Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

tanrıya göre,cennete iyiler değil?,iman edenler giricekmiş.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
[MENTION=6633]kahin[/MENTION];

kimsenin düşüncesini değiştiremezsin,

muhammed nasıl? değiştirmiş kişilerin düşüncelerini, muhammed allahla konuştuğunu
söylediği an ve allahın kitabını anlattığı an insanların fikrinimi? değiştirmiş yoksa insanlar,
ondan etkilenerek kendi kararlarını değiştiterekmi? müslüman olmuşlar,insanların kendi kararlarını nasıl? değiştiricek seni örnek gösterdim, sen islamdan nasıl? çıktın kendi kendinemı? yoksa okuduğun bilgilermı? senı değiştirdi. etki-tepki rapor: sonuç= değişim.
sen kendi fikirlerini değiştiremezsin, birileri gelir sende karar verirsin dogru yada yanlış dersin.
ama o kişi gelmemiş olsaydı senın mantıgına göre yinede kendi fikirlerin değişirdi.
düüşnceden bahsediyorsun 2000 yıl önceki putperest düşünceler değişmedimi?
hiç peygamber gelmedi herşey kendi kendinemi? değişti birileri onların aklın çelmedi öylemi?

peygamberler kişilerin düşüncelerini zorla veya farklı bir şekilde istege baglı değiştirmiş ama
..
kişilerin düşünceleri kendi kendine değişmez,ancak ve ancak birileri gelir ve o düşünceleri değiştirir.
ne dedik etki -tepki -rapor- sonuç-şimdide sentezliyelim. :D
1: yahudilik olmasaydı hristiyanlıkta olmazdı.
2: dinler olmsaydı satanızmde olmazdı.
3: peygamberler olmasaydı dinlerde olmazdı allah tanrı yehova gibi tanrılarda olmazdı.
4: insanlara birileri gelip birşeyleri değiştirmeseydi. insanlar topluluk halde yaşamaz ilkelce yaşar ve ölürdü.
5 :senın atalarını birileri gelip değiştirmeseydi. sen şimdi şu an ağaçta yaşıyor olucaktın :D
diyelimki bir müslüman onun fikrini değiştiremeyiz,öylemi? düşünüyorsun hala
veya bir atheistin düşüncelerini değiştiremeyiz diyorsun ,bu anında olucak birşeymiş gibi
lanse ediyorsun bu değişim binlerce yılda oluşmuş fikirler binlerce yılda değişmiş.
bir fikrin değişmesi için uzun bir zaman gerekiyor. önce o bölgeye farklı düşünen birileri geliyor ve sonrada toplum değişmeye başlıyor.
doğuştan itibaren müslüman olan bir insanın fikri gördükleri karşısında değişmeye başlar.
kendi kendie bir fikir değişemz. bu imkansızdir.
muhammed kendi kendinle gurur duyuyor olmalı, bak gördünüzmü? sayemde 1 milyarın fikrini değiştirdim diyebiliyor. :D
düşünceler değişir değişiyor ewrimleşiyor,
ben bile gerçek hayatta 7 müslümanı agnostık yapamadım ama deist yaptım neden? çünkü
düşündüler dediklerimi düşündüler bne onları etkiledim onlar kendi kendine etkilenip ..
deist olmadılar onları ben değiştirdim.. istersen göebilirsin. gözünle görürsen daha iyi anlarsın.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58

kimsenin düşüncesini değiştiremezsin, herkes kendi düşüncesini ancak kendi değiştirir..

dedim.

alınma ama sen bu kafayla, karşımda sürekli kaybedersin, :D bana cahil insanların fikirlerini asla değiştiremezsin deseydin inankı, hiç yazmadım haklısın derdim konuyu kapatırdım, ama se ne? yaptın farkındamısın?
kahine meydan okudun, havanı alıcaksın :D

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
ya yazılanları üstünkörü okuyorsun ya da başka bir sorun var sende. kim düşünceler değişmez der ki ya:O duydun mu hayatında böyle diyen birini? düşünceleri değişmeyecek olan şeye tanrı diyor teologlar. (mutlaklık )

sence doğrumu? :D tanrının fikrini değiştiremezmi? hemen ispatlıyalım, yine yanıldıgını
tanrı mutlak değişmeye nsabit bir fikir olsaydı, sence evren varolabilirmiydi?
tanrının ebedi yaşamında ne olduda? aniden fikrini değiştirdi ve evreni yarattı. al sana
ispat! demekki tanrının bile fikri değişebiliyormuş , kiii insanların fikri neden? değişmesin.
asıl kafanı karıştıcak olan soru şimdi geliyor, tanrı fikrini değiştirip evrenı gerçekten yarattıysa
o zaman tanrı kavramı sürekli değişen ve düşünen bir insandır.
çünkü tanrı düşünmez düşünmeyi yaratır. tanrı evreni düşünerek yaratmışsa kusurludur.
yok düşünmeden yaratmışsa nasıl? yaratmış aklı ve mantığı olmuyan bir tanrı tanrı değildir zaten.
o zaman tanrı kavramı sadece yaratan hiç bir işe yaramıyan bir hayaldır yada tanru düşünen merhametli olan bir insandır. yaratan bir insandır şimdi anladınmı? dinlerın neden? sahte ve anlmasız oldugunu çünkü dinler tanrıyı insancıl sıfatlara sokarak tanrıyı iyi ve merhametli
bir kalıba sokmuşlar ve cahillere yutturmuşlar tarıh boyunca. :D
tanrıyı hiç bir kalıba sokamayız, haddimizemi? :D
ama dinler ve teisler sokmayı başarmış yersen tabi :D :D
benım ne kadar? gerçekçi olduğumu anlıyamadan ölüp gidersen çok üzülürüm. :D

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58

[MENTION=6633]kahin[/MENTION]; şu adamı bi dinle...

kimsenin düşüncesini değiştiremezsin, herkes kendi düşüncesini ancak kendi değiştirir...sen karşı düşünceleri söylersin karşındaki kişi bunları önemli görürse zihninin küçük bir bölümünde yer verir,

düşünceleri daha önceden ayarlamış bir tanrı vardır, durum buysa özgür irade yoktur özgur irade yoksa sen istedıgı kadar dinle yınede kendi bildiğini okuyacaksın.diyelımkı kaderınde
deist olmak var sen istedıgın kadar dinleme ama dinlemek zorunda kalıcaksın
çünkü sen karşındakı kişiyi mantıklı buldugun için fikrini değiştirmedın doguştan itibaren zaten fikrın değişmiş ortam hazırlanmış ambiyans tamam zamanı gelincede sen
müslüman yada deist oluyorsun.
sen düşüncelerinde özgur olduğunu düşünüyorsun feci sekılde yanılıyorsun,einsteinde
senin gibi insan ama o çok zeki yaratılmış zamanı gelıncede bunu kullanmış.insanlar zeka kapasitesine göre farklı yaratılmış ben bu gercekliği götüyorsam sen algılıyamıyorsan
ben sende daha akıllıym demektir.
itiraf etmek zorundasın her insan farkl ızekada ve farklı IQ lerde yaratılır bunun dogal sonucundada IQ düşük olanlar teist yüksek olanlarda deist agnostık ve atheist olur hatta
septık determınıst nihilist olur..çünkü karşındakının gerçekk zekası senın anladığın kadardır daha fazlası yok.
özgür iradeni kısıtlı değilde tam olarak kullanabilseydin.eşnsteinin izafiyet teorisi sana ilkokul
1.sınıf dersi gibi gelicektı..

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Gezegeni insanlik hastaligindan kurtarmaya calismak, kendi anlamsiz varolusunun uydurdugu bir yanilsama degil mi?

"varlığını devam ettirmekten öte başka bir şey için mi savaştığına inanıyorsun? bana bunun ne olduğunu söyleyebilir misin? bu özgürlük mü, yoksa doğruluk mu, belki de barıştır ha, sevgi olabilir mi?

illüzyonlar bay anderson, algımızın yanılgıları. insan zekasının, anlamsız ve amaçsız varoluşunu meşrulaştırmak için denediği geçici idealler. ve bunların hepsi en az matrix kadar yapay. zaten sevgi gibi zavalli bir kavrami insan zekasi icad edebilirdi. bunu gorebilirsin, bu durumu kabullenmelisin bay anderson, bunu şimdi bilmelisin. kazanamasın, amaçsızca dövüşmeye devam etmenin hiçbir anlamı yok! bu savaşı herks kaybedicek yalnızca agnostikler kazanıcaktır. er yada durum bu.

Ajan Smith bir yazılım,program değil mi? işte bizde birer yazılım gibiyiz sadece gerçekçi görünüyoruz, Kodlarından,yazılımından bağımsız olarak sevgi,doğruluk gibi duygu ve kavramlara anlam vermesine bunları hissedebilmesine bence olanak yok.ispatmı? istiyorsun
ondan kolay ne var?

1: öyle değilmidir? bazı insanlar aşktan ne anlar? hiç birşey hissetmez hissetmiş olsaydı,yinede aşka ihanet edermiydi?
2: bazıları duygularıyla değil aklı ve mantığıyla hareket ediyor, kim? kontro lediyor aklımız değilmi? peki aklımızı kim? kontrol ediyor tühhh yahuuu bak gördünmü? yine tanrı çıktı.
se naklını kontrol ettğini düşünüyorsun çünkü düşünmek zorundasın, başka bir alternatifin yok olmasıda mümkün değil. :)

3: tanrının oyunu bu tadını çıkar, :) üzülmenın bir anlamı yok zengin olmaın fakir olmanın
veya imanlı olmanın iannçsız olmanın tanrının gözünde herkes eşit herkesin bir bir değeri yok, olmasın çok isterdik değilmi?
4: tanrı kendisini gizleyebilr, hatta evrenı yarattığını ispatlıyabilr, ama bunlar insan zekası ,
için yeterli argümanlarmıdır?

5: hopppppppppp evreni yaratmış diyee hemencecik onu sahiplendiler, anında dine uyarladılar, ne oldu? sonunda yine tanrı eleştirildi çünkü tanrınn vermediği gerçegı kabak
gibi çıktı ortaya dinler afyondur dedık az dedik ticarettir dedik az dedik cahilliktir dedik
az dedik yobazlıktır dedi kaz demişiz bilimi kullarak big bengi açıklamaya calışan cakma
mealciler aslında agnostıklere yardım etmiştir, hemde farkında olmadan ..

6: şu akitabı aç oku adam gibi okuyacaksan oku yada hiç okuma teizme devam et.
görüceksinki big beng ile kuran zerre kadar bagdaşmıyor. belkide gördün bu yüzden değiştin.
ama tam değişmemişsin bir karar ver agnostık olmak çok zordur . sen henüz deizm aşmasından sıkışmışsın .
7: dinlerden önce şunu ispatlasınlar tanrı insanın frekansına inebilirmi? tanrının frekansı-insan frekansı mümkün değil biri yaratan biri yaratılan , neymişi tanrı muhamemdin kulagına aklına fısıldamış mı? gerçekten eger gerçekten fısıldamışsa bunun ispatı nedir? olmazmı? :D

8: buna neye? benzer biliyormusun? tanrı kahinin! kulagına fısıldadı ve dediki eyyyy acız kul
ben satan brahmayım,
beni tanıdınmı??
kahinn: yoooooo ilk defa duıyuyorum sen hangi? tanrısın senınle bir anlaşalım bana 72 huri verme sevdiğim kadını ver olsun bitsin senınle bir anlaşma yapalım istersen kanımı ve ruhum senındır aalabilrsin ama o kadını bana ver iannın böyle birşey olsaydı hiç düşünmeden ruhumu satardım benım kadar dürüst olabilrmisin? ben cenneti hakettım . dostum. çünkü açık sözlüyüm.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
allahı gördüm onunla konuştum, diyen bir hafız vardı hatırladınmı? al. sana islam D:
kimse inanmıyor değilmi? o adama çünkü 2018 yılındayız, müslümler bile ewrimleşmiş wooww

:D
bu adam 1400 yıl önce kapıma gelip bu kelimeleri sözleseydi ben bile bu adama tapardım. :D hemde
hiç düşünmeden çünkü cahiliye dönemınde düşünmek yalnızca descartes platon ve arıstonun işidir. bizerin değil.

Ekli dosyalar

• iskendererolevrenesoglu-1.jpg
    iskendererolevrenesoglu-1.jpg
    15.4 KB ·
    Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63

daha dün roberto carlos'tum bugun ismail köybaşı oldum hee:O vay vay dünyaa vayy

wışş:p

övgülerinide yergilerinide bir değer vermiyorum, takıntıların ekseninde dönüp duran bulamaç olmuş düşüncelerini ise zatem istesem bile önemseyemem.

öyleyse sana mutluluklar sözüm gardaşça..

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58

daha dün roberto carlos'tum bugun ismail köybaşı oldum hee:O vay vay dünyaa vayy

wışş:p

övgülerinide yergilerinide bir değer vermiyorum, takıntıların ekseninde dönüp duran bulamaç olmuş düşüncelerini ise zatem istesem bile önemseyemem.

öyleyse sana mutluluklar sözüm gardaşça..

sanada yaşamda mutluluklar ve uyanışlar diliyorum ıs 2 :D roberto carlos olduğunda tekrar görüşelim. :D

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular