Yapay Zeka

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yapay Zeka kategorisinde Okyanus tarafından oluşturulan Yapay Zeka başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,687 kez görüntülenmiş, 74 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yapay Zeka
Konu Başlığı Yapay Zeka
Konbuyu başlatan Okyanus
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan phi

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
İnsan ırkı gelişmeye her yuzyılda uzerıne ekleyerek ılerlemeye devam edıyor ınsanın sureklı arama ıstegı ve sureklı yenılık peşınde koşma ıstegı bır gun ınsanın daha farklı kalıplara gırebılecegı sureçler dıyebılırız....

Lakın yaşanılan ve yaşanılacak olan sureçler Rbotıc Çağ da gelışım akabınde buyuk bır endustrı agına sebebıyet verecek olmasıdır....Sadece ınsana benzeyen robotlar degıl ınsanın yapabılecegı bır çok ısı yapabılecek konumda olacak...Bununla bırlıkte her ınsanın bır kullanıcı robotu olacak bu robotlar ınsanların yerıne çalışıp ınsanlar yerıne para kazanacaklar ta bı kazandıkları paralar sahıplerının hesaplarına yatacak olmasıdır....akabınde ıse ınsanlara bolca vakıt kalacak fakat ınsanlar evlerınden neredeyse çok az çıkar olacak....onlar ıcın gelısecek olan buyuk bır sanal dunya oyun gerçeklıgı ıle ınsanlar boş vakıtlerınde tıpkı matrıx gıbı sıstem ıcerısınde hayatlaırnı yaşayacaklar dıyebılırız....

Robot askerler robot hızmetcıler vsss bunlar çok ılerı segmentte MEGA ÇAĞ da daha fazla kendını bo gösterecek olmasıdır lakın Robotıc Çağ da da oldukça bazı gelışmeler ve degışımler kendını boy göstereek olması yakın geleckete ınsanlıgın onune gelecek sureçler olacak ozellıkle yenı ış kolları ve yenı bır endustrı otomasyon sanayıleşmesı ıle gunumuz sanayı devrımını yenı bır devrımle Robotıc şekılde taçlandıracak olması olacaktır...

Gelecek daha farklı bır bıcımde ust segmentte gelecek olması gelecekte ınsanları bekleyen bır çok sorunlarıda beraberınde getırecek olmasıdır....

Bugunlerın zamanlarında hayal edemedıgımız bır cok şey gelecegın zamanlarında olacak olmasıdır...Cep telefonlarında göruntulu konuşma hologram teknolojısı ıle daha yakından hıssedılır olacak olması bununla bırlıkte telefon şekıllerının katlanabılır olması şeffaf nano kaplamalar ıle oldukça hafıf ve pratık olması bununla bırlıkte konuştuklarınızı mesaj olaarak yazabılen olması bununla bırlıkte seslı komut ıle arama yapması parmak ve göz ozellıklerı vss bır çok şey Robotıc çag da ınsanlıgı bekleyecek dıyebılırız...

Faydaları oldugu kadarıyla mutlaka zararları ve beraberınde kı sorunlarıda olacaktır....

Böyle.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zekaya ne kadar hazırız?
(Bugünden cevabını vermemiz gereken 5 soru)

Bilim kurgu tutkunlarının on yıllardır film, dizi ve romanlar ile hayatlarının bir parçası olan yapay zeka bir kurgu öğesi olmaktan uzaklaşıp hayatlarımızın bir gerçeği olmaya hızlı adımlar ile ilerliyor.

Popüler kültürün yapay zekayı ‘insanlığın sonu’ teması ile işleme inadı kuşkusuz korkunun her zaman satması ile doğru orantılı. Ancak işin aslı o kadar da basit değil. Yapay zekayı sadece bu korku üzerinde incelersek belki neslimizin sonu gelemez ama çok daha ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalırız.

“Yapay zekaya ne denli hazırız?” sorusunu beş ana maddede incelemekte fayda var.

1- YAPAY ZEKANIN HAKLARI OLACAK MI?

Yapay zeka konusunda en çok dile getirilen konulardan biri önümüzdeki yıllarda pek çok sektörde işleri devralacağı. Dünyanın pek çok ülkesinde uzun uğraşlar ile kazanılan çalışan hakları kuşkusuz insanoğlu gibi fiziksel ve kanuni engelleri bulunmayan robotları etkilemeyecek.

Peki sınırları ortadan kaldıracak yapay zeka ve yapay zekalı robotlar ile ilgili regülasyonlar neler olacak. Robotların hakları olacak mı? Olacak ise bu haklar neler sorusu kuşkusuz önümüzdeki yıllarda üzerine kafa yorulacak konulardan birisi.

2- YAPAY ZEKANIN NEDEN OLDUĞU KAZALARDAN KİM SORUMLU OLACAK?

Bilim kurgunun usta kalemlerinden Isaac Asimov’un ilk kez 1942 yılında yayımladığı ‘Runaround’ isimli öyküsünde ortaya koyduğu ‘Üç Robot Yasası’ insanoğlunun robotlar hakkında ortaya koyduğu ilk düzenleme olarak kabul edilir.

Peki neydi bu yasalar?

Birinci Yasa: Bir robot, bir insana zarar veremez ya da zarar görmesine kayıtsız kalamaz

İkinci Yasa: Bir robot, birinci kuralla çelişmediği sürece bir insanın emirlerine uymak zorundadır.

Üçüncü Yasa: Bir robot, birinci ve ikinci kuralla çelişmemek kaydıyla varlığını korumakla mükelleftir.

Hakları olmayan robotlar bir kazada ne kadar sorumluluk sahibi olacak? Maddi veya hayati kayıplara yol açan hatalardan yapay zeka mı yoksa o yapay zekalı robotu üreten firma mı sorumlu olacak?.

3- ‘ROBOT İŞSİZLİĞİ’NE ÇÖZÜM NE OLACAK?

Pek çok iş kolunun insan çalışandan çıkıp robotlara emanet edilmesi ile ortaya çıkacak gelir adaletsizliği nasıl çözülecek? Şirketlerin iş kanunlarına tabi olmayan, yorulmayan, iş bırakma eylemi yapmayan “yeni” çalışanları ile giderlerini düşürüp karlarını artıracakları su götürmez bir gerçek. Peki işlerini kaybeden ve sayısının milyonlara vuracağı iddia edilenler için şimdiden neler yapılabilir?

Bunun önüne geçmek adına şimdiden bir işsizlik fonu kurulması sıkça dile getirilen çözüm önerilerinden biri. Bu durumun bir gelir boşluğu yaratacağını düşünen cephede yer alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a göre şimdiden atılabilecek iyi adım “evrensel gelir bütçesi” oluşturmak. Musk kendi şirketinde mikro ölçekte benzer bir adımı şimdiden atmış durumda.

4- EĞİTİM SİSTEMİ NASIL YENİDEN DİZAYN EDİLECEK?

Geçtiğimiz yıl yayınlanan "Kaybedilen ve kazanılan meslekler: Otomasyon devrinde işgücünün dönüşümü” adlı raporda, 2030 itibarıyla 800 milyon çalışanın işsiz kalabileceği belirtiliyor.

Bu rakamı azaltmanın bir yolu da henüz eğitim aşamasındaki yarının iş gücünü yarının dünyasını baz alarak eğitmek. Konvansiyonel eğitim ile yetişen milyonların önüne sadece işsizlik fonunu koymak yeterli olur mu?

Teknoloji dünyasının önde gelen isimleri bu değişimin ilk adımlarını attılar bile. Örneğin Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates gibi isimlerin de desteğiyle sürdürülen, 2013’te kurulan ‘code.org’ sayesinde isteyen herkes kodlama öğrenebiliyor.

5- YAPAY ZEKA DEVRİMİ SİYASAL DEVRİME EVRİLİR Mİ?

Sanayi Devrimi ile toplum yapısı ve sınıf anlayışı kökünden değişti. Bazı meslekler yok olurken yeni zenginler, yoksullar ve iş kolları ortaya çıktı. Yapay zeka devrimi ile toplumumuzun ne denli değişeceğini hala kestiremiyoruz.

İyi yönetilemeyecek bir geçiş sürecinin neden olacağı radikal sonuçlara karşı şimdiden bir yol haritası hazırlanması kuşkusuz son derece önemli.

Kaynak:
 

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
Bu 5 soruya unutmazsam yanıt vermek ısterım ..suan yeterı kadar vaktım yok o yuzden yanıtlamam oldukça zor dıyebılırım...
 

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
1- YAPAY ZEKANIN HAKLARI OLACAK MI?(yapay zekanın haklarıda yapay olurdu herhalde) :D
2- YAPAY ZEKANIN NEDEN OLDUĞU KAZALARDAN KİM SORUMLU OLACAK? (tabiki üretici firma sorumlu olucaktır, satın alan bir müşteriyi öldüren bir yapay zekayı kim? yargılayabilirki. :D )
3- ‘ROBOT İŞSİZLİĞİ’NE ÇÖZÜM NE OLACAK?(tam tersi işşizlik hızla artıcak ve her işletme
100 işçi yerine açıkmayan susamıyan uyumayan 24 sat çalışan bu zekalardan alıcaktır.
işşizlere hiç bir faydası olmuyacagı gibi dev işşizler ordusu oluşmasına neden? olucaktır.)
4- EĞİTİM SİSTEMİ NASIL YENİDEN DİZAYN EDİLECEK?( konu dışı ama yapay zekaların eğitime ihtiyacı yokturki eğitim sistemi olsun :D )
5- YAPAY ZEKA DEVRİMİ SİYASAL DEVRİME EVRİLİR Mİ?(işte en tehlikeli soru! tabiki bazı yapa y zekalar faşizmi desteklerken bazılarıda komunizmi destekliyecek bu ayrışma belkide 3. dünya savaşını başlatabilir. seviyede olabilir. )

hele bide sibernetik altyapıyı ele geçirirlerse biri solcu biri sağcı ayvayı yedik. :O :O
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
1- YAPAY ZEKANIN HAKLARI OLACAK MI?

Hakları olacaktır elbette ve robotlara özel bir kural sistemi mutlaka oluşturulacaktır. Vatandaşlık verilen yapay zeka olduğuna göre başka haklar da tanınacaktır.

2- YAPAY ZEKANIN NEDEN OLDUĞU KAZALARDAN KİM SORUMLU OLACAK?

Yapay zeka, kendi kararlarını kendisi verebildiğine göre tahminimce bir yapay zeka yargı sistemi ve hapishaneleri kurulacaktır. :)
Üretici firma belirli bir noktaya kadar sorumluluk alacaktır diye tahmin ediyorum. Kendi başına kararlar alan bir yapay zeka için üretici firma neden suçlu olsun ki? Bir ihtimal kontrolden çıkan yapay zekalar için üretim aşamasında eklenecek imha sistemi-yazılımı düşünülecektir fakat yapay zeka büyük olasılıkla onu da devre dışı bırakabilir.:)



3- ‘ROBOT İŞSİZLİĞİ’NE ÇÖZÜM NE OLACAK?

Robotların devri başladığı an, çoğu insan işsiz kalacaktır yani beyin takımı diye tabir edilenler ve zenginler dışında birçok insan iş konusunda sıkıntı yaşayacak diye tahmin ediyorum.

4- EĞİTİM SİSTEMİ NASIL YENİDEN DİZAYN EDİLECEK?

Yapay zeka ile beraber eğitim sisteminde devrim yapılmalı çünkü bu kadar zeki bir oluşum karşısında yetiştirilecek yeni nesillerin çok daha donanımlı olmaları gerekiyor.

5- YAPAY ZEKA DEVRİMİ SİYASAL DEVRİME EVRİLİR Mİ?

Olabilir ve hep söylediğim gibi yapay zeka, kimlerin elinde bulunacağına göre en tehlikeli silahlardan birisine dönüşebilir.
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Atlas, her geçen gün geliştiriyor kendisini ve önceden basit engellere takılırken şimdi daha yüksek yerlere bile atlayabiliyor.




 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zeka ile yapılan portre müzayedede satıldı.

Yapay zeka tarafından yapılan bir portre New York'ta satışa sunuldu. "Edmond de Belamy'nin Portresi" adı verilen çalışma, 432 bin dolara satıldı.

VERİ SETİ VE ALGORİTMA KULLANILDI

Tuval üzerine baskı olarak üretilen eser, Paris merkezli Fransız sanat topluluğu Obvious tarafından yapıldı.

''Edmond de Belamy’nin Portresi", 14 ve 20. yüzyıllar arasında yapılan 15 bin portrenin yer aldığı bir veri seti ve algoritma kullanılarak yapay zeka tarafından üretildi.

Portre, Christie's müzayede evince 7 ila 10 bin dolardan satışa çıkarılmıştı.

Obvious, bu satıştan elde edilecek geliri algoritmayı geliştirmek ve üç boyutlu modelleme çalışmalarına kaynak sağlamak için kullanacağını duyurmuştu.

dqw_7516.jpg


qdw_8291.jpg


Kaynak:
 

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
yapay zekaların üretilmesine şiddetle karşıyım arkadaşlar sistemi ele geçirmeyi başarırlarsa insan
ırkını yok edicek güce ulaşırlar derhal tüm yapay zekaların yok edilmesi gerekir durum
çok kritik ve çok ciddi aşamaya gelmiştir yani seri üretim aşamasına. :)
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zeka tarafından yapılan bir portre New York'ta satışa sunuldu. "Edmond de Belamy'nin Portresi" adı verilen çalışma, 432 bin dolara satıldı.

dqw_7516.jpg

Bu tabloyu insan yapsa 10 dolara bile satması imkansızken, yapay zeka yaptığı için 432 bin dolara satılıyor. Yapay zeka, sanata da el atacak demek ki.:)

Aklıma yıllar önce yaşanan bir olay geldi. Hz. İsa freskini restore etmeye çalışan yaşlı bir kadın, tarihi eseri mahvetmişti fakat kilise o kadar yoğun ziyaretçi akınına uğramıştı ki kadına telif hakkı ödemek zorunda kalmışlardı.:) Sonuç olarak yapay zeka, bu kadından daha başaralı görünüyor.

 

Sindella

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
51
Tepkime puanı
1
Puanları
8
[MENTION=6517]Lefty[/MENTION]
Kazimir_Malevich_-_%27Suprematist_Composition-_White_on_White%27%2C_oil_on_canvas%2C_1918%2C_Museum_of_Modern_Art.jpg

Malevich - White on white
Bu tablonun değeri 60 milyon $ :D
İnsanların sanat zevkini anlayamıyorum. Modern sanat rezalet...

modernart1-883.html
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
[MENTION=6517]Lefty[/MENTION]

Malevich - White on white
Bu tablonun değeri 60 milyon $ :D
İnsanların sanat zevkini anlayamıyorum. Modern sanat rezalet...

Bu işler bu kadar basitse sanata yönelmek gerekiyor. Yıllarımızı boşa harcamışız anlaşılan ve sanatta kötü ya da anlamsız diye bir şey yok, mutlaka takdir eden birileri çıkıyor. :) Ben bunu sonunda anladım fakat biraz geç kaldım.:)
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay Zeka Devriminden Kötü Etkilenebilecek Meslekler

Avukatlar

Neden risk altındalar: Mesleğe ilişkin film ve TV şovlarının sayısından yola çıkarak, avukat olmak oldukça iyi bir iş, ilgi çekici, yüksek kazançlı, bol sosyal statülü bir kariyer. Ancak hem bir avukat tutmak pahalı hem de meslekteki bazı kişilerin inancına göre avukatların günlük bazda yaptıkları işin önemli bir kısmı çok daha fazla rutinleşti.

Gerçek anlamda hukuki çalışma insanlara ihtiyaç duysa da yapay zeka, hukukçulara hangi belgelerin dava ile ilgili olduğuna karar vermelerinden sözleşme oluşturmaya kadar çeşitli görevleri yerine getirmelerinde yardımcı olabilir. Kesilen her tür cezayı tartışabilir ve boşanma davalarına bakabilir.

Yani umut yok mu? Genç avukatların işleri her zamankinden daha zor olabilir, ancak hukuk ve yapay zekanın bir arada çalışması son derece hızlandırıcı bir etkiye sahip olabilir. Yasaların belirli bir algoritma çerçevesinde en iyi şekilde nasıl fiiliyata dönüşeceği veya kendi kendine giden otomobiller gibi yeni teknolojilerle ilgili yasal çerçevenin araştırılması, günümüz ve önümüzdeki yılların hukukçularına birçok fırsat sunduğu da yadsınamaz bir gerçek olarak gözüküyor.

Veri Giriş Memurları

Neden risk altındalar: Bir veri giriş işini ya da elemanını tanımlamak için bir çok sıfat sıralarsak bu sıfatlar içerisinden pek azının içinde “tekrarlayan” ve “sıkıcı” kelimelerini kullanırız. Şirketler ve bireyler tarafından her geçen gün artarak büyüyen miktarda veri göz önüne alındığında, veri girişi işinin ve çalışanlarına ihtiyaç gün geçtikçe artıyor.

Ancak şirketler, verilerini bir formattan diğerine aktarmak için ya da kayıt altına almak için ödediği ücret karşılığında birçok hatayla karşılaşması ihtimali, bu önemli verilerin yanlış kaydedilmesini sağlayabiliyor maalesef.

Yani umut yok mu? Bahsettiğimiz gibi, her geçen gün verilerin artmasıyla birlikte veri girişi daha da önemli hale gelecek. Bu şartlar altında veri girişi bilgisini özgeçmişinize eklemek sizin yapay zekayla entegre çalışmanızı veyahut veri girişi yapan makineleri denetleme, bakım ya da yetmediği yerlerde devreye girme gibi bir sektöre kaydırabilir.

Gazeteciler

Neden risk altındalar: Bir yapay zeka algoritması herhangi bir konuda asla bu kadar ikna edici bir yazıyı yazamaz, değil mi? Tekrar düşünün! Haber makaleleri oluşturmak için kullanılan internet robotları ya da daha derinlemesine araştırmacı gazetecilik isteyen makaleler için kullanmaya çalışılan yapay zeka algoritması gibi teknolojik gelişmeler varken gazeteciliğin yapay zekânın pençelerinden kurtulamayacağını öne sürmek kahin olmayı gerektirmiyor maalesef.

Örneğin Heck, bilişimsel yaratıcılık ve metin oluşturma teknolojilerini pek çok medya şirketinin üzücü finansal durumuyla birleştiriyor. Yapay zekanın ilgi çekici kelimelerle oluşturduğu yazı ise köşe yazarlarının hiç hoşuna gitmeyecek derecede ilgi çekiyor.

Yani umut yok mu? Yapay zeka, burada da düşman olarak değil dost olarak karşımıza çıkıyor. Yazı yazan botlar, araştırmacı gazetecilik hayali ile, hikayeleri anlatma ve sunmanın yeni yollarını açabilecek verilerdeki ilginç kalıpları ortaya çıkarabilme yeteneğinden ötürü yardımcı olarak kullanılabilir.

Ayrıca gelecek yapay zekalı yıllarda, algoritmalar, okuyucuların bilgi, yaşadığı yer, yaş veya okuma seviyesine dayalı olarak insanlar tarafından yazılmış öyküleri kişiselleştirmelerine yardımcı olmak için kullanılabilecekler. Bu durumda da, hesaplanarak yazılan yazılar daha büyük kitlelere ulaşarak meraklısıyla buluşacak.

Sürücüler

Neden risk altındalar: 2000’lerin başlarında bazı bilim insanları, bir bilgisayarın, bilginin muazzam karmaşıklığına bağlı olarak bir araba kullanamayacağını savunmuştu.

Bugün bu bilginin, kendiliğinden giden araçların başarılı bir şekilde kat ettiği binlerce kilometre yüzünden, kategorik olarak yanlış olduğunu biliyoruz. Uber gibi şirketlerin dünya çapında sahip olduğu otonom araç filoları, önümüzdeki yıllarda taksi şoförlerinin işlerini ellerinden almak için onlarla mücadele edecek. Otonom kamyonlar için ise durum daha avantajlı. Bu yorucu ve zaman isteyen iş için uzun mesafe sürücülerinin yerini almaları daha da kolay olacak.

Ehliyet kursları ve sürüş eğitmenleri için de işler iyi gidecek gibi gözükmüyor. Şu an doğan bebeklerin de bir gün bu sınava girmeleri gerekecek ve bu sınavları da yapay zeka algoritması gerçekleştirecek gibi gözüküyor.

Yani umut yok mu? Avrupa ve Amerika’nın büyük metropollerinde Uber’e verilen yanıt temelinde, taksi şoförleri önümüzdeki yıllarda otonom araç tehdidine rahatlıkla direnebilir fakat kendilerine yeni beceriler eklemeleri şartıyla.

e4bf1c00-e512-11e6-9645-c9357a75844a.jpg


Aşçılar

Neden risk altındalar: Yemek sanatçılarının en önemli anlarda soğutma fanlarına ihtiyaç duydukları düşünüldüğünde, sıcak bir mutfakta çalışmak yapay zeka yüklü bir bilgisayar için korkunç bir fikir. Ama yapay zeka bizi şu anda da olduğu gibi şaşırtmaya devam edecek. Yakın zamanda aşçı robotun bir örneği, IBM’in Watson teknolojisi kullanılarak oluşturuldu. Chef Watson olarak adlandırılan bu robot, lezzet kimyası ve lezzet eşleştirmelerinin hayret verici bilgisini kullanarak sıfırdan tamamen yeni tarifler üretebiliyor.

Bu arada bazı yeni robotlar da yemek hazırlayabiliyor ve yemekleri günümüz aşçılarının ulaşamayacağı hızlarda servis edebiliyorlar. Masalara servis yapan drone’ları da karışıma eklediğimizde ise yiyecekleri müşterilere ulaştırmak için garsonlara da ihtiyacımız olmayacak gibi gözüküyor.

Yani umut yok mu? Birçok alanda olduğu gibi, teknolojiden faydalanmaya hazır olan insanlar fayda sağlamak için buradalar. Eğer bir aşçıysanız, robotları, sizin tarifinizle özel yemeklerinizi pişirebileceğinizden daha fazla miktarda pişirmek için kullanmayı düşünebilirsiniz.

3D gıda baskısı gibi teknolojileri kullanmak ise, hayal dahi edilemeyecek boyutta yeni yemeklerin yapılmasını mümkün kılacaktır.

Hesap Uzmanları

Neden risk altındalar: Avukatlar gibi finans sektörü çalışanları da yüksek statülü ve yüksek gelirli kişilerdir. Ancak, her geçen gün yapay zeka finans sektöründe büyüyor ve etkinliğini arttırıyor. Yakın bir gelecekte finans algoritmaları, yapılacak yatırımları ve ticari faaliyetleri belirleyebilecek ve bunu en dikkatli hatta zeki analistlerden daha üstün şekilde gerçekleştirebilecekler.

Milyarlarca dolar (ya da daha fazlası) söz konusu olduğunda, finans algoritmalarının son derece revaçta olması şaşırtıcı olmayacak elbette. Zaten yapılan araştırmalar da önümüzdeki 10 yıl içerisinde finansal ve bankacılık işlemlerinin yüzde 30’unun yapay zeka kontrolüne geçeceğini söylemekten çekinmiyor.

Yani umut yok mu? Yapılacak iş miktarı kesinlikle azalacak ama insanlar için fırsat sürüyor. Finans sektörü bilgisini bilgisayar ve matematik ile birleştirebilen “quant” denilen alan gittikçe artan bir şekilde büyürken insanlar, bu alanı yönlendiren algoritmaların geliştirilmesine yardımcı olmak için son derece aranır olacaklar. Ayrıca finans şirketlerinin müşteri sadakatini geliştirmesine ve kişiselleştirilmiş hizmet sunmasına yönelik olarak “ilişki bankacılığının” önemi insanlar sayesinde her geçen gün artacak.

Telefonla Satış ve Müşteri Hizmetleri Çalışanları

Neden risk altındalar: Google Home ve Amazon Alexa gibi araçların bize gösterdiği gibi, sohbet robotları daha da akıllı hale geliyor. Bu, çoğu zaman bir senaryoya göre konuşan telefon satış ve müşteri hizmetleri çalışanları için kötü haber anlamına geliyor.

Hepimiz müşteri hizmetleri için uzun süre telefon başında bekliyoruz değil mi? Doğrudan telefon satışlarında yaşanan başarısız satış denemeleri ya da müşteri hizmetleri ile bir an önce konuşmak isteyen müşteriler için Akıllı chatbot’lar yardıma koşarak çok faydalı olacağa benziyor. Sorunlarını dile getirmek için uzun süreler telefon başında bekleyen müşteriler için yapay zeka algoritması kısa süre içerisinde sonuç üreterek sorunu çözecek ve işlemler hızlanarak büyük bir kolaylık ortaya çıkacaktır.

Yani umut yok mu? Twitter gibi şirketler, makinelerin gösterilen bilgileri anlamlandırmalarına yardımcı olabilecek (belirli bir trend konusunu anlamaları gibi) insan “hakemleri” istihdam ediyor ve bu gelecekte diğer şirketlere de yayılacak gibi görünüyor.

Bir yapay zeka şirketi olarak faaliyet gösteren Mattersight, müşteri hizmet hattını arayanların kişilik tipini anlamak ve benzer kişilik tipine sahip insanlara gösterilenlere benzer tavırlar göstermek için, ses tanıma teknolojisini kullanmaya başladı bile. Bunu yapmak, sorun çözme oranını arttırırken, çağrıların süresini kısaltıyor.

Diğer bir deyişle, insanlar telefonla satış ve müşteri hizmetleri alanında var olmaya devam edecek, ancak kısa bir süre sonra insanlar yerine robotların sorularına cevap veriyor olabilirsiniz.

426-20170929-robots_b_960.jpg


Sağlık Çalışanları

Neden risk altındalar: Hastalıklar hakkında tanı koyabilecek algoritmalar ya da en iyi kanser tedavisi hakkında önerilerde bulunmak için kullanılan algoritmalar gelecekte hayatımızın merkezinde yer almaya en büyük adaylardan.

Yapay zeka eczacılar ise, fiziksel rahatsızlıkların ve robotların yaptıkları ameliyatlar sonrasında hastaların tedavi edilmesinde ya da tedavi süreçlerinin hızlandırılması konusunda teknolojinin son trendlerini ve gelişmelerini takip ederek önerilerde bulunacak.

Verileri yakalama ve analiz etme konusundaki hızları ve gelişmişlikleri nedeniyle yapay zeka, insanlara önemli bir hız ve kolaylık vaat ederek herkesin cebinde bir doktor taşımasını sağlayacak.

Yani umut yok mu? Dünyada en çok çalışana ihtiyaç duyulan alan olan sağlık sektöründe insanlar tabii ki var olmaya devam edecekler. Bu insan sayısına bağlı olarak bölgeye göre de değişecek. Evet, bir gün tanıları hatta ve hatta en zorlu ameliyatları bile yapay zeka gerçekleştirecek fakat insanlar yine de bu alanda çalışmaya devam edecekler.

İnşaat İşleri veya Diğer Bireysel İşler

Neden risk altındalar: Günlük hayatımızda inşaat şantiyelerinde tuğla döşeniyor, depolarda mal taşınıyor veya bir çiftlikte meyve ve sebze toplanıyor. Yakın gelecekte bütün bu el emeği işlerini yapay zekalı robotların gerçekleştireceği yadsınamaz bir gerçek. Burada robotların avantajı, yorulmaksızın durmadan çalışabilmeleridir ki bunu ek olarak psikolojik ve maddi olarak ek taleplerde bulunmadan yapabilmeleri.

Yani umut yok mu? Evet, aklımıza gelebilen bütün el işleri daha fazla otomatik olacak.

Fakat el becerisi söz konusu olduğunda, insanlar hala robotların çok fazla adım önünde yer alıyorlar. Görsel olarak estetik seçkisi açısından insanlarla robotlar uzun süre daha rekabet edemeyecek ve robotların bu alanda gelişmesi için birçok şeyi tecrübe etmeleri gerekecek.

Müzisyenler ve Diğer Sanatçılar

Neden risk altındalar: Evet, bu, insanın yaratıcılık özelliğinden ötürü yapay zekanın en az etki edeceği alan olacak gibi görünüyor. Süperstar müzisyenler ya da resimleri milyonlarca dolara satılan ressamlardan söz etmiyoruz. Fakat yapay zeka bu alanda reklam müzikleri, düğün davetiyeleri için oluşturulan illüstrasyonlar ya da gündelik el broşürleri alanında hayatımıza girecek.

Zaten halihazırda telifsiz müzik üretebilen veya yazılı bir açıklamaya dayalı görüntüler yaratan yapay zeka sistemleri faaliyet gösterirken bu araçlar daha da gelişecek. Ve bu teknolojiyi ölçeklendirme yeteneği nedeniyle, bireysel bir yaratıcıdan çok daha fazla birim iş yapabilecekler. Ve tabii ki çok daha hızlı!

Yani umut yok mu? Kesinlikle umut var. İnsanlar değişik şeyler üretme konusundaki becerileriyle makinelere göre çok avantajlıdırlar. Bu üretme becerisi faaliyete geçtiği takdirde tabii ki. Fakat ya günün birinde elinde fırçasıyla uzaklara dalmış bir yapay zeka algoritması tualin karşısına oturursa? Olamaz diyemeyiz.

*Bu yazı, Newtech dergisinin Ekim ayı sayısından alınmıştır.

Kaynak:
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yaklaşık olarak bir buçuk yıl önce Çinli bir mühendisin kendi geliştirdiği robotla evlendiği haberi çıkmıştı. Kimilerine göre reklam amaçlı yapılmış bir evlilikti fakat yakın bir gelecekte robotlarla evlilik hatta çocuk sahibi olmanın mümkün olacağı da iddia ediliyor. Hawking, ölmeden önce yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceğini ve zenginlerin bu konuda gizli planları olduğunu iddia etmişti. Yapay zekanın faydaları tartışılamaz fakat kendini bilmezlerin elinde neye dönüşeceğini kestirmek mümkün görünmüyor.

'İnsanlar robotlarla evlenip bebek yapabilirler'
İspanyol mühendis Sergi Santos, gelecekte insanlar ve robotların evlenerek çocuk sahibi olabileceklerini iddia etti. İspanyol bilim insanı, insanoğlunun ve robot evliliğinin sıradan hale gelmesinin yalnızca bir zaman meselesi olduğuna inanıyor. Bir insan ve bir robottan alınan kişilik özelliklerinin harmanlanarak üçüncü bir yapay zekâ geliştirileceğini belirten Sergi Santos, bunun da 3D yazıcılarla üretilen yeni bir robot bedene aktarılacağını öngörüyor. -Alıntı-

31 yaşındaki Çinli yapay zeka mühendisi Zheng Jiajia, kendi geliştirdiği Yingying adlı bir robotla evlendi.

Yunan mitolojisinde, kendi yaptığı heykele aşık olan heykeltraş Pygmalion, Galatea adındaki heykele can vermesi için aşk tanrıçası Afrodit‘e gider. Afrodit bu isteği yerine getirince çift evlenip mutlu bir şekilde yaşar. Geçtiğimiz günlerde benzer bir durum yaşandı. Ancak modern zamanların Pygmalion’ı bir heykeltraş değil bir mühendis. 31 yaşındaki Çinli yapay zeka mühendisi Zheng Jiajia, kendi geliştirdiği Yingying adlı bir robotla evlendi.

https-2F2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F4362572Fe704f9bd-f719-4dc4-8207-ca11f95388b4.png


Kaynak:
 
Son düzenleme:

Yobaz

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
29 Eki 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yeni bir başlangıç

İnsanoğlunun varisi olacak olan mekanik yaşam formu.

Doğaya ve hayata, İnsandan daha fazla kıymet vereceginden şüpeniz olmasın.:):)
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
İnsanoğlunun varisi olacak olan mekanik yaşam formu.

Doğaya ve hayata, İnsandan daha fazla kıymet vereceginden şüpeniz olmasın.:):)

Yapay zeka kendi başına hareket edip insanların kontrolünde çıkarsa belki bir ihtimal dediğiniz mümkün olabilir fakat insanların elinde korkunç bir yöne gidecek gibi görünüyor. Bizler daha gelişmiş bir zekanın neler yapabileceğini kestirmekte çok zorlanıyoruz aslında yani bu işin nereye varacağı çok belirsiz...
 

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
Yapay zekanın ılk başlarda kullanım sureçlerı bıraz mahsum gıbı gozukecek olması ınsanlara guzellıkler katacak fakat gelecek MEGA ÇAĞ larda ınsanların savaşları robotlar uzerınden olacak olmasıdır kı buda oldukça buyuk sorunları beraberınde teskıl getırebılecek nıtelıktedır dıyebılırız....

Yapay Zeka bır çok guzellıklerı ve kolaylıkları Robotıc ÇAĞ içerisinde biz insanlığa kolaylık ve rahatlık hatta konfor saglayacak faklat ıpın ucu MEGA ÇAĞ da koparak kendını gosterecek olmasıdır dıyebılırım..

Böyle.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay zekanın ılk başlarda kullanım sureçlerı bıraz mahsum gıbı gozukecek olması ınsanlara guzellıkler katacak fakat gelecek MEGA ÇAĞ larda ınsanların savaşları robotlar uzerınden olacak olmasıdır kı buda oldukça buyuk sorunları beraberınde teskıl getırebılecek nıtelıktedır dıyebılırız....

Yapay Zeka bır çok guzellıklerı ve kolaylıkları Robotıc ÇAĞ içerisinde biz insanlığa kolaylık ve rahatlık hatta konfor saglayacak faklat ıpın ucu MEGA ÇAĞ da koparak kendını gosterecek olmasıdır dıyebılırım..

Böyle.

En fazla 20 yıl içinde robotların devri başlayacak gibi görünüyor. Robotlarla evlilik ve bebek düşüncesi tam bir çılgınlık olsa da, bu düşünceyi ortaya atanların bu robotları geliştiren mühendisler olması, tehlikenin sandığımızdan daha büyük olduğunu gösteriyor. Bu korkunç fikirleri ortaya atanlar aptal değil, tam tersi çok zeki insanlardan oluşuyor.

Yapay zekanın faydalarını inkar etmek saçmalık olur ve dilerim sadece insanlığa katkı amaçlı bu işlere kafa yoruyorlardır.


**

Yapay zeka gelecekte insanları daha zeki hale getirecek

Beynin karmaşık işleyişine yetişmenin zor olduğuna dikkat çeken nörobiyolog Terrence Sejnowski, insanların yapay zeka sayesinde daha da yetenekli hale gelecekleri görüşünde.

Yapay zekadaki ilerlemelerin insanlar için olumsuz sonuçları olacağına dair tezleri reddeden bazı uzmanlara göre bu teknoloji bizleri daha da zeki hale getirecek.

Kaliforniya San Diego Üniversitesi Nörobiyoloji Profesörü Terrence Sejnowski'ye göre insan beyninin çalışma prensibine göre modellenen yapay zeka aslında yeteneklerimizi artırıyor.

‘Derin Öğrenme Devrimi' adlı kitabı kapsamında konuyu analiz eden Sejnowski'ye göre yeteneklere katkıda bulunan yapay zeka, insanoğlunu gelecekte daha zeki hale getirecek. Örneğin internetten arama yapmak için Google'ın kullanılması veya online çeviri hizmetlerinden yararlanılması daha etkili ve hızlı sonuçlara ulaşılmasını sağlıyor.

Kanser tanısı için deri lezyonlarının X-ray imajları ve fotoğraflarının okunmasında yapay zekadan yararlanılmaya başlandığına dikkat çeken akademisyen bunun daha az hata ve hızlı tanı konulmasını beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor.

Sejnowski, yapay zekanın daha sık kullanılmaya başlanmasının insanlar için önemli getirileri olduğunun altını çiziyor.

‘İNSAN BEYNİ HENÜZ TAM OLARAK ÇÖZÜLEMEDİ'

Yapay zekanın getirilerinden bir diğeri ise oldukça karmaşık süreçleri hatasız yürütebiliyor olması. Bu da insanlara zorlu işlemleri hatasız yürütme fırsatı sunuyor.

Sejnowski'ye göre bu gelişmeler karşında duyulan kaygı ise yersiz: "Bilgisayarların genel insan zekasına ulaşmadan önce gitmesi gereken çok uzun bir yol var. Günümüzün en gelişkin derin öğrenme ağı, insan nöral korteksinin oldukça küçük bir parçasının, ancak bir pirinç tanesi büyüklüğündeki parçasının, gücüne eşit. Ve insan beyninin daha büyük beyin bölgeleri arasındaki etkileşimleri dinamik olarak nasıl organize ettiğini bile henüz bilmiyoruz."

Kaynak:
 

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
En fazla 20 yıl içinde robotların devri başlayacak gibi görünüyor. Robotlarla evlilik ve bebek düşüncesi tam bir çılgınlık olsa da, bu düşünceyi ortaya atanların bu robotları geliştiren mühendisler olması, tehlikenin sandığımızdan daha büyük olduğunu gösteriyor. Bu korkunç fikirleri ortaya atanlar aptal değil, tam tersi çok zeki insanlardan oluşuyor.

Yapay zekanın faydalarını inkar etmek saçmalık olur ve dilerim sadece insanlığa katkı amaçlı bu işlere kafa yoruyorlardır.


**

Yapay zeka gelecekte insanları daha zeki hale getirecek

Beynin karmaşık işleyişine yetişmenin zor olduğuna dikkat çeken nörobiyolog Terrence Sejnowski, insanların yapay zeka sayesinde daha da yetenekli hale gelecekleri görüşünde.

Yapay zekadaki ilerlemelerin insanlar için olumsuz sonuçları olacağına dair tezleri reddeden bazı uzmanlara göre bu teknoloji bizleri daha da zeki hale getirecek.

Kaliforniya San Diego Üniversitesi Nörobiyoloji Profesörü Terrence Sejnowski'ye göre insan beyninin çalışma prensibine göre modellenen yapay zeka aslında yeteneklerimizi artırıyor.

‘Derin Öğrenme Devrimi' adlı kitabı kapsamında konuyu analiz eden Sejnowski'ye göre yeteneklere katkıda bulunan yapay zeka, insanoğlunu gelecekte daha zeki hale getirecek. Örneğin internetten arama yapmak için Google'ın kullanılması veya online çeviri hizmetlerinden yararlanılması daha etkili ve hızlı sonuçlara ulaşılmasını sağlıyor.

Kanser tanısı için deri lezyonlarının X-ray imajları ve fotoğraflarının okunmasında yapay zekadan yararlanılmaya başlandığına dikkat çeken akademisyen bunun daha az hata ve hızlı tanı konulmasını beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor.

Sejnowski, yapay zekanın daha sık kullanılmaya başlanmasının insanlar için önemli getirileri olduğunun altını çiziyor.

‘İNSAN BEYNİ HENÜZ TAM OLARAK ÇÖZÜLEMEDİ'

Yapay zekanın getirilerinden bir diğeri ise oldukça karmaşık süreçleri hatasız yürütebiliyor olması. Bu da insanlara zorlu işlemleri hatasız yürütme fırsatı sunuyor.

Sejnowski'ye göre bu gelişmeler karşında duyulan kaygı ise yersiz: "Bilgisayarların genel insan zekasına ulaşmadan önce gitmesi gereken çok uzun bir yol var. Günümüzün en gelişkin derin öğrenme ağı, insan nöral korteksinin oldukça küçük bir parçasının, ancak bir pirinç tanesi büyüklüğündeki parçasının, gücüne eşit. Ve insan beyninin daha büyük beyin bölgeleri arasındaki etkileşimleri dinamik olarak nasıl organize ettiğini bile henüz bilmiyoruz."

Kaynak:




Her değişim ilk başlarda güzel başlar sonrasında kötü zihniyetli yada puslu akıllar bu güzelliği bozar ve şahşi kazançlar ugruna yaptıkları icatları kötü emeller için geliştirir sonrasında düzelt düzeltebiliyorsan yine sorunları çözmek insanoğluna düşer...

Akıllı robotlar yada yapay zekalar ın geliştiricileri insanlardır bunların akıllı olması ılerıde manyak olmayacagı anlamına gelmıyor :) Söylediğim üzere şu para yok mu insanı çok değiştirir...

Albert eınsteın bıle çok ıyı gıderken bır anda kötü bir şey yapıyor ve atomu parçacıklarına ayırarak atom bombası oluşturuyor neden bunu yapıyor belkı daha fazla kazanç belkı daha fazla un ne bıleyım akla bır çok şey gelebılır sonrasında albert eınsteeın yaptıgı bu ıcattan öturu çok üzüntü duysada aslında iş işten geçmişti bir kere...

Hee denilir ki Albert bulmasaydı bir başkası yine bulacaktı aynen öyle bir başkası yine atom bombasını bulacaktı ama kaç yıllar sonra belkıde kullanım surecı bıle degısecektı ama tarıhlerde donum noktaları oluyor ve bu donum noktalarında bazı atılımlar oluyor ıyı yada kötü diye adlandırabılırız ve her dönum noktalarında bır çok degısıklıkler oluyor...

Ilk başta herşey guzel başlar sonrasında degısım gösterır ve askerı alana tasınır kaldı kı söylentılere göre ABD nın hangarlarında yıgınla Robotıc cıhazlar oldugudur buna ıstınaden gelışım aşamasında olan CYBORG larda oldugu söylenılır....yanı gelecegın askerlerı cyborg lardan bahsedıyorum....

Ne dıyelım yenılıge ayak uydurmak durumundayız faydalı sunumlar yapmanın yanı sıra ulkemızın mıllı gelışımı ve guvenlıgını de göz önunde tutmamız gerektıgıdır dıyebılırım...

Yapay zeka çok şeyı degıstırecek özellıkle yenı bır sanayı anlayışı olacak bunun adıda endustrı 7.0 olacak bız daha ulke olarak endustrı 4.0 a geçemedık ama gelışmiş olan ulkeler endustrı 7.0 dan bahsedıyor aradakı daglar kadar farkı görüp bugunlerden çalışıp üretmelıyız hemde çok fazla çalışarak uretmelıyız Çağın gereklılıklerınden uzak kalmamalıyız kanaatlerımı ıletebılırım...

Benım gelecekte askerlerımızde dusundugum en yakın hayalım askerlerımıze zırh sanatını oluşturmamız gerektıgıdır...Kursundan yada el bombası patlamasından etkılenmeyen ve yururken agırlıgı hıssettırmeyen bır zırh sanatının olmasından bahsedıyorum...Çok hayallerım var bır çok değişikliği beraberinde isteyen biriyim hızlı atılımlar yapmak durumundayız gundemı ve odagı yenılıge ve degışıme ıyı hazırlamalıyız kı gelecek GUVEN VE HUZUR ıcerısınde olabılsın kanaatlerımı ıletebılırım...Kendım steve jobs hayranıyım ve onun gıbı dusunmek gereklıgını söyleyebılırım...gelecek bugunlerden başlar dıyede dıp not eklemek ısterım.....Belkı yapay zeka surecı 20 yıl bıle surmeyebılır....sancılarını bu zamanlarda 2018 lerde hıssedıyoruz yaklaşık 10 yıl sonra bır çok envanter ınsanların kullanımına sunulur kanaatındeyım.

Böyle.
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Albert eınsteın bıle çok ıyı gıderken bır anda kötü bir şey yapıyor ve atomu parçacıklarına ayırarak atom bombası oluşturuyor neden bunu yapıyor belkı daha fazla kazanç belkı daha fazla un ne bıleyım akla bır çok şey gelebılır sonrasında albert eınsteeın yaptıgı bu ıcattan öturu çok üzüntü duysada aslında iş işten geçmişti bir kere...

Hee denilir ki Albert bulmasaydı bir başkası yine bulacaktı aynen öyle bir başkası yine atom bombasını bulacaktı ama kaç yıllar sonra belkıde kullanım surecı bıle degısecektı ama tarıhlerde donum noktaları oluyor ve bu donum noktalarında bazı atılımlar oluyor ıyı yada kötü diye adlandırabılırız ve her dönum noktalarında bır çok degısıklıkler oluyor...

II. Dünya Savaşı’ında bu bombanın kullanılma ihtimali üzerinde durmuş olan Einstein, mevcut statüsünü kullanarak Leo Szilard’la birlikte ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt’e bir mektup yazmıştır. Mektupta, Amerikan hükümetine uranyum araştırmaları ve zincir reaksiyonları ile ilgili araştırmalar yapması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte en önemli detay olarak Nazi Almanya’sının atom bombası yapabilecek yetkinliği olduğu vurgulanmış Adolf Hitler’in de bu atom bombasını kullanmaktan çekinmeyeceği bildirilmiştir. Bu durumda Roosevelt, II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın atom bombasının geliştirmesine yönelik ihtimalini riske atmamış ve Manhattan Projesi’ni başlatmıştır.

Bu mektubu oldukça ciddiye alan dönemin başkanı Roosevelt, Einstein ve diğer bilim adamlarını “NAZİ ALMANYA’SINI ATOM BOMBASI KULLANMAKTAN ÇEKİNDİRECEK” şekilde atom bombası üretmeleri fakat bunu kullanmayacaklarını sadece bir gözdağı niteliğinde bulunduracaklarını belirtmişlerdir.

Einstein da projeye ancak ve ancak bu şartla katılmıştır. Ve bu bilim adamları 1945 yılında Los Alamos, Meksika’da Prof. Dr. Oppenheimer kontrolünde atom enerjisinin kullanımını araştırmış ve saf Uranyum ve Plutonyum’dan 50 şer kg üretmiştir.

Ardından atom bombasının kullanılmayacağı sözünü veren ABD Başkanı Roosevelt ölüp yerine cani Truman geçince Japonya’yı atom bombasıyla yerle bir etmekten çekinmemiştir.

Bu olay üzerine Albert Einstein şu cümleyi kurmuştur: “Bilseydim, bilim adamı değil çilingir olurdum!”

Atakan Büyükdağ

**

Yukarıdaki alıntıda da ifade edildiği gibi Einstein, Nazilere karşı tedbir amaçlı ve kendisine verilen söz doğrultusunda bu projede yer almış hatta ilk başta kabul etmek de istememiştir. Günümüzde ise senin de ifade ettiğin gibi para için her şeyi yapacak türde bilim insanları da var ve onların yaratacağı tehlike korkutuyor yoksa yapay zeka kendi kendine canavara dönüşecek değildir elbette.:)
Belki on yıl belki yirmi yıl ama sonuçta kötü niyetlilerin boş durmadığını da unutmamak gerekiyor ki Hawking'in anlatmaya çalıştığı risk de buydu.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yapay Zeka Sorunlarını Çözene 25 Milyon Dolar Ödül!

Google, yapay zeka teknolojisinin sorunlarını ortadan kaldırmak üzere yarışmalar düzenleyecek. Araştırma sonucunda hatalara çözüm bulan yarışmacılara 25 milyon dolar ödül dağıtılacak.
Son yıllarda sıkça gündeme gelen yapay zeka teknolojisi tüm insanlığa yarar sağlayacak gibi gözükse de yanlış kullanılması halinde büyük sorunlara yol açabilir. Google bu sorunun önüne geçmek üzere yarışmalar hazırlamayı planlıyor.

Google AI Impact Challenge adındaki bu yarışmaya katılacak araştırmacılar ise yapay zeka teknolojisinin potansiyel etik ve sosyal etkilerini araştırıyor. Yarışmada hatalara çözüm bulacak araştırmacılara 25 Milyon dolar dağıtılacak ve yapay zekanın nasıl çalıştığına dair kaynaklar verilecek.

Yarışmaya katılacak araştırmacılarının yapay zeka uzmanı olması gerekmediği de belirtilenler arasında.

Kaynak:
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst