İnananların beklediği saygı?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde köle tarafından oluşturulan İnananların beklediği saygı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 27,217 kez görüntülenmiş, 181 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı İnananların beklediği saygı?
Konbuyu başlatan köle
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Örümceğin çok ilginç özellikleri var bunu inkar etmiyorum, bu özellikleri de evrim bilimsel bir açıdan, örümcekte şu şu olduğu için ağları matematiksel gibi açıklama yapamıyor.

Yapıyor Ümit.Ama mesele bu değil.Mesele cansız olan şeyler nasıl oldu da canlı olan şeylere dönüştüler?İLk nasıl oldu? sorusu.Bu sorunun cevabı için evrim biyolojisine bakmak gerekir. Ben bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmadım. Burada mesele benim bu araştırmayı yapmamış olmam, yoksa evrim teorisinin buna cevap verememişliği değil.Çeşitli platformlarda bu konularda yapılan tartışmalarda evrim biyologları bunu izah etmişlerdir. Bunlara bakmak gerekir.Ancak şu an buna vakit ayırıp bir inceleme yapabilecek durumda değilim.

Evet beni kısmen anlamışsın.Evrim teorisi şimdilik eldeki en iyi cevaptır. Yaratılış düşüncesi, gerçeği içeren bir cevaptan ziyade, cevap verilmek için verilmiş bir cevaptır ve evrim teorisinin yanında bir değeri yoktur. Onun taşıdığı değer, insanın psikolojik ihtiyaçlarını karşılaması yönündendir, gerçeği yansıtması yönünden değil. Bu da çok normaldir, çünkü insan salt gerçeğin ne olduğunu merak etmez, başka ihtiyaçları da vardır.Benim derdim ise gerçekliğin ne olduğu ile ilgilidir ve bu nedenle evrim, yaratılışa nazaran benim açımdan kabuledilebilirdir.

Çünkü evrim bu konuştuğumuz konuyla ilişkin bilimsel bir açıklama yapsaydı, yazardın hemen bak şöyle şöyle olduğu için, örümcek insanın zekasının üstünde bir ağ örebiliyor derdin.

İnsanlar birşeyleri bildikleri kadarı ile aktarırlar.Bu sebeple bir biyolog olmadığımı bir kaç kez ifade ettim.Yazmazdım çünkü direkt olarak örümcek bunu neden yapıyorun cevabını teoriyi inceleyerek verebilirim.Genel ve kapsamsız bilgilere sahip olduğum için ancak genel bir şekilde ifade edebiliyorum.Birşeyler hakkında konuşmak hiçbir zaman kolay değildir ve olmamalıdır. Kısacası bunun cevabını veremeyen benim, teorinin kendisi değil.İkincisi, önce de sordum zeka tanımın nedir? diye.Burada tekrar soruyorum.Biz zeka derken aynı şeyden bahsetmiyoruz Ümit.

Son olarak Ümit boyunu aşan sulara girme komünizm falan.Bunlar öyle çocukluk hevesiyle ha deyince eleştrilebilecek şeyler değil.Kısacası o konuda söyleyeceklerini kendine saklamanı tavsiye ederim.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Ben bilmiyorum, ben yazamıyorum, sorun bende teoride değil demişsin ama kaç yıldır felsefe yapıyorsun bilmiyorum. Ama bence olsaydı muhakkak çıkardı karşına. Bu yıl lise sondayım inşallah üniversiteyi kazanırsam bu işin içine daha çok gircem ama şimdi sınava dört ay kaldı fazla zamanımı ayıramıyorum. Ama bunu sen de biliyorsun, ya sen evrime körü körüne inanıyorsun ya da evrim hakkında hiçbir bilgin yok. Ağır bir cüümle oldu ama yazdıklarının hepsi kendi yorumundan başka birşey değil, yani öznel yorumlar. Mesela şöyle evrim teorisinden alıntılar yapıp beni düşünmeye sevk edebilirdin. Ya ayrıca şu linkteki yazıyı okudum ama ben burda islamla bilimin çakıştığını anlatan hiçbirşeye rastlamadım :( Yanlışım varsa düzelt, unutmuşda olabilirim ben hatta burda islam kelimesini bile görmedim :(
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Haklısın Ümit. İnsan Allah tarafından yaratılmış ve cennete konnmuştur.Şeytan, yılan kılığına girerek Havva'ya elmayı yedirdiğinden, gerek Adem gerek Havva cennetten kovulmuş ve yeryüzüne atılmışlardır.Böylesi çok daha mantıklı ve akla yatkın.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Evrim konusunda bilgi edinmek istersen benden yetkin olan www.evrimianlamak.org adresinden faydalanabilirsin.35.mesajımı anlamadıysan felsefenin temel sorusunu ve buna verilmiş cevapları bilmiyorsundur.Sorun değil ilk başta zaten bilmeyiz.İdealizm nedir, kendi içinde kaça ayrılır? Materyalizm nedir, kendi içinde kaça ayrılır? bunlara bir bak.Bir de metafizik nedir? Diyalektik nedir? bunları öğren.Bu forumda bu bilgileri bulabilirsin. Anlamadığın bir kısım olursa bana sorabilirsin.Bildiğim kadarı ile izah etmeye çalışırım. Kolay gelsin Ümit.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
İşte, Ferdinand abianlatmak istediyipte anlatamadığım bu. Sen sadece materyalizmin esiri olmuşsun. İlk başlarda, bilim gelişmeden önce insanlar materyalizme daha bağlıydı. Soyut hiçbirşeyi kabul etmiyorlardı. Niye? Şimdi senin yaptığını yapıyorlardı. Görmedikleri için inanmıyorlardı. Dağın arkasında ki görmediğimiz bir denize inanmayız diyorlardı. Ama şimdi bilim ilerledi ve akıl, ruh vb gibi soyut kavramlara inanmayan hiçbir materyalist yoktur. Şimdi de yine aynı durumu uygulayıp, farklı şeylere inanmıyorlar. Şu materyalistlerin ne kadar geriden takip ettiğini fark edebilir musun? Bilim biraz daha ilerlerse bizim görüşümüze biraz daha yaklaşacaklar. Eskiden evrime inananlar belki haklıydılar. Dine kuru kuru inanmak istemiyorlardı. Bilim de gelişmediğinden, canlılar cansızlardan evrimleşti vb birşeyler attılar ortaya. Şuan ki büyük ateist bilim adamlarının hepsi bunun farkında ama nasıl ki günümüzde bir müslüman bildiği halde içki içiyorsa onlarda bunu açıklayamıyorlar. Çünkü açıklasalar, dünya müslümanların eline geçecek. Onların hiçbir saygınlığı kalmayacak. Ama ben onda değil, onlara kanıp hala evrime inananlara üzülüyorum. Hani bir baba ortaya birşey atarya çocuklarıda babalarının ayıbını kapatmak için onu desteklerler. Sonra onların çocuklarıda zamanla destekleye destekleye kendileride inanmaya başlar. Çünkü beyinleri artık buna şartlanmıştır gerçeği göremezler. İnanın ki şuan evrimi savunan kardeşlerimizin durumu bundan farksız değil. Bak bana adam akıllı, sağlam bir bilgi koyamıyorsun önüme. Reaksiyon filan deyip olayı geçiştirmeye çalışıyorsun. Çünkü sende buna tam inanmıyorsun. Sadece din hakkında pek bilgin olmadığı için evrim sana dine göre daha mantıklı geliyor. Çünkü din karışık ama evrimin bir kitabını okusan hemen aklına yatıyor, çünkü evrim basit. Ama önemli olan derin sularda boğulmak. Bir çay kaşığında kimse boğulmak istemez. Ama şuan sizler gözler önünde bir çay kaşığında boğulmamaya çalışıyorsunuz.
Abicim, dininin derinliklerine inmeden yaratıcının varlığına asla ama asla inanamazsın. Zaten inandığını sansan bile kendini kandırırsın. Onu bulabilmek için önce onun kitabının doğru yorumunu okumalısın. Bak kitabın hakkında bilgilerinin sıfır olduğunu yukarıda yazdığından anlıyoruz. KuR'an mecaz anlamlıdır dedim. Onu anca aklı selim insanlar anlar. Kısaca yukarıda anlattığını sana açılayayım.
Allah önce melekleri, iblisi(Şeytan,cin) yaratmıştı. Sonra onlara dünyada halifeliğimi üstlenecek insanı yaratacağım dedi. (Bak Allah onlara dedi filan diyoruz ama Allah direk onları karşısına alıp kponferans vermedi yine burda mecaz anlam var.) Onlarda senin her dediğini yapan bizler varken dünyada bozgunculuk çıkaracak birini mi yaratacaksın dediler. Allah: Ben sizin bilmediğinizi bilirim dedi. (Bu ayetleri direk okursan, sanki Allah bir tanrı ve meleklerini yanına alıp,ütopik bir konuşma yapıyor ama tekrar söylüyorum bunlar mecaz anlamlı. Önemli olan bu mecaz anlamdan bize verilmek istenen mesajı çıkarmak.) Neyse yaratıyor adem ve havva cennetteler. Bak burası ayrı bir yerde cennet değil. Yine dünyadalar ama cennet hayatı yaşıyorlar. Her istedikleri oluyor, hiç üzülmüyorlar. Çünkü farklı bir boyutta cennet olsaydı şeytan oraya giremezdi. Ve bir ayette diyor ki, orada sizin için güneşten korunacağınız gölgelikler vardı. Güneş anca bizim dünyanın galaksisinde var. Yani bunlar dünyadaydı ve şeytan direk gelip ademe gözüküpte bu ağaçtan ye demedi. O da mecazi anlamda. Şimdi cinler bizi nasıl beyin dalgaları yoluyla kandırıyorsa onu da öyle içsel olarak kandırdılar. Sonra adem nefsinin farkına vardı. Allah onu cennet hayatından kovdu. Artık dünyada herşeyi emek harcayarak, güçlük çekerek kazanacaksınız dedi. Ve benim emrime değil de benim yarattığım şeytanı vesvesesine uyan kullarımı azap bekliyor. Ama aklını kullanıp, benim emrime uyanlara ise sonsuz, bir sadet bekliyor. Yine söylüyorum bunların hepsi mecaz anlamda yani önemli olan burdaki anlamı çıkarabilmek. Ateistlerin tek sorunu islamı anlamadan direk Kur'an'ı okuyup, bunları saçma bulmaları kimi okumuyor bile. Kısa yoldan evrim deyip geçiyorlar. Orda elma ağacınıda bizim bahçelerdeki elma ağacı sanıyorsan yanılıyorsun. O da mecaz anlamlı. Ayetlerin numarasını yazmadım kısaca açıkladım ama sen zaten bu ayetleri biliyorsundur. Anlatmaya çalıştığım, abiciğim, islam öyle evrim gibi birkaç günde teorileri ezberleyip ortaya atılacak şey değil. Yok canlılar cansızlardan evrimleşnişde. Bak benimde daha bilmediğim çok şey var. İslam da insanın nasıl oluştuğuna dair çok net açıklamalar vardır. Madde, madde deyip geçiyorsunuz. Ama maddenin ardındakini yakalayamadan işiniz çok zor çokkk. Hatta yukarıda şu cennet meselesini anlattım ya fark ettiyse aralarda sık sık bunlarda mecazi dedim. Zamanım yok ben yüzeysel anlattım. Onlarda da derin anlam vardı. İblise filan inanmıyorsan, bir cinci hocayla irtibata geçebilirsin :=) Hatta cini yaratanda soyut ve cinde soyut ortada bir madde yok.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
1- Şeytan ikisine görünmeden kandırdı. (İbnu’l-Cevzi, Tefsir, I, 68)
2- Şeytan ikisine de yerden konuşarak kandırdı. (el-Maturidi, et-Tevilat, 12)

3- Adem ile Havva’yı cennet kapısında gören şeytan orada kandırdı. O zamanlar şeytan cennet kapısına girebiliyordu. (el- Vahidi, el-Vesît, 16)

4- Şeytan bizzat bir ayaklı hayvan kılığına girdi ve kandırdı. (et-Taberi, Tefsir, I, 36)



5- Şeytanın cennete girmesine yılan vesile oldu. (el- Vahidi, el-Vesît, 16)

6- Şeytan Yılanın sakalı arasına gizlenerek girdi. (el-Askeri, Tefsir, 54)

7- Yılanın karnına girerek sokuldu.(Süfyan es-Sevri, Tefsir, 69)

8- Yılanın azı dişleri arasına girerek cennete girdi ve ikisini kandırdı.[1] (et-Taberi, Tefsir, I, 236)

 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Bu ne ya? İslam da nerde yazıyor şu yılan meselesi. Bu yılan ya incilen ya da tevrattan alınmıştır. Ben Kur'an'da şeytanın cennete girmesini yılana bağlayan hiçbir şey görmedim. Kur’an’da yokda peygamberimizin anlattığı birşey midir bilemeyeceğim. Benim bildiğim, Hasan Basri Hazretleri: "Allah'ın vermiş olduğu bir kuvvet ile şeytan yerden göğe veya cennete vesvese ulaştırmıştır" diyor. Zaten şeytanın bir cin olduğunu biliyorsun. İnsanları beyin dalgasıyla etkileyebilirler. İşte bu özellikleri zaten hep vardı, yine bu özelliklerini kullanıp onlara vesvese vermiştir. Yılan ifadeside insaniçinyılan gibi zehirli bir hayati kuvvetten kinaye olduğu ve bizzat yılanın anlaşılmayacağı söylenebilir. İncil veya tevratı araştrmak lazım. Mesala tevrattan şöyle birşey buldum: Tevrat'a göre kır hayvanlarının en hilekârı olan yılan, Aden'deki bahçede (cennet) yaşamakta olan Havva'ya yaklaşmış, "Allah bilir ki ondan yediğiniz gün, o vakit gözleriniz açılacak, iyiyi ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız." diyerek onu yasak ağacın meyvesinden yemeye ikna etmiş, daha sonra Havva yasak meyveden Âdem'e de yedirmiştir. (Tekvîn, 3/1-6). Yani o da şeytanı yılana benzetmiş. Zaten böyle birşey olsa bile sonuçta tefsirlerde ki farklılığa şaşırmaman gerekir. Çünkü tefsiri yapan da insandır. Her insanın yorumu farklı olacaktır. Sonuçta yorumları farklı olsa da söylemek istedikleri, anlattıkları aynıdır. Anlatmak istediğim tefsir farklı diye islamı suçlayamazsın. Ben de tefsir yapabilseydim yorumum onlardan farklı olurdu. Sonuçta Kur’an bir tane sen de okuyup, istediğin tefsirciyi kale alabilirsin. Ama bütün tefsircilerin tefsiri aynı şeyi anlatıyor.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Ümit, 87 mesajın öylesine hatalar ile dolu ki artık okumuyorum, zira düzelte düzelte yorulur insan. Materyalizmin ne olduğunu dahi bilmiyorsun ancak materyalizmin geçirdiği süreçlerden, eş değişle tarihinden bahsedebiliyorsun. Hani sadece bilmiyorsun desek sorun değil.Sen bilmemekle kalmayıp,atıyorsun, bundan da hiç çekince duymuyorsun.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
87 mesajın derken? Materyalizm hakkında çok şey biliyorum demedim ama benim söylediğiminde atmakla ilgisi yoktu. Gayet doğruydu. Ama yazıları oku bu çok ortada sen hep konudan konuya atlıyorsun cevap verdiğim konuları eğer yanlış görüyorsan onların doğrusu şudur demiyorsun.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Ümitciğim işim gücüm yok senin yanlışlarını mı düzelteyim? Senin amacın öğrenmek değil.Evrimi de benden öğrenemezsin zaten.Doğru dürüst bir şekilde gider bir biyologdan öğrenirsin.Bilmediğin bir şeyin tarihi ile ilgili yorum yapıyorsun. Materyalizm şöyle olmuş da böyle olmuş filan diye.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
O zaman materyalizm hakkında birkaç şey söyleyeyim.
Şimdi, materyalizm varlığın asıl kaynağının madde olduğunu savunur. Hani bana bi soru sormuştun bana öyle birşey söyle ki kaynağını maddeden almasın. Bu sorunu kaç kez okudum ama birşey anlamadım. Çok karışık yazmıştın. Benim anladığım kadarıyla bana öyle birşey söyle ki onu soyut birşey yaratsın ve o da soyut olsan, bunu hayatta söyleyemezsin filan demiştin. Şimdi soyut olanın yarattığı cin'ler sana basit bir örnektir. İnsanların bunlarla irtibata geçtiği herkesçe biliniyor. Şimdi materyalistler varlığın maddeden doğduğunu söylüyorlar ama varlığın var olabilmesi için aslında maddeye hiç ihtiyaç yoktur. Tamam, şuan dünyada yani bir maddi alemde yaşıyoruz ama o maddelerin yalnız başlarına hiçbir işe yaramadığını materyalistlerin düşünmesi lazım. Rüzgar olmazsa ağaç oynamaz, bir insan bir masayı (Güç) itmedikçe masa hareket edemez, enerji olmazsa hareketlilik olmaz. Yani her maddenin ardında soyut bir şey yatar. Yani ona işlev kazandıran bir güç vardır. Eğer bu soyut güçler olmazsa o madde atom yığınından başka birşey olamaz. Aslında gerçeklik maddede değil, o soyut olandadır. Şimdi sen söyle diyorsun. Tamam soyut kavramları somut kavramlar üretiyor işte diye. Yani sen aklı soyutu beynin yani maddenin ürettiğini söylüyorsun. Ben de diyorum ki beyni akıl yönlendirir, cansız ve akılsız atom yığını bir beyin, nasıl kendini yönlendirecek değil mi? Beyni kendi başına düşündüğümüzde hiçbir işlevi yok. Ama ona öyle bir zeka sahibi akıl özelliği veriyorki o madde çok büyük işleve ev sahipliği yapıyor. Yani beyin kuru bir maddedir. Nasıl atom yığını olan bir madde, hiçbir işlevi yokken kendini yönetecek bir akıl oluşturuyor. Reaksiyonlar filan deme yine. Reaksiyonlar neden herkeste beyine akıl verdi de birininde midesine vermedi. Ve neden bu reaksiyonlar aklı vermek için sadece insanları seçti. Hem bu reaksiyonlar çok da cömertlermiş, kendi akıllarından millete dağıtıyorlar. Demek istediğim o aklı beyin üretmiyor, bir zeka sahibi beyni o akıl ile rızıklandırıyor. Bu zeka sahibi nasıl sulu bir göze ışık vererek görmesini sağlıyorsa, beynede akıl veriyor. Bir maddenin kendisinin görme özelliği yokken nasıl başkasına görme özelliği verebilir. Asıl lkaynak MADDE DEĞİL. O maddeye bu özellikleri veren yüce yaratıcı Allah'tır. Eğer soyutu madde yaratıyorsa, neden aklını kaybeden bir insanın beyni tekrar kendine akıl yaratmıyor.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Şimdi soyut olanın yarattığı cin'ler sana basit bir örnektir. İnsanların bunlarla irtibata geçtiği herkesçe biliniyor.

Müthiş bir cevap,seni tebrik ederim.Böyle bir deha ile mümkün değil uğraşamam.Sana saygısızlık etmiş olurum.Sağlıcakla kal Ümit.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Felsefeden çabuk bıkıyorsun. Bak karşında 17 yaşında bir kardeşin var. Yanlışlarımı düzeltsene kaçacağına. Kaçacaksan eğer bari koyu siyahla işaretlediğim yerlerin cevabını ver. İnan ki neden öyle, acaba evrim ne diyor çok merak ettim. Benim tanıdığım özürlü kişilerde var, hatta bunu genetik olduğunu söylüyorlar. Yani hiçbirinin mi beyni kendine bir akıl yaratamamış.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
[video=youtube;0G8VQ7NzafY]http://www.youtube.com/watch?v=0G8VQ7NzafY[/video]


Söylenenlerin tamamına katılmasam da çok doğru noktalara temas ettiği de bir gerçek.Videonun başlığı elbette propaganda amaçlı atılmış ve hata edilmiş.Düzgün bir başlık konabilirdi.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Şimdi de internet üzerinden video olarak mı devam edeceğiz. Neden kendi evrim görüşünü savunmuyorsun da hep internetten bu adamları paylaşıyorsun. Bir kere bu kadını direk dinlersen vay be müslünamlar ne kadar cahil, katil, kadına hak yok diye düşünürsün. Ama KuR'an'ı okusan, ayetlerde bunların tam zıttını görürsün. Şimdi ben bu videoyu biraz kapalı açkladım. Benim bu paylaşımımdan sonra ne diyeceğini biliyorum ve o zaman açıklama yaparım, zamanım kısıtlı.
Hadi yine ben sabırlıyım, sonuçta felsefe yapıyoruz. Ben de bir video paylaşayım. Ama baştan bir şey söyleyeyim, bu konu video ile devam edecekse, birkaç zaman sonra paylaşacak video bulamayabilirsin.
[video=youtube;jkNCaFsWJjU]http://www.youtube.com/watch?v=jkNCaFsWJjU[/video]
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Ama KuR'an'ı okusan, ayetlerde bunların tam zıttını görürsün.
Okudum zaten Ümit.Madem oynamak istiyorsun, oynayalım. Hangi ayetlermiş o tam zıt olanlar? Buraya alıntıla.Sure ve ayet numarası ver.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Ben eğer Kur'an okusaydın bunların zıttını görürdün derken, yani eğer Kur'an nurunu tatmış olsaydın bu videoyu paylaşmazdın anlamında söyledim. Çünkü islamı incelerken sadece Kur'an'a bakmıyoruz. Çünkü Kur'an mecazi anlamda cümleler taşıyor dedim. Herkes çözemez bunu.İslam'da : Kur'an, Sünnet, Hadis, Kıyas, İcma yöntemleri kullanılır. Cahiliye devrinde kızları diri diri toprağa gömerlerken, onların konuşmaya hakkı yok iken, kadınlar sanki satılık malmış gibi alınıp satılır durumda iken, kadınları kurtaran yine islam oldu. Çünkü Hz.Muhammed(S.a.v) Cennet anaların ayakları altındadır diyordu. Düşünsene bir yanda adam kızını gömmeye götürüyor, bir yanda kadınlara işkence yapılıyor, diğer yandanda biri çıkıp cennet anaların ayakları altındadır diyor. Bu konuda Kur'an'da da ayetler var ama daha çok İslam sünnetten yararlanıyor. Mesela birkaç ayet veriyim.

Allah'ın bir kısmınızı bir kısmınızdan üstün kıldığı şeyleri isteyip durmayın. Erkeklere kendi kazandıklarından bir pay, kadınlarada kendi kazandıklarından bir pay vardır.(Nisa 32)
Yani kadının erkeğe erkeğin kadına göre üstün olduğu alanlar vardır. Zaten Allah dünyada herşeyi zıt yaratmıştır. Uzun-Kısa, çirkin-güzel, + ve -, erkek-dişi. Eğer Siyah olmasaydı beyazı, kötülük olmasaydı iyiliği anlayamazdık. İşte kadın ve erkek ayrımı olmasaydı da neslin devamı gelmez ve insanların bütün özellikleri bir olsaydı, insanlar birbirlerini tamamlayamazdı. Mesela bir evlilikte erkek her zaman liderdir. Ama kadınında sözü geçer. Çünkü erkek daha güçlüdür. Daha çok aklını kullanır, hani kadınlar daha çok duygusaldırya o açıdan dedim. Erkek daha dayanıklıdır. Mesela nasıl kısa uzunun içinde kayboluyorsa, erkekte kadından yaratılış bakımından üstündür. Bunu dini açıdan bakmasanda anlarsın, tersini de asla savunamazsın. Mesela kadınlar öyle anlar gelir ki erkekten daha üstündür. Mesela kadın anadır, bacıdır, teyzedir. Hani videodaki kadın islamın kadınlara değer vermediğini söylüyor ya. Oysa Peygamberimiz: Cennet anaların ayakları altındadır diyor.

(Erkek veya kadın, mümin olarak iyi işler yapan, cennete girer.) [Nisa 124]
Bu ayette hiçbir ayrıma yer vermemeiştir. Çünkü erkek ve kadın yukaıdaki ayette saydığım ayetteki ayrımlarından yani, güç kuvvet vb den sorumlu tutulmaz ahirette. İmanlarından, yaptığı amellerden sorumlu tutulur. Hangisi Allah'ı daha fazla tanıyıp amel ederse o cennete gider. Hiçbir ayrım söz konusu değildir.

Hani Kur'an'da bazı ifadeler vardır. Şahitlikte bir erkek yerine iki kadın gibi. Neden bir erkek iki kadın vb sorular soruluyor. Eskiden arabistanda ticarette erkekler ön plandaydı, kadınlardan ticaret yapan sayısı çok azdı. Bu gibi durumlarda haksızlık olmasın diye erkekler ön planda tutulmuştur.

Senin aklın Kur'an'da kadınların kapanmasına da karışıyordur. Şimdi şöyle bir durum var. Kadın namustur, çünkü erkeklerde kadınlara karşı olan ayrı bir duygu vardır. Mesela yolda açık bir kadın geçince inancı düşük olan çoğu insan ona bakmaktan kendini alamaz. Çünkü Allah kadınları çekici yaratmıştır. Onlar dikkati üzerlerine çekerler. Ve kadınlara siz kocalarınız için süslenin, dışarıda kapanın iffetli gözlerden sakının diye kapanın diyor. Yani yine kadını ve ailesini iffetten korumak için. Ama imanı tam olmayan bir kadına kapanmak işkence gibi gelir. Banane ben niye kapanıyorum, bu bana bir haksızlıktır. Ama Kur'an nurunu keşfeden kadın, kendini çirkin gözlerden korumak, çirkin gözlerin bakışlarından uzak kalabilmek için kendisi yürekten kapanmayı ister. Zaten bir kadın neden açık giyinirki? Kendisini kime göstermeye çalışır? Öyle kendini rahat hissediyordur diyebilirsin. Evet öyle rahat hissediyordur çünkü kendini öyle alıştırmıştır.

Şu konuda var. Hani peygamberimiz savaşta öldürdüğünüz kişinin eşleriyle evlenin buyurmuştr. Daha ne istiyorsun, din uğruna öldürdüğünüz kişinin karısınıda öldürün, daha fazla kin yapıp yeni çocuk doğurup tekrar bize saldırtmasın mı demesi lazımdı? Onada sahip çıkın, hakkını savunun diyor. Başında kocası kalmadı onu sahipsiz bırakmayın diyor.
Kur'an'da kadınlar hakkında asla kötü birşey yazmıyor zaten kötü birşey yazsaydı, o dinin resulu neden kadınlar ile ilgili güzel hadisler bıraksın kİ?


“Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır
Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) (R.Nasıhin)
(Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]
(Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır.) [Ebu Davud]
“Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”
Ya kadın haklarıyla ilgili çok hadis var. Mesela Kur'an'da bazı ayetler de tereddüte düştüklerin varsa yazabilirsin kadınlarla ilgili.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Bu arada inançlarına saygı bekleyen arkadaşlar buraya >>>>>>>> bir bakmalıdır.

Şimdi islama kuru kuru inanan, ayetlerin devamını bilmeyen kişiler bunları okusa, şüphelenebilirler. Çünkü öyle bir yerden kesmişler ki ayetleri diyecek laf bulamıyorum. Hani Kur'an'da anlatılıyordu ya. Şeytan karşı geldi ben ondan daha üstünüm dedi. Ben neden secde edeyim...
Allah'da şeytana artık sen kovulanlardansın dedi. Ve Şeytan son bir hak istedi, kıyamete kadar seninle kulların arasına bir perde koyacağım, onları senin yolundan ayıracağım dedi. Allah ona bir hak daha verdi, ve ona dediki bende ahirette seni ve beni bırakıp sana uyan kullarımı cezalandıracağım. Yani orda paylaşılan ayetler, Allah'ı yok sayıp, nefislerine uyanlar için geçerlidir. Allah'ın sıfatlarında yaratma özelliği olduğu gibi bir ismide Kahhar'dır. Yani kudretinin karşısında herşeyi aciz bırakan, an güçlü olan. Dolayısıyla kainatta her adım onun varlığını kanıtlarken onu bırakıpta başka şeylerde yol alanları kahredeceğini bildirmiştir. Tabi buna isteyen inanır isteyen inanamz. İnsan ömrü ne ki? Gözünü açıp kapatırsın geçer. Zaten inanmayanlar buna hazırlıklıdır. Böyle birşey olmadığını, savunupta ileride böyle birşeyle karşılaşanlardan etmesin Allah kimseyi. Çünkü Allah, her günahı affederim ama kul hakkı ve bana şirrk koşanı asla asla asla affettem diyor. Hadi bakalım, zaman herşeye ilaçtır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst