Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cennet Ve Cehennem Varmı?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Ben okumayı bilirim. Bana bir yazı verildiğinde okuyacağıma inanmam, okuyacağımı bilirim.

Okumaya inanırım ama okumayı bilmem. İnsanların okuyunca, okuduklarından bir anlam çıkardığına inanıyorum. Fakat ben okumayı bilmediğimden ne anlam çıkardıklarını bilmiyorum, sadece anlam çıkardıklarına inanıyorum.

Sadece inanın o zaman! okuma gayretinde olmayın!

Okumayı biliyorum. İnsanların okuyunca anlam çıkardıklarını biliyorum. Benimle çıkardıkları anlamları paylaşabiliyorlar.

Bir kitapta dış uzaydaki K249 sisteminde bir dünya benzeri gezegende dünyadaki gibi yaşam oldu anlatılıyor. Bu dünyanın varlığına inanıyorum! Süper hiper bir teleskopla baktık ve öyle bir gezegen olmadığını gördük! Artık böyle bir gezegen olmadığını BİLİYORUZ! Nerede sizin inancınız???

Sadece inanın o zaman! bilme gayretinde olmayın!

Bir yandan göreceliden dem vuruyor fakat öbür yandan aynı göreceliye %50 şans veriyorsunuz! Göreceliye vereceğiniz %50 şans sizi mutlağa götürür mü? Göreceliye bin tane şans verip yine göreceliye çıkacaksam ihtimal vermemin manası nedir?
Daha geniş olursak ne kaybederiz?
Öğrenebildiğimiz şeyleri biliriz değilmi?
Peki ya öğrenemediğimiz soruların cevaplarını aramayalımmı?
Ararken karşılaştığımız cevap sayısını,bunların doğruluk yanlışlık payını ayırt etmek size neden mantıksız geliyor?
Ben bilimle açıklanan,kanıtlanan herşeyi öğrenmeye çalışırım.
Bilimle açıklanamayan sorularında cevabını nerde olursa olsun bulmaya çalışırım bulamasam cevaben gelebilecek ihtimalleri göz önüne alırım.
Ne yapalım şimdi göreceliyse düşünmeyelimmi?
Felsefenin kendisi göreceli zaten,
Göreceli kavramlarla işim olmasaydı ben bu forumda olmazdım.
Ben hangi yazımda göreceli bilgiyi küçümsedim yada herhangi olumsuz yorum yaptım?
Göreceli yanlışmıdır dedim yoksa?
Cennet Cehennem yoktur diyen inanış içindedir,
Vardır diyende öyle ,
İnançla işim olmaz diyen biri ise hiçbir dini bilgiyi yalanlayamaz...

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Daha geniş olursak ne kaybederiz?
Öğrenebildiğimiz şeyleri biliriz değilmi?
Peki ya öğrenemediğimiz soruların cevaplarını aramayalımmı?
Ararken karşılaştığımız cevap sayısını,bunların doğruluk yanlışlık payını ayırt etmek size neden mantıksız geliyor?
Ben bilimle açıklanan,kanıtlanan herşeyi öğrenmeye çalışırım.
Bilimle açıklanamayan sorularında cevabını nerde olursa olsun bulmaya çalışırım bulamasam cevaben gelebilecek ihtimalleri göz önüne alırım.
Ne yapalım şimdi göreceliyse düşünmeyelimmi?
Felsefenin kendisi göreceli zaten,
Göreceli kavramlarla işim olmasaydı ben bu forumda olmazdım.
Ben hangi yazımda göreceli bilgiyi küçümsedim yada herhangi olumsuz yorum yaptım?
Göreceli yanlışmıdır dedim yoksa?
Cennet Cehennem yoktur diyen inanış içindedir,
Vardır diyende öyle ,
İnançla işim olmaz diyen biri ise hiçbir dini bilgiyi yalanlayamaz...

öğrenmek zihnin işidir. öğrenen, öğretilen ve öğretim birdir. Öğrenen zihniniz, kendi sınırlı olduğundan sınırsız öğrenime haiz değildir. Zihnin ötesindedir sınırsız bilgi. Zihninizle aradığınız ve zihniniz ile bulacağınız her cevap size sadece zihin tatmini sağlar. Bundan zevk alabilir, haz duyabilirsiniz. Fakat bunu duyanda zihninizdir! Gerçeğin arayışı gerçek olmayanın terkidir. Siz bilimin sınırlı alanı ile sınırsız alanları keşfe çıkarsınız ama kendi sınırsızlığınızı görmez ya da egale edersiniz.
Kendini keşfetmemiş birinin başka alanları keşfetme girişimi sadece sistematik ve akılcı bir kendinden kaçma yoludur. Ben keşfe çıkmayın demiyorum! Önce kendinizi keşfedin diyorum. Siz gözlemciden emin olmadan gözlemleneni yorumluyorsunuz. Gözü kör kaptanın kullandığı gemi gibisiniz. Yorumlar yapıyorsunuz ama yıldızları görmüyorsunuz.
Felsefe örecelidir elbette ama sorduğu soru göreceliden çeker insanı : "Gerçek nedir" sorusu sahte olanın terkini gerektirir. Göreceli olan bu yüzden terk edilir!
cennet cehennem vardır ama öbür dünyada aramak ve hatta öbür bir dünya aramak boşunadır! Kendi dünyasını keşfetmemiş biri ancak başka dünyalar arayışı içindedir! Kendini keşfeden başka dünyalar arama arzusunda değildir.
İnanç zihnin bir ürünüdür tıpkı dini bilgiler gibi... Zihnini göreceliliğini görmeyen biri onun kölesi olmaya mahkumdur.

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
öğrenmek zihnin işidir. öğrenen, öğretilen ve öğretim birdir. Öğrenen zihniniz, kendi sınırlı olduğundan sınırsız öğrenime haiz değildir. Zihnin ötesindedir sınırsız bilgi. Zihninizle aradığınız ve zihniniz ile bulacağınız her cevap size sadece zihin tatmini sağlar. Bundan zevk alabilir, haz duyabilirsiniz. Fakat bunu duyanda zihninizdir! Gerçeğin arayışı gerçek olmayanın terkidir. Siz bilimin sınırlı alanı ile sınırsız alanları keşfe çıkarsınız ama kendi sınırsızlığınızı görmez ya da egale edersiniz.
Kendini keşfetmemiş birinin başka alanları keşfetme girişimi sadece sistematik ve akılcı bir kendinden kaçma yoludur. Ben keşfe çıkmayın demiyorum! Önce kendinizi keşfedin diyorum. Siz gözlemciden emin olmadan gözlemleneni yorumluyorsunuz. Gözü kör kaptanın kullandığı gemi gibisiniz. Yorumlar yapıyorsunuz ama yıldızları görmüyorsunuz.
Felsefe örecelidir elbette ama sorduğu soru göreceliden çeker insanı : "Gerçek nedir" sorusu sahte olanın terkini gerektirir. Göreceli olan bu yüzden terk edilir!
cennet cehennem vardır ama öbür dünyada aramak ve hatta öbür bir dünya aramak boşunadır! Kendi dünyasını keşfetmemiş biri ancak başka dünyalar arayışı içindedir! Kendini keşfeden başka dünyalar arama arzusunda değildir.
İnanç zihnin bir ürünüdür tıpkı dini bilgiler gibi... Zihnini göreceliliğini görmeyen biri onun kölesi olmaya mahkumdur.
Sahteleri birer birer kanıtlayıp hayatınıza gerçeklerle devam edersiniz umarım.
Ama şu anda açıkçası ben neyin sahte olduğunu bilmiyorum.Siz çok emin görünüyorsunuz.
Cennet Cehennem %50 var,%50 yok bu ihtimali bence kaideye değer kılın.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Sahteleri birer birer kanıtlayıp hayatınıza gerçeklerle devam edersiniz umarım.
Ama şu anda açıkçası ben neyin sahte olduğunu bilmiyorum.Siz çok emin görünüyorsunuz.
Cennet Cehennem %50 var,%50 yok bu ihtimali bence kaideye değer kılın.

Göreceli olan herşey sahtedir. Göreceli olan evrenin göreceli tanımları ve göreceli yerleri göreceli zihne hoş gelir. Tıpkı cennet cehennemde olduğu gibi. Göreceliyi mümkün kılan ne ise kalıcıya giden yolda odur. Göreceliyi mümkün kılan gözlemci gerçeğin aranması gereken yerdir. Tanımlara sıkışmış bir cennet cehennem ise sadece göreceli denizinde bir damla sudur.

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Göreceli olan herşey sahtedir. Göreceli olan evrenin göreceli tanımları ve göreceli yerleri göreceli zihne hoş gelir. Tıpkı cennet cehennemde olduğu gibi. Göreceliyi mümkün kılan ne ise kalıcıya giden yolda odur. Göreceliyi mümkün kılan gözlemci gerçeğin aranması gereken yerdir. Tanımlara sıkışmış bir cennet cehennem ise sadece göreceli denizinde bir damla sudur.
-Göreceli:Varlığı başka bir şeyin varlığına bağlı bulunan, mutlak olmayan, göreli, bağıntılı, izafi, nispi, rölatif.
Size göre sahte buna lütfen dikkat ediniz.Bu fikrinizinde göreceli olduğunu görünüz.Sizin söyleminize göre sizin fikriniz de sahte.
-Sahte:Bir şeyin aslına benzetilerek yapılan, düzme, düzmece.
Birşeyin sahte olduğunu savunmanız için önce o sahtenin aslıyla ilgilenmelisiniz.
Şimdi size soruyorum ölümden sonra bizi birşey bekliyormu?

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
-Göreceli:Varlığı başka bir şeyin varlığına bağlı bulunan, mutlak olmayan, göreli, bağıntılı, izafi, nispi, rölatif.
Size göre sahte buna lütfen dikkat ediniz.Bu fikrinizinde göreceli olduğunu görünüz.Sizin söyleminize göre sizin fikriniz de sahte.
-Sahte:Bir şeyin aslına benzetilerek yapılan, düzme, düzmece.
Birşeyin sahte olduğunu savunmanız için önce o sahtenin aslıyla ilgilenmelisiniz.
Şimdi size soruyorum ölümden sonra bizi birşey bekliyormu?

Gelin görün ki sözlerde görecelidir fakat doğru sözler iş yapar. Sahte olanın sahteliği kendini keşif ile başlar. Zihnin durumu sahtedir. Bunu görmek gerçeğe atılmış bir yoldur.
Bana ölümden sonra sizi birşeyin bekleyip beklemediğini sormuşsunuz. Önemli olan sizin ne beklediğinizdir! Beklentiler geleceği şekillendirir. Her egoist beklenti sizi sizden uzaklaştırır. Ölüm demişsiniz. Doğupta ölüm bekleyen zihin bedendir. Siz hiç doğmadınız ki ölesiniz!

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Gelin görün ki sözlerde görecelidir fakat doğru sözler iş yapar. Sahte olanın sahteliği kendini keşif ile başlar. Zihnin durumu sahtedir. Bunu görmek gerçeğe atılmış bir yoldur.
Bana ölümden sonra sizi birşeyin bekleyip beklemediğini sormuşsunuz. Önemli olan sizin ne beklediğinizdir! Beklentiler geleceği şekillendirir. Her egoist beklenti sizi sizden uzaklaştırır. Ölüm demişsiniz. Doğupta ölüm bekleyen zihin bedendir. Siz hiç doğmadınız ki ölesiniz!
Ölümden sonra bizleri birşeyler bekliyor mu?
soruma yanıt alamadım
Cennet Cehennem var mı?
sayısız inanıştan herhangi biri yada şuanda düşünülemeyen birşeyler varmı.Size göre bunun cevabı nedir?
Ve siz kendi fikirleriniz diyemiycem kendi duygularınızı yazmışsınız.Tarafsız bakmıyorsunuz.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Ölümden sonra bizleri birşeyler bekliyor mu?
soruma yanıt alamadım
Cennet Cehennem var mı?
sayısız inanıştan herhangi biri yada şuanda düşünülemeyen birşeyler varmı.Size göre bunun cevabı nedir?
Ve siz kendi fikirleriniz diyemiycem kendi duygularınızı yazmışsınız.Tarafsız bakmıyorsunuz.

Duygularım? Duygularım hakkında en ufak bir fikrim yok ve sizinde yok. Tarafsız bakamayan ben değilim, sizsiniz. Size hiç doğmadınız ki ölmüş olasınız diyorum ama ısrarla taraftan bahsediyorunuz! Öteki tarafta cennet cehennem varmı siyorsunuz? Sözleri anlamama gayretiniz sorularınıza soru katıyor. Cennet cehennem zihninizde var ve zihniniz size efendi oldukça olmaya devam edecek! Öteki taraf dediğiniz zaten olduğunuz taraftır da farkında değilsiniz.
Sayısız inanıştan bahsetmişsiniz. Hangi inanışları biliyorsunuz? İnanışları yüzeysel biliyor fakat hepsi hakkında yorum yapabiliyorsunuz! İnancın ötesini sorgulayanlar hep olmuştur. Gerçeği arayanlar oldukça da olacaktır!

Zaten düşünelemeni sorgulayarak cennet cehennemi kendiniz düşünce boyutuna çektiniz. Fakat hala düşünce olmadığında ısrarlısınız.

Siz düşünülemeyeni sorguluyorsunuz fakat düşüncenin ötesine bakma gayretiniz yok. Düşüneni görün, düşünmesine neden olanı görün, düşüncenin ötesini sorgulayın.

Adramelech

Yeni Üye
2 Ocak 2011
69
0
0
30
Cennet, cehennem bildiğim kadarıyla İÖ 1000 lerde yehovacılığın yanında israil halkına diğer dinlerin diğer tanrıların daha cazip ve gösterişli gelmesiyle, gereken; dinin ahlaki bir sisteme dönüşü ve ödül-ceza sistemiyle başlar.

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Duygularım? Duygularım hakkında en ufak bir fikrim yok ve sizinde yok. Tarafsız bakamayan ben değilim, sizsiniz. Size hiç doğmadınız ki ölmüş olasınız diyorum ama ısrarla taraftan bahsediyorunuz! Öteki tarafta cennet cehennem varmı siyorsunuz? Sözleri anlamama gayretiniz sorularınıza soru katıyor. Cennet cehennem zihninizde var ve zihniniz size efendi oldukça olmaya devam edecek! Öteki taraf dediğiniz zaten olduğunuz taraftır da farkında değilsiniz.
Sayısız inanıştan bahsetmişsiniz. Hangi inanışları biliyorsunuz? İnanışları yüzeysel biliyor fakat hepsi hakkında yorum yapabiliyorsunuz! İnancın ötesini sorgulayanlar hep olmuştur. Gerçeği arayanlar oldukça da olacaktır!

Zaten düşünelemeni sorgulayarak cennet cehennemi kendiniz düşünce boyutuna çektiniz. Fakat hala düşünce olmadığında ısrarlısınız.

Siz düşünülemeyeni sorguluyorsunuz fakat düşüncenin ötesine bakma gayretiniz yok. Düşüneni görün, düşünmesine neden olanı görün, düşüncenin ötesini sorgulayın.
Kimi insanlar kendi doğrularından o kadar emindir ki,bu doğruların karşısında sayısız doğru olduğu gerçeğini unutur.
Düşünceye ve duygulara ne kadar güvenilir meçhul.
Eğer bir konuda birçok görüş varsa önce o görüşlerin tamamından sıyırılıp nötürlenmek gerekir.
Sonra belirlenen tarzın gereğince hissedilir düşünülür,tarzı belirlerken ben bilimi kaynak alırım.
Ben şu noktayı vurgulamak isterim;mutlak doğru yoksa kimse kendi doğrusunu diretmemeli.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Kimi insanlar kendi doğrularından o kadar emindir ki,bu doğruların karşısında sayısız doğru olduğu gerçeğini unutur.
Düşünceye ve duygulara ne kadar güvenilir meçhul.
Eğer bir konuda birçok görüş varsa önce o görüşlerin tamamından sıyırılıp nötürlenmek gerekir.
Sonra belirlenen tarzın gereğince hissedilir düşünülür,tarzı belirlerken ben bilimi kaynak alırım.
Ben şu noktayı vurgulamak isterim;mutlak doğru yoksa kimse kendi doğrusunu diretmemeli.

Kendisindeki mutlağı göremeyenler için sayısız doğrular vardır. Oysaki bütün sayısız doğrular bu tek doğrunun eseridir. Ve o bütün sayısız doğrular bu doğru yanında yanlıştır.

Adramelech

Yeni Üye
2 Ocak 2011
69
0
0
30
Arkadaşlar gerçekle doğru kavramlarını karıştırıyorsunuz. Bahsettiğiniz doğru gerçek olmalı, doğru değişmez ancak gerçeklik farklılaşabilir.

dez

Yeni Üye
24 Kas 2010
17
0
0
45
quote_icon.png
dez´isimli üyeden Alıntı
var olana inanmayı ve onları adlandırmayı ve yaşatmayı devamlılaştırmayı varlıgını ıspatlayamadıgın duygu ve düşünce lerle ortaya koydugunu . göz ardı ediyosun inkar edebilmek dilde kolaydır o yüzden ben ateist düşünceninde bir uyumsuzluk hastalıgı olarak düşünüyom yani elmayı görüyorum o var sevgiyi görmüyorum o yok peki insanların bir biri arasındaki baglara ne diyiceksin var sayalım annen le aranda oluşan sevgiye kan bagı dersek veya bir sevgiliye duyulan aşk sevgi bir insani bagsa ve diyelim ki hayvanlarada duyulan sevgi bir canlı baglılıgı dersek bir cicege örnegin hadi onuda hayati varlık gösterdiginden .. bir bag oluşabilir peki bir bir bir taşa bir eve bir yöreye duylan ilgi gibi durumları nasıl acıklar insan ..senin düşüncen den yola cıkarsak sonuç itibarıyla inanamamak müm künü olmayan bir durum bu denklemden yola cıkıyorum yine inanarak olayı yeniden ele alma geregi duyuyorum bana inananamayışının sebeplerini yaz ve kanıtlarıyla var diye bildigimin sebebi gördüklerinse şu ata sözünü hatırlatıyım ilmi tanımayannarın aklı sadece gördüklerinden ibarettir yanlış anlama seni farklı bir fikir le karşımda gördüm için bu şekilde sölüyorum aksi taktirde aşşalamk gibi bir niyetim yok kardeşim ..

sn dez birşeyleri eleştirmişsiniz ama kimi,neyi eleştirdiğinizi ben şahsen anlamadım
neyi savunduğunuzuda anlayamadım
benim düşüncelerimin karşısındasınız orası kesin. ////////////////// bence sen yazıyı okurken roman cümlesi gibi okumuşun ondan anlayamamışın istersen okurken şu cümleye dikkat et görmedigim bir şey benim için yok diyecek kadar bişilerin farkında olmadan yaşıyosun ...ee eger.senin dedigin gibi olur sa neyi ne için savundugunu senin bilmen mümkün deil yani cennet cehennemi sana bi şekilde acıklamak için sıraya girmiş deil insanlar yada sana karşı anti fikir üretme gibi birr cabalarıda yok ama şöyle bir durum var ne yazdıgını demekkii unutuyosun bence kendii yazılarınıda bi oku kii kimin sana ne için yazdıgını anlayasın 2.sicennet cehennem i sadece sadece inaanarak annaşılacagı kanısı da yanlıştır insan yaşamında herşey ödüllerle yada ceza ile sonuclanır bir başarı için altın madalya veriliyosa bunun dinle ne alakasıı var veya sein bedenine bu sistemi veren yaratıcı seni başarılarından dolayı ödüllendirmeyeceksee veya hatalarından cezalandırmayacak saa sana bukadar düşünce alemini neden kazandırmış olabilir onu düşün veya yaratıcıya inanmıyosan dedim gibi yaratıcıya neden inanmadının sebebini bul banada yaz.. bakalım hangi mantıklı sebeplere dayandırıp bukadar fikri yok sayıyosun merakettim kanıtlı gerci bir takım vakalar bul olaylar sabit bir şeyler koy. aksi fikir olarak ee pekii sen kanıtla hanii nerde diyerek bu konuda fikirsiz bir yaklaşımla cözmeye calışma..

Sunar

Yeni Üye
6 Ocak 2011
118
0
0
87
Hepsi dünyada

Hayatta daima doğru yoldan gideceksin, yani sıratıl müstakimden. Bu yol, yani sırat köprüsü kıldan ince kılıçtan keskindir. Sağında cennet solunda cehennem vardır. Birine bir iyilik yaptın, deyilmi? İşte o zaman sağa kaydın, yani cennettesin. Bir kötülük yapınca da cehennemde. Bazan insanın kendine verdiği üzüntü öyle şiddetli olur ki ölümü ona yeğlersiniz.
Bu yolda geriye dönüş yok. Aksi halde Gayya kuyusuna düşersin. İşte cennetin de cehennemin de dünyada olduğunun isbatı

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Cennet/cehennemin varlığı ya da yokluğu üstüne spekülasyonları anlamlı bulmuyorum.Eğer bu kavramları ödül/ceza ya indirgeyecek isek öznellik yakamızı bırakma-yacaktır.Yok eğer Kutsal Kitapların betimlemelerini kast ediyorsak burada da bir dinin,bir lisanın, bir toplumun tarihsel süreçteki algı ve beklentileri üzerinden hareketle, konunun insani ve evrensel yanını budayacağız.O halde D/Y üzerinden gidebiliriz.Evrensel doğruları kastediyorum.Çalmamak, öldürmemek, adil olmak, doğayı sevmek-korumak vb..Listeyi uzatabiliriz.Bütün bu doğrular aslında tek bir doğruya , insanın özündeki doğruya işaret eder.İnsan tarihi sorumlulukları olan akıl ve vicdan sahibi bir varlıktır ve doğası gereği cennet/cehennem onun özüne aittir.Bu zaman ve mekanla sınırlı değildir.Bu dünya-öte dünya diye bir ayrım da yoktur.Hatta dünya/dünyalar ile de sınırlandırılmamalıdır.İnsanın özü neredeyse-ve hatta akıl ve vicdan sahibi varlık neredeyse- cennet-cehennem de onunla birliktedir. Sadece kendimiz için var değiliz ve eylemlerimizden/eylemsizliklerinden sorumluyuz.Kendi özümüze karşı sorumluyuz.

dez

Yeni Üye
24 Kas 2010
17
0
0
45
cok sacma bir düşünce... nasıl bir fikirle bunları yazıyosun anlamıyorum kendini nasıl tanımlarsın ozaman yani hayatta var olan hiç bir deger kabullenmemey kadar gider buu durum yani var oluşunun bir gercek kanıt oldugunu ve hayat degerlerinin bu kanıtlar üzerinde maddi ve manevi boyutlarıı oldugunu görmezden gelip sadece yokluk üzerinden bir kac fikirmiş gibi göstermen sacma yani yoklugu tartışır hale geldigini sanman ve kendi olgularını yaşam tarzını hiç gibi görmene neden ne dir yani fikiler arasındakii bagı kuramamak mıdır ozaman ekolojikdengeleri kendine örnek al veya fikirlerin baglarını kurmaya calış yani sistematik bir hayatta yaşadıgını ve bunu bir dinle yada sadece suc ceza başarı ödül konumuna sokmadan nasıl fikirler ürettigini belirt ve bu düşünceleri oluştururken nelerden faydalandıgını asla unutma yani şeffaf olmayan kutunun içinde bir şey oldugunu gözle göremiyorsam o kutunun içinin boş oldugunu düşünebilirim ama bu kutunun içinde bir şeylerin olmadıgı anlamına gelmez o kutunun içinde bişilerin olma şansıı var dır dimi bu sadece dünya daki yani bulundugumuz hayat denilen kısım içersinde bizim duyarlılıklarımıza sebebiyet verildiginde algılamamızı saglayan yeteneklerimiz bunun dışında insan oglu için bu alemde başka arklılıklarıda algılamak mümkün duygularımız düşüncelerimiz.. bu bu konuyu önceki bir yazıdada belirtmiştim.. insanın gördügü duydugu hissetigi bazı şeylerin sistematik şekilde düzenlenmesine yardım cı olan akıl görünür bir şey deill sevgi saygı unsurları veya insandakii bazı rahatsızlıklar tik vs gibi göz kırpmak gibi bazı cok anlık olayların bulunmasıı anlaşılırlıkları hala gizli saklıı bu olaylarıı oluşturan mekanizmayı birileri acıklamadan cenneti cehennemi hiçe saymak ta ozaman beyni boş bir cocugun eline bir tual ve bir fırca verip hiç bir mazra olmaksızın bir resim cizmesi istenmesi gibi bişi peki bu tablonun güzelmi kötümü oldugunu nasıl savunursun kii bana yada bir dogrusu yanlışı oldugunu yada birşeye kanıt oldugunu nasıl savunursun yani ilginc olan var oldugunu düşündügüm cennet cehennem için dinin bir teorisi var vede gercek hayat bunu destekler şekilde durumlar ortaya koyuyor vede suc ceza veyda başarı ödüllendirlmesi acısından bakarsakta insan ruhunu buu şekilde eyttigin zaman kapasitesini üzt düzeylere cıkarma ve daha düzenlii bir siteme adapte oldugunu görüyoruz eger tabi ki ahlak akıl ilginclik güzellik çirkinlik basit zor vs gibi bakış acılarının şimdiye kadar kabul edilen şekillerinii yeniden tartışmaya acmadan düşünürsekk diger bakım dan gercekci düşünceleri sabitleyemedigine inanıp kendi ruh tansiyonunu dengeleyemessin bazı şeylerin zirvesi bazen tabanıı zararlı olabiliyo insan bedenin fiziki düzenindeki tansiyon gibi bu yüzden zirveyi zorlayan herşeyin idallere faydalı oldugunu düşünmek fiziki durumlarla ruhanii durum lar arasındakii bagı asla koparmadan ollması gere...

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Bütün doğruların doğrusu nasıl bir doğru tanıma sığabilir? Tanımların ötesine bakmadıkça, doğrulardan geçmedikçe o nasıl görülebilir?
Bir yöntem biliyormusunuz?Nasıl bakmalıyız bu tanımların ötesine?
Bu arada tekrar konuya dönmek gerekirse
Cennet Cehennem %50 vardır.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Bir yöntem biliyormusunuz?Nasıl bakmalıyız bu tanımların ötesine?
Bu arada tekrar konuya dönmek gerekirse
Cennet Cehennem %50 vardır.

Bildiklerinizden vazgeçerek.
Size göre vardır, bana göre de vardır. Size göre ödükten sonra, bana göre ise zaten bu dünyada. Siz kendinizi ölecek zannediyorsunuz, ben ise zaten ölü olduğunuzu söylüyorum. Siz %50 şans veriyorsunuz bende şansa gerek yok alenen ortada buyrun bakın diyorum. Ama ölü olduğunuz kabul etmediğinizden, işi inanca ve şansa vuruyorsunuz. Bu evrenin göreceli herşeyine vurabilirsiniz, bakmamakta ısrar ettiğiniz sürece...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular