Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İlk Madde nasıl kendiliğinden var oldu?

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
ı ıh kafa kafaya çıkmadılar dün mesela uzun hikaye vardı onu izledim burda kenan x diğerleri y ler z ler vs ler. Kenan tam istediğim örnek aldığım karekteri oynedı başına hep kötü şeyler geldi o filmde bir karekter seç deselerdi gene o karakteri seçerdim. Geriden gelme duygusu değil bu anlıycağın ne yapsın entrika dolap dümen dalavere çevirmeyi sevmiyor Bu bütünü ile y lerin suçu x lerin hiçbir suçu günahı yok tek eksik yanları mükemmel olmak :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
ı ıh kafa kafaya çıkmadılar dün mesela uzun hikaye vardı onu izledim burda kenan x diğerleri y ler z ler vs ler. Kenan tam istediğim örnek aldığım karekteri oynedı başına hep kötü şeyler geldi o filmde bir karekter seç deselerdi gene o karakteri seçerdim. Geriden gelme duygusu değil bu anlıycağın ne yapsın entrika dolap dümen dalavere çevirmeyi sevmiyor Bu bütünü ile y lerin suçu x lerin hiçbir suçu günahı yok tek eksik yanları mükemmel olmak :)

ha şu kenanlı dizin.Birden okurken şoka uğrdım, yahu kenan kim diye:)
olsun .

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Bu sefer dizi değildi film di uzun hikaye izlemedinmi çokşey kaçırmışsın :) Bendede takıntı özel bir hayranlık gibi duruyo görüyorum ama tamamen tesadüf dün tv de ilk kez varmış ordan şeyttim :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Bu sefer dizi değildi film di uzun hikaye izlemedinmi çokşey kaçırmışsın :) Bendede takıntı özel bir hayranlık gibi duruyo görüyorum ama tamamen tesadüf dün tv de ilk kez varmış ordan şeyttim :)

yok ben 007 james bond( adama bayılıp sürekli ismini unutuyorum) bir flimi vardı. harrison ford'la oynuyordu .uzaylı istilası koştur koştur, atla atla onu setrettim:)

20 Ağu 2013
29
0
1
ya çok geriden geliyorsun geç bu yer çekim zırvalarını,hem kim dedi sana Kur'an ı aç bak cevabı orada diye..yazık ezbercilik kötü bişey...
Cevap veremeyince zırva,:)
İnsanları zor duruma düşürmeyi sevmiyorum, düşünce böyle oluyorsunuz.Konuyu değiştirip zırva, mırva...

hakkında hiç bir şey bilmediğin Kur'an da hep buna vurgu yapar düşün,düşün düşün...yüzlerce ayette hiç mi akıl etmezsiniz der...Kur'an da senin merak ettiğin yok yer çekimi yok bilmem ne mikrobu hiç bir şey bulamazsın seni bilime doğaya ve araştırmaya teşvik eder...

biraz oku bilgi edin ondan sonra sataş,becerebiliyorsan sen de biraz düşün kendi fikirlerini yaz,klişeleşmiş cümleler kurma..

farklılık yaratacağını düşünmüştüm,yanılmışım..
Haklısıni, kurandan ayetler getirsem farklılık yaratmış olacaktım değil mi:)
Gerçi 1400 yıldır tekrarlanıyor, pek bir farklılık getiremeyecektim aslında ama..

Ayrıca benim ömrüm cemaatlerde, tarikatlarda geçti. Sadece kurandan değil, said nursiden , mevdudiye, seyyid kutuptan, muhammed ikbale, ali şeriatiye kadar okumadığım kişi eseri kalmadı (Ki Kuzey iran kökenliyim. Anadilim Farsçadır.)

Kuranın bilime teşvik ettiği falan yok. Kuranda akıl kelimesi bile bizim anladığımız manada yok.
Yüzlerce ayette hiç mi akıl etmezsiniz dermiş:)
Hem de oradaki akıl da bilim öyle mi..
Kuran da düşünme organı bile kalp olarak geçer. O dönemler aklın düşünme merkezi olduğunu bilmiyorlardı.Kime neyi yutturuyorsun

Bu iş ezberlemekle olmaz. Azıcık araştırın. Sorgulayın

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
sana kim Kur'an dan bahsetti hala Kur'an diyorsun,maşşallah devirmediğin ilim kalmamış şu engin bilgi denizinden azıcık bizde sebeplensek diyorum..ama işin içine dini Kur'an ı katmadan sadece bilimsel...hadi..zoru severim zorla hadi

20 Ağu 2013
29
0
1
Bak, ben yerli yabancı yüzlerce forumda yazdım yıllardır.

Senin yaptığın gibi muamele ile çok ender karşılaştım. Akılsız vb.. tarzda üst perdeden hakaretlerle çok ender karşılaştım.
Karşımdakinin hristiyan, musevi, müslüman ya da ateist olması beni çok ilgilendirmiyor. Her dilden ve dinden arkadaşım var.

Maalesef, aşırı dindarlar da ya da şartlanmış insanlar da, herşeyin sırrını çözmüş gibi bir hava var. Kendilerini yüce makamların sırrına ermiş, bizleri de gariban, aşağılık, gerçeklerden uzak görebiliyorlar.
Bu sadece müslümanlarda değil, hristiyanlarda da var. Bir dönem tercümanlık yaptım. Birçok hristiyan arkadaş edindim. Ve maalesef İsa ya olan bağlılıkları üzerine sadece kritik düşünme düzeyinde, eleştiri getirmeme rağmen, çoğu ile arkadaşlığım bitti. Ona da tahammül edemediler.Halbuki dinlerini eleştirmemiştim.

Sorun sadece müslümanlarda değil, budist, musevi, hristiyan. Maalesef dinlerdeki dogmatik tarz, o insanlara da yansıyor. Bizim de hatalarımız oluyordur, ne kadar titiz davransakta kontrolü kaybettiğimiz oluyor.

Yani, ben dinleri eleştirirken tüm dinleri eleştiriyorum.
Ama herkes kendi üstüne alınıyor. Hristiyan kendi üstüne, müslüman kendi üstüne...

Ama benim forumdaki hatam şuydu ki , senin bana karşı kullandığın üsluba karşı karşılık vermemeli ve muhatap olmamalıydım. Maalesef, gerçek yaşamda baskılar o kadar üst düzeye geldi ki.Sanalda patladık
Çalıştığım işyerinde vasıfsız insanlar, namaz kılıyor diye nerede ise bizimle aynı seviyeye geliyor.Bunu yapanlar, kurandan söz edenler..
Kurana bağlılarsa, her işin ehline verilmesini emreden ayeti neden atlıyorlar. Hiçbir iş ehline verilmiyor.

Her ne ise, ben zaten ömrümün kalanını Amerika da ya da Kanada da geçireceğim. Bu açıdan kararımı verdim. Çünkü özgürlüğüm, benim için en hassas konudur.Gerçi Amerikadaki halk da aşırı hristiyan ama bakalım idare edeceğiz.
Kalanlara da sabır dilerim.

20 Ağu 2013
29
0
1
sana kim Kur'an dan bahsetti hala Kur'an diyorsun,maşşallah devirmediğin ilim kalmamış şu engin bilgi denizinden azıcık bizde sebeplensek diyorum..ama işin içine dini Kur'an ı katmadan sadece bilimsel...hadi..zoru severim zorla hadi
Sanalda ne yazsak da gerçek yaşam kıvamını vermez.
Bence bir buluşma düzenleyelim ve yüzyüze tartışalım.
Bir kafe, bir pastahane..Neresi olursa.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
bense sadece bu forumda gözümü açtım..senin gibi onlarcası geldi geçti bu forumdan ama hiç biri varlığın ve var olmanın nedenine tatmin edici bir cevap veremedi..bak hala ortada bir çözüm ve cevap yok kendinden bahsediyorsun..senin ne yaptığın ne ettiğin beni ve bizi hiç ilgilendirmiyor herkesin kendince hayat tecrübeleri olmuştur oluyor,

Maalesef, baskılar o kadar üst düzeye geldi ki.
Çalıştığım işyerinde vasıfsız insanlar, namaz kılıyor diye nerede ise bizimle aynı seviyeye geliyor.Bunu yapanlar, kurandan söz edenler..
Kurana bağlılarsa, her işin ehline verilmesini emreden ayeti neden atlıyorlar. Hiçbir iş ehline verilmiyor.

bu konularda ben senden daha muzdarip ve daha tiksinti içindeyim ve sürgünüm..felsefe benim hayata dine ve her şeye farklı bakmamı sağladı,ve burada ki geçmiş ve halen bulunan yazarlardan çok şey öğrendim,belki senden de bir şeyler öğrenirdik ama sen ne yaptın direk inananları hedef alıp hakaret içerikli mesajlar yazdın,yarabbi şükür mü deseydim..ister git ister kal site benim değil..özgürlükten bahsediyorsun ya burasıda özgür bir ortam ve kimse kimseye baskı uygulayamaz..yine de kendin bilirsin..özgürsün..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Sanalda ne yazsak da gerçek yaşam kıvamını vermez.
Bence bir buluşma düzenleyelim ve yüzyüze tartışalım.
Bir kafe, bir pastahane..Neresi olursa.
eyvallah ama nasıl olacak?

aslında benim aklımda şu karşı dağdaki dev mağara vardı.dağcılığa meraklı ve felsefeyle ilgilenen arkadaşlarla bir haftalığına bir kamp kurma fikri geçmişti içimden..belki hayata geçirebiliriz..hani platon'un mağarasında ki adamlar gibi medeniyetten ve teknolojiden uzak..ilkel bir vaziyette,

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Aslında ikinizde ön yargılı davranıyorsunuz elektronikühendisi sakal inançlarını mantık ve vicdanı ile savunan biri kör kütük inanan inanmış gibi yapan sarhoşlardan değil. Ve sakal Elektronik mühendisi kendini üstün gören burnu havada biri değil aslında.Aranızdaki soğuk tartışma ortamı yanlış anlaşılmalardan kaynaklanıyor ön yargılardan bence biraz daha birbirinize empati ile yaklaşırsanız çok güzel fikir çatışmaları oluşabilir :)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
eyvallah ama nasıl olacak?

aslında benim aklımda şu karşı dağdaki dev mağara vardı.dağcılığa meraklı ve felsefeyle ilgilenen arkadaşlarla bir haftalığına bir kamp kurma fikri geçmişti içimden..belki hayata geçirebiliriz..hani platon'un mağarasında ki adamlar gibi medeniyetten ve teknolojiden uzak..ilkel bir vaziyette,

görüşünüz nedir?arada kaynamasın fikri atan sizsiniz..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Aslında ikinizde ön yargılı davranıyorsunuz elektronikühendisi sakal inançlarını mantık ve vicdanı ile savunan biri kör kütük inanan inanmış gibi yapan sarhoşlardan değil. Ve sakal Elektronik mühendisi kendini üstün gören burnu havada biri değil aslında.Aranızdaki soğuk tartışma ortamı yanlış anlaşılmalardan kaynaklanıyor ön yargılardan bence biraz daha birbirinize empati ile yaklaşırsanız çok güzel fikir çatışmaları oluşabilir :)

mühendis beyimiz gitti,sen ne dersin bu buluşma fikrine..hani konuya özünden kaynağından girmiş oluruz, doğadan...

pastahane kafe liseli aşıklara mekan..biz felsefe aşığıyız ya o açıdan :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Yaz mevsimi olması gerek dağlar geceleri sandığınızdan çok daha soğuk olur olabilir neden olmasın :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Bu bölümleri okudum çok hoşuma gitti.Sanırım uzlaşma başlıyor, çünki çekilecek kılıç kalmamış.HERKEZ ETEĞİNDEKİLERİ DÖKMÜŞ.Yani şimdi güldüm diye sakal kızar, aman ben burda ki atışma şekline güldüm.Hani ozanlar atışır ya , öyle işte:)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
yaban domuzları haricinde pek bir tehlikesi yok dağın,çadır tulum biraz erzak şartlar zor değil..hemen bugünden yarına olacak bir iş de değil aslında..site adminlerinin böyle bir şeyi organize etmesi daha uygun olurdu mekan illaki burası olacak diye bir şey yok..efes'teki bülbül dağı da olabilir farketmez..geçen sene assos'ta felsefe etkinliği düzenlenmişti üst düzeyde, bizde böyle bir etkinlik yapabiliriz diye düşünüyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular