Daha doğrusu hür irade kavramını bütünüyle reddediyorum
reddediyorsun
elinde hiçbir ön bilgi yok, dı dının dıdıdsı ile sav (tez)ürettin hemi? hezeyansın arkadaşımSavımı olasılıklara ve olasılıklar dahilinde gerçekleşen evrime dayandırıyorum.
Daha doğrusu hür irade kavramını bütünüyle reddediyorum
elinde hiçbir ön bilgi yok, dı dının dıdıdsı ile sav (tez)ürettin hemi? hezeyansın arkadaşımSavımı olasılıklara ve olasılıklar dahilinde gerçekleşen evrime dayandırıyorum.
alıntı ,copy ve uyarlama dolu görüşleriniz.
alıntı ,copy ve uyarlama dolu görüşleriniz. inançsal yaklaşım sergilemiyorsunuz öyle mi? şu linke bakın bakalım.
Osho Türkiye: Egosunu bırakmak isteyen kişi Egonun kendisidir
Şahsınıza ve yaşınıza saygısızlık olarak anlaşılmamasını umuyorum.
görüşlerinizin bu ve benzerleri ile benzer olması bir yere kadar normal olabilir belki ancak bunlar yeni değil. adamlar bu işlerin ticaretini yapıyor sözde insanların ruhlarındaki boşluğu dolduruyorlar ama ceplerinide ihmal etmiyorlar
alıntı ,copy ve uyarlama dolu görüşleriniz. inançsal yaklaşım sergilemiyorsunuz öyle mi? şu linke bakın bakalım.
Osho Türkiye: Egosunu bırakmak isteyen kişi Egonun kendisidir
görüşlerinizin bu ve benzerleri ile benzer olması bir yere kadar normal olabilir belki ancak bunlar yeni değil. adamlar bu işlerin ticaretini yapıyor sözde insanların ruhlarındaki boşluğu dolduruyorlar ama ceplerinide ihmal etmiyorlar
muhammed arabistan; kuranı kerim
reddediyorsunhemde bütünüyle
hangi hürlükle ve irade ile yapıyorsun bunu?
elinde hiçbir ön bilgi yok, dı dının dıdıdsı ile sav (tez)ürettin hemi? hezeyansın arkadaşım![]()
varoluşa "anlam ve içerik verme tabanlı" bilinçaçıklığında yaşayan insanoğlunun
"inançsal bir yaklaşım" sergilemem.
Görüyorum ki yazışmaların tamamını incelememişsiniz.Kararlarımın ardındaki doğal süreç,beni karar aşamasına getiriyor ve eylem sürecinde de aynı doğal süreç devam ediyor.Hiçbir canlı doğal sürecin işleyişine etki edemez.Neticede her canlı doğal sürecin bir ürünüdür.Bir şeyleri reddetmem için hür iradeye ihtiyacım yok.Ayrıca ön bilgiden kastınız nedir?Ben doğa kurallarının değişmezliğine ve her zaman mutlak bir sonuca işaret ettiğine dayanıyorum.Bu fikrimin bazı noktalarında tutarsızlıklar olabileceğini gördüm.Ancak hala bir hür iradeye inanmak için yeterli sebebim yok.Her türlü varlığın doğal sürecin gereklerini yerine getiren dişli çarklarından ibaret olması fikri,benim için hür irade savından daha tutarlı.
İnsanı doğallığa taşıyamazsın arkadaşım. laf ola beri gele tüm sözde savların.
İnsanlığın doğallığa taşınamayacağı fikri avuntudan başka bir şey değil.Zaten taşımanız da gerekmiyor ya.İnsanlar özünde doğaldır,insan vücudu da diğer canlılar gibi doğal bir işleyişe sahiptir.İnsanların doğal olmadığını söylemek hezeyandan öte aymazlıktır.Hala evrim adına bilmeniz gerekenler var kanımca.
İnsanın hücre yapısından mı konuşuyoruz arkadaşım burda? o kadar doğalsan neden PC başındasın
şu dünyaya bir bak bakalım insanın inşa ettiği şeylerin hangisi doğal?? hangi eylemleri doğal?
İnsanların doğallığa taşınamayacağını öne süren sizsiniz.Bende size aksini izah ediyorum.Sizin için doğal kavramı neyi temsil ediyor bilmiyorum ancak eğer insanın doğal işleyişe taşınamayacağını öne sürüyorsanız hücrelerin yapısından konuşmamız daha yerinde olurdu.Ayrıca sormuşsunuz,cevaplayayım : bilgisayarım,ben,insan üretimi bloklar ve evreni kapsayan her şey doğaldır.Neticede her şey,doğa kurallarına tabi bir işleyişle meydana geliyor.
görüşlerinizin pozivitizm + Oslo alıntısından ibaret olduğunu söyleyince bunu benim İslam inancımla mı karşılaştırıyorsunuz?
benim dinim bu coğrafyada oldukça bilinir herkese açık,net, kapalısı örtülüsü yok !!!
bu ikisi sizin zihniyetinizi belli ediyor bana, yolunuz insanı hayvanlaştırma ve değerlerini aşağılama yolu.
başından beri düşünce şeklimden/felsefemden rahatsız olduğunuzun farkındayım ve bu zaten beklediğim bir şey. yani olması gereken zaten bu..iyi yolculuklar
insandan öte tutunduğum ve savunduğum hiç bir kavram yok
Sizce doğanının kendisi içinde olup biten herşeyi denetleyen,düzenleyen vb bir evrensel mantığı var mı, olabilir mi?
. peki o zaman; doğa kendisine en zararlı görünen bu türü neden böyle yönlendiriyor. doğa kendi kendine zarar mı veriyor? ya da gerçekleşen bu durum sizce nedir? bu duruma nasıl bakıyorsunuz, diye sormak istiyorum.
Doğa kuralları durum kritiği yapmaz.Doğa kurallarının sabit olduğunu düşünürsek, gerçekleşecek olan her şeyin evrenin başlangıcından itibaren tetiklenmiş olduğunu düşünebiliriz.Şu demek ki doğa kuralları sadece işler ve evrendeki her şeyde bu kurallara tabidir
bunları açmanız gerekir. bunlar bana tasarımı düşündürüyor.tetiklenmiş,kanun,
Doğa,bir canlı gibi olayları "zararlı" ve "faydalı" olarak nitelendirmez.Doğa kurallarının tek gereği evren var olabildiği sürece süregelmektir.Doğa sadece işler
tutunduğunuz bu kavramın köküne ininiz, siz havaya tutunmaya çalışıyorsunuz.Şöyle açıklayayım;
İnsan ve hayat, çatışma ve çelişkidir. sizin görünüşe bakıp söylediğiniz doğru değildir. kısaca aslında ben inancımı savunmuyorum. ben kendimi savunuyorum , aynı sizin gibi, ya da bir ateist gibi,agnostik gibi herkes gibi.
bana kendinizi savunmadığınızı söylerseniz size inanmam. İnsansın. herşeyden arındın diyelim peki ya kendinden???
benim rahatsızlığım söylenenlerden değil ,masallardandır
beni ilgilediren şey;
şayet bir datayı yukarıdaki özelliklerine bakarak değerlendirirsem bir şeyi "biliyormuyum" yoksa "inanıyormuyum" onu ayırtedebiliyorum..
bunu ayırt etmenin önemi ne peki?
kendi türümün diğer bireyleriyle yani insanlarla bir bölünmeye dalaşmaya yani insani olmayan düşünce, tutum ve davranışlara gitmeyip insanca birlik ve beraberlik içinde yaşamayı becerebiliyorum..
yani benim önceliğim;
bilgiye ulaşmak değil,
kendi türümün diğer bireyleriyle birlik ve beraberlik içinde bir yaşam sürmek..
çünkü benim de yegane değerli olan yaşamım, diğer bireyle bu insani ilişki içinde olmama bağlı..
evrenin başlangıcı olduğunu biliyoruz,
bir insan kendinden arınabilinir mi sevgili for me?
bu ancak bedensel ölüm ile mümkündür..
evrenin başlangıcı olduğunu bilmiyoruz
varlık alemi için;
yansıyan(algı veren, evren)
yansıyı algılayan(reseptör sahibi cihaz, insanoğlu)
ve yansı(otaya koyum, yaratım)
farkındalığına erişirsiniz
şayet ben kendi varlığımın ve yaşamımın önüne başka bir kavram getirirsem(tanrı, din, ölüm sonrası yaşamlar, milliyetçilik, siyaset, göreceli ahlak, tüm izmler vs) diğer farklı kavramları yaşamının önüne getiren insanlarla bir çatışmaya girmek zorunda kalır ve bu yüzden hem kendi yaşamımı hem de karşımdaki insanın yaşamını tehlikeye atıp heba etmiş olurum..
bu çok derin bir uyku halidir..
evrenin başlangıcı olduğunu biliyoruz, kısaca evren hem kendini başlatmış hemde aynı anda kanunlarını koymuştur, kanunlar sonradan oluşmamıştır demek istiyorsunuz anladığım kadarı ile. bu nasıl olabilir? İm-kan-sız. elma çekirdeği önce kendini oluşturuken,ilerde nasıl bir elma olacağınıda aynı anda nasıl kaideleştirebilir .önce çekirdek olmalıdır.
Daha basit bir anlatımla bunu bir hesap makinesi gibi yorumlamak mümkün.Örneğin ;
2+2+2+1=7
Sayılar ve işlem sembollerini birer faktör olarak düşünseniz ;
2+2+2+1 faktörlerinin sonucunda 7 eylemi tetiklenir.
Bu durumda (2,2,2,1,+,+,+) faktörleri bir araya geldiğinde 7 eylemini tetiklediğini kabul edersiniz.Ve bilirsiniz ki ne zaman (2,2,2,1,+,+,+) faktörleri bir araya gelse 7 eylemi tetiklenecektir.Burada önemli olan; söz konusu faktörler bir araya geldiklerinde ancak tek ve mutlak bir eylemi tetiklemesidir.
Daha anlaşılır bir örnek ise ;
Zamanı,evrenin genişleyerek meydana geldiği büyük patlama anına geri sardığımızda ve büyük patlama anından itibaren tekrar zamanın akmasına izin verdiğimizde şuana kadar yaşanmış tüm olaylar tekerrür edecektir.Bunun nedeni ise 14 milyar yıl önce meydana gelen büyük patlama anındaki tüm faktörlerin bir kez daha aynı eylemleri tetiklemesidir.
Şayet 2+2+2+1 işlemini evrenin genişleme anına etki eden faktörler olarak düşünürsek sonuç her zaman 7 olacaktır.
bunları açmanız gerekir. bunlar bana tasarımı düşündürüyor.
haklısınız.ancak zararlı faydalı yorumu bize ait olduğu gibi,doğa kanunu ve doğa sadece işler,mazoşist olduğu için yapmadı,kurallar böyle gerektirdiği için yaptı,Doğa kuralları durum kritiği yapmaz,Doğa kurallarının sabit olduğunu düşünürsek.. gibi ifadelerde bize aittir.
Elma çekirdeği oluşmaya başladığı andan itibaren elma çekirdeğinin nasıl bir biçime bürüneceği doğa kanunlarının hükmündedir.Bu doğal süreçte her eylem birbirinin tetiklerken tetiklenecek eylem doğal kanunlarınca bellidir.
Zamanı,evrenin genişleyerek meydana geldiği büyük patlama anına geri sardığımızda ve büyük patlama anından itibaren tekrar zamanın akmasına izin verdiğimizde şuana kadar yaşanmış tüm olaylar tekerrür edecektir.Bunun nedeni ise 14 milyar yıl önce meydana gelen büyük patlama anındaki tüm faktörlerin bir kez daha aynı eylemleri tetiklemesidir.
peki bu anlattığınız doğasal kanunlar neye?nereye bağlı? hiç bir yere bağlı gözükmüyor? tetikleme kanun vb diyorsunuz ama hiçbir yere bağlı olmayan bu süreçler nasıl olabilir? nasıl işleyebilir ?