Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Konuşma Kutusu - Chatbox

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
merak ettim;
ziyaretçi olarak bir konuya bakmak istediğimde karartılmış bir sayfa çıkıyor karşıma ,peki bu diğer ziyaretçiler konuları nasıl inceliyor bilen var mı?

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Ben bu sanal dünya mevzusunu anlayamıyorum,dünyanın kendisi bizatihi sanalken,olduğun gibi olmanın neresi alengirli,neresi zor.Yazdıkların senden başka bir şey mi?Tamamen kendinden başka birşeye dönüşebiliyorsan şapka çıkarmalı.

Şartlar insanı değiştirir. normal yaşama göre sanalda şartlar değişiktir. değişen şartlara göre insanın psikoloji,davranış ve yaklaşımlarının ve hatta karakterinin kısmende olsa değişime uğraması beklenir sonuçtur. normal hayattada rollerimiz var. rol yapmayız demiyorum normal hayat tamamen gerçek demiyorum. sadece bir önceki satırlarda söylediklerim gerçek diyorum :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
kendimi kendim sanırdım bir zamanlar
bir kendimden yapılma kendi biçimimde kendi adımda bir kendim de yaşardı içimde

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
sn. meyelan, dünyanın kendisi (size göre) sanal mı... ?... yani siz, gerçekten yaşıyormusunuz; yoksa yaşadığınızı (sadece) sanıyor musunuz...?... örneğin dün sabah, gerçekten kahvaltı ettiniz mi; yoksa (sadece) kahvaltı ettiğinizi sanıyor musunuz... ?... çocukluk, çocuklarda güzeldir; ayrıca, tuhaflığın da bir sınırı olmalıdır...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
sn. meyelan, dünyanın kendisi (size göre) sanal mı... ?... yani siz, gerçekten yaşıyormusunuz; yoksa yaşadığınızı (sadece) sanıyor musunuz...?... örneğin dün sabah, gerçekten kahvaltı ettiniz mi; yoksa (sadece) kahvaltı ettiğinizi sanıyor musunuz... ?... çocukluk, çocuklarda güzeldir; ayrıca, tuhaflığın da bir sınırı olmalıdır...

Sevgili derinmavi:) meyelan ve nesimi aynı kişi bilginiz olsun:)))

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
linki açıp gördüm... kendince bir açıklaması vardır, mutlaka... ama şaşkınlığım geçmedi... yine de önemli değil, bu köftehorların ikisini de çok severim; nesimi'ye de, meyelan'a da sevgiler, selamlar...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
özelden yaz o zaman. dedikoduyu bu yaptığın

Özelden derken, derinmavinin özel mesaj sistemi çalışmıyor bu durumda düşünce gücü ile mi iletişim kursaydım?

Senin amacın yine sorun çıkartmak fakat bu tavrın beni etkilemez ne yapıyorsan kendine yapıyorsun, devam et böyle.

Tuhafsın hem de çok tuhaf...

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Özelden derken, derinmavinin özel mesaj sistemi çalışmıyor bu durumda düşünce gücü ile mi iletişim kursaydım?

Senin amacın yine sorun çıkartmak fakat bu tavrın beni etkilemez ne yapıyorsan kendine yapıyorsun, devam et böyle.

Tuhafsın hem de çok tuhaf...

meyalan nesimiymiş demene şaşırmam tuhaf değil. şimdi anlaşıldı ok.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Tuhaf olan ifade şeklin; Genel dedikodu sorumlusu::) Ne diyeyim biliyorum ki bu huyun değişmeyecek 3 gün sonra bulursun yine sataşacak birşey, alışkanlık oldu bu sende...

hiçte öyle bişi yok. dedikodu yapıyorsun diye bu kaçıncı deyişim. ilk değil. ayrıca din hakkındaki yorumların gerçekten uçuk. hiç duymadığım şeyleri senden duyuyorum. dini esastan sarsıyorsun ve dayanakların çok zayıf. benimde gerek Tanrı anlayışım gerekse din anlayışım farklı olabilir ama eksenden kopmuyorum. tepkilerimin sebebide budur.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
hiçte öyle bişi yok. dedikodu yapıyorsun diye bu kaçıncı deyişim. ilk değil. ayrıca din hakkındaki yorumların gerçekten uçuk. hiç duymadığım şeyleri senden duyuyorum. dini esastan sarsıyorsun ve dayanakların çok zayıf. benimde gerek Tanrı anlayışım gerekse din anlayışım farklı olabilir ama eksenden kopmuyorum. tepkilerimin sebebide budur.

Uçuk gelir tabii dedim ya araştırmaya vaktin yok, kim ne anlattıysa bugüne kadar ona inanmışsın. Benim yazdıklarım sana ters geliyor diye doğru olduğunu bildiğim şeyleri yazmaktan vazgeçmemi beklemen çok büyük bağnazlıktır. Senin görüşün de bana uymuyor fakat gelip sana saçma sapan yakıştırmalarda bulunmuyorum. Bu çocukça işleri bırak artık sürekli sataşma modundasın, senin gibi düşünmeyene hiç tahammülün yok sürekli takacak bir kulp buluyorsun.

"Ana eksen" hangi ana eksen? Din hakkında çok az şey biliyorsun onu da ana eksen kabul ediyorsun. Tamam öyle olsun çok da bu tip gereksiz tartışmalarla uğraşmayı seven biri değilim, insanı yazmaktan paylaşmaktan soğutmak için elinden geleni yaptığın için de tebrik ederim.

Dini konularda yazmama kararı aldığım günden beri kafam rahattı, artık yine yazmayacağım. Buyur ana eksende paylaşımlarını yap, ben bildiklerimi kendime saklamayı tercih ederim zaten çünkü araştırma zahmetine katlanmayan sana aynı şeyi defalarca yazmak zorunda kalıyorum.

Bu aralar kavga edecek birini bulamadığın için boşlukta olduğunu tahmin ediyorum fakat inan benden senin beklediğin tarzda bir tavır gelmez, o yüzden beni de kendini de hiç yorma.

İyi geceler

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Uçuk gelir tabii dedim ya araştırmaya vaktin yok, kim ne anlattıysa bugüne kadar ona inanmışsın. Benim yazdıklarım sana ters geliyor diye doğru olduğunu bildiğim şeyleri yazmaktan vazgeçmemi beklemen çok büyük bağnazlıktır. Senin görüşün de bana uymuyor fakat gelip sana saçma sapan yakıştırmalarda bulunmuyorum. Bu çocukça işleri bırak artık sürekli sataşma modundasın, senin gibi düşünmeyene hiç tahammülün yok sürekli takacak bir kulp buluyorsun.

"Ana eksen" hangi ana eksen? Din hakkında çok az şey biliyorsun onu da ana eksen kabul ediyorsun. Tamam öyle olsun çok da bu tip gereksiz tartışmalarla uğraşmayı seven biri değilim, insanı yazmaktan paylaşmaktan soğutmak için elinden geleni yaptığın için de tebrik ederim.

Dini konularda yazmama kararı aldığım günden beri kafam rahattı, artık yine yazmayacağım. Buyur ana eksende paylaşımlarını yap, ben bildiklerimi kendime saklamayı tercih ederim zaten çünkü araştırma zahmetine katlanmayan sana aynı şeyi defalarca yazmak zorunda kalıyorum.

Bu aralar kavga edecek birini bulamadığın için boşlukta olduğunu tahmin ediyorum fakat inan benden senin beklediğin tarzda bir tavır gelmez, o yüzden beni de kendini de hiç yorma.

İyi geceler

pehheee esip gürlemişsin. iyide ben boş boş karşı çıkmadım. kendi sentezlerimi yazdım,mantıksal çıkarımlar yaptım. bunlara cevap vererek devam edebilirdin. varlığın birliği veya plan dediklerin hem özgür iradeye,hem sınav dünyasına, hemde ahiret gününe ters söylemler. bunlar eksenden kaymadır budizme doğru yolculuktur ..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
pehheee esip gürlemişsin. iyide ben boş boş karşı çıkmadım. kendi sentezlerimi yazdım,mantıksal çıkarımlar yaptım. bunlara cevap vererek devam edebilirdin. varlığın birliği veya plan dediklerin hem özgür iradeye,hem sınav dünyasına, hemde ahiret gününe ters söylemler. bunlar eksenden kaymadır budizme doğru yolculuktur ..

Varlığın birliği Tasavvuf'da da geçer Budizm'de de Şamanizm'de de v.s. daha birçok öğretide geçer.

Plan niye özgür iradeye ters düşsün ki? Bu konuda anlamadığın şu galiba; kader tamamen baştan yazılı değildir. Ahiret gününe ters düşen ne ?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 02:19 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 02:13 ----------

Varlığın birliği Tasavvuf'da da geçer Budizm'de de Şamanizm'de de v.s. daha birçok öğretide geçer.

Plan niye özgür iradeye ters düşsün ki? Bu konuda anlamadığın şu galiba; kader tamamen baştan yazılı değildir. Ahiret gününe ters düşen ne ?

Neyse daha sonra devam edelim, çünkü uykum geldi artık...donkişot

@birazdahaderinmavi size de iyi geceler, buralarda olmanıza sevindim sizi görünce saklanacak yer aradığım zamanlar geldi aklıma "gelip yine ne yazıp, canımı sıkacak diye":)))Nereden nereye, iyi ki varsınız...iyi geceler

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63

tasavvufu severim ama her konuda değil. gazali bunlar küfürdür derken boşa dememiş. buzdizmde ahiret yok hesaplaşma yok. şamanizm dediğinin rasyonel temeli gökten düşen bir taş. neyse sakin sakin tartışırız yeri gelirse gene. şimdi yoruldum. teşekkürler

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular