F
Fetâ
Ziyaretçi
- Konbuyu başlatan
"Eyfel Kulesi, bir demir madeninin patlaması sonucu tesadüfen oluşmuştur."
Bu fikir saçma mıdır, mucize midir? Buyurun...
Bu fikir saçma mıdır, mucize midir? Buyurun...
"Eyfel Kulesi, bir demir madeninin patlaması sonucu tesadüfen oluşmuştur."
Bir cevap ancak bu kadar bulanık olabilirdi. Hiç cevaplamasaydınız daha anlamlı olabilirdi.Mucizeyi dinsel anlamı ile alırsak, herhangi bir peygamberin eseri olmadığından Eyfel kulesinin bu şekilde oluşması saçmadır..Din dışı anlam ile hem mucize hem de saçma bir olaydır..
Bing bang nedir o zaman?Söylemişim.Saçmadır ve mucizedir (din dışı anlamı ile) demişim..
Tamam, anladım ben seni...Evrenin oluştuğu büyük patlamadır..
Dedim ya: Anladım ben seni. Kendini çok zeki sanıyorsun.Eyfel kulesi böyle bir patlama ile oluşamaz. İnsan aklının ürünüdür..Evren de aynı şekilde bir patlama ile oluşamaz, bir aklın ürünüdür mü diyorsunuz?
Zeki olan, sorunun sadece 3 cevabı olduğunu bilir, eğer birisini seçmek istemiyorsa susardı.Eyfel kulesi böyle bir patlama ile oluşamaz. İnsan aklının ürünüdür..Evren de aynı şekilde bir patlama ile oluşamaz, bir aklın ürünüdür mü diyorsunuz?
Büyük patlama sonucunda evrenin oluşması saçma mıdır, mucize midir?Evrenin oluştuğu büyük patlamadır..
Samimi bir şey söyliyeyim mi? Senin bu yaptığın, senin sandığın gibi, zeka belirtisi değil, başka bir şeydir.Şaşırtıcılık anlamı ile alırsanız evrenin oluşması mucizedir..Saçmayı da akla uygun olmayan, akla aykırı anlamı ile alırsanız şu an tam manası ile idrak edilemediğinden (en azından sıradan insanlar ve bu konunun uzmanı olmayanlar açısından) saçmadır..
Bir cevap ancak bu kadar bulanık olabilirdi. Hiç cevaplamasaydınız daha anlamlı olabilirdi.
Bu sorunun üç cevabı vardır: Evet, hayır, bilemeyiz. Neden, açıkça kendi fikrinizi/görüşünüzü söylemediniz?![]()
Dedim ya: Anladım ben seni. Kendini çok zeki sanıyorsun.
Zeki olan, sorunun sadece 3 cevabı olduğunu bilir, eğer birisini seçmek istemiyorsa susardı.
Samimi bir şey söyliyeyim mi? Senin bu yaptığın, senin sandığın gibi, zeka belirtisi değil, başka bir şeydir.
Bakınız Ferdi arkadaşım. İçinde bulunduğum psikolojik duruma beni sokan senin tutumundur. Tartışmaya yaklaşım tarzın bana ters geliyor arkadaş, anlamıyor musun?Şimdiye kadar bana sataşmak için yazdıklarınız..Sanırım kötü bir gününüzdesiniz..İçinde bulunduğunuz psikolojik hal sebebi ile es geçiyorum ve konuya dönüyorum..