Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Tanrinin adaletine güveniyormusunuz?

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
ben şunu asla anlıyamıyacagım, senin aklını allah verdi benım aklımıda allah verdi.
senin aklı diyorki fakir ezilsin ölsün ve cennete gitsin. orda insan gibi yaşasın . zenginde
kötüyse bu dünyada rahat yaşasın ve ölünce cehenneme gitsin. iyi ama ya o zengin cennete giderse . yani o zengin iyi biriyse. allah onu özel yaratmış olmuyormu? torpil geçen bir allah nasıl? iyi olabiilr. torpil geçmeyen bir allah düşün;
iyi bile olsa sırf zengin oldugu içn bana göre cehennemde yanmak zorundadır. yoksa kutsal ve ilahı adaletın anlamı yoktur.
zengin yaratılıtabilirsin ama bu bir avantaj! olmamalı olursa işte böyle olur herkes agnostık deist ve atheist olur. şimdiye kadar hiç yanılmadım şimdiden sonrada asla yanılmıyacagım.
bence asıl sorun insanlarda değil asıl sorun tanrıda onu yeterınce tanıdık kötü biri .
iyi bir tanrı iyi insanlara değer vermek zorundadır. illaki ölmemize ve cennete veya cehenneme gitmemize gerek yok bu yaşamdada herşeye gücü yeten bir tanrı varsa
iyi oldugunu biz değil o ispatlamalıdır. ama her zaman tanrının kötü oldugunu ispatladıgını
görüyoruz. nedense 1 kez bile iyilerin hakım oldugu bir yy yıl göremedik. aslada göremeyicegiz. her zaman karanlık çagdaydık şimdide karanlık çagdayız. aksini idda eden buyursun gelsin tartışalım akmı? karamı? çıksın ortaya..
bir düşün bakalım sırf müslümansın diye bu dünyada her türlü pisliği yapmana rağmen er yada geç cennette gidiceksen cennettın ne anlamı? kalır allah herkesi affedicek tüm kötüler
ve ruh hastaları cennette olucak. istermiydin böyle ruh hastalarıyla aynı yerde yaşamak.
hiç günahı olmuyan masum insanlar bile sırf atehist agnostık deist veya diger dinlere
inanıyor diye cehenneme gidicekse bu allah çıldırmış olmalı ve sen hala iannıyorsan islama
sende çıldırmış olmalısın .
bir düzeltme yapalım yanlış anlaşılmasın, bu kötü tanrı dinlerin tanrısıdır, yoksa benım haddımemı? gerçek tanrıyı gerçekten bilmek bu imkansız.

O kadar yazdık sırf muslumansın cennnete gidiceksin seviyesine gerimi döndük:)
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla zaman herşeyin ilacıdır okumaya araştırmaya devam.

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
Firavun da ben Tanrıyım en büyük benim diyordu ALLAH ın adaleti tecelli edince ne ondan eser kaldı nede büyüklüğünden...Dünya kabuk değiştirmesi gerektiği sırada bu kabuğu oldukça iyi bir şekilde değiştiriyor ...

şimdi bir konuda anlaşalım, mantık hatası yaptınız, ve yine sadece ben gördüm, bende kahin! gözü var sanırım :D her yanlışı görebiliyorum.

m.ö. 6000 yyyda yaşamş firevun aslında yehovaya karşı gelmişti. allah yok tu o zamanlar. yani islam yoktu. :D bu sefer ne anladın? çok merak ettim. :D
eğer yorumumu beğendiysen begenme botonuna basabilirsin.

ALLAH ın hükümleri ve adaleti konusunda benim insanlarla oturup anlaşma yapabilmem söz konusu dahi olamaz...

ALLAH hep vardı esas bizler yoktuk Bizleri yoktan vareden ALLAH ol dediği için bir çok şey beraberinde olmuştur...

İslamiyetin olup olmaması durumu meselesi değil mesele olan ALLAH ın hukumlerı ve adaletının engın ve derın bır sekılde hıç aksamadan insanlığa daim ve tecelli olabılmesıdır...

Yuce ALLAH ımızın karşısında ben boynumu bukerım ve eğılırım onun varlığı ve yucelıgı kalplerımıze serınlıkler ve guzellıkler katıyor...Onun için herzaman şükür içerisindeyiz.

Dünya bize uzun gözükür yapılacak çok şey varmış gibi gözükür aslında ALLAH için bu dilim böyle değildir...Tarihi ve zamanı anlayabilmek için bence daha derin kapsamlı yazılarla bana gelmelisiniz herşeyi görmek gördüğünü sanmak değildir...Göremediğin o kadar çok husus varken gördüğünü sandığın şeyle kendini oyalamak aslında birşleyleri göremediğindendir..

Belki yazılarım seni itham gibi gelsede böyle düşünme esas amacım senin göremediklerini sana göstermeye çalışmak istememdir...Çünkü göremiyorsun yada gözlerin kapalı bilemiyorum.

Görmek için değil görebilmek için denemelisin çünkü görmek ile görebilmek arasında oldukça farklar vardır...

Benim çok beğendiğim güzel bir sözüm vardır onu sana söylemek isterim izninle inşallah...

Hayalleri gerçekleştirmenin en iyi yolu rüyalardan uyanmaktır..

Dünya bir çok hayalleri insana sunar ama önemli olan GERÇEĞİN peşinden koşabilmektir güzel insan....onun için bence UYANMALISIN.Yoksa bu dünya sihirli bir şekilde önce bedenini sonrasında ise kalp ini kalplar kalp kaplandı mı ALLAH tan başka yardım eden olmaz.

Böyle.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
ALLAH ın hükümleri ve adaleti konusunda benim insanlarla oturup anlaşma yapabilmem söz konusu dahi olamaz...

ALLAH hep vardı esas bizler yoktuk Bizleri yoktan vareden ALLAH ol dediği için bir çok şey beraberinde olmuştur...

İslamiyetin olup olmaması durumu meselesi değil mesele olan ALLAH ın hukumlerı ve adaletının engın ve derın bır sekılde hıç aksamadan insanlığa daim ve tecelli olabılmesıdır...

Yuce ALLAH ımızın karşısında ben boynumu bukerım ve eğılırım onun varlığı ve yucelıgı kalplerımıze serınlıkler ve guzellıkler katıyor...Onun için herzaman şükür içerisindeyiz.

Dünya bize uzun gözükür yapılacak çok şey varmış gibi gözükür aslında ALLAH için bu dilim böyle değildir...Tarihi ve zamanı anlayabilmek için bence daha derin kapsamlı yazılarla bana gelmelisiniz herşeyi görmek gördüğünü sanmak değildir...Göremediğin o kadar çok husus varken gördüğünü sandığın şeyle kendini oyalamak aslında birşleyleri göremediğindendir..

Belki yazılarım seni itham gibi gelsede böyle düşünme esas amacım senin göremediklerini sana göstermeye çalışmak istememdir...Çünkü göremiyorsun yada gözlerin kapalı bilemiyorum.

Görmek için değil görebilmek için denemelisin çünkü görmek ile görebilmek arasında oldukça farklar vardır...

Benim çok beğendiğim güzel bir sözüm vardır onu sana söylemek isterim izninle inşallah...

Hayalleri gerçekleştirmenin en iyi yolu rüyalardan uyanmaktır..

Dünya bir çok hayalleri insana sunar ama önemli olan GERÇEĞİN peşinden koşabilmektir güzel insan....onun için bence UYANMALISIN.Yoksa bu dünya sihirli bir şekilde önce bedenini sonrasında ise kalp ini kalplar kalp kaplandı mı ALLAH tan başka yardım eden olmaz.

Böyle.

bak hala jeton düşmedi. :D firavun zamanında allah yoktu yehova vardı. :D senin allahın
1400 yıl önce uyandı ve kuranı indirdi. bak anlaşabilriiz, yapman gereken gereken çok basit! firavun yerine uhud hendek ve bedir savaşları dönemınden örnek verırsen oldu bu iş . :D

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
bak hala jeton düşmedi. :D firavun zamanında allah yoktu yehova vardı. :D senin allahın
1400 yıl önce uyandı ve kuranı indirdi. bak anlaşabilriiz, yapman gereken gereken çok basit! firavun yerine uhud hendek ve bedir savaşları dönemınden örnek verırsen oldu bu iş . :D

Hz. Musa kıssası.. Allah'ın Hz. Musa'ya yardımı ve Firavun'un sonu

Bu videoya bakmanı dilerim..

Ayrıca ben jeton kullanmıyorum kontür kullanıyorum :) Jeton çok eski devirlerde kaldı dar kalıp içerisinde olaylara bakmamalısın Geniş düşünmelisin kanaatindeyim..

Geniş düşünelim mi...??

Senin ALLAH ın değil Bizim ALLAH ımız diyelim...O hiç uyumaz ki uyku sorunu biz insanlara has olan bir durum aynı zamanda zaman sorunuda biz insanlara haz bir sorun...

Yüce ALLAH hep vardı ama sadece görmek isteyen gözler görebilir...Yüce ALLAH ın inşaa etmiş oldugu koca kaınat ve dunya ıcerısınde yaşamaktayız ...Yüce ALLAH olaylara mudahele etmek ıstedıgı zaman yerı vaktı gelmışse bu mudahalesını yapar Yuce ALLAH IN IHTISAMIN dan söz konusu dahi edemeyiz..

Neden sürekli dönüp dolaşıp İslamiyet te konuyu getirmek istiyorsun anlam veremiyorum....Tarihi konuşursak Bizans da var artuklularda var osmanlı da var bir çok kazanılan ve kaybedilen savaşlarda var bunların hepsi tarihin anı ve zamanında yaşanılan süreçlerdir..

Kaldı ki bizler tüm peygamberler ve gelmiş geçmiş 4 kutsal metinlerin hepsine inanan insanlarız hiçbir ayrımı yapmayız çünkü hepsi yüce ALLAH ın biz insanlığa sundugu ALTIN değerinde hazineler veriler ve degerli peygamberlerdir..

KURAN son kutsal metin ve en geniş en derli bilgilere sahiptir devamında en güncel olanıdır...Kuran da bir çok konular anlatılmaktadır okumak gerekir...Özellikle İNSAN suresi daha detaylı bence okunmalıdır kanaatindeyim...

Bence jetonu bırak Kontürleye geç :) işin espirisi bir tarafa..

Bana karşıma daha derli daha diri yazılarla gelmelisin....Senden tek isteğim elde tutulur somut birşeyler sunabilmendir...Eğer aynı duyarlılıgı benden istersen bende sana karşı aynı duyarlılıgı sergileyebilirim ALLAH ın izniyle inşallah....

Sevgili güzel insan ...

Hayatımız oyalamaca ve kovolamaca ile geçmektedir Uzun gibi gözüken fakat kısa olan ömrümüzde keşke şu olmasaydı diyecegimiz anlarımız ve zamanlarımız olacaktır işimizi keşkelere bırakmak yerine Gerçeğin ve Doğruların peşinden koşmalı ve araştırmalıyız bu durum dünyada ki tüm insanlık için geçerli bir durum...

Sana söylemem şudur ki...

ALLAH hep vardı oluşumumuzdan ölümümüze ve sonrasında ki yaşama kadar da hep var olacak...biz insanlar yoktan varedildik bunları unutmamak gerekir...küçük bir ceninden koca koca insanlar oluverdik...

Sana yardım etmeye çalışıyorum kalp inin sesini dinlemelisin Mesele Kuran değil mesele senin inanç ve iman değerlerinin zayıflamış oldugudur bu durumda kardeşimi yalnız bırakmak istemem...

Nerede sorun yaşıyorsun...?? Hangi konuda inanç değerlerin zayıflıyor???Dünyadan beklentilerin nelerdir??? Ölümden sonra yaşama inanıyormusun?? ALLAH ın varlıgının bir ve tek olduguna inanıyormusun??? İnancın ve imanı değerlerin nelerdir??

Hayatında ciddi ve önemli sorunlar yaşadınmı özellikle kayıplar manasında ???bu ve buna benzer sorunları yada sorulara cevapları bana aktarmalısın seni tanımak istiyorum akabinde ise seninle tatlı hoş sohbet etmek istiyorum BANA karşı soruların olursada çekinmeden sorabilirsin güzel insan...

Sana karşı açık ve şeffaf olacağım bu konuda sana söz veriyorum ve bana güvenmeni istiyorum..Sana karşı herkes gibi davranmayacagım aksine seni kazanmak istiyorum..

Böyle.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
sizin allahınız isimmi? değiştirmiş. :D 6000 yıl önce yehovaymış sonrada tanrı oluvermiş. ve en sonundada son peygamber ve son kahraman islam ve süperullah efendiniz allahmı? oluvermiş. :D
vayyyy beeee .. ne kadar cahilim nasılda? göremedim ben. islamın ilk din olduğunu ademle havvanında
müslüman olduığunu :D gerçi adem kime? peygamberlık yapıcak dağlara taşlara ve havvayamı? :D
sakın bana güvenme ben gerçekleri çok severim, sen hayallerinin gücüne güven gerçekler benim işim. keyfine bak saygılar sevgiler ... sevgili müslüman aziz dost zeus adına seni kutsuyorum, athena adınada esenlikler diliyorum.

sen allahı boşver musaya bak musayı allah değil yehova göndrrmışşşş :D ben masumum sizin islam diyor bunu .. ama musa islamı kabul etmiyor. komık değilmi? :D biz boşuna demiyoruz kuranı tevrattan klonlamışlar diye .. :)

Son düzenleme:

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
sizin allahınız isimmi? değiştirmiş. :D 6000 yıl önce yehovaymış sonrada tanrı oluvermiş. ve en sonundada son peygamber ve son kahraman islam ve süperullah efendiniz allahmı? oluvermiş. :D
vayyyy beeee .. ne kadar cahilim nasılda? göremedim ben. islamın ilk din olduğunu ademle havvanında
müslüman olduığunu :D gerçi adem kime? peygamberlık yapıcak dağlara taşlara ve havvayamı? :D
sakın bana güvenme ben gerçekleri çok severim, sen hayallerinin gücüne güven gerçekler benim işim. keyfine bak saygılar sevgiler ... sevgili müslüman aziz dost zeus adına seni kutsuyorum, athena adınada esenlikler diliyorum.

sen allahı boşver musaya bak musayı allah değil yehova göndrrmışşşş :D ben masumum sizin islam diyor bunu .. ama musa islamı kabul etmiyor. komık değilmi? :D biz boşuna demiyoruz kuranı tevrattan klonlamışlar diye .. :)

İsimlere fazla bu kadar takılı kalma Dünya yeryüzeyine 4 kutsal metin gelmiştir ve ALLAH ın isimleri YEHOVA TANRI devamında ALLAH ve 99 ismi şeklinde olmuştur...

Önemli olan yüce yaratıcının varlıgını birliğini ve tek olduguna iman etmek ve inanmaktır...Yüce ALLAH a kalplerin açıldıgı süreçte insanların ona nasıl seslendiği önemli değildir önemli olan Teslimiyet ve dogru ahlak ve ihlas üzerinde olabilmektir..

Dünya yeryüzeyine 4 kutsal metin gelmiş olsa dahi dünyadaki tüm insanlık Müslüman dır Müslümanlıgın diger bir anlamı ise Dinine Baglı demektir.

Dinine baglı her insan ALLAH a iman etmektedir..Bunun yanında inanmaktadır.. HZ Adem ve Hz Havva cennetten gelmiştir İlk başlarda da her ikisi dünyada farklı yerlere gönderildi akabinde tam teslimiyet ve iman sayesinde Dünyanın kaderi şekillenmeye başlayınca ALLAH a bir söz verildi ve bu söz karşılıgında HZ ADEM VE HZ HAVVA birleştirildi...akabinde İnsanlığın kaderi dünya hayatında başlamış oldu....

İNSAN dünya ya ALınteri dökmek ve sınavın da başarılı olmak için dünyada yaşam mücadelesi vermektedir..

Dünyaya gelmiş her peygamberi tüm içtenliğimizle kabul eder ve başımızın tacı yaparız Onların bu dünyada ki çektikleri zorlukluklar ve çileler biz insanlığın daha iyi olabilmesi ve yüce ALLAH ı daha iyi tanıyabilmesi adınaydı ve çeşitli bir çok sebeplerde diyebiliriz...

HZ MUHAMMED SAV yetim bir çocuktu ve çocukluk yıllarından tutunda bir çok zaman da diğer peygamberlerin çektiği bir çok çileleri çekmiştir son din İSLAMİYET ona nasip oldu ve ALLAH katından gelen KURAN ile taçlandırılmıştır...

İslamiyet barış ve huzur dinidir...HZ adem dağlara taşlara değil insanlığın başlangıcını en iyi oluşturacak şekilde dünya hayatında yer almıştır HZ ADEME ve HZ HAVVA ya eşyaların anlamları ögretildi....

DÜnya yeryüzeyinde bu kadar gerçekleşmiş peygamberler aracılıgıyla acıga çıkmış bu kadar fazla mucıze ve gerceklik varken hayallerden söz edebilmemiz söz konusu dahi olamaz...

Onlar insanlığın iyiliği istediler ve hayatlarının tüm ömürlerini neredeyse insanların iyiliği için yüce ALLAH ı anlatarak mücadele içerisinde geçirdiler önlerine bir çok saltanat ve teklif geldi fakat hiçbir peygamber kabul etmedi hepsi elinin tersiyle itti biz sadece YÜCE ALLAH ı biliriz ve ondan sorumluyuz dediler çok şukur...

Hayaller nasıldır bilirmisin??

Yaşam ile gerçeklik arasında sıkışmış bir ip pamugu gibidir insan gerçeği gördüğünü sandıgında aslında Hayal kurmaya akabinde ise inanma gücünü kaybetmeye başlar...

Esas gerçeklik vücudunun içerisinde bulunan olaganüstü oluşturulmuş sistemdir...Gerçeği görmek istediğin an onu yakalaman gerektiğini unutmaman gerekir yakalamak demek koşmak arzulamak ve inanmak demektir....akabinde iman etmek demektir..

Beni kutsamana ihtiyacım yok teşekkür ederim Bize ALLAH yeter...

Söylediğim üzere ALLAH tüm peygamberlere inanmamızı ve iman etmemizi istemiştir bizde onun sözünü harfiyen uygulamaktayız...Önemli olan inanmak ve iman etmektir...

Masumıyet kavramının bir çok açılımları vardır oy üzden o açılıma fazla vaktım olamadıgı ıcın bugun anlatabilmem zordur uygun bir zamanımda anlatırım hiç sorun olmaz....Dünyaya gelmiş her peygamber birbirini kabul ve tastik eder HZ İSA ya sorduklarından senden sonraki kim dediklerin de benden sonra Abdullahın oglu HZ MUHAMMED demiştir..

Hayat yaşanmış geçeklerle doludur hiçbir peygamber ALLAH a karşı gelmez aksine sözlerini tastik ederler ...

Kuran tevrattan kopyalanır mı hiç senin görüşün fakat şunu söylemem gerekir Kuran bir çok verileri apacık ortaya koymaktadır ve en güncel olanıdır..

Seni dinlemeye her daim hazırım..Müsait anımda yanıtlarım..inşallah.

ALLAH ı sevmek ona inanmak devamında ALLAH ı anlatmaya kelimeler yetmez..

Böyle..

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
ne? 4 dini yahu milyonlarca din gelmiş :D dinlerin % 99.99u sadece % 001 i bile bilemıyoruz.
bizler yeri gögü 6 günde yarattık ayeti hem tevratta var aynısıda kuranda var. 1 ispat bile yeterlıdır.
buz gibi araklamışlar ayetleri tevrattan kurana :D
birileri der. efendim 99.000 bin peygamber var.
diğeride onu inkar eder olurmu? yahuu 124.000 peygamber vardır der. siz daha kendi aranızda
bir karar veremiyorsunuz. gerçeği nasıl? bulucaksınız merak etmiyorum.
koskoca alim ve hoca diyorki 124.000 peygamber var diyor say diyorum 30 tane sayıyor gerisi yok. :D
yahuu madem 124.000 peygamber gelmiş ne diye? islamı bu kadar şişirdiniz o zaman haklı olarak sormak zorundayım. :D
şimdi soruyorum, 20.000 yıllık yaşamda 124.000 peygamber nasıl? gelmiş. :D
mantık dışı değilmi? bu hesaba göre her yıl peygamber gelmış o zaman . :D

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
asıl soru şu olmalı arkadaşlar :) tanrı insanı neden? yarattı,bir amacı olduğu kesin,benim ender olarak
anlamadığım şey , tanrının yaratma isteği tanrı neden? gücünü ve kudretini bilmemizi ister,
ben tanrı olsam neden? evreni yaratmak ihtiyacı hissedim, ihtiyaç diyorum ihtiyaçın anlamı insancıl bir takım isteklerdir. zorunlu istekler. ama tanrı neden? insana ihtiyaç duysun .
başka bir problem daha var tanrının yarattığı insanları gizlenerek doğru birşey
yaptığını düşünmüyorum, çünkü tanrının pasifliği karşısında insanlarda cesaretlenmış ve
bu dünya yaşanmaz bir yer haline gelmiştir.
çok garip gelicek ama tanrıya inanan fakat! tanrıdan korkmayan insanlar var onlardan biride benim, neden? korkimki? bana en son zarar vericek bir varlıktan korkmak aptalca olmazmı?
ben tanrıdan değil insanlardan korkarım çünkü kaderim onların elinde bir insan ben uyuken beni öldürebilir. bunuda yanlış buluyorum, kısacası tanrının verdiği herşeyi yanlış buluyorum. amaçsız
ve anlamsız buluyorum. çünkü özgür iradeye iannmıyorum.
birilerinin sırf iyi huylu diye acı çekmesini anlamsız buluyorum sırf kötü diye birinind zengin
olmasınıda anlamsız buluyorum.
tanrı deyince aklıma eşitlik geliyor fakat sanırım bu eşitiliği bozanda tanrıdır. bunuda bilmek
ve böyle yaşamakta anlamsız, insanlar dogar gelişir ve ölür bu süre içinde niçin? doğdugunu
neden? geliştiğini ve neden? öldüğünü anlıyabiilr. fakat bu eylemlerin hangi? amaca
hizmet ettiğini anlıyamıyacak biçimde yaratıldığı için anlıyamaz. işte finale geliyoruz
anlıyamadığımız eylemler için kötü veya iyi olmanında bir anlamı yoktur.
dolayısiylede cennet ve cehennemin olmasıda imkansızdır.

Son düzenleme:

Ay

Yeni Üye
8 Nis 2018
382
1
18
O, tek ve en güvenilir sığınak..

rahmeti ve merhametiyle sevgilerin en büyüğünü varlığında toplayan kerim'dir. settar'dır. kul, hataları tekrar tekrar işler ve o tekrar tekrar affeder: ğaffar'dır. varlığı bütün gerçeklerden daha gerçek.

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
ne? 4 dini yahu milyonlarca din gelmiş :D dinlerin % 99.99u sadece % 001 i bile bilemıyoruz.
bizler yeri gögü 6 günde yarattık ayeti hem tevratta var aynısıda kuranda var. 1 ispat bile yeterlıdır.
buz gibi araklamışlar ayetleri tevrattan kurana :D
birileri der. efendim 99.000 bin peygamber var.
diğeride onu inkar eder olurmu? yahuu 124.000 peygamber vardır der. siz daha kendi aranızda
bir karar veremiyorsunuz. gerçeği nasıl? bulucaksınız merak etmiyorum.
koskoca alim ve hoca diyorki 124.000 peygamber var diyor say diyorum 30 tane sayıyor gerisi yok. :D
yahuu madem 124.000 peygamber gelmiş ne diye? islamı bu kadar şişirdiniz o zaman haklı olarak sormak zorundayım. :D
şimdi soruyorum, 20.000 yıllık yaşamda 124.000 peygamber nasıl? gelmiş. :D
mantık dışı değilmi? bu hesaba göre her yıl peygamber gelmış o zaman . :D

4 kUTSAL METİN Dünya yeryüzeyine gelmiştir bunlar ZEBUR--TEVRAT--İNCİL ve KURAN dır..

Dünyanın 6 günde yaratılmasının yanı sıra dünyanın 7 kat semadan oluşturulduguda ifade edilmektedir bunun gibi bir çok konu ve durum anlatılmaktadır...

Elinde kocaman bir ansiklopedi oldugunu düşün ve bu ansiklopedi 4 cilt olsun ve son cilt tüm herşeyin birleştirilip bir arada oldugunu düşün KURAN da bundan daha öte daha akıcı ve daha güncel bilgilere sahiptir bilgilerin aynı olması aslında kopya değil birbirlerini tastik eden tek bir ALLAH tan gelen kelamlardır güzel insan..

Kuran da 25 peygamber ismi geçmektedir ...99 bin ila 124 bin durumu ise hadislerde yer almaktadır...Hadislerin en güvenilir kaynaklarında ise esas sayının 124 bin oldugu geçmektedir fakat bu peygamberlerden bazıları resul bazıları ise nebi olarak anlatılmaktadır.Sayıların çokta önemi yok önemli olan ALLAH katında vermiş oldukları değerli hizmetleridir..

Gerçeği yalnızca ALLAH bilir insanlar sadece hadislere dayanarak sulhu nızanda bulunabilirler yani zan ederler kanımca derler ...Burada bir anlaşmazlık diye bir durum yok kimisi başka bir hadisi gösterir kaynakça sunar kimiside başka bir hadisi kaynakça gösterir olay bundan ibarettir Dışarıya anlaşmazlık gibi gözüksede aslında herşey görüldüğü gibi olmadıgıdır...... KURAN açısından baktıgımızda 25 peygamber ismi geçmektedir..

Onlarda sırasıyla..(

1. Âdem,
  2. İdris,
  3. Nuh,
  4. Hud,
  5. Salih,
  6. İbrahim,
  7. Lût,
  8. İsmail,
  9. İshak,
  10. Yakub,
  11. Yusuf,
  12. Eyyub,
  13. Şuayb,
  14. Musa,
  15. Harun,
  16. Davud,
  17. Süleyman,
  18. İlyas,
  19. El-Yesa',
  20. Zül-Kifl,
  21. Yunus,
  22. Zekeriyya,
  23. Yahya,
  24. İsa ve
  25. Muhammed (hepsine selâm olsun).
diye geçerler...Hadislerde bir çok alimlerin açıklamaları olur kimi kişiler başka bir hadisi alır kimi kesimler başka bir hadisi alır bazende ortak noktada olurlar burada bir çatışma değil aksine hepsinin açlığı söz konsuudur...

Bugün sınıfta Matematik öğretmeni dersini anlatırken yarın başka bir matematik öğretmeni sınıfa geldiğinde aynı konuları anlatsa konular farklı olmaz ama anlatım biçimleri farklı olur çünkü insanın bireli birbirinin aynısı değildir...

Her öğretmenin yogurt yiyişi farklı olur ee haliyle her öğretmenin aynı konuda anlatımları farklı olur...Hadislere de böyle bakmak gerekir ortada karışıklık yok aksine farklı anlatımlar ve mayalar mevcut..

O zamana kadar ki hadisleri söyleyen alim insanlar 99 binde kalmıştır fakat aynı konuyu daha detaylı araştıran ve hadisi söyleyen alim ise 124 bin demiştir ...ders ve konu aynı fakat MAYA farklı mayanın farklı olmasının esas temel sebebinin ise Dini eğitimin daha nasıl desem MAYALANMIŞ halidir derim..

Yani X biri yogurt alırken ilk önce neyine bakar ...fiyatına ve markasına değilmi...Y biri ise yogurt alırken ilk önce her yogurtun lezzetine bakar sonrasında ise en lezzetli yogurtu seçer ve o yogurttan MAYA çıkartır ve devamında nice nice yogurtlar yapmaya vesile sağlar...O yüzden Hadislerden de bir çok manalar çıkarabiliriz önemli olan lezzeti yani hoşnutlugu alabilmektir ki daha nice güzellikler faydalarda anlatılabilsin sunuma hazır olabilsin ...güzel insan...

Herşey dışarıdan görüldüğü gibi çogu zaman olmayabiliyor..

Böyle..

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:41 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 01:53 ----------

asıl soru şu olmalı arkadaşlar :) tanrı insanı neden? yarattı,bir amacı olduğu kesin,benim ender olarak
anlamadığım şey , tanrının yaratma isteği tanrı neden? gücünü ve kudretini bilmemizi ister,
ben tanrı olsam neden? evreni yaratmak ihtiyacı hissedim, ihtiyaç diyorum ihtiyaçın anlamı insancıl bir takım isteklerdir. zorunlu istekler. ama tanrı neden? insana ihtiyaç duysun .
başka bir problem daha var tanrının yarattığı insanları gizlenerek doğru birşey
yaptığını düşünmüyorum, çünkü tanrının pasifliği karşısında insanlarda cesaretlenmış ve
bu dünya yaşanmaz bir yer haline gelmiştir.
çok garip gelicek ama tanrıya inanan fakat! tanrıdan korkmayan insanlar var onlardan biride benim, neden? korkimki? bana en son zarar vericek bir varlıktan korkmak aptalca olmazmı?
ben tanrıdan değil insanlardan korkarım çünkü kaderim onların elinde bir insan ben uyuken beni öldürebilir. bunuda yanlış buluyorum, kısacası tanrının verdiği herşeyi yanlış buluyorum. amaçsız
ve anlamsız buluyorum. çünkü özgür iradeye iannmıyorum.
birilerinin sırf iyi huylu diye acı çekmesini anlamsız buluyorum sırf kötü diye birinind zengin
olmasınıda anlamsız buluyorum.
tanrı deyince aklıma eşitlik geliyor fakat sanırım bu eşitiliği bozanda tanrıdır. bunuda bilmek
ve böyle yaşamakta anlamsız, insanlar dogar gelişir ve ölür bu süre içinde niçin? doğdugunu
neden? geliştiğini ve neden? öldüğünü anlıyabiilr. fakat bu eylemlerin hangi? amaca
hizmet ettiğini anlıyamıyacak biçimde yaratıldığı için anlıyamaz. işte finale geliyoruz
anlıyamadığımız eylemler için kötü veya iyi olmanında bir anlamı yoktur.
dolayısiylede cennet ve cehennemin olmasıda imkansızdır.

Tanrı insanı neden yarattı ??..

Bu soruyu aslında cennetten kovulan şeytanda sormuştu ...Ve yüce ALLAH ın verdiği bir cevap ise şu olmuştu İçlerinde öyle kullar var ki beni gece gündüz anarlar ve içlerinde öyle kullar varki benden başka kimseyi düşünmezler dedi..

Şeytan kibrine ve insana duydugu ÖFKEYE istinaden şu cevabı vermiştir...Biz insanlardan daha degerliyiz size karşı bizde sizi herdaim anarız demişti ve insan yeryüzünde bozgunculuk çıkartır kan döker demişti..

Ve yüce ALLAH ta siz benim bildiklerimi bilemezsiniz bundan sonra vakti zaman gelesiye kadar en aşağılardansınız dedi..

Metinler bu şekilde devam ediyor....Tam orjinal şekilde yazamadım aklımda kalan yerleri yazmaya özen gösterdim...

Gelelim senin soruna İnsan yaratıldı ve oluşturuldu çünkü ALLAH katında sevileniz Meleklerde öyle sevilendir ALLAH insana bir sınav ve imtihan süreci verdi ve muhakkak ki ALLAH bildiği güzel şeyler vardır...

ALLAH gücünü ve kudretini insan ögretmek için değil buna zaten ihtiyacı dahi olmaz...esas amaç insana bir rol biçti ve bir alan açtı ve kudretinden insanlara ruh ufleyıp ınsanı onurlandırdı ve taçlandırdı...

ALLAH ın kimseye ihtiyacı yoktur ALLAH ın kudreti ve gücü karşısında herkesin boynu kıldan incedir..Evreni yarattı çünkü insana alan açtı deger verdi...Şeytanın insana öfkeside buradan gelmektedir...İnsandan daha üstünüm demesidir..

Yüce ALLAH müdahalesini bir çok konuda bir çok şeyde yapar fakat biz insanlar bunun çogu zaman farkında olmayız...Hayatımız içerisinde kendimizi dünyaya o kadar fazla kaptırır ve kovalamaca içerisinde olur ki dünyada neler olmuş bilmeyiz ama ALLAH ın herşeyden haberi vardır ve bir çok noktaya da katkılarını verir biz bilmeyiz..

Dünya yaşanılmaz bir halde değil dünyayı yaşanılmaz bir hale sokan biz insanlarız....Dünya her yüzyılda bir kabuk değiştirir lakin her kabuk değişimi sıkıntılı ve sancılı olur böyle durumlarda bolca dua etmeliyiz...Belkide dünyada o kadar fazla oyalanıyoruz ki DUA larımızı o kadar fazla az yapıyoruz ki DUA semaya ulaşamıyor....Dua ETMELİYİZ dünyanın iyiliği ve güzelliği için bolca DUA etmeliyiz devamında birbirimizede bolca DUA etmeliyiz...

Dünyada öyle bir guruh var ki TANRIYI kıyamete zorlamaya çalıştıklarına ınanırlar esas ta öyle mi bence değil Yüce ALLAH insanların birer oylamaca da oldugu sözleri aklıma geldiğinde aslında insanların ne kadar yanlış ve hatalar yaptıgını görmekteyim....şahsi düşüncem...

ALLAH korkutucu yada ürkütücü değildir aksine sevilecek en degerli büyük ve tek olandır....

ALLAH tan niçin korkulur biliyormusun en büyük korku onu kaybetmek ve sevgisine mazhar olamamaktır ....İnsan ALLAH ı kaybetmemek ve sevgisine mazhar olabilmek için ALLAH ın öğütlerini yerine getirmeye çalışır...

Çocukken bak böyle yaparsan ALLAH tas eder şunu yaparsan ALLAH bunu yapar diye çocuklar korkutulur bu durum yanlış bir durum Evet çocuk ALLAH korkusunu bilecek ama bu korkunun en buyuk olanının ALLAH ı kaybetmek ve sevgısıne mazhar olamayacagını bılecek...Çocuklar ALLAH sevgısıyle beslenılmelıdır Maya ıyı yogrulmazsa gelecekte Mayalar tutmaz hale gelır...

Iyı bır MAYA ıcın ıyı bır ogretmen gerekır burada da ıyı bır ogretmen AILE dır AILE nın kendısı tatbık ve tasdık ederek cocguna ALLAH sevgısı aşılaması oldukça önemlidir..

ALLAH sevgısı olan bır ınsan ALLAH a karşı kötü söz söylemekten sakınır ve çekınır çunku ALLAH ı kaybetmemek dunyadakı tum hazınelerden daha degerlidir.ve öylede olması gerekir..

Tanriya inanan insan Tanrıyı kaybetmekten korkan insan gibi olmalıdır..

İnsandan korkan insan herşeyden zamanı gelince korkar olur İnsandan değil ALLAH ı kaybetmekten insan korkmalıdır Ömür dediğin bir çırpı su gibidir gelir geçer ama daim olan kalıcı olan ALLAH tır...

Ölmek demek yok olmak demek değildir Ölmek demek yeniden başlangıc demektir...İnsan ALLAH ı değil de dünyayıs evmeye başlarsa baştan kaybetmeye başlar diyebilirim...

ALLAH izin vermedikçe dünyada hiçbir insan sana zarar veremez ama inanmalı ve iman etmelisin bu çok önemli bir durumdur.

ALLAH amaçsız değide sebep ve sonuçsuz hiçbirşey sunmaz herşeyde mutlaka sebep ve sonuç vardır insana düşen sabretmesi ve tevekkül etmesidir...

Cüzzi irade ile özgür iraden var zaten bu senin hayatının seçimi ama sebep ve sonuçla ilişkili kazanımların ve kayıplarında olacaktır bu durum hepımız için geçerlı bır durum...kımın ıyı kımın kotu amelde olacagını bız bılemıyoruz o yuzden ınsan olabıldıgınce tevekkul ve sukur ve ıbadet ıcersınde olabılmesı hayırlara vesıledır ınsallah..

Eşitlik kavramı insanların oluşturdugu terimlerdir....ALLAH ta ADALET kavramı vardır ve bu adalet kavramında haklar ya burada teslım edılır yada ahırette ama kımse hakkını almadan ayrılmaz...herkes hakkını ve nasıp ını alır....

Dünyada zengin olupta azıtıp şaşıran bir çok insan var dünyada fakır olupta şukur edıpte ALLAH a kulluk eden bir çok ınsanda var ve bu durumun tersı durumunda olan ınsanlarda var aslında dunya kısır bır dongu ıcerısınde kendını tekerrur etmektedır....

HAYAT BİR ÇEMBER GİBİDİR bu çemberde olanı görmen için bu çemberin içerisinde yer alman gerekir...yani x cemberi y cemberi z cemberi gibi bir çok çember hayatlarımızda vardır her çemberde farklı hayatlar ve farklı yaşamlar vardır fakat hepsinin ortak noktası dogarlar yaşarlar ve sonrasında ölürler buradan ne kazandılarsa hayatlarında ahirette de karşılıkları o olur....

Cennet ve Cehennem konusunda ıse Inanan bırının ALLAH a her koşulda inanması ve iman etmesi gerekir...

BANA FİKRİMİ yada düşüncemi soracak olursan...

Yüce ALLAH kutsal metinlerde cennet ve cehennemi anlatmıştır ve var oldugunu biz insanlara söylemiştir ALLAH diyorsa ve söylüyorsa KESİNLİKLE vardır....

O yüzden ALLAH a inamak gerekir güzel insan...

Böyle.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
yani hiç kusura bakma şeytanla aynı fikirdeyim ne güzel? söylemiş işte senin allahına insanlar fesattır
sürekli bozgunculuk çıkartır demiş. demekki şeytan iy ibir karaktermiş :D
bence asıl kötü kötü olan senin allahındır. delikanlı ve dürüst olan şeytanı kötü göstermiş. kendi ağzınla
anlatıyorsun. yani şeytan doğruyu söylediği için cenetten kovuluyorsa senin allahın çok ayıp etmiş ama
:D ayrıca şeytan doğruyu söylemiş ben ateşten yaratıldım insanlarda topraktan ben insan
olduğum halde ateşten yaratılsaydım aynı kelimeleri söylemek zorunda kalırdım azizim.
biz asıl bunu ne yapıcaz? sen 124.000 peygambere inanıyorsun hemde ademle havvanın 20.000 yıl önce geldiğine inanıyorsun , o zaman kabul ediyorsun senin allahın 2 veya 3 yılda bir peygamber gönderdiğine göre; demekki kitapta göndermiş olmalı. :D o zaman 124.000 peygamberide senin allahın gönderdiyse o zaman islamı neden? bu kadar şişirdiniz. :D şu soruma mantıklı cevap ver .. sana 100 milyon vericem. :D

haaaaa birde şu var şialar sizin muhammedi kabul etmiyor, gerçek peygamberin hz: ali
olduğunu düşünüyorlar hatta şia kuranı var 17.000 ayetten oluşuyor. senin işin çok zor
allah yardımcın oldun dicem :D ama diyemiyorum . çünkü ben allaha iannmıyorum. :D
şiaları hafife almayın sakın 1 milyar müslümanın % 60 şı sialardan oluşuyor.

bazı islami kaynaklara baktımda bu sayının gerçekte 136.000 olduğu anlatılıyor.
kim? biilr belkide bu sayı 1 milyondur her gün br peygamber yollamıştır sizin allahınız. :D

senin allahın neden? kötü biliyormusun? istersen isaptlıyabilirim.am anlarmısın? asıl problem bu bence.
senın allahın hiç günah işlememiş masum ve dürüst insanları sırf! atheist deist agnostık hristiyan yahudi ve kabileler diye cehennemde cayır cayır yakmayı istiyorsa çok iyi bilki
asıl kötüluğun kaynağı senin rabbindir. sanırım bu son yazdığıma itiraz edende kötü niyetlidir.

Son düzenleme:

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
yani hiç kusura bakma şeytanla aynı fikirdeyim ne güzel? söylemiş işte senin allahına insanlar fesattır
sürekli bozgunculuk çıkartır demiş. demekki şeytan iy ibir karaktermiş :D
bence asıl kötü kötü olan senin allahındır. delikanlı ve dürüst olan şeytanı kötü göstermiş. kendi ağzınla
anlatıyorsun. yani şeytan doğruyu söylediği için cenetten kovuluyorsa senin allahın çok ayıp etmiş ama
:D ayrıca şeytan doğruyu söylemiş ben ateşten yaratıldım insanlarda topraktan ben insan
olduğum halde ateşten yaratılsaydım aynı kelimeleri söylemek zorunda kalırdım azizim.
biz asıl bunu ne yapıcaz? sen 124.000 peygambere inanıyorsun hemde ademle havvanın 20.000 yıl önce geldiğine inanıyorsun , o zaman kabul ediyorsun senin allahın 2 veya 3 yılda bir peygamber gönderdiğine göre; demekki kitapta göndermiş olmalı. :D o zaman 124.000 peygamberide senin allahın gönderdiyse o zaman islamı neden? bu kadar şişirdiniz. :D şu soruma mantıklı cevap ver .. sana 100 milyon vericem. :D

haaaaa birde şu var şialar sizin muhammedi kabul etmiyor, gerçek peygamberin hz: ali
olduğunu düşünüyorlar hatta şia kuranı var 17.000 ayetten oluşuyor. senin işin çok zor
allah yardımcın oldun dicem :D ama diyemiyorum . çünkü ben allaha iannmıyorum. :D
şiaları hafife almayın sakın 1 milyar müslümanın % 60 şı sialardan oluşuyor.

bazı islami kaynaklara baktımda bu sayının gerçekte 136.000 olduğu anlatılıyor.
kim? biilr belkide bu sayı 1 milyondur her gün br peygamber yollamıştır sizin allahınız. :D

senin allahın neden? kötü biliyormusun? istersen isaptlıyabilirim.am anlarmısın? asıl problem bu bence.
senın allahın hiç günah işlememiş masum ve dürüst insanları sırf! atheist deist agnostık hristiyan yahudi ve kabileler diye cehennemde cayır cayır yakmayı istiyorsa çok iyi bilki
asıl kötüluğun kaynağı senin rabbindir. sanırım bu son yazdığıma itiraz edende kötü niyetlidir.

Şüphesiz ki iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için hiçbir korku yoktur, bakara 62

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Şüphesiz ki iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için hiçbir korku yoktur, bakara 62

Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidâyet etmez." (Maide, 5/51)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 11:19 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 11:17 ----------

o değilde islamdan önce ölmüş yahudi ve hristiyanlar,cennetemi? yoksa cehennememi? gidicek.
çünkü onların bi secim hakkı bile olmamış eğer cehenneme gidiceklerse yazık olmazmı? onlara.

ayetteki tutarsızlığı görüyormusun? o insanlar islam gelmeden nasıl? islam inanıcakta cenette gidicek. haksızmıyım? :D :cool:

Son düzenleme:

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidâyet etmez." (Maide, 5/51)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 11:19 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 11:17 ----------

o değilde islamdan önce ölmüş yahudi ve hristiyanlar,cennetemi? yoksa cehennememi? gidicek.
çünkü onların bi secim hakkı bile olmamış eğer cehenneme gidiceklerse yazık olmazmı? onlara.

ayetteki tutarsızlığı görüyormusun? o insanlar islam gelmeden nasıl? islam inanıcakta cenette gidicek. haksızmıyım? :D :cool:

Dönemsel bir ayet, o dönemde Müslümanlara zulum yapıldığı için, şimdide o tarz bir durum varsa aynı durum geçerli olur.
Yani hepsi kötü değildir inanıp iyi işler yaparsa ilk verdiğim ayet geçerlidir.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular