Sigara Yasağını Destekliyor musunuz?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde bihter tarafından oluşturulan Sigara Yasağını Destekliyor musunuz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,044 kez görüntülenmiş, 52 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Sigara Yasağını Destekliyor musunuz?
Konbuyu başlatan bihter
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Leonardo18

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
"içeni de öldürür/içmeyeni de" adlı forumumda sigara yasağının samimi olmadığını ayrıntıladığım için değinmeyeceğim. sanırsam hepinizden çok sigara tüketenlerdenim. küçük bir değinme yapacağım; otomobili olan bir tüketicinin ekzoz gazından dolayı doğaya verdiği tahribatı önmelesi/gidermesi için yılda en az 40 ağaç dikmesi gerekmektedir. ağaç dikmeyi bıraktım ormanlarımız yok ediliyor. sigara içenler buna sürüklenen insanlardır. tüm fabrikaları kapatın ve sigarayı hayatımızdan çıkartalım diye boşuna feryat etmiyorum. samimi değiller. tüm sigara üreten firmalar çok-uluslu-şirketler zincirinin çıkarları ile entegre olmuşken salt sigara içenlerin kötülenmeleri haksızlığın en büyüğüdür.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Aslında suçlu diye bir kavram yok. Çok makro düşünmemek lazım bu konuda. Sonuçta realite var ve gerçekten böyle bir yasak mümkün değil. Son dönemde getirilen düzenlemeler sektörün içinde olan birisi olarak insanları ne kadar caydırdığının farkındayım.

Burada saygı devreye giriyor. Eskiden-çocukken biz- otobüslerde duman bulutu altında yolculuklar yapardık öksüre öksüre tıksıra. Şimdi aynı insanlar mola saatlerini dört gözle bekler oldular. Daha mikro düşünürsek, aynı otomobil içinde seyehat ederken eşlerden birisi sigara içip diğerini rahatsız ediyorsa orada olay kopuyor. O zaman kökü yasaklansın diyor insan. Fakat herkes etrafına saygılı olacak, rahatsız etmeyecek şekilde içerse bence bu kadar radikal önlemler almaya gerek kalmaz.

Bunu yasaklarsak o zaman birisi çıkar hadi rakıyı da yasaklayalım, ölümcül kazalara sebebiyet veriyor der.Rakı balık ayvalık hikaye olur : ) Sonuçta içtikten sonra araç kullanmadıktan sonra, sigara içip etrafa saygılı olup, doğayı kirletmedikten sonra çokta üzerine gidip suçlu aramak telaşı neden?
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
haklısın Mustafa,

ve fakat gösterilen olgu çarpıtıldığı için karşı çıkıyorum; çifte sıtandarlara karşıyım.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Burada çalışanlardan ziyade yaklaşık 170 bin irili ufaklı bir bayi kitlesi uzayı ve bunların aileleri de işin içerisinde esasında. Sadece biz sektör çalışanları değil..

Caydırıcı olması konusunda ben hemen hemen bundan farksız davranmazdım ipler elimde olsaydı. İrlanda, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerdeki yasakları gördükten sonra bunlar daha başlangıç diyoruz.

Sigara insanı tüketen bir madde/bağımlılık. İnsan kendini tüketmek istiyorsa engel olabiliyor muyuz?. Zorla kimse kimseye sen sigara iç/içme diye baskı kurmuyor.Doğamız buna engel herşeyden önce. Bu yanından bakılsa daha hoş durmaz mı?

Çalışanların istihdamı konusuna da takılmamak lazım : ) sigara firmaları FMCG sektörünün en zor firmalarıdır. Çalışanlar aynı sektörde rahat iş bulup değiştirebiliyorlar.



haklısın Mustafa,

ve fakat gösterilen olgu çarpıtıldığı için karşı çıkıyorum; çifte sıtandarlara karşıyım.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
29
Sigarayı bir kenara bırakalım da şu mazoşistleri düşünelim biraz. Sigara kullananlara kendi iradesiyle filan kullanıyor gözüyle bakılıyor ama mazoşistlere hastalıklı ruh gibi bakılıyor. Ya hep ya hiç! Tam bir özgürlük elde etmeliyiz demek istiyorum ama galiba ben gene uykusuzum...
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Cevap: Ynt: Sigara Yasağını Destekliyor musunuz?

kesinlikle destekkliyorum.sadece sigarayla kalmamalı içkininde kullanım alanlarıyla ilgili ciddi sınırlamalar gelmeli ağır ağır giden bir şahinden fırlatılan bira şişesinden nefret ediyorum.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Sigara içen insanlarla aynı ortamı paylaşmak ne yazık ki içmeyene zulüm çünkü içmeyen insan için o kadar rahatsız edici ki, anlatamam.

İçmeyenler olarak açık havada yemek yeme gibi şansımız yok çünkü daha yemeğime başlamadan ya da bitmeden, sağdan soldan gelen dumanlar sebebi ile çoğu kez yemeği yarıda bırakıp, kalktığımı biliyorum. İştahımı kapatacak kadar rahatsız ediyor.

İşin kötüsü çevremde sigara içmeyen neredeyse hiç yok ve bu sebeple katlanmak zorunda kalıyorum.

Kapalı mekanda içilmiyor olması çok sevindirici ama çoğu mekan, yarı açık bir sistemle bu kuralı da ihlal etmenin yolunu buluyor ve yasak olduğu halde içiliyor.
 
Son düzenleme:

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
İnşallah sigara bırakma arefesinde biri olarak söylüyorum tamamen yasaklanmamalı.



Yasak,hukuktan doğar.Hukuk ise özgürlüklerden.

Özgürlük kural,yasaklarsa istisnadır.



Sigara içen birisi içerken olabildiğince izole edilebilir.

Fakat elinden sigarası alınamaz.



Sigarayla savaşılır fakat o savaşta öldürülemez.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Bazı konularda yasaklama değil ama düzenleme getirilmesini çok doğru buluyorum. Sigara yasaklanmıyor ki sadece içmeyenlerin de hakları korunmaya çalışılıyor fakat boşa bir gayret çünkü her konuda olduğu gibi, bencilce bu kuralları yıkmaya çalışanlar var.
 

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
Sigarayı bugün bırakan biri olarak söylemem gerekirse dumansız hava sahası gerçekten oldukça önemli diyebilirim...Sigara içen sigaranın dumanının kötü kokusunu alamaz lakin içmeyen biri sigaranın dumanının kötü durumuna magruz kalabiliyor ve haliyle rahatsız oluyor insan parasıyla gelip temiz hava alabilmesi ve rahat ortamda oturmak istemesi bence oldukça dogal bir durum ve istek diyebilirim..


Sigara içenler bizler yeterince kendimizi parayla zehirliyoruz bari etrafımızdakileri zehirlemeyelim onlara karşı saygı ve hoşgörüde olalım hem ALLAH ın bizlere bahşetmiş oldugu bedene de zarar vermekteyiz...


Sigara içmek isteyen kalkıp 5 dakika ayrı bir yerde sigarasını içip tekrar masasına geri gelebilir...Demokraside karşılıklı kişilik hakları ve özgürlüklerine karşı bence duyarlı olmak her insan görevi diye düşünmekteyim...Özgürlükler her insana mahsustur içmek isteyenle istemeyenle her ortamda birbirimize karşı bence duyarlı olmalıyız...


O gün mekanda içmek yerine mekanın güzellikleriyle ve hoş sohbetlerle haşir neşir olmak bence en güzel duygu diyebilirim...


Sigaranın belli ortamlarda içilmemesini Dumansız hava sahasını destekliyorum...ve dahada yaygınlaştırılması kanaatindeyim...


Böyle.
 

telrunya

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
18 Kas 2009
Mesajlar
531
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Yaş
33
Sigaranın insan özgürlüğü olduğunu tanım itibariyle mümkün görebilir miyiz?


Sigarayı bencilce tükettikleri sürece evet kesinlikle yasaklanmalıdır.

9 yıl sonra, sigara yasağını da zamları da desteklemiyorum.
 

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Sonuna kadar destekliyorum
Neden ?
İnsanlar kendilerini zehirledikleri gibi bir başkasını özellikle hiç içmeyeni zehirlemeye asla hakları yoktur..İnsan özgürlüklerini değil insan sağlığını düşündükleri için böyle bir karar alınmıştır

Dünyanın sağlığı insanların sağlıklı bireyler olmasından geçer Sağlıklı olmayan bireylerin ne dünyaya nede insanlığa faydası olur...

Sigara içmeyen nasıl kendi saglığını düşünüyorsa Sigara içende siğarayı bırakıp kendi sağlığını düşünmesinin vakti diyebilirim..Herşeyden hayatta para kazanıyoruz ama İNSAN SAĞLIĞIN dan ödün vermemek ve DİK duruş sergilemek bence ülkemize halkımıza ve milletimize daha çok şeyler kazandırabileceğini düşünmekteyim.

İçen içmeyen kendine yapar o yüzden

SAĞLIK diyorum..

Bunu 1 kez olsun düşünmek oldukça önemli diyebilirim..

Böyle.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Olayın toplumsal boyutu da var. Ben çocukken Clint Eastwood filmlerinde tütün kullanan kovboylara filan özenmişimdir. O zamanlar uçakta bile sigara içiliyordu. O yüzden benim dönemimden bir insanın bu yasakları anlaması çok zor (yani bilinç altı düzeyde). Hatta Bruce Wİllis'in 5'inci Element filminde bu aktör %80'i filtre olan sigaraları içerek sigara yasağı ile dalga geçerdi. Yine 90'Ların başka bir macera filminde adam "General Surgeon Kim?" diye sorardı (O zamanlar ABD sigaralarında General Surgeon Warning: Smokin g Kills" filan yazardı.

Yani tamamen kültürel. O yüzden Atatürk'Ün şapka devrimi yapması gibi biraz iteklemek gerekiyor.

Ben içtiğim dönemde bile yaptığım işin yanlışlığını kabul etmiştim. Sanırım önce o düzeye gelmek gerekiyor.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst