- 13 Şub 2010
- 202
- 1
- 0
- 40
Daha geniş olursak ne kaybederiz?Ben okumayı bilirim. Bana bir yazı verildiğinde okuyacağıma inanmam, okuyacağımı bilirim.
Okumaya inanırım ama okumayı bilmem. İnsanların okuyunca, okuduklarından bir anlam çıkardığına inanıyorum. Fakat ben okumayı bilmediğimden ne anlam çıkardıklarını bilmiyorum, sadece anlam çıkardıklarına inanıyorum.
Sadece inanın o zaman! okuma gayretinde olmayın!
Okumayı biliyorum. İnsanların okuyunca anlam çıkardıklarını biliyorum. Benimle çıkardıkları anlamları paylaşabiliyorlar.
Bir kitapta dış uzaydaki K249 sisteminde bir dünya benzeri gezegende dünyadaki gibi yaşam oldu anlatılıyor. Bu dünyanın varlığına inanıyorum! Süper hiper bir teleskopla baktık ve öyle bir gezegen olmadığını gördük! Artık böyle bir gezegen olmadığını BİLİYORUZ! Nerede sizin inancınız???
Sadece inanın o zaman! bilme gayretinde olmayın!
Bir yandan göreceliden dem vuruyor fakat öbür yandan aynı göreceliye %50 şans veriyorsunuz! Göreceliye vereceğiniz %50 şans sizi mutlağa götürür mü? Göreceliye bin tane şans verip yine göreceliye çıkacaksam ihtimal vermemin manası nedir?
Öğrenebildiğimiz şeyleri biliriz değilmi?
Peki ya öğrenemediğimiz soruların cevaplarını aramayalımmı?
Ararken karşılaştığımız cevap sayısını,bunların doğruluk yanlışlık payını ayırt etmek size neden mantıksız geliyor?
Ben bilimle açıklanan,kanıtlanan herşeyi öğrenmeye çalışırım.
Bilimle açıklanamayan sorularında cevabını nerde olursa olsun bulmaya çalışırım bulamasam cevaben gelebilecek ihtimalleri göz önüne alırım.
Ne yapalım şimdi göreceliyse düşünmeyelimmi?
Felsefenin kendisi göreceli zaten,
Göreceli kavramlarla işim olmasaydı ben bu forumda olmazdım.
Ben hangi yazımda göreceli bilgiyi küçümsedim yada herhangi olumsuz yorum yaptım?
Göreceli yanlışmıdır dedim yoksa?
Cennet Cehennem yoktur diyen inanış içindedir,
Vardır diyende öyle ,
İnançla işim olmaz diyen biri ise hiçbir dini bilgiyi yalanlayamaz...