Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cennet Ve Cehennem Varmı?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Tarihsel bir yaklaşım sundum zaten? Bu tarihsel yaklaşımda hangi inançtan bahsediyorsunuz? Siz açıkça soruyorum, elinizde tarihsel daha iyi bir kanıt var mı?
Cennet cehennem Yok diyorum çünkü tarihsel veri sunuyorum. Siz hala inanmaktan bahsediyorsunuz? Siz inancı sorguluyorsunuz ben tarihi!
Siz bana elmaya inanıyor musunuz diye soruyorsunuz? Bende bildiğim şeye neden inanayım diyorum?
Yeryüzünde tüm insan yaşamı boyunca ileri sürülen her söylentinin doğruluk yanlışlık payı eşit olmalıdır.
Kimse ölüp tekrar dirilmedi
Bu yüzden hiçkimse yok diyemez
yok demek inanca girer
sunduğunuz tarihsel veri için teşekkür ederim saygıdeğer bilgilerdir

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Yeryüzünde tüm insan yaşamı boyunca ileri sürülen her söylentinin doğruluk yanlışlık payı eşit olmalıdır.
Kimse ölüp tekrar dirilmedi
Bu yüzden hiçkimse yok diyemez
yok demek inanca girer
sunduğunuz tarihsel veri için teşekkür ederim saygıdeğer bilgilerdir

Din bir söylenti değil mi? İnanç bir söylenti değil mi? Cennet cehennem bir söylenti değil mi?
Var demek inanca yok demek şüpheye işaret eder. Varın ve yokun ötesi ise ne şüpheye ne inanca yer bırakır.

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Din bir söylenti değil mi? İnanç bir söylenti değil mi? Cennet cehennem bir söylenti değil mi?
Var demek inanca yok demek şüpheye işaret eder. Varın ve yokun ötesi ise ne şüpheye ne inanca yer bırakır.
söylenti olup olmadığı konusunda sadece kendi kişisel hissinizi söyleyebilirsiniz
doğruluğunu yada yanlışlığını ıspatlayamazsınız
hissettiğinizi yaşarsınız ve hissettikleriniz değişebilir bunun garantisini kimse veremez
Cennet-Cehennem e olduğu gibi başka birtakım dinin getirdiği inanışlarda var kesinlikle
kimisine az kimisine çok kişi inanır ama hiçbirinin doğru olup olmadığını ıspatlayamazsınız

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
National Geographic in hazırladığı ''İnançlar'' adlı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim

dez

Yeni Üye
24 Kas 2010
17
0
0
45
var olana inanmayı ve onları adlandırmayı ve yaşatmayı devamlılaştırmayı varlıgını ıspatlayamadıgın duygu ve düşünce lerle ortaya koydugunu . göz ardı ediyosun inkar edebilmek dilde kolaydır o yüzden ben ateist düşünceninde bir uyumsuzluk hastalıgı olarak düşünüyom yani elmayı görüyorum o var sevgiyi görmüyorum o yok peki insanların bir biri arasındaki baglara ne diyiceksin var sayalım annen le aranda oluşan sevgiye kan bagı dersek veya bir sevgiliye duyulan aşk sevgi bir insani bagsa ve diyelim ki hayvanlarada duyulan sevgi bir canlı baglılıgı dersek bir cicege örnegin hadi onuda hayati varlık gösterdiginden .. bir bag oluşabilir peki bir bir bir taşa bir eve bir yöreye duylan ilgi gibi durumları nasıl acıklar insan ..senin düşüncen den yola cıkarsak sonuç itibarıyla inanamamak müm künü olmayan bir durum bu denklemden yola cıkıyorum yine inanarak olayı yeniden ele alma geregi duyuyorum bana inananamayışının sebeplerini yaz ve kanıtlarıyla var diye bildigimin sebebi gördüklerinse şu ata sözünü hatırlatıyım ilmi tanımayannarın aklı sadece gördüklerinden ibarettir yanlış anlama seni farklı bir fikir le karşımda gördüm için bu şekilde sölüyorum aksi taktirde aşşalamk gibi bir niyetim yok kardeşim ..

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
var olana inanmayı ve onları adlandırmayı ve yaşatmayı devamlılaştırmayı varlıgını ıspatlayamadıgın duygu ve düşünce lerle ortaya koydugunu . göz ardı ediyosun inkar edebilmek dilde kolaydır o yüzden ben ateist düşünceninde bir uyumsuzluk hastalıgı olarak düşünüyom yani elmayı görüyorum o var sevgiyi görmüyorum o yok peki insanların bir biri arasındaki baglara ne diyiceksin var sayalım annen le aranda oluşan sevgiye kan bagı dersek veya bir sevgiliye duyulan aşk sevgi bir insani bagsa ve diyelim ki hayvanlarada duyulan sevgi bir canlı baglılıgı dersek bir cicege örnegin hadi onuda hayati varlık gösterdiginden .. bir bag oluşabilir peki bir bir bir taşa bir eve bir yöreye duylan ilgi gibi durumları nasıl acıklar insan ..senin düşüncen den yola cıkarsak sonuç itibarıyla inanamamak müm künü olmayan bir durum bu denklemden yola cıkıyorum yine inanarak olayı yeniden ele alma geregi duyuyorum bana inananamayışının sebeplerini yaz ve kanıtlarıyla var diye bildigimin sebebi gördüklerinse şu ata sözünü hatırlatıyım ilmi tanımayannarın aklı sadece gördüklerinden ibarettir yanlış anlama seni farklı bir fikir le karşımda gördüm için bu şekilde sölüyorum aksi taktirde aşşalamk gibi bir niyetim yok kardeşim ..
sn dez birşeyleri eleştirmişsiniz ama kimi,neyi eleştirdiğinizi ben şahsen anlamadım
neyi savunduğunuzuda anlayamadım
benim düşüncelerimin karşısındasınız orası kesin.

ayşenur

Yeni Üye
25 Ağu 2010
236
0
0
33
sn dez birşeyleri eleştirmişsiniz ama kimi,neyi eleştirdiğinizi ben şahsen anlamadım
neyi savunduğunuzuda anlayamadım
benim düşüncelerimin karşısındasınız orası kesin.

boşver arkadaş, dini metinlere inanmıyorsan cennet de cehennem de yok inancın neyini tartışıyorlar anlayamadım ben de, kusura bakmayın

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
boşver arkadaş, dini metinlere inanmıyorsan cennet de cehennem de yok inancın neyini tartışıyorlar anlayamadım ben de, kusura bakmayın
Biz şu an o noktada değiliz ki umarım doğru noktaysa bizde ulaşırız
biz inancın tartışılmaya değer olup olmadığını kestirebilmiş değiliz
en azından ben
siz bu konuları bitirmişseniz ne mutlu

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin
Tekkede, manastırda eremezsin
Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada
Cennetin cehennemin üstündesin demiş Hayyam..

İşte şimdi bitti bitmeli sanırım : )

(İkisindede dostlarımız olcak bu detayı atlamamalı) :)

Adramelech

Yeni Üye
2 Ocak 2011
69
0
0
30
İnançlar afyon mudur? Günümüz örnekleriyle evet. Eğer kendine inançlı diyebilen kişi gerçek bilgiyi görmeyi reddediyor ve kendini saf dışı bırakabiliyorsa öyledir. Cennet ve cehennem varsa eğer; insan varlığını anlayamaz, insan Tanrı ile empati yapamaz. Eğer Tanrı'nın bir adalet sistemi olacaksa bu insansı bir yargılama olmamalıdır. Cennet ve cehennemin semavi dinlerin çok daha öncelerine dayanan destanlardan beri süregelmesi daha çok sembolik yönünü ya da koca bir yalan olduğunu gösterir.

Belki bir gün sonsuzluğu kavrayabiliriz, belki bir gün dinlerdeki sembolizmi çözebilecek hale getirebiliriz ya da belki bir gün inançların koca bir öyküden ibaret olduğunu kanıtlayabiliriz. Kim bilir?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
İnançlar afyon mudur? Günümüz örnekleriyle evet. Eğer kendine inançlı diyebilen kişi gerçek bilgiyi görmeyi reddediyor ve kendini saf dışı bırakabiliyorsa öyledir. Cennet ve cehennem varsa eğer; insan varlığını anlayamaz, insan Tanrı ile empati yapamaz. Eğer Tanrı'nın bir adalet sistemi olacaksa bu insansı bir yargılama olmamalıdır. Cennet ve cehennemin semavi dinlerin çok daha öncelerine dayanan destanlardan beri süregelmesi daha çok sembolik yönünü ya da koca bir yalan olduğunu gösterir.

Belki bir gün sonsuzluğu kavrayabiliriz, belki bir gün dinlerdeki sembolizmi çözebilecek hale getirebiliriz ya da belki bir gün inançların koca bir öyküden ibaret olduğunu kanıtlayabiliriz. Kim bilir?
kimbilir belkide varlığını kanıtlarız...

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
söylenti olup olmadığı konusunda sadece kendi kişisel hissinizi söyleyebilirsiniz
doğruluğunu yada yanlışlığını ıspatlayamazsınız
hissettiğinizi yaşarsınız ve hissettikleriniz değişebilir bunun garantisini kimse veremez
Cennet-Cehennem e olduğu gibi başka birtakım dinin getirdiği inanışlarda var kesinlikle
kimisine az kimisine çok kişi inanır ama hiçbirinin doğru olup olmadığını ıspatlayamazsınız

O zaman ispatlanamaz olan göreceli ile işiniz nedir? kalıcı alenen dururken?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
O zaman ispatlanamaz olan göreceli ile işiniz nedir? kalıcı alenen dururken?
Ispatlanamaz derim ama ''yanlış'' demem.
Daha önceki yorumlarımdada inanış yanlış demedim.
Yanlış olan birşeyi hayatıma sokmam zaten ama yanlışlığı doğruluk ihtimali ile aynıysa düşünmeye değer bulup düşünürüm.
Düşünceme duygularımıda katarım.Yoğunlaşırım,
Bunları yaparken tek başıma olmam tabiki şimdide olduğu gibi,
yanlışlığa karşı bir psikiatriste doğru yöntem içinde olup olmadığımıda sorar onun takibiyle düşünürüm.
ıspatlanamaz olan şeylerin benim hayatımın bir kısmında herzaman yeri vardır ve olacaktır.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Ispatlanamaz derim ama ''yanlış'' demem.
Daha önceki yorumlarımdada inanış yanlış demedim.
Yanlış olan birşeyi hayatıma sokmam zaten ama yanlışlığı doğruluk ihtimali ile aynıysa düşünmeye değer bulup düşünürüm.
Düşünceme duygularımıda katarım.Yoğunlaşırım,
Bunları yaparken tek başıma olmam tabiki şimdide olduğu gibi,
yanlışlığa karşı bir psikiatriste doğru yöntem içinde olup olmadığımıda sorar onun takibiyle düşünürüm.
ıspatlanamaz olan şeylerin benim hayatımın bir kısmında herzaman yeri vardır ve olacaktır.

Yanlış olan göreceliye takılmaktır. Siz kendi kalıcı varlığınızı görmezden gelip pek ala ispatlanamaz olanları, yaşadığını zannettiğiniz göreceli hayatınıza sokabilirsiniz. Göreceliye inanmaya devam edersiniz ki yanlış olan budur! Ben supermen olacağıma inanıyorum der, hayatınızı olamayacağınız bir sisteme endekslersiniz ve bunu sadece inandığınız için yaparsınız. Göreceliye inanan bir toplum kendini kandıran bir toplumdur. Zihnini kandıran bir toplumdur. Dünyanın en kolay işidir kendini kandırmak. İnanmak zihni kandırmaktır. Bilinen inanılmaya ihtiyaç duymaz.
Emin olduğunuz şeye hiç inandınız mı? Siz Tanrıya inanıyor, cennete cehenneme inanıyor, dinlere inanıyor, peygamberlere inanıyor, alimlere inanıyor, ermişlere inanıyorsunuz. Fakat hiç birini bilmiyorsunuz çünkü henüz kendinizi bilmiyorsunuz!
Siz gözlemciyi bilmeden gözlemlenenlere inanırım diyorsunuz! İnanmakta özgürsünüz elbette. İnanın fakat bilme ihtiyacı duymayın. İnançta kalın ötesine geçmeyin! Kendini zihin-beden zanneden için pek ala bir yoldur!

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Yanlış olan göreceliye takılmaktır. Siz kendi kalıcı varlığınızı görmezden gelip pek ala ispatlanamaz olanları, yaşadığını zannettiğiniz göreceli hayatınıza sokabilirsiniz. Göreceliye inanmaya devam edersiniz ki yanlış olan budur! Ben supermen olacağıma inanıyorum der, hayatınızı olamayacağınız bir sisteme endekslersiniz ve bunu sadece inandığınız için yaparsınız. Göreceliye inanan bir toplum kendini kandıran bir toplumdur. Zihnini kandıran bir toplumdur. Dünyanın en kolay işidir kendini kandırmak. İnanmak zihni kandırmaktır. Bilinen inanılmaya ihtiyaç duymaz.
Emin olduğunuz şeye hiç inandınız mı? Siz Tanrıya inanıyor, cennete cehenneme inanıyor, dinlere inanıyor, peygamberlere inanıyor, alimlere inanıyor, ermişlere inanıyorsunuz. Fakat hiç birini bilmiyorsunuz çünkü henüz kendinizi bilmiyorsunuz!
Siz gözlemciyi bilmeden gözlemlenenlere inanırım diyorsunuz! İnanmakta özgürsünüz elbette. İnanın fakat bilme ihtiyacı duymayın. İnançta kalın ötesine geçmeyin! Kendini zihin-beden zanneden için pek ala bir yoldur!
Ben her sözümü birde başka paragraflarla açıklama içinde buldum kendimi, bilmem hata kimde yada varmı.
İnanmak suç değil inanmamakta öyle.İnanıp aynızamanda bilmekte mümkündür,bilip inanmamakta mümkün.
Bunların hiçbiri ile bir insan suçlanamaz.
Ben özgürüm
Bilmem inanmamı engelleyici değil destekleyici de olabilir,olumlu tarafındanda bakın.
Eğer bir hata varsa Cennet Cehennem'e inanan bir insanın hata yaptığını söyleyen birine hata yapıyorsun derim ben.İnanan kadar inanmayanda hatalıdır.
İnanmamakta varlığının olmadığına inançtan gelir.
Düşünen biride defalarca yazdım yine yazıcam düşünen biri ise başlangıçta %50 ihtimal vererek düşünür.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Ben her sözümü birde başka paragraflarla açıklama içinde buldum kendimi, bilmem hata kimde yada varmı.
İnanmak suç değil inanmamakta öyle.İnanıp aynızamanda bilmekte mümkündür,bilip inanmamakta mümkün.
Bunların hiçbiri ile bir insan suçlanamaz.
Ben özgürüm
Bilmem inanmamı engelleyici değil destekleyici de olabilir,olumlu tarafındanda bakın.
Eğer bir hata varsa Cennet Cehennem'e inanan bir insanın hata yaptığını söyleyen birine hata yapıyorsun derim ben.İnanan kadar inanmayanda hatalıdır.
İnanmamakta varlığının olmadığına inançtan gelir.
Düşünen biride defalarca yazdım yine yazıcam düşünen biri ise başlangıçta %50 ihtimal vererek düşünür.

Ben okumayı bilirim. Bana bir yazı verildiğinde okuyacağıma inanmam, okuyacağımı bilirim.

Okumaya inanırım ama okumayı bilmem. İnsanların okuyunca, okuduklarından bir anlam çıkardığına inanıyorum. Fakat ben okumayı bilmediğimden ne anlam çıkardıklarını bilmiyorum, sadece anlam çıkardıklarına inanıyorum.

Sadece inanın o zaman! okuma gayretinde olmayın!

Okumayı biliyorum. İnsanların okuyunca anlam çıkardıklarını biliyorum. Benimle çıkardıkları anlamları paylaşabiliyorlar.

Bir kitapta dış uzaydaki K249 sisteminde bir dünya benzeri gezegende dünyadaki gibi yaşam oldu anlatılıyor. Bu dünyanın varlığına inanıyorum! Süper hiper bir teleskopla baktık ve öyle bir gezegen olmadığını gördük! Artık böyle bir gezegen olmadığını BİLİYORUZ! Nerede sizin inancınız???

Sadece inanın o zaman! bilme gayretinde olmayın!

Bir yandan göreceliden dem vuruyor fakat öbür yandan aynı göreceliye %50 şans veriyorsunuz! Göreceliye vereceğiniz %50 şans sizi mutlağa götürür mü? Göreceliye bin tane şans verip yine göreceliye çıkacaksam ihtimal vermemin manası nedir?

Adramelech

Yeni Üye
2 Ocak 2011
69
0
0
30
Arkadaşlar;

Evrim gereği (kanıtlanmış evrim gereği), dünyaya yapısal olarak yüksek derecede benzeyen gezegenlerde (ki basit incelemelerle on binlercesi keşfedilmiştir) bırakın zeki yaşamı insanımsı yaşamın gelişme olasılığı vardır.

İnsanların önünde bu kadar somut bilgiler varken bu bilgileri reddedipte kendilerince yorumladıkları sembolizmi kabul etmeleri ne derece akıl kârı?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular