- 29 May 2014
- 416
- 1
- 18
- 48
Sayın [MENTION=4480]meyelan[/MENTION] yazdıklarımı okumuyor musunuz? Önceki mesajlarımdan birinde ve bazılarında da benzer şekilde demiştim ki;
Konun açıldığından beri fikrimi değiştirmeme sebep olabilecek şeyler söylenmesini bekledim hala bekliyorum. Benim şüpheye düşmemei esnek olmamı istiyorsunuz ama bunu neye göre yapacağım konusunda kimse yardımcı olmuyor. Yeterince esnek değil miyim? Yoksa nefsimden, isteklerimden yada hırsımdan dolayı mı düşünmeye sevk edecek bir kırıntı bekliyorum?
Sizce burada bir körü körüne inanış yok mu?
Araştırma yapmamış
Duymuş.
Hissetmiş.
Bu arkadaşın beni düşünmeye sevk edebilecek hiçbir şeyi yok. Acaba diğer arkadaşlarda mı aynı şekilde buna inanıyor?
Acaba konuya gerçekçi yaklaşıyorum da onun için mi anlaşamıyoruz. Somut bir delil bekliyorum yada şüphelenmek, düşünmek yada araştırmak zorunluluğunda hissetmek için bir kaç kırıntı istiyorum. Neden vermiyorsunuz.
Herkes araştırma yapmamış, duymuş yada hissetmiş mi?
Sayın [MENTION=787]Phi[/MENTION] nin sorduklarına ne güzel cevap veriliyor. Bana gelince neden kimse cevap vermiyor. En sonunda kıskanmaya başladım görüyor musunuz?:biggrin:
diyorum ki lütfen bu iddianızı ispatlayacak deliler sunun(Bu sorgulamak demek değil midir. Eğer elle tutulur birşey söylenirse bu şüphe duyup yeniden araştırmamı sağlar) ...... Ey Kuran'ın değiştirildiğini iddia edenler beni şüpheye düşürün araştırmaya sevk edecek şeyler söyleyin diyorum.
Konun açıldığından beri fikrimi değiştirmeme sebep olabilecek şeyler söylenmesini bekledim hala bekliyorum. Benim şüpheye düşmemei esnek olmamı istiyorsunuz ama bunu neye göre yapacağım konusunda kimse yardımcı olmuyor. Yeterince esnek değil miyim? Yoksa nefsimden, isteklerimden yada hırsımdan dolayı mı düşünmeye sevk edecek bir kırıntı bekliyorum?
Sayın [MENTION=4784]alpi[/MENTION] nin esnek düşünmeye dair açılım yapmasını istediğimden mesajlarımı "neden olmasın"şeklinde yoğunlaştırmaya çalıştım,fakat görülüyor ki bazı sabitler zorlamaya gelmez.
Hep özlem duyduğum geleneksel ve sorgusuz inanabilme özgürlüğünün güzel bir temsili olan size "belki de yaptığınız en doğrusudur"demek istiyorum.Ne Allah dinini korumak için insana muhtaçtır ne de insan verilseydi bile bu vazifeyi hakkıyla ifa edebilecek temizliğe sahiptir.
Kur an değiştirilmemiştir,ders çıkaranlar yanlış yerden çıkardılar derslerini,nefsinden,isteklerinden,hırslarından..
Bu konu hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmadım ancak duyduklarımdan ve hissettiklerimden yola çıkarak ben değiştirildiği kanısındayım. Duyduklarımın bir kısmı bazı kişilerin belki kendi öznel düşünceleri olabilir, içinden bazı bilgilerin çıkarıldığı varsayılıyor.
Sizce burada bir körü körüne inanış yok mu?
Araştırma yapmamış
Duymuş.
Hissetmiş.
Bu arkadaşın beni düşünmeye sevk edebilecek hiçbir şeyi yok. Acaba diğer arkadaşlarda mı aynı şekilde buna inanıyor?
Acaba konuya gerçekçi yaklaşıyorum da onun için mi anlaşamıyoruz. Somut bir delil bekliyorum yada şüphelenmek, düşünmek yada araştırmak zorunluluğunda hissetmek için bir kaç kırıntı istiyorum. Neden vermiyorsunuz.
Herkes araştırma yapmamış, duymuş yada hissetmiş mi?
Sayın [MENTION=787]Phi[/MENTION] nin sorduklarına ne güzel cevap veriliyor. Bana gelince neden kimse cevap vermiyor. En sonunda kıskanmaya başladım görüyor musunuz?:biggrin: