Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Korona Virüsü Yalanları 2. Bölüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bir sosyal teorisyen olarak kesinlikle söyleyebilirim ki:
Kanada'da bu ortaya çıkan durum tam anlamıyla ve büyük ölçüde başarılmış totaliterliktir.
Tam gözetim, kontrol, sürekli cadı avı, katı davranış kuralları ve bağımsız işlerin yok edilmesi.

Az önce bir Türk atasözü okudum: Palyaço saraya girdiğinde kral olmaz. Saray sirke dönüşür. Bu Kanada'daki her şeyi açıklıyor, değil mi?!?!

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
"Kanadalı kamyoncu kuralı"

(Elon Musk bunları yazdığında bir yorumcu.
Bu Kanadalı kamyoncuların % 0,01'i diğer yorumcu ise 0,04'ü yazdı.
Diğer bir yorumcu ise aşısını alan %90 kamyoncu hükemder yazdı.
Diğeri aşısını alan %85-90 aralığındaki kamoncuyu kendilerin ive başklarını tehlikeye atna marjinal azınlığa uymadığı için tebrik ederim dedi
Başkası %90'ı mı yoksa %10'u mu destekliyorsunuz? dedi
Bir başka yorumcu Konvoyun organizatörleri, Ottawa Polisine 1000-2000 kamyon beklemesini söyledi. Kanada'da yaklaşık 160.000 Kamyoncu var, bu yüzden aşılanmamış kamyoncuların %15'i bile katılmadı.

Bu bilim. Bu yaklaşık bilimsel bir tepki. ya da bilimin tepkisi

Bunlar hep bilim

Bilim lejyonerlerinin ve trollerinin muhafazkar iktidar trollerinden farkı ne?)

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Kanada protestoları

- 27 derecede bir grup kamyoncu parlamento binası önüne parketti ve diğerlerinin gelip katılması bekleniyor..

- Bizim iktidar ve muhaletefin alanda katılımcı sayması karşışıklığı gibi bir sayı karışıklığı var ve konvoy taraftarlarına göre 50-80 bin arasında değişen araç ya da kamyon var ve konvoy karşıtlarına göre 500 kamyon var

- Kamyoncular için GoFundMe adlı sistemle açılan bir yardım hesabı muhtemelen iktidar baskısıyla donduruldu

- Dayanışma için açılan ve 600 bin kişiye erişen bir facebook hesabı kapatıldı

- Ulusal çoğunluğa onların aşırı uçlar ve sağcı azınlıklar olduğu ve onlardan bunlardan nefret etmeleri ve bunu demokraitk bir protesto eylemi vb olarak görmek yerine utanç verici bulmaları ve sadece % 90 olan çoğunluğun eylem hakları olduğu ayrıştırılmaları ve ayrışmaları gerektiği söylendi

T

TENTEN

Ziyaretçi
e19441bcced07a7.jpg

Bende koronavirus öncesinde de böyle gezmek istiyordum.
Sizce izin verirler mi ? :)
Hepsi korkar benden.
Ne minibuse ne devlet dairesine markete almazlar beni.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
2014 yılındayız. Covid'den belki 6-7 sene öncesi.

Almanya'da filan Cyber-Punk / İndustrial Hareketi başlıyor. Genç insanların katıldığı ağır Tekno biraz da satanizm etkileri olan post-apokaliptik (kıyamet sonrası) bir tarz.

Sanki bugünleri öngörmüş gibi bunların kıyafetlerinde de yüz maskeleri hatta gaz maskeleri filan var. paylaşalım:

T

TENTEN

Ziyaretçi

Almanya'da filan Cyber-Punk / İndustrial Hareketi başlıyor. Genç insanların katıldığı ağır Tekno biraz da satanizm etkileri olan post-apokaliptik (kıyamet sonrası) bir tarz.

Sanki bugünleri öngörmüş gibi bunların kıyafetlerinde de yüz maskeleri hatta gaz maskeleri filan var. paylaşalım:

Düşük oksijen seviyesinde antreman yaparsan dayanıklılığın artar. :)
İlk kez mexico city 1968 olimpiyatlarında tespit edilmiş.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

On bakarsan bir kaç film, şarkı sözü ve müzik klibinde de tam benzer temalar var

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Virus surekli varyant degistiriyor

Evet, olay tamamen ve aynen bu.

Bir virüs ne kadar yayılırsa, ölümler etkisiz, ölümler hatta virüs için zararlıdır. Ölülerden virüs zor bulaşır çünkü. Asıl yaşayan hastalar virüsü yayar. Evet lafın kaldığı yer bir virüs ne kadar yayılırsa... Devam edelim: Mutasyon şansı, yani varyantlar üretme şansı o kadar artar.

Bir salgını durdurmanın önemi bu gerçekte yatıyor. Hiç ölüm olmadığını varsayalım. Grip, nezle bile öldürebilir ama hiç öldürmüyor varsayalım. Bunun da yayılması durdurulmazsa bir gün tehlikeli bir varyant türeyebilir.

Nezle gribi kimse durduruyor mu, hayır. Pek bir önlem almıyoruz ve bu virüsler sürekli önleri açık, yeni varyantlar üretiyorlar. Bazen daha ölümcül varyantlar da üretiyorlar bu yüzden. Konu tamamen ve net olarak bu. Aslında yapabilsek de nezle ve gribe karşı da önlemler alsak, maske taksak, kısıtlamalar getirsek yeridir ama yapamayız.

Bunu ancak grip virüsü belirgin ölümcül olduğunda yaparız. Konu bu. Anlaşılmış olması gerektiğini düşünüyor ve uzatmıyorum.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Düşük oksijen seviyesinde antreman yaparsan dayanıklılığın artar.

Çok doğru. Bazı sporcular bu yüzden oksijenin az olduğu yüksek yerlerde koşar. Ancak sakıncasız bir yöntem değil, oksijen yüksek ortama girince de adaptasyon zor olur. Örneğin artmış alyuvarlar birden azalmaz, bu da kanı yoğunlaştırır ve rahatsızlık verir. Kan bağışı yapmak gerekir.

Spor limitleri zorlamaktır ve profesyonel spor olunca pek sağlıklı olmuyor. Şimdi altın madalyaya koşmaya ant içen bir sporcu da nasıl kan bağışı yapsın? Madalyayı aldıktan sonra ancak! Fakat hazırlıkların çok uzun sürdüğü göz önüne alınırsa hiç bir zaman kan bağışı yapmayacaktır. Yakalanmasa doping bile yapacak kişi, ne kan bağışlayacak?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Kanada ayaklanmasında bu soğukta ne kadar bekleyebilirler ve iktidar tepkisiz kalırsa bir noktada vazgeçeler mi bilmiyorum ancak görülen o ki iktidar süreci bastırmak için sonuç olarak şiddet sızdırmayı ve üretmeyi deneyecek ,bunun kısmen sinyalleri var/verildi ve buna kısmen hazırlıklı olacaklarını varsaysak bile iktidar araçlarıın küçümseyemezdik. Oluşan oluşacak kalabalığı tam bilmiyoruz ancak örneğin gözaltı alanı boşaltma ve çekilme talebinde ne olurdu ve binlerce kamyonu ne püskürtebilirdi?

Sürecin diğer bir yönü de kamyoncular için açılan bir bağış hesabının iktidar eliyle durudurlması oldu . Bu tam bir zorbalık yani kişiler ulularası sürücüler ve aşı almadıkları için sınırı geçemiyor ve sınır geçemediği için çalışamıyoır ve çalışmadığı için zorunlu eylem yapıyor. Yani fon ve hesap özgür olsaydı açıklanan rakamlara göre aşı almayan tüm kamyoncular hayat boyu ödenek/destek sağlayabilirdi ve bunun güvencesiyle yine bir alanı boşaltma talebi güçlendirilebilirdi.

Sahte solun gerçek bir işçi sınıfı ayaklanmasından daha fazla nefret ettiği ve korktuğu hiçbir şey yoktur.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Şöyle dense anlarım: Ölen ölsün arkadaşım, beni ilgilendirmez. Ben hayatta kalanlara bakarım, kalan sağlar bizimdir. Kitle ölümleri de olsa umrumda değil.

Bu bir görüştür, tartışılması da belki olasıdır. Zayıflar ölsün, güçlüler kalsın fikri yeni bir fikir değil. Tarihte uygulanmış da bir fikir.

Ama yanlış, bu kafayla Stephen Hawking ölsün gitsin ne yapalım yani demeliydik. İsaac Newton da zayıf, sağlıksız, ikide bir hastalanan bir adamdı. Kimde ne var bilinmez, filan ölecekse ölsün filan yaşasın diye biz karar veremeyiz.

• Beğen
Tepkiler: phi

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Bu aşağıdaki videoyu araştır. Eğer bunlar orjinal sahnelerse o senin saydığının bir kaç bin meta-sı

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Kanada Kamyoncu Protestoları

Bilmeyenler için baştan alalım. Kanada da 160.00 kişilik bir kamyon kooperatifine bağlı aşı almayan %10-15 kadar kamyoncunun özellikle ABD sınır geçiş haklarıınn kısıtlanması ve ya da aşı almaksızın aşı pasaportuna sahip olmaksızın buna benzer yaptırımlara maruz kalması (haliyle bu durumda çalışma özgürlüğünün kısıtlanması) sonucu Kanada'nın başkenti Ottawa'ya ve parlamentoya bir kamyon konvoyu protestosu oluşturuldu ve başlatıldı. Ne kadar katılım olacağı ve olduğu hala muğlak olsa da bu Kanada soğuğunda belki üzlerce belki binlerce kamyoncu, sivilleirnde desteğiyle başkente ve parlamentoya ulaştı. Bu soğukta başbakanı ve parlamentonun açılmasını bekliyor. Başbakanın kendini Covid nedeniyle izole ettiği duyuruldu. İsrail basını onun ABD ye geçtiğini yazdı. Bir tür sosyal medya üzerinden süren soğuk savaş var. Kanada seçkinlerine göre onlar alt sınıfın ezilmeleri gereken aşırılıkçı aznlıklardan oluşan çok küçük bir grup ve altedilemeliler (bastırılmalılar) ve görmezden gelinmeliler.

Kanada hükümeti ya da Kanada'nın orta sınıfları ve ayrıca aşı almayan kamyoncuların meslek örgütü aşı almayanların iradesine saygı duyarak ve uluslarası sürüş yapamasalar ve ABD'ye dağıtım/sürüş yapamasalar bile ülke içinde çalışma koşullarıının sağlaanabileceği (güvence altına alınacağı) gibi bir şeyde uzlaşarak (çoğunluk gücüyle azınlı keliminasyonu ve baskıya girişmeden) bu sorunu kolayca çözebilirlerdi ancak hiçkimse buna yeltenmedi ve yargı dağıtmaya başladılar

Sayısı ve kitlesi önemli değil bu kalabalığa orta sınıftan sadece hakaret ve aşağılama yağıyor
Kamyoncuların geçeceği yoıllara çivi döşeyen ortasınıf alaycı bebeler gördük

Toplum yapısı gereği tüm unsurularıyla bir bütündür
Devlet yapısı gereği çatı organizasyon olarak tüm vatandaşlarının hak ve güvenliğini huzurunu sağlamakla görevli olan şeydir. Devlet ,güçle işbirliği yaparak çoğunlukların azınlıklara tahakküm aracı değildir.

TWITTER ALINTILARI

Kanada'nın yönetici siyasi sınıfının, büyük kirli gürültülü makinelerini ön tarafa park eden pis sıradan insanlara karşı çok nazik olacağını beklemiyorum.

Dakota Christensen @dax_christensen

Dostum, bugün Ottawa'da olanlardan dolayı çok utanıyorum. Bu insanlar "özgürlük"ün ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Gerçek otoriterliğin ne olduğu hakkında hiçbir fikirleri yok. Bu gezegende onları eğitebilecek yüz milyonlarca insan var.

@CRGuy8

Utanmıyorum. Öfkeliyim ve hakarete uğradım.

@Just_Canuck (Liberal Moi)

Liberal gözyaşların için mendile ihtiyacın var mı???

(TruthWillSetYouFree) @QsTruth17

Ottawa'da yaşıyorsanız, lütfen bu sağcı trollere hangi işletmelerin hizmet verdiğini yazın ki geri kalanımız bu işletmeleri boykot edebilelim. Bu pandemiyi sona erdirmek için çözümün parçası olanları destekleme zamanı.

BeKind @BandMomTweets

#Ottawa Convoy beyni olan tüm Kanadalılar için utanç verici. Orası. Söyledim. Aşılı uyuşukluk alın.

Sooz @CruisinSoozan

Bu konuda çok arkadaşımı kaybettim ama ben tavır alıyorum. Başka kimsenin sahip olmadığı istisnalar talep ediyorlar. Kanada'daki kamyoncuların yüzde 10'u bu konuda mızmızlık yapıyor ve bu kanımı kaynatıyor.
Bu özgürlükle ilgili değil. İş gücü sıkıntısı yaşıyoruz. Kuralları sevmiyor musun? Sınır ötesi işler yapmayın. Farklı bir iş bul. aşı olun. Daha iyi bir insan ol. çok sürmez
Bunun için üzgün bile değilim. Ve ben Kanadalıyım. (Bakkalım iyi stoklanmış ve harika işler yapıyor.

Carrie @carrielynn1978

Bu çok saçma. Gerçek kamyoncular, sıkı çalışan ve toplumlarını önemseyenleri bilirsiniz, aşılıdırlar ve şu anda işlerini yapmak için yollardadırlar.
KKKonvoy, insanlığın en kötüsü olan ırkçıların, bağnazların, aşırı sağcıların -- bir çöplükten başka bir şey değildir.

@Justin Trudeau (LKKanada başbakanı) bu tweet için sana para mı ödüyor? Ne kadara anlaştın?

@TikiMcFelts

Çok komiksin Kent. Kamyon şoförü arkadaşlarım bugün teslimatlarını yaptılar, yarın seferlerini yapacaklar ve Cumartesi günü protestoya katılmak için Ottawa'ya gidiyorlar. Ama onların bıkmış sıradan Kanadalılar olduğunu kabul etmenin zor olduğunu takdir ediyorum.

@SweetMarie917

Bakalım bugün kaç takipçiden kurtulabileceğim: - İsa tek gerçek kraldır. - Kamyon şoförü konvoyu teoride asildir ancak size özgürlük getirmeyecektir. - Elon Musk halkın yanında değil, en sevdiğiniz politikacılar, iş dünyası ve medya kişilikleri de değil.

Sadece erkekler, Kadınlar ve çocuklar var. Diğer tüm insan sınıfları fantezidir. Tehlikeli bir fantezi.

Tuzak, mallarınıza (sahip olduklaırnıza) sarılırken "iyi bir insan" olduğunuzu düşünmektir. Hepiniz Lut'un karısı olduğunuz için sizi ezecekler. Seni öldüreceklerini bildiğin halde, baştan çıkarıcı şeylerden vazgeçemezsin.

Covid aşısını reddedenler de dahil olmak üzere ayrımcılığın en ahlaksız eylemlerden biri olduğunu hatırlatmak isteriz. Ailenizin, kuruluşunuzun veya toplumun iyiliği için sağlıklı ve özgür düşünen insanları ortadan kaldırmaya çalışmanın cehennemden bahsetmiyorum bile.

Yani açıklığa kavuşturmak için: Aşılar COVID bulaşmasını engellemez, ancak aşı geçişlerinin amacı aşısızların aşılılara COVID bulaştırmasını önlemek mi?

En çılgın, distopik kabuslarımda, bir gün çoğunluk tarafından aşağılanacağımı, hükümetler tarafından zulme uğrayacağımı ve tamamen yasal bir tıbbi seçim için herhangi bir yere gitmemin yasaklanacağını asla hayal edemezdim.
İki yıl önce birisi bana bugün burada olacağımı söylerdi, onun hayal gücü çok olan bir komplocu olduğunu düşünürdüm!

Aşılanmış ve aşılanmamış kişilerin artık Covid'i kabaca eşit olarak yaydığına dair büyüyen bir uluslararası fikir birliği var. Bu durum aşının sudan tamamen çıkması durumunda darbe alır.

Hala geçişleri açıkça tavsiye edenler, yalnızca aşılanmamış vatandaşlara acı çektirmekle ilgileniyorlar.

Dünya Ekonomik Forumu 2030'a kadar "hiçbir şeye sahip olmayacaksın" dediğinde.

Bu, ipotekli evlerinizi, ISA'larınızı ve emeklilik fonlarınızı çalacakları anlamına mı geliyor?

Değilse, başka ne anlama geliyor?

Açıklığa kavuşturmak için: Milyonlarca çocuk bir yıldan fazla bir süredir okulda bez maske takıyor. Şimdi bu bez maskelerin hiçbir şey yapmadığını belirledik, ancak ne olursa olsun hiçbir çocuk ölmedi ve çok azı hastaneye kaldırıldı. Yani maskelerden kurtulmak yerine onlara N95 mi giydireceğiz?

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Aşı karşıtlığı aşı keşfedildikten sonraki tüm tarih boyunca süregelmiş bir cehalet. Bilimden uzak kalırsan cahil olursun, bu kaçınılmaz ve yok aşı karşıtlığı yok bilim düşmanlığı saçma sapan bataklıklara saplanırsın.

Hayır bu kamyonculara Kanada hükümeti sınırı geçme serbestisi tanısa ABD alacak mı bunları sanki? Boşuna saçma sapan bir cehalette direniyorlar.

Aşı bilimdir. Ancak cahiller karşı olur.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Aşı karşıtlığı aşı keşfedildikten sonraki tüm tarih boyunca süregelmiş bir cehalet. Bilimden uzak kalırsan cahil olursun, bu kaçınılmaz ve yok aşı karşıtlığı yok bilim düşmanlığı saçma sapan bataklıklara saplanırsın.

Hayır bu kamyonculara Kanada hükümeti sınırı geçme serbestisi tanısa ABD alacak mı bunları sanki? Boşuna saçma sapan bir cehalette direniyorlar.

Bu yargı dağıtanların yargı dağıtmaktan başka nesi var?

Tüm tarihle bunun ilgisi ne?

Başlık yazarına sor bakalım kızamık, çiçek herhangi aşıya karşı mıymış?

Neyse umarım kendi de katılır yanıt verir/sunar

Mantık bilgi, bilim, hoşgörü, saygı, tartışma kültürü vb tabanında bir şeyleri tartışamaya görüşmeye hazır açık değilseniz (ve bu süreci kendi bilgi tabanınız ve araştırmanızla yürütmek dışında otoriter bildirimler vaazlar verip duracaksanız ve bundan başka tepkiniz olmayacaksa) yargı savurmaktan onu bunun arkasına saklanıp kafanıza göre insanları ayrıştırmaktan/damgalamaktan vazgeçin derim

Bu yazdıkların otoritelerden güç alan böbürlenmelerden başkası değil,

Konuyu ya da içeriği (paylaşımlaır genel olarka) okuyor musun?

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Bunu yazarsanız tamam mı? Çıkar denir ki ancak iktidarın/elitlerin sorgusuz biat edenleri, big farma trolleri vya da oradan yağlananlar (corona gibi mutasyona uğrayan bir virüsün üst solunum yolları salgını özelinde genel olarak deneysel aşı prosedüründe mrna gibi tarihsel sınanmamış bir şeyle kitlelerin aşılanması sırasında) aşı yanlısı ya da en azından aşı almayanlara karşı düşman/karşıt ya da ayrıştırıcı olur ki cehaletin dibi değilde nedir?

Yani bu üslup mu?

Aşıların çoğu faz-3 gönüllü deneklikrıza ile ilgili-ydi (bunu bliyoruz, fazlasını da) ve kladı ki onu da geçelim seçmeyen/almayan cahil öyle mi?

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular