- 11 Ağu 2013
- 25
- 0
- 0
Hos geldiniz. Tanri hakkindaki fikirlerinizi paylasmanizi bekliyoruz...
Hoş buldum, fırsat oldukça vakit ayırdıkça ve konular uygun oldukça neden olmasın, elbette paylaşmaya çalışırım
Hos geldiniz. Tanri hakkindaki fikirlerinizi paylasmanizi bekliyoruz...
Merhabalar, felsefeyi liseden beri seviyorum; aslındaki lisedeki felsefe hocam felsefeyi anlatmak ve büyük ihtimalle anlamak konusunda da berbattı. İlgimi çeken konuların güzelliğiydi, her düşüncem ve sorum her yeni ufkum benim için keşiftir, benden önce milyonlarca kez sorulmuş irdelenmiş anlaşılmış olsa da benim için Dünya'nın en önemli yeni keşfidir.
Felsefe bana göre en çok soru sormamaktan korkmamak fantezisidir.
Şuan 19 yaşımdayım, Agnostiğim(Tanrıtanımaz akımlardan benim düşüncelerime en yakın olanı) ve Tanrı fikrini irdelemeyi her fırsatta yeniden masaya yatırıyorum.
Burada düşünmeyi seven insanların paylaşımlarını okuyacağımı umuyorum.
19 yaşında birine göre düşünceleriniz fikirleriniz çok çok düzgün .Eminmisiniz 19 yaşında olduğunuza umarım gelecektede düşünmekten yılmazsınız ve hep mutlu olursunuz. Aslında aklın yaşla alakası olmadığını çok iyi biliyorum fakat sizin yazdıklarınızı okurken o kadar berrak net yalın ve ustaca bir anlatım gördüm ki sanki kendi yazıdığım yazıları tekrar okuyormuşcasına anlıyor ve %99 una hak veriyordum. Yani ya bir doktor yada bilim insanı olacak biri diyordum ki doğuştan gelen düşünce özgürlüğüne ve yeteneğine sahip tabulardan dogmalardan sıyrılmış taptaze bir beyinle karşılaştım ve mutlu oldum.![]()
Merhaba ben Onur ÜNEY.Öğrenciyim liseye gidiyorum.Evrenin silindir şapkasından çılmış beyaz tavşanın tüyleri tırmanıp hayatı görmeye çalışıyorum..
O kadar yüksekten uçma düşebilme ihtimalin var.
Sn onur güney şu şapkadan artık tavşan çıkmasa![]()
Mucizeyi hedeflersem başarı beni kovalar.Unutmamalıyımki bazı yollar asfalt yol iken bazı yollar mıcır yol.
Tavşan mavşan yok okulunu oku önüne bak !Eğer bende diğer ''insanlar'' gibi her zaman kolayı seçersem tavşanın en rahat olan yerine tüylerinin dibine gömülürüm.Eğer harekete geçmek için en uygun zamanı beklersem asla harekete geçemem.Mıcır yol daha fazla yoracağı kesin ama ölümsüz olmak için bazı fedakarlıklar yapıp düşünmek gerek.
Çocuğa ümit verip durma insanlar iki yüzlü ve felsefe para etmiyor bilim ise vicdanını ezdiğinde para ediyor e bu devirdede millet paraya tapıyor anasını satıyım gerisini sen düşün.
Tavşan mavşan yok okulunu oku önüne bak !
İnsanlardan bize ne, kim nasıl yaşarsa yaşasın. Kötüler kadar iyiler de var, kötülükler kadar iyilikler de var. Okulunu okusun tabii ki fakat yaşam okulunda da beklentilerini yüksek tutmasında bence sakınca yok.
Hayat yoruyor yıpratıyor nefessiz bırakıyor insanı hacıııı.Ümit verme çocuğa kendi umudu yetiyorsa yeltensin bu halta.