Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnsanların çoğu bana garip geliyor. En fazla yüz sene olan hayatlarını kanıtlaymadıkları bir şey üzerine harcıyorlar ve kendilerini daha zeki insanlara kullandırıyorlar. Varken elde edebilecekleri en değerli şey olan hayatlarını asla kazananı olmayan bir kumar masasına koyuyorlar. Tavsiye olarak size de bunu öneririm. Nedeni ise içimdeki küçük merhamet kırıntısınında yok ettiğimde sizi bir oyuncak gibi kullanmak.
Zaman bana yetmiyor, iş hayatımda aldığım eğitimlerden "Management Trainee" kapsamında, bu konuda özel teknikler öğrendiğim halde şu an zamanımı doğru planlamayı başaramıyorum, keyfi işler bile zorunluluğa dönüşmeye başladı.
İnsanların basitliği ve ikiyüzlülüğü karşısında şaşkınım, en düzgün kabul edebileceğin insan bile profesyonel bir yalancı çıkabiliyor. Bu durum ümitsizlik mi yaratmalı yoksa kendi değerimizi görüp, böyle olmadığımız için mutlu mu olmalıyız?
Başkalarının seçimleri için üzülerek harcayacak zamanımız yok tabii ki, herkesin yolu kendine...
Tahminen bundan sonra yaşayacağım zamanı hesaplıyorum. Bu zaman içerisinde ne yapabileceğimi düşünüyorum, aklıma en mantıklı cevap mutlu olmak geliyor. Nasıl mutlu olayım, mutlu olmak için önce mutsuz olmak gerekiyor diyorum, mutsuz olmak istemiyorum zaten mutsuz olmadan mutlu olmak tüm ahlaki değerler tarafından yasaklanmış. Bu gidişle ya mutsuz öleceğim ya da mutsuz edip mutlu öleceğim. Varsın mutluz ölmek yerine ahlaksız birisi olarak ölüyüm.
Bir şey fark ettim. Ben ölümlü fazlasıyla güçsüz bir tanrıymışım, ama yine de herşeyin varlığı benim var olmama bağlı. Ben öldüğümde bilincimle beraber bildiğim şeyler (dolayısıyla benim için her şey) yok olacak. Her şey yok olduğunda hiçbir şey kalmayacak; ne gökyüzü, ne çikolata, ne melek kanatlı sarı benekli maymun kafalı hipopotamlar. Daha da ilginç olanı beni var eden siz insanlar da yok olacaksınız, meğerse kendi ellerinizle kendi sonunuzu hazırlamışsınız. Yazık oysa ki çok eğlenceli zamanlar geçirebilirdi kolur ya belki 10101974737363894846463292938^85859585749493983738394948473'da birihtimal tutar da evrendeki tüm atomlar şu anki konumlarında aynı şekilde gelirler de yine bunları düşünüp herşeyimle mutlu olabilirim.
Büyük laflar etmemek gerekli çünkü ilk olarak o konuda sınanıyor insan...
"Asla" dediğim ne varsa karşıma çıktı ve şu an "Asla, asla deme." cümlesinin ne anlama geldiğini çok iyi öğrenmiş bulunuyorum.
Yaklaşık olarak 4-5 ay önce CHP'li yöneticilerden birisi Mayıs'ta erken seçim olur demişti ama inanmamıştım, Mayıs değil de Haziran olsun, demek bir bildiği varmış.