realizm ve pozivitizm farkını soracam dedi hoca. 2 soru vardı biri buydu.(sınavlardan önce söylemişti) yani 50 puan. vizedede finalde de 20 aldım .dersten çaktımdiğer soruyuda cevaplamama rağmen
bunlardan ne anlıyorsun veya kastın ne açman gerek. yoksa kazık ötesi soru bu
![]()
İki kavram içinde sınırlanamayız deyip işin içinden çıkalım benceMorteFlore işin kolayını bulmuş zaten
Ben Harranlıyım gurban..
Realizm ve Empirizm bahsettiğim şey aslında pozitivizm onun yanında biraz uzaktan akraba gibi kalıyorGenellikle bütün felsefe hocalarının sorduğu kalıp bir sorudur ama bizimkisi biraz farklıydı döneme başladığım ilk hafta sorulmuştu bize.Önce hiç şüphesiz realistim demiştim kendi kendime yani bütün konulara akılcı ve gerçekçi yaklaşıp sanki hiç yanlış yapmayarak deneyim ve tecrübeyle doğruyu bulamayacağımı düşünmüştüm.Ama yanılmışım şuan 4.dönemi bitirdim ve bu süre içinde ne kadar çok yanlış yapıp doğruyu bulmak için deneyime başvurduğumu gördüm.Sadece akılla işin içinden çıkılmıyor kısacası.Haklısınız bu sorunun yelpazesi oldukça geniş ve iki kavram içine sınırlandırılamaz kimse buna felsefi akımların başlıca filozofları da dahil. 21. yüzyıldayız ve hala Kant' ın tam olarak hangisine yakın olduğu bilinmiyor.
![]()
![]()