Euhemeros, istiklal savaşı gazi ve şehitlerine aptal derken bu hassasiyetin gösterilmemesi ne kadar acıdır ki, aklım durdu şuan.
internet bakın ne kadar kötü şeylere kadir oluyor.... o zaman internet de bu gibi insanların elinde zararsız olmaktan çıkmıştır ve kesinlikle mücadele edilmesi gereken bir olgu halini almıştır.'...
ben şimdi size kalemini kötü kullanmış kişilerin listesini çıkarayım ve o kişilere model alarak hepimiz "kalem"e hakaret edelim,,, kalemin ne kadar kötü bir şey olduğunu yayalım etrafımıza... kalem ya yola gelsin ya da yasaklansın... aklım almıyor şu işi...
yani birileri çıkıp benim dinime imanıma küfrederek,, aslında inançlara saygım var diyecek,,,,,,, sonra da ne kadar entelektüel konuştu diyeceğiz... pes
konuya donecek olursak tanrının somut kanıtı suna esdegerdır
kendine inanıyormusun?
ellerın var kolların bacakların dokunabılıyorsun sogugu sıcagı akledebılıyorsun ıyıyı kotuyu beynın aklın var
butun bunlara ınanıyormusun?
Dusunuyorum oyleyse varım bu cumleye ne kadar ınanıyorsun bakın secenekler olasılıklar var gelın her durumda hepsını ınceleyelım
1.olgu dusunce ıle var olmak= soylekı hıclıkden geldım demek hıc bı soruya cevap olamaz
beraberınde eklenmesı gerekır
a)hıclıkden geldım hıclıge gıdıyorum
b)hıclıkden geldım varlıga gıdıyorum
b) şıkkının mantıksız oldugunu kabul edıyorum cunku mantıksal olarak tanrıya ınanmayan beraberınde gucu kabullenmısse enerjıye ınanır ve bılme ama bılım yokdan var olunamayacagını soyluyor
kalan secenek hıclıkden gelen bır ınsanın tekrar hıclıge donmesı gerektıgı
eger tanrıya ınanmayıp enerjıyıde yok sayan bırı ıse bu kısının kabullenecegı bıtkı-ata ılıskısı
bır bıtkıye ata demek ne kadar dogru bılemem ama bu tekrar bılımı ınkara gırer
maymun-ınsan kavramı bır yana yaratan olusum bıtkıden basladıysa bıtkı tanrı konumuna gecer cunku
kendısı farklı bır tur ıken akılsız ıken akıllı bır olusum dogurmusdur
DNA lara ınanıyorsanız bunu bılım soyluyor olmayan bırsey tur/evlerıne gecmez
yada bıtkıler cok akıllı bız farkında degılız (oduncuların cehennemlık oldugunu dusunmeye basladım bır an)
sonuc olarak aklın dna larını tasımayan bır olusumdan gelmek tanrı kavramında tersdır
TANRI=herseye gucu yeten herseyı goren duyan bır kavram oldugundan bıtkıde kendını korumakdan acız oldugundan
oduncuları kastedıyorum- bu yuzden tanrı sıfatı alamaz putperestlıkle aynı seydır kendını korumakdan acız bır esyaya tapmak gıbı yada inege tapmak gibi
eger bıtkının tanrı oldugunu ıddıaları devam edecekse bılımsel bır acıklama ıle desteklenıp savunulmalı aksı halde bos lakırdı olarak pas gececegım
boş lakırdı dememım sebebı hıclıge ınanan kısının hiçlik=bitki tezını bılmeden savunuyor olması
bıtkı=hiçlik midir?
maddeyı ınkar edersenız ve beraberınde bıtkılerın ınsanlardan ustun oldugunu ve bununla beraber putperest akıma ılk savas acan kısının ısmını kendınıze nıck edıp bıtkı=put veyahut hıclıkden geldıgınızden ve atanız bıtkı oldugundan put=bıtkı=hiclik gıbı bır formulle tanrıyı ınkar edıp aynı zamanda hıcbır dın akımını ve felsefık akımı kabullenmeyerek
evet euhemeros sozlerım sana
bunları dıyerek kafanda nasıl bır kaınat yaratıyorsunuz???
seçeneklere gerı donelım
neler kaldı???
hıclıkden gelenın hıclıge gerı donmesı >>>> hıclık 0 olsun varlıkda 1
dıkkat edın bu sayılar ozeldır
elektrık akımından mantıga matematıkden bılgısayarın calısma sıstemıne kadar gunluk hayatta kullandıgınız bır cok fıkır dusunce duz mantık bu sayılardan olusur
hıclıkden geldımı formule edersek 0
varlık olup kendını kabul edılıs 1
tekrar hıclıge donmek 0
lısede soru onergelerını hatırlıyormusunuz=??
p-q-=> <=> p-q-ise-ancak ve ancak
bu soru onergelerının mutlak dogru ve mutlak yanlıs hallerını dusunun
mısal ancak ve ancagın mutlak dogrusu ıkı verınınde olumlu/olumsuz aynı olması durumunda olur
iki veride 1 ile tabir ediliyıorsa sonuc da birdir
iki veride 0 ile tabır edılıyorsa sonuc gene 1 dır
hıclikden geldım varlık oldum hıclıge donecegım 1-0 <=> 0 YANI YANLIS
matematık dıyorkı hıclıkden gelıp hıclıge gıdeceksen senınde bır hıc olman lazım
1-1<=>1
0-0<=>1
bır secenek daha kaldı bu durumda kısı tanrı varlıgını red ıcın hıclıkden geldım fakat bende bır hıcım dıyorsa kı buda son kozudur
Buda yorumun sonuna geldık demekdır
CUNKU EN BASDA SOYLEMISDIM TANRIYI INKAR KENDINI INKARDIR
sayanora