- 29 Ara 2011
- 1,442
- 1
- 0
- 60
Tamam ters yazmışım fakat ne yazmak istediğimi anladınız sonuçta parça bütünden ayrı olmadığına göre ikisinden birini diğerinden üstün göremeyeceğimi anlatmaya çalıştım.
Sizin yazdıklarınız kağıt üzerinde bu şekilde ifade ediliyor olabilir fakat yaşama uygunluğunu test ettiğimiz zaman amaç edinmeden yaşamak imkansızdır. Şayet yaşamın tek amacı sadece yaşamak olsaydı insanlar neden intihar etsinler?
Yazdıklarınız yine kelimelere takılmış olduğunuzu gösteriyor. Soruyu soran kişinin ne sorduğunu çok net anladığınız halde kelimelere takılıp, bilmece gibi cevap yazıyorsunuz. Yazdıklarınızı tam dikkat vermeden anlamak o kadar zor ki...
Aslında sizi anlıyorum fakat karmaşık cümleleriniz sonucunda yazacağımı da unutup, vazgeçiyorum.
yaşamın kendisinden başka bir şey için yaşanmaz...bu cümleyi kendi hayatınızda deneyimleyip yazdıysanız tamam fakat sırf olması gereken bu olduğu için yazıyorsanız o zaman inandırıcılığınızı kaybediyorsunuz.
ifade gücümün yetersizliğini kabul ederim... ne yapalım, belki yetenek bu kadar... siz, yaşamın içindeki herhangi birinin amacı ( daha doğrusu amaçları) olmasıyla, yaşamın ( ya da birinin yaşamının) bir amacı olması durumlarını birbirine karıştırıyorsunuz... ben, herhangi bir insanın yaşamında amacı / amaçları yoktur .. demiyorum... ama herhangi bir insanın bir bütün olarak yaşamının, (yaşamın kendisinden başka) bir amacı yoktur.. diyorum...