Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Tanışma köşesi

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Merhabalar, felsefeyi liseden beri seviyorum; aslındaki lisedeki felsefe hocam felsefeyi anlatmak ve büyük ihtimalle anlamak konusunda da berbattı. İlgimi çeken konuların güzelliğiydi, her düşüncem ve sorum her yeni ufkum benim için keşiftir, benden önce milyonlarca kez sorulmuş irdelenmiş anlaşılmış olsa da benim için Dünya'nın en önemli yeni keşfidir.

Felsefe bana göre en çok soru sormamaktan korkmamak fantezisidir.

Şuan 19 yaşımdayım, Agnostiğim(Tanrıtanımaz akımlardan benim düşüncelerime en yakın olanı) ve Tanrı fikrini irdelemeyi her fırsatta yeniden masaya yatırıyorum.

Burada düşünmeyi seven insanların paylaşımlarını okuyacağımı umuyorum.

19 yaşında birine göre düşünceleriniz fikirleriniz çok çok düzgün .Eminmisiniz 19 yaşında olduğunuza umarım gelecektede düşünmekten yılmazsınız ve hep mutlu olursunuz. Aslında aklın yaşla alakası olmadığını çok iyi biliyorum fakat sizin yazdıklarınızı okurken o kadar berrak net yalın ve ustaca bir anlatım gördüm ki sanki kendi yazıdığım yazıları tekrar okuyormuşcasına anlıyor ve %99 una hak veriyordum. Yani ya bir doktor yada bilim insanı olacak biri diyordum ki doğuştan gelen düşünce özgürlüğüne ve yeteneğine sahip tabulardan dogmalardan sıyrılmış taptaze bir beyinle karşılaştım ve mutlu oldum. :)

geceinci

Yeni Üye
11 Ağu 2013
25
0
0
19 yaşında birine göre düşünceleriniz fikirleriniz çok çok düzgün .Eminmisiniz 19 yaşında olduğunuza umarım gelecektede düşünmekten yılmazsınız ve hep mutlu olursunuz. Aslında aklın yaşla alakası olmadığını çok iyi biliyorum fakat sizin yazdıklarınızı okurken o kadar berrak net yalın ve ustaca bir anlatım gördüm ki sanki kendi yazıdığım yazıları tekrar okuyormuşcasına anlıyor ve %99 una hak veriyordum. Yani ya bir doktor yada bilim insanı olacak biri diyordum ki doğuştan gelen düşünce özgürlüğüne ve yeteneğine sahip tabulardan dogmalardan sıyrılmış taptaze bir beyinle karşılaştım ve mutlu oldum. :)

Hahahhahaaa teşekkür ederim, 19 yaşındayım üniversitede okuyorum henüz hazırlığı yeni bitirdim, onure ettiniz teşekkür ederim.

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
Merhaba ben Onur ÜNEY.Öğrenciyim liseye gidiyorum.Evrenin silindir şapkasından çılmış beyaz tavşanın tüyleri tırmanıp hayatı görmeye çalışıyorum..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Sayısız çeşit yol olduğu muhakkak fakat önemli olan senin seçim şansın kim asfalt yol dururken mıcırdan gitmek isterki.Belkide hiçbir zaman seçim şansın olmayacak sana sunulan yolda ilerleyeceksin. Mucizeyi hedeflersen yorulabilirsinde belkide vazgeçersin.

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
Eğer bende diğer ''insanlar'' gibi her zaman kolayı seçersem tavşanın en rahat olan yerine tüylerinin dibine gömülürüm.Eğer harekete geçmek için en uygun zamanı beklersem asla harekete geçemem.Mıcır yol daha fazla yoracağı kesin ama ölümsüz olmak için bazı fedakarlıklar yapıp düşünmek gerek.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Mucizeyi hedeflersem başarı beni kovalar.Unutmamalıyımki bazı yollar asfalt yol iken bazı yollar mıcır yol.

[MENTION=4527]OnurÜney[/MENTION] foruma hoş geldin. Mucizeyi hedeflersen hayatında olabilecekler içinde en iyilere odaklanmış olursun, bu çok doğru bir düşünce.. [MENTION=469]flzf[/MENTION] un anlatmaya çalıştığı gibi kötü olaylarla karşılaşma ihtimalimiz de var fakat yine de karamsar olmamakta fayda var. İyimserlik ve olumlu bakış açısı kişinin en zor anlarda bile doğruları görmesine yardımcı olur. Endişe ve korku ise akıl tutulmasına sebep olur ki bu da işleri daha çok karıştırır.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Çocuğa ümit verip durma insanlar iki yüzlü ve felsefe para etmiyor bilim ise vicdanını ezdiğinde para ediyor e bu devirdede millet paraya tapıyor anasını satıyım gerisini sen düşün.

Eğer bende diğer ''insanlar'' gibi her zaman kolayı seçersem tavşanın en rahat olan yerine tüylerinin dibine gömülürüm.Eğer harekete geçmek için en uygun zamanı beklersem asla harekete geçemem.Mıcır yol daha fazla yoracağı kesin ama ölümsüz olmak için bazı fedakarlıklar yapıp düşünmek gerek.
Tavşan mavşan yok okulunu oku önüne bak !

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Çocuğa ümit verip durma insanlar iki yüzlü ve felsefe para etmiyor bilim ise vicdanını ezdiğinde para ediyor e bu devirdede millet paraya tapıyor anasını satıyım gerisini sen düşün.

Tavşan mavşan yok okulunu oku önüne bak !

:) İnsanlardan bize ne, kim nasıl yaşarsa yaşasın. Kötüler kadar iyiler de var, kötülükler kadar iyilikler de var. Okulunu okusun tabii ki fakat yaşam okulunda da beklentilerini yüksek tutmasında bence sakınca yok.

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
[MENTION=469]flzf[/MENTION]: Sana bu konuda katılmıyorum.Özellikle ''Felsefe para etmiyor'' cümlesine.Zamanında Sokrates insanlık için canını vermişti.Yani hedefi için şaşmamıştı.Okululumu okuyorum zaten ama benim kızdığım diğer konuda okul zaten yani eğitim sisteminin yanlış olması.Ama neyse. [MENTION=4324]dijital[/MENTION]: Düşüncelerimiz senin ile aynı.Zaten amaç felsfede para kazanmak değildir.Aklını kazanmaktır.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Sen hiç zengin bir filozof gördünmü onur yok ! filozof iskendere der ki gölge etme başka ihsan istemez fakat neticeye bak adam bir fıçı içerisinde yaşamayı tercih ediyor seni bilmem ama bana göre değil öte yandan sokrates o gün ne için öldü bilemem ama bugün büyük bir çoğunluk banane lan banamı öldü sanki diyor (Büyük çoğunluk %99,9 gibi birşey)

Ha tamam senin yaşlarda herşey çok güzel toz pembe tavşan alice küçük prens masalları filan çok hoşda iş icraata geldiği zaman görücem ben seni. Hayat öyle bir noktaya getiriyorki insanı en fanatik ateistler bile iman ediyor. Yok iyimserlik filan ne o öyle tavşan şapka hikayeleri filan felsefe başlı başına anlam bilgi telaşları ile dolu bir serüven birde bu işin içine edebiyat sokan insanlara uyuz oluyorum desem yeridir. Hiçbir tavsiyeye kulak asma kendin ol yeter filozof olmak için. Şunuda hatırlatayım kendin olmak hiç ama hiç kolay değil önce kendini bulmakla başla.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
:) İnsanlardan bize ne, kim nasıl yaşarsa yaşasın. Kötüler kadar iyiler de var, kötülükler kadar iyilikler de var. Okulunu okusun tabii ki fakat yaşam okulunda da beklentilerini yüksek tutmasında bence sakınca yok.

Hayat yoruyor yıpratıyor nefessiz bırakıyor insanı hacıııı.Ümit verme çocuğa kendi umudu yetiyorsa yeltensin bu halta.

OnurÜney

Yeni Üye
9 Eyl 2013
43
0
0
Ben çok küçük yaştan beri yani 6.sınıf diyelim.Aklıma hep garip garip şeyler gelirdi.Cok cidddiyim bak.Hep kızardım kendime bu ne ya of gibisinden.Kimseyede söylemedim hep kendi içimde yaşadım.Ta ki bu seneye kadar.Felsefe ile tanıştım ve benim düşüncelerim felsefeymiş.Üstelik benim 2 tane düşüncemi daha önce düşünmüşler yani aynı şeyi düşünmüşüz.Sokratesin ölümüne gelince haklısın insanlığa hiç değmez yaptığı fedakarlık özelliklede şimdiki insanlığa yaptığı fedakarlık.Biliyoru zengin filozof olmaz ama para benim pek umurumda değil çok ciddiyim bakın ailemin bana verdiği 5 TL ile 2 hafta geçinirim ben.Bazende harcamayı unuturum canım sıkılır birine verir giderim.Benim yaşlarda herşey tozbemne diyorsun haklıda olabilirsin hatta bu konu ile ilgili hoş bir söz vardı ''İnsan ilk başta insanlığa yardım edebileceğini düşünür.Daha sonra bunun imkansız olduğunu anlar ve daha sonra İnsanlığın yani dünyanın kendini değiştirdiğini fark eder'' Ama ben ne olursa olsun bunu yapıcam insanlığa birşekilde yardım edicem ve ölümsüzlüğü yegane amaç olarak hedefliycem

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Hayat yoruyor yıpratıyor nefessiz bırakıyor insanı hacıııı.Ümit verme çocuğa kendi umudu yetiyorsa yeltensin bu halta.

Umut vermiyorum sadece yaşadıklarıma dayanarak tecrübelerimi paylaşıyorum aslında sen de tecrübelerini paylaşıyorsun fakat aramızdaki fark ben olumsuzluklara rağmen yaşamın iyi yönlerini görebilirken sen pes etmiş durumdasın. Onur ise yolun başında ve isabetli hedeflerle başarılı olma şansı çok yüksek bu sebeple olumsuzluklara şu an kafa yormasına hiç gerek yok belki çok büyük olumsuzluklarla hiç bir zaman karşılaşmayacak bu sebeple hayalci değil gerçekçi hedeflerle kademe kademe hedeflediği başarıya ulaşabilir. Kendini tanımak konusunda haklısın fakat bu da zamanla olacak birşey. Yaşam korkarak yaşanmaz, hissederek dolu dolu yaşadığın bir hayat; bomboş geçmiş,amaçsız, hedefsiz, garantili uzunca bir ömüre kıyasla çok daha değerlidir.

[MENTION=469]flzf[/MENTION] dün yok artık sadece şu an var, şu an yapacakların ile yaşamda varsındır, gelecek de yoktur fakat geleceği şekillendirmede şu an yaptıkların çok büyük ölçüde etkendir. Sen geçmişte olanları tek yaşam dersi kabul edip yoluna bu karamsarlıkla devam edersen önündeki bir çok güzelliği farkedemez ve teğet geçersin. Geçmişte ne olduysa oldu, kim ne yaptıysa yaptı artık onlar şu an yoklar, onlara bağlı kötü anıları canlı tutan sensin. O anıları bir hayat tecrübesi kabul edip, yine kaldığın yerden hayata devam edemezsen işte hayat seni yenmiş demektir. Başkalarının yaşamları kendilerini bağlar, biz ise kendi yaşamımızdan sorumluyuz ve zaman değerli yarın yaşamda var olacağımızın garantisi yok bu sebeple her anın değerini bilmek gerekiyor. Hayal kırıklığı yaşamadan bu yaşamın tadı çıkmazdı emin ol:)

Bu şiir sitede mevcut, bu konuyu çok güzel özetlediği için buraya kopyaladım, özellikle senin okuman gerekiyor. Edebiyat dahil edenlere uyuz oluyorum dedin diye özellikle ekledim :)

Anlar / Jorge Luis Borges

Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doğuşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmediğim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten.
Anlar, sadece anlar. Siz de anı yaşayın.
Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan,
Gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum...
ÖLÜYORUM...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular