- 30 Nis 2012
- 1,302
- 1
- 0
- 43
"her ağacın kurdu özünden olur" insana duyulması gereken değerin doğaya duyulması gereken değerden daha fazla olduğunu söylemek insan türüne peşin bir üstünlük tanımak olur ki içinde yaşadığı doğa olmadan bir saniye bile soluklanamayacak olmasına rağmen. teoriler maddi gerçeklikten çıkar ve fakat onu yeniden yaratarak değiştirebilirler. pratik teoriye tarih öncesinden önceliği kaptırmıştır. zararlı olduğu düşünülenlerin ayıklanması özneleşmek ile ilgilidir.
Ben burada yine diyorumki Qua felsefesini okumadan ve anlamadan bu sorunu çözmeye başlamak kendimce akıntıya kürek çekmektir.Yani farkın farkında olmadan bu sorun çözülemez diyorum..yanlışmı anladım.
farkındalık deniliyor da, "insan-oğlu" tanımı neyin farkında olunmamasının bir ifadesidir? neden insan-kızı denmiyor demiyeceğim. çünkü doğal olarak cinsler arasında tür olarak bir fark yoktur. kavramların insanı kuşatması farkındalık denileni söküp atabilir; simgeler soyutlandıklarında ayrı bir kimlik kazanırlar ve o şekilsel algı özsel algıyı belirlemeye başlar. oğullar oğulları doğuramaz ki, kadınlar kadınları da oğulları da doğurabilir.
İnsan tüm var bildiklerini yok olarak zihninde nötr hale getirebilirse bu düzey dahada geniş bir yelpazede bakış açısı sağlamazmı?
Ben burada yine diyorumki Qua felsefesini okumadan ve anlamadan bu sorunu çözmeye başlamak kendimce akıntıya kürek çekmektir.Yani farkın farkında olmadan bu sorun çözülemez diyorum..yanlışmı anladım.