iyi etmişsin de dostum cvp varmı 1 sattir çorba yaptım sayılardan ,paranoyak oldum sanırımyahu güncelledim 3 sayfa muhabbet ettik soru gerilerde kaldı yeni gelen yarışmacı arkadaşlara başarılar dilemek anlşamında yazdım onu ben@meyelan
Basamak sayısı ile o basamağın harf sayılarını çarpıyoruz. Örneğin 1. basamaktaki sayıyı, 1 in okunuşundaki harf sayısı ile çarpıyoruz.Bir ifadesi, 3 harfli 1.bir=1.3
3,6,6,16,15,24,?...
Basamak sayısı ile o basamağın harf sayılarını çarpıyoruz. Örneğin 1. basamaktaki sayıyı, 1 in okunuşundaki harf sayısı ile çarpıyoruz.Bir ifadesi, 3 harfli 1.bir=1.3
1.bir=3
2. İki=6
3. Üç=6
4. dört=16
5. beş=15
6. altı=24
o halde 7. basamak
7.yedi= 28
Benim bulduğum sayı 22, sonra ki sayı ise 30.Yukarda nasıl bulduğumu anlattım.Kafayı kaldırıp bakmak lazım.Bu arada çok pis nezle oldum.
Ama olsun arsızca, yine yaşam yine seni çok seviyorum mmm.Hapşuuuuuuu..
Sanırım soru da sormak gerekiyor.
Elimizde 14 para var. 7 si sahte, 7 si gerçek. Eksper bunu biliyor ve mahkemede 3 kez çift kollu terazide tartarak kanıtlamak istiyor.Hakim de sahte paraların aynı ağırlıkta olduğunu ve bunların gerçek paralardan daha hafif olduğunu biliyor.Eksper 3 kez çift kollu terazide tartarak bunu yapabilir mi?