Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Kur'an'da değiştirilmiş olamaz mı?

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Sayın [MENTION=4480]meyelan[/MENTION] yazdıklarımı okumuyor musunuz? Önceki mesajlarımdan birinde ve bazılarında da benzer şekilde demiştim ki;

diyorum ki lütfen bu iddianızı ispatlayacak deliler sunun(Bu sorgulamak demek değil midir. Eğer elle tutulur birşey söylenirse bu şüphe duyup yeniden araştırmamı sağlar) ...... Ey Kuran'ın değiştirildiğini iddia edenler beni şüpheye düşürün araştırmaya sevk edecek şeyler söyleyin diyorum.

Konun açıldığından beri fikrimi değiştirmeme sebep olabilecek şeyler söylenmesini bekledim hala bekliyorum. Benim şüpheye düşmemei esnek olmamı istiyorsunuz ama bunu neye göre yapacağım konusunda kimse yardımcı olmuyor. Yeterince esnek değil miyim? Yoksa nefsimden, isteklerimden yada hırsımdan dolayı mı düşünmeye sevk edecek bir kırıntı bekliyorum?

Sayın [MENTION=4784]alpi[/MENTION] nin esnek düşünmeye dair açılım yapmasını istediğimden mesajlarımı "neden olmasın"şeklinde yoğunlaştırmaya çalıştım,fakat görülüyor ki bazı sabitler zorlamaya gelmez.
Hep özlem duyduğum geleneksel ve sorgusuz inanabilme özgürlüğünün güzel bir temsili olan size "belki de yaptığınız en doğrusudur"demek istiyorum.Ne Allah dinini korumak için insana muhtaçtır ne de insan verilseydi bile bu vazifeyi hakkıyla ifa edebilecek temizliğe sahiptir.
Kur an değiştirilmemiştir,ders çıkaranlar yanlış yerden çıkardılar derslerini,nefsinden,isteklerinden,hırslarından..

Bu konu hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmadım ancak duyduklarımdan ve hissettiklerimden yola çıkarak ben değiştirildiği kanısındayım. Duyduklarımın bir kısmı bazı kişilerin belki kendi öznel düşünceleri olabilir, içinden bazı bilgilerin çıkarıldığı varsayılıyor.

Sizce burada bir körü körüne inanış yok mu?
Araştırma yapmamış
Duymuş.
Hissetmiş.

Bu arkadaşın beni düşünmeye sevk edebilecek hiçbir şeyi yok. Acaba diğer arkadaşlarda mı aynı şekilde buna inanıyor?

Acaba konuya gerçekçi yaklaşıyorum da onun için mi anlaşamıyoruz. Somut bir delil bekliyorum yada şüphelenmek, düşünmek yada araştırmak zorunluluğunda hissetmek için bir kaç kırıntı istiyorum. Neden vermiyorsunuz.

Herkes araştırma yapmamış, duymuş yada hissetmiş mi?

Sayın [MENTION=787]Phi[/MENTION] nin sorduklarına ne güzel cevap veriliyor. Bana gelince neden kimse cevap vermiyor. En sonunda kıskanmaya başladım görüyor musunuz?:biggrin:

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
[MENTION=4743]alpi[/MENTION] ben konuyu anlatabileceğim her haliyle anlatmaya çalıştım.Kur an ı Kur an la ispatlamaya çalışmanın neresi akılcı .Esnek düşünmekle kastettiğim şeyin sizin açıklamanızla bir alakası yok.sizin yaptığınız araştırma alanlarınıda merak etmiyorum.çünkü yine ayetle cevap vereceksiniz sonuç değişmeyecek.

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
sayın [MENTION=4480]meyelan[/MENTION] inanmayan insanlara ayet ile herhangi bir şeyi ispatlamaya çalışmak tabi ki çok abes bu sebeple konuya hiç ayet yazmadım.

Burada ayetlerin değiştirilmiş olma ihtimalinden bahsediliyor. İnanan yada inanmayan ama sorgulayıcı biri "hangi ayet-ler" değişmiştir? diye sorması sorgulayıcı olmak bakımından bir görev değil midir?

Dikkat ederseniz burada Kuran'ın ilahi bir kitap olup olmadığını değil bir yada birkaç ayetinin değişmiş olma ihtimali üzerine konuşuyoruz. Ben ateistlerin burada dahada cesur olmalarını sorgulayıcı olmalarını beklerdim. Velev ki ateistlere göre biri çıkıp Adolf hitler 'in Kavgam adlı kitabı değişmiştir-değişmemiştir dese ne yazar Kuran değişmiştir-değişmemiştir dese ne yazar.

iki, beş, on , yirmi tane Kuran'ı yan yana getirip bakıyorum birbirinden farklı harf, ayet yada sayfa göremiyorum. Gören varsa söylesin diyorum. Evet burada Kuran'a soruyorum-sorulmalıdır diyorum ama insaf ediniz isnat edilen suçlamaya binaen maznuna soru sormak gerekmez mi?

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Ben hala Kuran'in degistirilip degistirilmedigini anlamadim.

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
[MENTION=4743]alpi[/MENTION] ortadan ikiye ayrılasım,kafama duvara vurasım var.Ama sizinle ilgisi yok tabi bu nazik olmaz.
Şimdi ilk olarak tekrar diyorum ki ilk Kur an elde bulunuyor olması sebebiyle günümüz Kur an ı arabça metin olarak karşılaştırıp metnin ilk haliyle kaldığı görüşüne katılırım.
Toplumlara uyarlanmış yaşantıya geçmiş ayetlerin yorumları toplum gerçeklerine ve tefsir açılarına bakılarak değiştirilmiştir.
Arap harflerinin görünümsel düzeninde değişiklik olmaması görsel sabitliği sağlasada uygulama da ki değişiklikler aslın korunmadığına delildir bence.
Bu halde konuyu istediğiniz sabitlikte devam ettiriniz bundan sonrası sizin.

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Sayın [MENTION=4480]meyelan[/MENTION] bana hala sabit görüşlü demenizden dolayı çok üzüldüm. Eğer öyle olsaydım konuya bakar hadi oradan sende der dahada girmezdim. Neyse bu benim ilk tekzip edildiğim şey değil.

[MENTION=4743]alpi[/MENTION] ortadan ikiye ayrılasım,kafama duvara vurasım var.Ama sizinle ilgisi yok tabi bu nazik olmaz.
Şimdi ilk olarak tekrar diyorum ki ilk Kur an elde bulunuyor olması sebebiyle günümüz Kur an ı arabça metin olarak karşılaştırıp metnin ilk haliyle kaldığı görüşüne katılırım.
Toplumlara uyarlanmış yaşantıya geçmiş ayetlerin yorumları toplum gerçeklerine ve tefsir açılarına bakılarak değiştirilmiştir.
Arap harflerinin görünümsel düzeninde değişiklik olmaması görsel sabitliği sağlasada uygulama da ki değişiklikler aslın korunmadığına delildir bence.
Bu halde konuyu istediğiniz sabitlikte devam ettiriniz bundan sonrası sizin.

E şunu en başından söyleseydiniz ya ben de bundan başkasını söylemedim (düşünmüyorum) ki.

Konumuz Kuran metninin değişmiş olma ihtimali olduğuna göre uygulamadaki değişiklik ile bağdaştırmaya gerek yok.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Sayın Alpi serzenişinde haklı. değişmiştir diyenler üfürmüşler. fikirlerinin arkasında duramadılar ve kaçtılar. ne fikri ya aslında fikir bile sayılmaz onların ki boş inanç diyelim. savunamadıklarına göre boş bom boş inanç :)

(İnanç psikolojik temelli bir olgu. herhangi bir inancınızı bilgiye dönüştüremiyorsanız bomboştur)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Bilgi derken; bilimsel bilgiden bahsetmiyorum veya kurumsal,tarihi,belgeli tastikli şeylerdende bahsetmiyorum. akla ve mantığa uygun ifadelere dönüştürülebilsin yeter. yoksa noterden ya da enstitülerden,tarih kurumundan onaylı mühürlü şeyler istemiyorum yani:)

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
(Öncelikle şunu belirtmek isterim ben ateistlerin sorgulayıcı, düşünücü ve somut deliller üzerine dayalı bir inanca sahip olduklarını zannediyordum. Bu olumlu izlenimimden dolayı onlara hayranlık bile duyduğumu söyleyebilirim. Bire bir ateist görüşe sahip biri ile görüşmedim bunu okuduğum kitaplar ve internet üzerinden edindim.)

Benim burada konuştuğumuz konudan sonra düşüncelerim değişti, çıkardığım sonuç şu oldu;

Ateistler;
Din hakkında araştırma yapma gereği duymadan salt ön yargıları ile yaklaşıp inkar ediyorlar.
Müslümanlara bakarak İslam'ı yargılıyorlar.
Biz İslamı araştırdık-okuduk diyenler sadece kendi görüşüne yakın yazarların kitapları ile ilgilenmişler.
İslamda görüp yanlış kabul ettiklerini sorgulamıyorlar.
İslamda gördükleri doğruları asla kabul edemiyorlar.
İşin en vahim olanı ise belki de iman etmekten korkuyorlar.

Ocean

Yeni Üye
1 Nis 2015
150
2
18
Kuran'da veya diğer dini kitaplarda, nükleer füzyon, süpernovalar, manyetik alan, dna sarmalı, atomlar, moleküller, bileşenler, rna bigbang, evrim, kozmoz vb. şeyler yazmaz ama Ayşe, Muhammedi aldatmadı diye 17 tane ayet var :)

bir gün dinin saçma olduğunu o kadar net bir şekilde anlayacaklar ki ; dindarlar islamın yalan olduğu zaten kuranda yazıyordu diyecekler.

ve gelecek nesiller bu kitapları okudukların da, günümüz insanların nasıl uyutulduğuna ve kolay kandırıldığına, ne kadar komik olduğuna bakarak şaşıp kalacaklar.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
14. yy'ın ilk yarısında Dante tarafından yazılan ve İtalyan edebiyatının meşhur epik şiirlerinden sayılan Komedya ,daha sonraları ilahi komedya olarak hristiyanlığa mal edilmiştir. dantenin kıt aklınca Hz. Muhammed'in yaşadığı MİRAÇ' ı alay konusu ettiği (o her ne ise'de) de buna benzer (NOT;ocean kehaneti veya Ocean komedyasıında olduğu gibi) kehanet temennilerinin ana tema'sını, ancak bir türlü tutmayan, her geçen gün aksi tezahürleri vuk'u bulan "KOMEDİ KEHANET" de denilecek o herne iseyi ve danteyi hatırlattı bana. Yaşamın bir kısmı hayallerden ibarettir, hayal gücü,insanın doğuştan getirdiği bir yetenektir, kimi insan bu yeteneğinin farkındadır, uzayı keşfeder (ki, keşfedilen yaratılmış bir şeydir) kimi insan ise hayal gücünü "komedya" tarzı süslemelerle arz-ı endam ettirirler.

Son düzenleme:

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Kuran'da veya diğer dini kitaplarda, nükleer füzyon, süpernovalar, manyetik alan, dna sarmalı, atomlar, moleküller, bileşenler, rna bigbang, evrim, kozmoz vb. şeyler yazmaz ama Ayşe, Muhammedi aldatmadı diye 17 tane ayet var :)

bir gün dinin saçma olduğunu o kadar net bir şekilde anlayacaklar ki ; dindarlar islamın yalan olduğu zaten kuranda yazıyordu diyecekler.

ve gelecek nesiller bu kitapları okudukların da, günümüz insanların nasıl uyutulduğuna ve kolay kandırıldığına, ne kadar komik olduğuna bakarak şaşıp kalacaklar.

İfk hadisesi hakkında Kuranda 17 ayet olduğunu size kim söylediyse yalan söylemiş bu konu ile ilgili Kuran da 23 ayet vardır. Konu ile ilgili 17 ayet var deyip bunu fazla bulduğunu size kim söylediyse ona İslam'ın iftira ve zinaya ne kadar önem verdiğini söyleyiniz.

Diğer konuların Kuran da olmadığını size söyleyen kişiye deyin ki bu konular da Kuran da varmış.

Sizin için önerim ise sizi aldatan bu şahıs kimse ondan uzak durmanız. Aksi taktirde hesap gününde bu şahıs ile birlikte haşrolunup son derece pişman olacak ve şaşkınca baka kalacaksınız.

Selametle kalınız.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
varoluştaki her şey birbirine gereklilik ağıyla örülmüştür;
Varoluştaki her şey birbirine gereklilik ağlarıyla ya da nedensellik b/ağlarıyla örülüdür ya da bağlıdır
bu/bunlar bir/birer önerme/ler olsun/lar
(bu önerme ışığında)
(sesli düşünme yapıyorum sadece)
Sitemden bi şey çıkarılamayacağı gibi eksiltilemez ya da sisteme dışardan giremez, Öyle olmuştur ve bi sebebi mantıklılığı ya da açıklaması vardır zincir ya dabütünlük içinde;
gerçekliği de böyle düşünelim bi an;
Bir ağacı örnek tutarak düşünmeyi deniyorum; Ondan önceki tüm agaçlar, tohum döken ağaç; rüzgarlar; yağmurlar ve tüm diğer doğa olayları ; Onun bulunduğu yer ve alan da bölünemez; O orada bitmiştir sadece , oluşmuştur;

Ocean

Yeni Üye
1 Nis 2015
150
2
18
İfk hadisesi hakkında Kuranda 17 ayet olduğunu size kim söylediyse yalan söylemiş bu konu ile ilgili Kuran da 23 ayet vardır. Konu ile ilgili 17 ayet var deyip bunu fazla bulduğunu size kim söylediyse ona İslam'ın iftira ve zinaya ne kadar önem verdiğini söyleyiniz.

Diğer konuların Kuran da olmadığını size söyleyen kişiye deyin ki bu konular da Kuran da varmış.

Sizin için önerim ise sizi aldatan bu şahıs kimse ondan uzak durmanız. Aksi taktirde hesap gününde bu şahıs ile birlikte haşrolunup son derece pişman olacak ve şaşkınca baka kalacaksınız.

Selametle kalınız.

17 değil mi ? 23 tane var yani, daha iyiya ? :) 6 yaşında himayesine alıp evlenip, 9 yaşında da cinsel ilişkiye giren adamın sözlerine mi inanmayı beklemek, yasak elmayı yemiş iki insanın, ceza olarak dünyaya gönderildiğini inanmayı beklemek, daha sonra bunların üreyerek, sonra çocuklarının, kardeş kardeşe devam ederek, hala, teyze, amca, enişte ne varsa aile içi ensest ilişki sonucu bu günlere kadar geldiğimizi inanmak insan aklına hakarettir. yahu buna çocuk bile inanmaz : )

kaç yaşında olursa olsun, al 9'una girdim mi istediğini yap, eğer bakabileceksen sınırsız sayıda kadın alabilirsin ? böyle dini hangi erkek sevmez ?

Kuranda bilim adına, günümüze katkısı olan zırnık birşey yok, hep o ayette bu kastediliyor, zaten bu anlama çıkıyor diye tabir edilmekten başka hiç bir cacık yok. Kaldı ki kuran zaten diğer kitapların kopyası, diğer kitaplar dediğim dini kitaplarda değil sadece, mısır zamanına, hatta sümerlerin zamanına kadar dayanıyor. yani toplama bir kitap, hepsi bir birinden çalınmış ve üzerine eklenmiştir.

bence okuduğun kitabı tekrar oku, ama anlayarak oku. sonra diğerlerini de oku, diğer üç kitabı da oku. sonra daha eskiye git, mısırların, sümerlerin yazılarını ve yaratıcı için yazmış olduklarını oku.

kutsal denilen kitabı okuyupta anlamayana dindar denir zaten. bence sen bir kez daha oku. kitabında da diyorya zaten, oku :)

haydi, hoş kalın.

Son düzenleme:

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Yüce kitabın "OKU" emrini algılayabilmek, anlaya,anlamlandırabilmek, okuduğunu doğru anlayabilecek bir algı seviyesi gerektirir ki; bu seviyenin herkeste (aslında bu cümledeki herkes genel dünya nüfusuna bakıldığında iki elin parmaklarını geçmez) olmamasında ne gibi hikmet/ler olduğu ancak yine her şeyin sahibi olan yüce Allah'ın bir sırrıdır.

Bilimden ne anlıyor ki, yüce kitabı anlasın?

Yüce kitaptan ne anlıyor ki, bilimi anlasın?

Ancak ve ancak bir hiç olmaktan öteye gidemeyenlerdir, dindar olabilmenin kutsiyetine vakıf olamayanlar.

Hiçlikle kalasıcalar. Daha ne kadar kalacaksalar!

Ocean

Yeni Üye
1 Nis 2015
150
2
18
DNA'nın kimyasal yapısını bana anlatsana desem, google'a bakmadan tek kelime edemeyecek insan, gelmiş bana felsefe yapmaya çalışıyor, dini nerden anlasın diyor :)

Yüce kitap mı ? :) yüce kim Allah'mı ? hani şu diğer üç kitabını koruyamayan Allah :) hadi ama, sorgulamaktan korkma. Kır zincirlerini, o saçmalıklara inanmak için çocuk olmak lazım. Emin ol ben senden daha dindardım :) senden daha çok iyi kuran bilirim, senden daha çok kuran okumuşumdur (çokta güzel okurum) hatta diğer (allah tarafından korunamayan) kitapları da okumuşumdur.

Korkarsan olmuyor, biraz zorla kendini. cesaretini topla :) komik şey seni.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Ahhhh canım, DNA 'nın kimyasal yapısı ile sınamaya kalkan cehalet timsali, lütfen devam et. Devam ettikçe cehaletin ışıldıyor,inan ben mutlu oluyorum.

KORKMA, sana kim, ne , ne yapabilir ki? Sen zaten kocaman bir hiçsin. Ancak saçma sapan konuşmayı becerebilirsin.

Fakat sizin gibi çakma akıl takmalarla muhatap olmaya gerçekten değmiyor. Senin gibilerin adına üzülürken,bir yandan eğleniyorum inan bana.:biggrin:

Ocean

Yeni Üye
1 Nis 2015
150
2
18
Öncelikle şunu belirteyim sana, bildiğini doğru zannetiğin şeyin üstelik hiç bir somut delili yokken, bir başkasının cehaleti üzerine yorum yapma hakkını kimse sana vermez, öncelikle yorum yapacaksan bu kıstası bir gözünün önünde bulundurmanı öneririm, zira ben latife ile yaklaşıp yorum yapmaya çalışıyorum.

İstediğin yorumu yap, ama kimsenin akıl seviyesi ne olursa olsun, onu eleştirmek senin haddin değil. Bir başkasının yorumunu beğenmeyebilirsin, eleştirini yorum üzerinden yapacaksın, şahıs üzerinden değil. Sana göre doğru olan şey bildiğini zannettiğin şey, hiç bir kesinliği yok. neye göre cehalet ?

Kalbini kırmak istemem, bilgine sunarım.

Son düzenleme:

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
OOOOŞIIIN sakın ola ki; metrobüste,otobüste gördüğün uzun saçlı, küpeli delikanlılara, yahu siz nesiniz, kız mısınız,erkek misiniz? ya da mini etekli, kolsuz bluzlubayanlara; kumaştan mı tasarruftu amacın? gibi absürt laflar etmeyesin. Hiçliğini kafana geçirirler, haberin olsun,tercihlere biraz saygıyı öğren.:rolleyes:

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular