Forumdan ayriliyorum

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Forumdan ayriliyorum başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19,708 kez görüntülenmiş, 181 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Forumdan ayriliyorum
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Dusunceye deger vermeyen, bilgiye deger vermeyen ustelik her turlu dusunce dusmani,m bilgi dusmani sadece muhalefetlik yapmak, dusuncenin onu kesmek bilgiye saygisizlik etmek uzerine her turlu mesaja sesini cikarmayan, ne felsefe ne bilim adina siteye bir sey sunamayan ve sunanlarin da yonetici yetkisi ile onune kesen yonetimin ve cag disi sadece kisileri hedef alan bu sitede artik yazmayacagim. Fasist arkadas "hoscakalin" derken hakli oldugunu bir daha gosterdi.

Burasi ne bir dusunce sitesidir, ne de bir felsefe sitesi. Dusuncenin onunu kesen, dusunceye deger vermeyen ve de deger vermeyenleri koruyan/kollayan bir site zaten ne felsefe ne de dusunce sitesi olabilir.

Sizler bundan sonra sitenizde bol bol geyik sohbeti yaparsiniz.

Ama unutmayin, dusunce her zaman dile gelecek bir ortam bulur ve orada dile gelir. Burasi da sabit fikirlilerin, dusunce onu kesenlerin dusunce ve bilgi dusmanlarinin sitesi olarak kalmaya devam eder.

Birazdahaderinmavi, phi, alpine gleziers disinda da kimseye hoscakal demenin de bir anlami yok.

Cunku mor ve otesi ve donkisot'un zil calip oynadiklarini simdiden gorebiliyorum. Belki onlar kazandi, ama kaybeden bilimsellik, cagdasalik, dusunce ozgurlugu ve bilgi paylasimi oldu.

Size son olarak bu baslikta da icinizi dokme firsati veriyorum. Bol bol sadece kisilerle ugrasan beyninizle duygunuzu tatmin edersiniz.

Ne zaman dusunceye ve bilgi paylasimina onem verirsiniz, degerini algilarsiniz, belki o zaman tekrar tarih bizi bulusturur.

Rahatca yazip kendinizi "hakli ve adaletli" cikaracak mesajlarinizi bu basliga ekleyebilirsiniz. Cunku hic bir sekilde kisisel satasmalariniza ve polemik davetlerinize yanit vermeyecegim.

Ayrica buraya yazacaklariniz kendinizi nasil savunacaginizi da ortaya koyacak.

Umarim bu basligi ve mesaji silmeyecek kadar en azindan durust olursunuz.
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
Öncelikle herşeyi olması gerekenden çok çok fazla ciddiye alıyorsunuz üstad...biz burda ne yapıyoruz? amacımız nedir? amacımız ve düşüncemiz ne olursa olsun gerçekleşen durum nedir? bunu iyi değerlendirmek lazım..

şöyle bir replik var; Şu iflas etmiş dünyada, en geçerli para birimi; kendin gibi bir insanla paylaştığın duygulardır.

buna düşünceleri de ekleyebiliriz. insan tabiki kendine benzer insanlara yakın hisseder kendini..ama bu uzak olanlardan nefret ettiği anlamına da gelmez.

sizi ve fikirlerinizi kötülüleyerek ve yanlışlamaya çalışarak kendi fikirlerimi yükselteceği mi, düşünmedim hiçbir zaman. bu ahmaklara göre birşey. bu saçmalık.

Zillerimi bulamadım, kaşıklarım var düğünden kalma,bu gecelik onlarla idare edeceğim:) (şakadır,geyik değil) ben forum sayfalarında geyik yapmadım ,yapmam. espri ise başka birşey. sizde pek görülmüyor zaten. ya da ben anlamıyorum esprilerinizi.

şimdi bu başlık altında eleştrileri mi , sıralamak istemiyorum. zaman içinde oldukça yaptım zaten.

burayı seviyorsanız kalın,sevmiyorsanız gidin. en önemli değer ve sebeb budur. sevdiğiniz halde gidiyorsanız ve bunda benim katkım olduğunu düşünüyorsanız,tüm iletişimi tekrar baştan değerlendirin. qua felsefesi ile yapın bunu. hak benim için çok önemli bir kavram ve ben size haksızlık yaptığımı düşünmüyorum.

sağlıcakla.
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
Şunu da yazayım da ikiyüzlü olduğum zannı akıllara düşmesin; tüm eleştirilerimin arkasındayım. sizin düşünce ve felsefenin özü ile bir alakanız olduğunu sanmıyorum.
 
M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
sayısını bilmediğim gidişlere bir yenisini daha ekledin,
her yerde yaptığın gibi burada da hak ettiğin değerler ile bıraktığın izlerin kalacak...

keşke,her zaman yaptığın gibi gideceğine kalmayı becerip sorulanlara cevap verebilseydin...
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Açıkçası forumdan her ayrılan için üzülürüm fakat hür irade. Herkesin kararına saygılıyız.

Fakat giderken olsun yönetim vs deme. Sana gösterdiğimiz töleransı bir çok kişiye göstermedik.

Selametle..
 
P

pissen

Ziyaretçi
:) derler ki çok düşünen çabuk sıyrılır. Felsefe ve düşünceler hakkında bilgi sahibi olup fikir yürütmek kimseyi ne bir felsefeci nede bir düşünür yapar. Tarih boyunca var olan tüm düşünürler ve filozoflar kendi çağlarına ve o çağın kurucularına ayrkırı, ilerici eleştirel fikirler yürüterek yeni fikirlerin ve düşünce yöntemlerinin başlangıçlarına imzalarını atmışlardır. Ben sende şahsen böyle bir potansiyel görmediğim gibi insanlara sürekli varlığını dayatan kendini direten aganın dediği olur cinsinden bir siyaset anlayışı gördüm ki. Açmış olduğun bu başlık senin hakkında ki düşüncelerimi onaylamış olur. Belirli bir popülasyon etrafında düşünüp konuşacak ve yazacaksan seninde eleştirdiğin diğer yazarlardan farkın olmadığı gibi bir sonuç çıkıyor. duygu ve düşünce sömürüsü içerisinde yazman olaylara ve insanlara böyle bakman senin ve evrensel insan zihniyetinin kalitesini de açıklıkla ortaya koyuyor.

Öznesi insan olan hiç bir şeyde katılık, mutlaklık ve ciddiyet bekleyemezsin. Bekleyebileceğin tek şey iyi niyet ve samimiyettir ki bunun ölçüsünü kişinin kendisi etrafa yaydığı ilgi ve samimiyet noktasında kendi yaratır ve şekillendirir. Bu anlamda sen yargıçlık görevini bırakıp sanık olarak kendini sorgulamalısın.
neydim nereden geldim nereye gidiyordum, neyi verdim neyi veremedim ve en önemlisi ben nerede hata yaptım. nerede bu kadar ayağa düştüm tarzında soruları kendine yöneltip cevaplarını bulup öz eleştirisini vermelisin. Bue içi sadece bu site için değil hayatın kendisi içinde geçerli bir şeydir. Sen sadece bu sitede değil hayatının tüm alanlarında bir şey oluşturamamışsın ki bu başlığı açıp bu edebiyatı yapmışsın.

Arkadaş iddea ve hak sahibi olacaksan her nerede olursan ol hakkını vereceksin yaptığın işin. Bizler sıradan her fikre ve düşünceye açık basit yazarlarız. Senin gibi ahkam kesmemekle birlikte öğretme dürtüsünden çok öğrenme , vakit geçirme ve kendimizi onure etme imkan ve olanaklarını yaşıyoruz. Burası bilmeyenlerin giremeyeceği Spinozanın felsefe okulu değil. Burası Halka özgür bir yaşam sahası. kendimiz tek hissetmekten alı koyabileceğimiz nacizane hoş bir imkan. Foruma gerektiğinden fazla anlam ve misyon yüklemek senin saplantılarını ortaya koyar.

Esenlikle Kal..
 

glsezinrs

Kahin
Yeni Üye
Katılım
12 Ara 2010
Mesajlar
1,358
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
62
Tüm paylaşımlarınız ve katkılarınız için sonsuz teşekkürler..Her zaman kibar, sabırlı ve ilkeliydiniz.Sağlıcakla...
 

birazdahaderinmavi

Kahin
Yeni Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,442
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
58
bu forumda yazıp okuyan herkes bilmeli ki, özgün fikirlere tahammül edilemeyen ve hatta yok edilmesi gereken bir düşman gibi yaklaşılan ortamlarda, felsefe için uygun iklim oluşamaz...bu iklimi elde etme/ üretme sorumluluğu, yöneticilerde olmakla birlikte, katılımcılara da aittir... anlaşılan o ki, karşı fikirle sataşmayı birbirinden ayırt etmek istemeyen yönetim ve katılımcılardan, evrensel insanın duyarlılığıyla bir özeleştiri istemek boş bir beklenti olacaktır... /..biraz çakılından aldık/ biraz da masmavi tuzundan.../ışığından da birazcık/ biraz daha adam olduk/...hoşçakal kardeşim deniz...
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
29
:) Ayrılıyorum demişsin de bakıyorum foruma uğruyorsun. Uğrama demiyorum ama ayrılıyorum deyip de gelmek şaşırtıcı. Bundan sonra yazmıyorum desen daha mantıklı olurdu ama neyse :D

İşin garibi neden her forumdan ayrılan intahar mektubu gibi yazı yazıp gidiyor? Ben siteye bir yılı aşkın süredir üyeyim, bu süreç içinde ayrılan az çok kişiler oldu ve bir çoğu öyle/böyle mesajlar yazıp gidiyor.

Kimseyi zorla tutamayız burada, fikirleri paylaşmak güzeldir. Geldin, yazdın, gidiyorsun...

Kendine iyi bak!
 

birazdahaderinmavi

Kahin
Yeni Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,442
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
58
:) Ayrılıyorum demişsin de bakıyorum foruma uğruyorsun. Uğrama demiyorum ama ayrılıyorum deyip de gelmek şaşırtıcı. Bundan sonra yazmıyorum desen daha mantıklı olurdu ama neyse :D

İşin garibi neden her forumdan ayrılan intahar mektubu gibi yazı yazıp gidiyor? Ben siteye bir yılı aşkın süredir üyeyim, bu süreç içinde ayrılan az çok kişiler oldu ve bir çoğu öyle/böyle mesajlar yazıp gidiyor.

Kimseyi zorla tutamayız burada, fikirleri paylaşmak güzeldir. Geldin, yazdın, gidiyorsun...

Kendine iyi bak!

forumdan ayrılan bir insanın, arkasından kimin ne yazdığını görmek açısından, sayfaya giriş yapmadan bir göz atmasında ne gibi bir sakınca olabilir, sn. feylesof... uzun zamandır sayfalar dolusu bu forumda -iki bin altı yüz küsur mesaj- yazmış olan bir insanın ayrılırken geride bıraktıklarına bir açıklama yapması/veda etmesi kadar insani bir durumdan bile, bir eleştiri konusu çıkarabilmeniz şaşırtıcı olduğu kadar, insana başbakanın ''kininin takipçisi gençliğini'' çağrıştıracak kadar tuhaf da... ayrıca bir feylesof'un, ayrılmış olduğu için cevap veremeyecek bir insanın arkasından, cevap hakkı doğurabilecek şeyler yazması da tuhafıma gidiyor...
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
29
forumdan ayrılan bir insanın, arkasından kimin ne yazdığını görmek açısından, sayfaya giriş yapmadan bir göz atmasında ne gibi bir sakınca olabilir, sn. feylesof... uzun zamandır sayfalar dolusu bu forumda -iki bin altı yüz küsur mesaj- yazmış olan bir insanın ayrılırken geride bıraktıklarına bir açıklama yapması/veda etmesi kadar insani bir durumdan bile, bir eleştiri konusu çıkarabilmeniz şaşırtıcı olduğu kadar, insana başbakanın ''kininin takipçisi gençliğini'' çağrıştıracak kadar tuhaf da... ayrıca bir feylesof'un, ayrılmış olduğu için cevap veremeyecek bir insanın arkasından, cevap hakkı doğurabilecek şeyler yazması da tuhafıma gidiyor...

Foruma uğramasında sakınca var demedim ki. -Uzun zamandır, sayfalar dolusu yazı yazmış üye- demişsin.
Evrensel'in üyelik tarihi 27 Eylül 2011, benimki ise 31 Aralık 2010. Ben kazandım! Ama evrenseş 2600 küsur mesaj yazmış. Tüh, ben 750 küsur yazmışım. Ama nejdet adlı üye var! 19 Ağustos 2008'de üye olmuş ve 2500 küsur mesajı var. O zaman en saygı duyulası kişi nejdet adlı üye.
Benim sorunum yok, sadece olay neden dramatize ediliyor? Cevap hakkı doğuracak şeyler yazmışım ama o da cevap hakkı doğuracak şeyler yazmama sebep verecek bir yazı yazıp gitmiş.
Ama kusura bakmayın, benim 750 mesajım var. Başka başka sitelerden copy-paste yapayım biraz, insanların okumaya üşeneceği uzun uzun makaleler bulup yayınlayayım... Oldu mu? Burası Knight Online değil, burada puan filan kasmıyoruz. Burada herkes üye, herkes fikirlerini paylaşıyor. Burası Travian hiç değil, burada birlik kurmuyoruz. Burada herkes birey, yandaş toplamaya gerek yok.

Neyse, sen de kendine iyi bak...
 

birazdahaderinmavi

Kahin
Yeni Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,442
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
58
kimin kaç mesajla hangi felsefi içeriği dile getirdiğini merak edenler, okuyup öğrenebilirler... benim için, nejdet de, evrensel de önemli kayıplardır... başka türlü düşünme hakkına tahammülsüzlüğün, çoktan aşılmış olması gereken bir tavır olduğunu ve ''ağzıyla ejderha tutsa bu forumda yazamaz'' dediğiniz katılımcıya yönelik tavrınıza karşı, eleştirinin ucunu görür görmez, 'yandaş toplamaya' çalışma suçlamasını yöneltmenin, doğru bir yaklaşım olamayacağını düşünüyorum...bırakalım da kişiliğini, kimliğini kazanmış; -biz paylaşmasak/benimsemesek de- kendine özgü bir bilgisel/bilimsel/sanatsal/kültürel/felsefi...bilinç geliştirmiş insanlar kendilerini ifade edebilsinler... bu olanağın sağlanmasından, forum da, katılımcılar da ve genç feylesoflar da zararlı çıkmaz diye düşünüyorum...
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Bu tip polemikler neden çıkar anlamak zor gerçekte. Her kim olursa olsun forumda bir adet bile mesaj yazmış olsun sonuçta bizim için değerli bir üyedir diye düşünüyorum. Kaldı ki copy paste de olsa, alıntı da olsa bu insanlar saatlerini vermiş burada zaman geçirmişler, hararetli tartışmaların içine girmişler vs.. İster nickleri ile ister ziyaretci olarak gelip foruma bakabilirler. Bundan kime ne ki? Malesef bazen gereksiz tartışmalar olmakta. Bu da beni üzmekte açıkçası..

Yanlış anlaşılmasın; gidenler haklıydı demiyorum ama gidenlerin bir emeği var buna saygı göstermek zorundayız. Örnek olarak Nejdet bence bir hiç uğruna forumdan ayrıldı. Tamamen yanlış anlama ve kişisel sandığı ama onunla alakası olmayan bir şey yüzünden. Belki foruma uğruyor belki uğramıyor ama onun gitmesi beni üzdü. Evrensel insan mesela, kesinlikle %90 yazdığı bana mantıksız geliyor, fikirlerimle çelişiyor fakat burada durmuş bir emek vermiş...

Bunlarsa saygı göstermek lazım diye düşünmekteyim.. Nacizane fikrim budur..
 

birazdahaderinmavi

Kahin
Yeni Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,442
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
58
insan için özgürlük önemlidir... çünkü tarih dediğimiz şey, eğer bir özgürleşme tarihi değilse, hiçbir anlamı yoktur... ve özgün bir kişilikle belirlenen birey önemlidir...çünkü tektir, bir kereliktir,benzersizdir, yerine başka bir şey konulamaz ve tekrarlanamazdır... tam olarak olmasa da işlevi bakımından, üç yaşında bir keçi, aynı cinsten başka bir üç yaşında keçiyle telafi edilebilir belki, ama insanın,bireyleşmiş bir insanın yerine başka bir birey konulamaz ve dolayısıyla bunun telafisi yoktur... yönetim, bireyleşmiş insanı gözden çıkarmak/ harcamak konusunda biraz daha dikkatli olmalıdır... mor ve ötesi nickli dostumuzun da katılacağına/katılması gerektiğine, inanarak söylüyorum ki, evrensel'siz bir felsefe forumu biraz daha yoksul bir forumdur... sizler de böyle düşünmüyor musunuz ...
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Bu basligi actigim tarih mart 2012. Aslinda kesin kararimi o zaman vermem gerekirken; basta bilgi ve dusunceye olan saygim ve en azindan sitede bu saygiyi algilayacak yazar arkadaslarin ve cabalarinin temelinde donmustum.

Aslinda yazacak cok sey var, ama hic bir sey yazmayacagim.

Sadece herkesi kendi vicdani beyin duzeyi bilgisi, algisi bilinci ve bunlara verdigi onem temelinde kendileri ile bas basa birakiyorum.

Benim sitede dusunce ve bilgi paylasimimin basta yonetim olmak uzere hic bir degeri ve anlami yoktur. Ustelik kendileri her defasinda bu sitede yazmamam adina da ellerinden geleni yetki kullanarak ve yazi dil ve uslublari ile dile getirmislerdir. Bilgi ve dusunce paylasimi bir istek isidir. Bu istek yok ise zaten ne yapilsa bostur.

Aslinda yasaklanmalar ile ilgili tum mesajlari merak eden herkes soyle bir gozden gecirirse kimin nasil bir yazi dili ve uslubu kullandigini kimin bilgi ve dusunce paylastigini cok net gorecektir.

Yonetimden hem kendi adima hem de site okur ve yazar kitlesi adina tek bir sey rica edecegim.

O da bunca emek vererek paylastigim her baslik ve yaziya erisim hakki.

Bu da en cok yazanlar listesinde adimin belirmesi ile saglanacak. Adim temelinde evrensel-insan lakapli baslik ve mesajlarima da erisebilmeyi umuyorum.

Kah adim kah lakabim olarak benim ile iletisime gecen tum yazar arkadaslara tesekkurler.

Saglicakla kalin.

Ara sira siteye erisim alip, ozel mesajlara bakacagim. Eger benim ile bilgi ve dusunce alis verisi yapmak isteyen yazarlar olursa, onlara benim ile nerede iletisim kuracaklarini da soyleyebilirim.
 

birazdahaderinmavi

Kahin
Yeni Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,442
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
58
kendi payıma; yalnız gelip geçici, deyim yerindeyse 'maymun iştahlı' ergenlerin değil, ama aynı zamanda, belirli bir birikimle özgün bir bakış açısı ortaya koyan ' felsefe tutkunlarının' da karşılaştıkları ilk haksızlıkta / sorunda, bırakıp gitmek istemeyecekleri bir felsefe topluluğunun, bir parçası olmayı daha çok isterdim... ... sn. evrensel'in gitmesini, kendi açımdan da, kendisi açısından da, forum açısından da ve hatta onun gitmesini en çok isteyenler açısından da, doğru bulmam... benim felsefi anlayışlarım, herhangi bir felsefe topluluğu üyesinin, silinmesi / düzeltilmesi olanaklı olan herhangi bir mesajından dolayı, süresiz yasaklanmasını 'anlamama' olanak vermez... ama bazı üyelerin, kendilerine yönelik bir hatalı değerlendirmeyi, onur kırıcı ve düzeltilmez bir hakaret olarak algılayıp gitmesini de ( eğer, birilerinin hoşnutluğu ya da hoşnutsuzluğu için değil de, felsefi düşünce, eleştiri ve paylaşım için buradaysak), ' anlayamam'... sn. evrensel'in de, sn. mor ve ötesi'nin de düşünce dünyamızın griliğinde/ kuraklığında, kendilerine özgü renkler olduğunu ve aramızda yerleri olduğunu / olması gerektiğini düşünüyorum....
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Benim adima sorun gayet aciktir. Yalniz ve maalesef sorunun gidericisi ben degilim.

Benim sanal alemde tek yaptigim kendi ozgun ve bireysel zihniyetimin bilgi ve birikimi ile gerekli gordugum konu ve kavramlarda dusunce ve bilgi sunmak.

Yanit olarak ta ayni konu ve kavramda yazarlardan dusunce ve bilgi almak. Yani konu ve kavram hakkinda kitleye icerikli bilgili dusundurucu ve sorgulayici/sorgulatici ve ayni konu ve kavramda farkli dusuncelerin getirdigi bilgilerin icerdigi bir yazilim sunmak.

Sorun gelen yanitlarin konu ve kavram ile ya da dusunce ve bilgi ile degil; direk yazara yonelen ve ustelik dusunce ve bilgi icermeyen ve aksine sadece kisisel satasma, atisma iceren polemik daveti iceren v.s. kisaca mudahele iceren yanitlar almak.

Isin ilginci burada da gorunen bir sorun yok, cunku yonetimden yazarlarin kisilik hak ve ozgurluk haklarini koruyucu bir yanasim yok.

Sorun benim bir birey olarak bu hak ihlaline verdigim yanittir. Neden sorundur, cunku tek tarafli hak ihlali karsilikli hak ihlaline donusmustur.

Her ne hikmetse iste yonetim ancak o zaman bunu algilamis ve her iki tarafa da uyari yapmistir. Uyarinin da yine sahsim acisindan bir yaptirimi yoktur. Cunku karsi taraf hak ihlaline taki ben yanit verene kadar devam etmektedir.

Boylece yonetim guya adaleti saglama adina ilk hak ihlalini gormemezlikten gelirken, hak ihlali edenleri gorerek kendi hakkinin ihlaline karsi cikan sahsimi da cezalandirmistir.

Bu acikca "hakaretlere ve haksizliklara boyun ey" anlamina gelmektedir. Cunku sorun ben bu boyun egmeyi uygulamadikca ortaya cikmaktadir.

Bir birey olarak kimse benden yapilasn hak ve kisilik ihlallerine karsi sessiz kalmami isteyemez, ne bu kimsenin hakkidir, ne de boyle bir turum hak ve ozgurlukleri savunmaktir.

Simdiye kadar ki site erisimimin elimden alinmasi hep bu mihvalde cerayan etmistir. Yani ben ne zaman ahsima ve lakabima yapilan kisilik hak ihlallerine boyun egmedigim zaman.

Iste bu temelde sorunun cozumu bende degildir. Sorunun cozumu yonetimde ve ilk hak ve kisilik ihlalinde yapani hakki ihlal edilen misilleme yapmadan uyarmasi ve adaletinin tutarliligini gostermesidir.

Aksi yonetimin hic bir sekilde kisilik hakki ihlal edilenin yaptigi misillemeye soz soyleme hakki yoktur. Cunku burada bir sorun vardir ve yonetim bu sorunun diger tarafa da sicramamasini beklememelidir.

Ayrica yonetimin bu sesiz tutumu sitedeki diger yazarlari da cesaretlendirmektedir. Boylece kisilik hakki ihlal edilen sadece bir yazar ile sinirli kalmamakta bundan cesaretlenen diger yazarlarin da kisilik hakki ihlaline maruz kalmaktadir.

Dedigim gibi sorun belli ama sorunun gidericisi ben degilim. Ustelik gozlemlerim bu sorunu giderecek olan yonetimin de bu konuya el atmasi yerine hak ihlallerini karsilik beklemesine ve karsilik verenin de haksizca ayni kisilik hak ihlali eden gibi ayni kefeden cezalandirilmasiylew sonuclanmaktadir.

Yani "o kisilik hakki ihlal etti, bu da etti ikisini de cezalandir" bu sadece gunu kurtarmak, haksizliga yelken acmak ve gercekleri goz ardi etmekten baska bir sey degildir.

En son erisimimin de engellenmesi boyle olmustur. Ustelik ben sahsima gelen uyariya uymama ragmen.

Bu sartlarda benim bu sitede kalmam ve dusunce ve bilgi paylasmam mumkun degildir. Cunku tarih ve gecmis ayni seylerin olacagini gostermektedir.

Evet, ben bir kitle platformunda biliurim ki dile getirdigim dusunceleri ve bilgileri hos karsilayan da hos karsilamayan da olacaktir ve hic bir zaman bir platformu hos karsilamayanlar yonunden terk etmedim.

Yalniz buradfa yine yonetim devreye girmekte sadece bana yapilan kisilik hak ve ihlallerine sessiz kalmamakta, ayni zamanda dile getirdigim dusunce ve bilgileri de hos karsilamamaktadir.

Nitekim son erisim hakkimin elimden alinmasi yonetimin ve sitede forsu olan bir yazarin "evet madem ozcan atildi, evrensel'de atilmali" temelli bir cesit direktifi ve saygisiz ve terbiyesizligidir.

Ayrica benim erisimimi engelleyen yazar arkadasin da kendini gereksiz ve anlamsiz temize cikarma cabalaridir. Sonucta basliklarim ortadadir, hangi yonetici hangisini okumus ve yanit vermistir? Bunu yapmayanlar zihniyetim hakkinda ahkam kesmektedirler.

Kendilerince de felsefeyi, dusunceyi ve bilgiyi kendi dogrularinca hem de 21. yuzyilda kaliplara sokmaya calismaktalar. "felsefe budur/bu degildir" ahkamligiyle.

Ne felsefe ne din ne inanc ne ideolojiler ne bilgi ne de dusunce hic kimsenin tekelinde ve kalibinda degildir ve kimse de kimsenin duzeyini bu temelde degerlendiremez. Degerlendirirse de o felsefe olmaz, dusunce olmaz.

Kendi akillarinin dogrularina uymadi diye, felsefeye dusunceye ve bilgiye set cekme ahkamligini gosterenlerin yeri bellidir.

Dusun ce bilgi v.s. serbest olmadikca dile gelmedikce birilerinin hosuna gitmiyor diye birilerinin dogrularina uymuyor diye "tu kaka" olarak algilandikca, vah felsefenin, dusuncenin ve bilginin haline. Cunku "tu kaka" diyenler kendinde dusunce ve bilgi dusmanligi yapma cesaretini bulurlar. Onlarla da mucadele ancak serbest ortamda olur, onlari savunan yonetimin oldugu ortamda degil.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Sonucta burasi bir kitle platformudur, birileri gelir; birileri gider. Yalniz sahsimin gidisi temelinde gidecek olanlar; her zaman buna sebep olanlari vicdan azabi olarak rahatsiz edecektir.

Dolayisiyle yasaklarin kaldirilmasi da, yasaklarin geri gelmesi/gelmemesi de bu yonetim bu tutumunda devam ettigi surece ve bilgi ve dusunce "tu kaka" cilari meydani bos buldugu surece ve yonetim de onlasrin yaninda tavir aldigi surece bu durum devam edecektir.

Yan i sorun sadece ve sadece yonetimin kisilik hak ihlallerine karsi alacagi tutumdur. Cunku yonetim her seferinde hakki ihlal edilenin misillemesi sonuce hak ihlal eden ile ayni kefeye konmasina yol actikca, sitede hak ihlalcileri kalacak ve hakki ihlal edenler pes edeceklerdir.

Yarinin goruntusu bugunden bellidir. Sonucta hic kimse baskasinin kisilik ve kimligine yonelik ne laf soyleme hakkina sahiptir, ne de kisilik hakki ihlal edilen buna sessiz kalir.

Cozum yazarlarda degildir. Bilgi ve dusuncenin kitle acisindan oneminialgilayamayan ve bilgi ve dusunceyi kendi hakkini korudu diye hice sayan ve bunu da kendi kendi dogrusuna uymadi diye "tu kaka" diyen yonetimin tutumundadir.

Yoksa konu kimin gidip kimin gelmesi degil; gelenin kisilik ve kimlik haklarinin yonetimce korunup korunmamasi ve koruyani ayni kisilik kimlik hakli ihlal eden gibi ve ayni kefeye koyarak cezalandirmasidir.

O yuzden yonetim kendi vicdan hesabi adina bunu iyi dusunmelidir. Cunku onlarin bu davranislari bilgi ve dusunceye deger veren uyelerinde vicdanin da yara acmaktadir.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Cozum, yonetici bilincinde algisinda olmak; yonetimi kisisel degerlerine ya da direktiflere gore ya da kendi ideolojik inancsal dogrularina uyup uymamayagore degil; siteye, sitenin adina niteligine, icerigine, bilgi dusunce ve felsefi her turlu dusunce tartismassina ve bilgi aslisverisine hak ve ozgurluklere kisinin kimlik ve kisilik ihlallerini onlemeye ve felsefi bilgi ve dusunce temelindeki nitelige gore yonetmelidir.

Yoneticinin her turlu yonetimi ve insiyatifi direktiflere kendi dogrularina hak ihlallerine goz yummasina kisiselligine gore degil; site adina sitenin niteligi adina ve bilgi ve dusuncenin ozgurce dile gelmesi adina olmalidir.

Boyle bir yonetim ve yonetici bilisselligi olmadan, sitede ne vicdanlar rahatlar ne de haksizliklar sona erer ne de hak adina haksizlik yapilmalar sona erer.

Onerim kim bunun umurunda ise o yonetici olsun. Ya da boyle bir yonetim ve yoneticilik saglanmadan ve de bunlar resmi olarak sitede aciklanmadan yani uyeleri baglayici kilmadan her turlu yonetici insiyatifi ve uygulamasi hem geri tepecek, hem siteye zarar verecek hem de vicdanlari sizlatacaktir.

Uyeler ancak boyle bir yonetimin ve yonetici kadrosunun ve de bu kadronun yonetimini ve yoneticiligini saglayacak kurallarin resmilesmesi ve uyeleri baglamasi sonucu bir anlam icerik ve ciddiyet kazanacaktir.

Tabi ki bu sitenin felsefi dusunce ve bilgi ozgurlugu ve onemini niteligini algilayanlar icin gecerlidir.

Yoksa"banane ben ugrasmaktan biktim" deyip yine de kendini yonetici insiyatifi kullanmadan alamayanlar icin degil.

Umarim sitemiz adina bundan sonra alinacak her turlu karar ve yonetici kadrosunun bilisselligi bir donum noktasi olur.

Iste o zaman her turlu bilgi ve dusuncenin rahatca dile geldigi ve dile gelene dusunce ve bilgi yerine kisilik hak ihlali ile karsilik verilmedigi ve verildiginde de adaletin yerinin misilleme beklenmeden yerine geldigi bir site o zaman adini ve konumunu icerigini yerine getirmis olur.

Umursayanlara duyurulur.
 

birazdahaderinmavi

Kahin
Yeni Üye
Katılım
29 Ara 2011
Mesajlar
1,442
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
58
sn. evrensel, sizi önemli ölçüde anladığımı ve söz konusu 'cezalandırmaların' çok da yerinde olmadığını düşünüyorum ; ve fakat buna rağmen, ' sonuç olarak yönetim hatalı değerlendirmelerde bulunabiliyor' diye , gitmenin, sanki bir çözümmüş gibi ileri sürülmesini anlamakta güçlük çekiyorum... anladığım kadarıyla site yönetimi, 'ben sorumluluk alır, katkıda bulunabilirim' diyebilecek çoğu katılımcıya, açık gibi görünüyor... yanlış hatırlamıyorsam sizin de katılımınızla daha önce bir başlıkta, site kuralları taslağı hazırlanmış ve bu kuralları yürütmek için, bir etik kurul oluşturulması fikri benimsenmişti... bu yaklaşım, bu türden sorunlar konusunda çözümleyici olabilecekmiş gibi görünüyordu; gerçekten merak ediyorum : neden 'gitmek' yerine, etik kurul önerisine sahip çıkarak, hayata geçirmiyoruz...??... bu kurul, yönetimin de yükünü hafifleteceği için, herkes için uygun olmaz mı...??..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst