun peşindeyim.

bizde öyle..

Nedeni çok basit. Düşünmekten korkmak..

hakkında hiç bir şey bilmediğin Kur'an da hep buna vurgu yapar düşün,düşün düşün...yüzlerce ayette hiç mi akıl etmezsiniz der...Kur'an da senin merak ettiğin yok yer çekimi yok bilmem ne mikrobu hiç bir şey bulamazsın seni bilime doğaya ve araştırmaya teşvik eder...

biraz oku bilgi edin ondan sonra sataş,becerebiliyorsan sen de biraz düşün kendi fikirlerini yaz,klişeleşmiş cümleler kurma..

farklılık yaratacağını düşünmüştüm,yanılmışım..

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
E.mühendisi, biraz sakin olup inançlı olanrıda tahrik etmeden tartışma yapmamız lazım.Sizin de değerli görüşlerinize, fikirlerinize tıp kı sakal gibi bu ortam ihtiyaç duyacaktır.Paylaşımlar bu düzeyde olursa ne olacak, elimize bir şey geçmeyecek.Birileri ayrılmak durumunda kalacak.Evren de inanmayanlar için de, gizem ve açıkllanmayan çok şey var .Bırakın BİNGBANG'İ bilim adamları bir anne sütünün orjinalini bile yapamıyor.Buldukları formüller ne olursa olsun anne sütü içmeyen bir çocuğun zeka düzeyi 10-15 puan eksiyle başlıyor hayata..biliyorum çok basit bir örnek ama en basite bilerek yöneldim.Sakinlik ve araştırma, öğrenme gücümüzü kullanarak ve biraz da zevk almayı, mutlu etmeyi öğrenerek paylaşırsak herşeyi bence daha verimli oluruz..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
E.mühendisi, biraz sakin olup inançlı olanrıda tahrik etmeden tartışma yapmamız lazım.Sizin de değerli görüşlerinize, fikirlerinize tıp kı sakal gibi bu ortam ihtiyaç duyacaktır.Paylaşımlar bu düzeyde olursa ne olacak, elimize bir şey geçmeyecek.Birileri ayrılmak durumunda kalacak.Evren de inanmayanlar için de, gizem ve açıkllanmayan çok şey var .Bırakın BİNGBANG'İ bilim adamları bir anne sütünün orjinalini bile yapamıyor.Buldukları formüller ne olursa olsun anne sütü içmeyen bir çocuğun zeka düzeyi 10-15 puan eksiyle başlıyor hayata..biliyorum çok basit bir örnek ama en basite bilerek yöneldim.Sakinlik ve araştırma, öğrenme gücümüzü kullanarak ve biraz da zevk almayı, mutlu etmeyi öğrenerek paylaşırsak herşeyi bence daha verimli oluruz..

Elektonik mühendisi zaten sakin aslında onu tahrik eden ne biliyormusunm aynen şu durum

İki insan düşün aynı iş yerinde çalışıyorlar biri oldukca zeki ve çalışkan diğeri oldukca vasat patron torpilli. Bu çalışkan x ile tembel y çalışıp didinip kokoca bir yıl sonunda durum değerlendirme toplantısına katılıyorlar .Toplantıda y nin torpili başkanlık yapıyor gerçek duruma göre x epey bir yol kat etmiş çalışmış üretmiş y ise hiçbir şey yapmamış üstüne x e hep engel olmuş onun tam verimle çalışmasını engellemiş Fakat torpil patron şu muameleyi yapıyor

Bütün sene boyunca istenen hiçbir şey yapılmamış hele x sen senden hep 10 beklerken arasıra 9 arasıra 10 yapmışsın kendine biraz çekidüzen ver. Y sen elinden geleni yapmışsın yaptıkların bizim için o kadar değerli ki anlatamam senden hep 100 beklerken 1 ( oda x in yaptıklarından nemalanmaları) yapmışsın bazen hiç yapmamışsın senin canın sağolsun sen bizim kıymetlimizsin bu arada babanlar nasıl evladım ya annen gil toplantıdan sonra bi görüşelim.

İşte bu x burada bilim Y ise inançlar dinler tabular oluyor.Bu durumda kim kimi tahrik ediyor acaba. İnsanlığa yaraları katkıları ZARARları belli bu iki düşünce arasında hangisine haksızlık yapılıyor. Bilimin oldukca üstün oluşundan bu umursamaz tavrı ; bu halde bile din rahat durmuyor bilim sayesinde geçindiği halde bilim kullanılarak din üstün gösterilip bilim kötüleniyor.

Yukarıdaki örnekde x istifa edip yeni bir iş bulup zaten zaten o y ve torpilini geçicektir. Bu yüzden tahrik olmaya pek gerek yok aslında. Ancak insan kendini savunmak istiyor işte.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
İlk maddeyi bulabilirsiniz belki ama nasıl olduğundan yada yaratıldığından emin olbileceğiniz konusunda büyük şüphelerim var :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
elektonik mühendisi zaten sakin aslında onu tahrik eden ne biliyormusunm aynen şu durum

iki insan düşün aynı iş yerinde çalışıyorlar biri oldukca zeki ve çalışkan diğeri oldukca vasat patron torpilli. Bu çalışkan x ile tembel y çalışıp didinip kokoca bir yıl sonunda durum değerlendirme toplantısına katılıyorlar .toplantıda y nin torpili başkanlık yapıyor gerçek duruma göre x epey bir yol kat etmiş çalışmış üretmiş y ise hiçbir şey yapmamış üstüne x e hep engel olmuş onun tam verimle çalışmasını engellemiş fakat torpil patron şu muameleyi yapıyor

bütün sene boyunca istenen hiçbir şey yapılmamış hele x sen senden hep 10 beklerken arasıra 9 arasıra 10 yapmışsın kendine biraz çekidüzen ver. Y sen elinden geleni yapmışsın yaptıkların bizim için o kadar değerli ki anlatamam senden hep 100 beklerken 1 ( oda x in yaptıklarından nemalanmaları) yapmışsın bazen hiç yapmamışsın senin canın sağolsun sen bizim kıymetlimizsin bu arada babanlar nasıl evladım ya annen gil toplantıdan sonra bi görüşelim.

Işte bu x burada bilim y ise inançlar dinler tabular oluyor.bu durumda kim kimi tahrik ediyor acaba. Insanlığa yaraları katkıları zararları belli bu iki düşünce arasında hangisine haksızlık yapılıyor. Bilimin oldukca üstün oluşundan bu umursamaz tavrı ; bu halde bile din rahat durmuyor bilim sayesinde geçindiği halde bilim kullanılarak din üstün gösterilip bilim kötüleniyor.

Yukarıdaki örnekde x istifa edip yeni bir iş bulup zaten zaten o y ve torpilini geçicektir. Bu yüzden tahrik olmaya pek gerek yok aslında. Ancak insan kendini savunmak istiyor işte.

şimdi x ve y den bahsettik ya aklıma birden kromozomlar geldi.neyse x ve yenin aslında bence kazanan yada kaybedeni yok .niye mi diyeceksin? X xmen gibi zeki, başarılı hadi bir de yakışıklı olsun ama geriden geliyor.yani hiç bir tatmin duygusu yaşayamıyor.o y var ya o y işe yaramaz y onun sürekli canının sıkıyor.sonuçta ne olursa olsun bir rahatlama ve mutlak huzura kavuşamıyor.y cephesi ise daha farklı. Sürekli verdiği tavizler, ödünler, hala oğlu olmalar, amca oğlu olmalar onda gittikçe içerden bir pasifleşme ve silikleşme başlatıyor.her şeyi var ama işte öyle bir huzursuzluk ki başetmek zor.bir de patron cephesi var.e bir gün sıkıla bilir bu y lerde artık çok oluyor, kayır kayır nereye kadar kardeşim diye bilir, onun da gözüne bata bilir.sonuçta ikiside kafa kafaya çıkmadılar mı:)

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular