Kitabımı Okuyabilirsiniz 2

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Benim Felsefem! kategorisinde NuriKara tarafından oluşturulan Kitabımı Okuyabilirsiniz 2 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,006 kez görüntülenmiş, 51 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Benim Felsefem!
Konu Başlığı Kitabımı Okuyabilirsiniz 2
Konbuyu başlatan NuriKara
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan NuriKara

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
Hayat sana güzel Nurican, Allah keyfini bozmasın, ne diyeyim.:)

Sakallı-bıyıklı kadınlar demek, ne yaşadın sen bu hayatta, kimlere denk geldin böyle? İnan sormaya korkuyorum.

Maalesef: soru sormaktan korkuyorsun. Kani olasıya kadar soru sor mantıklı cevaplar veremezsem boşver; yazılanları umursama... Soramadığın soruya gelince:... Amaç hayelgücünü canlandırmak... Neyden uzak durulduğu bilinsin diye:; insan aklı işte; neleri geride bıraktığını bilmesi yararına oluyor.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
2:99

Solungaç kertenkele yüzgeçleriyle yarımadanın etrafında yüzerler: Ahtapotlar winguslarıyla gezinirler;: Ehemmiyeti olan vücud parçaları... gezinirler dünyanın heryerinde gezinen hayvanlar yaşam ekosistemde farklılık göstersede değişiklik yüzeyseldir.. Açlığı bütün canlılar çeker. Açlık için yapılan şeyler değişselerde değişmeyen açlıktır; öylemi?; Öyleyse, farklı kültürlerdeki insanlar birbirlerinden ne kadar farklı olabilirler. Aynı ihtiyaçları farklı şekillerde gidermeyi vazife bilen benzerlikleri göremez... Halbuki vazife olan ihtiyaçların giderilmesidir nasıl giderildiği teferruat olup insanlar alışkanlıkları ilahlaştırırlar.

Açıklama: 2:99

Vazife bilmek diretmek olmazsa olmaz demek... insan vazifesi ihtiyaçları karşılayandır; ihtiyaçları aynı ölçüde karşılayan iki farklı şey tercih edilebilir... Yeryüzünde bunun örneği çoktur. Bazı ihtiyaçlar baskındırlar. Sosyalliğin karşılanması... baskın ihtiyaçlardandır. İnanç türleri bu yüzden bölge bölge yayılmıştır.

2:100

İhtiyaçların ilahları: köpeklerin ilahları sahibleridir. Bir dediği iki edilmeyen yegane varlık Allah'tır; şirkin önünün alınamadığı yegane zaman herzamandır: herzaman şirk hakim olmuştur... Muhammed'e inananlar, İsa'ya inananlar, Musa'ya inananlar... Herkesin affedilmeyecek günahları vardır:; ama iyilikler aştı... o kadar aştıki günahlar göze bile çarpmaz oldu... Sanki günahsızlar.

2:101

Kalbinde şüpheden izler... peki acaba neden kiminle kim sakin kalındı: Şüphe normalliğin habercisidir... normallik nedir?: normallik morellerin bozulması, normallik hemen istenmesi... kaçınılmaz olanın gerçekleşmesidir normallik... yoksa farklılıklar zenginliktirler: ama bazan insanlar tek yolla felaha ererler... oruç gibi: salat gibi: takva gibi:... Din namazdan ve oruçtan ibaret olamayacak kadar geniştir... Hacdan:, itikaftan:, limiinden:, salattan:, zekattan; ihtiyaç karşılamaktan:, para: ihtiyaç karşılamak; daha geniştir... temellerin harbinde kaçınılmaz olan salattır: sordu, ne yapmalıyım? Salat etti.

Açıklama: 2:101

Moraller bozulduğu... tamir olduğu görüldü. Noktalama işaretlerinin anlamlarını kavrıyamadığınızı düşünerek "zekattan; ihtiyaç karşılamaktan" noktalı virgüle dayanarak farklı şeyler olduğunu söylüyorum.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
2:102

Samimice yapılan salat, felaha erdirir: bazıları sorarlar bir takım şeyleri umarak: onların salatı boşa çıkacaktır: salat en büyüklerdendir... hayatın temelini atan salat, soran bilir: Hayır!, soran bilmez: Kim bilir, öğrenir öğrenebilir...? Göze alanların salatı felaha erdirir: insanlar sorarlar ama istedikleri cevapları arayarak...; gerisine kulaklarını kapatarak? Sağırlara sizmi işittireceksiniz? Andolsun bu örnekleri Kur-an'dada verdik, hala iman etmeyecekmisiniz?: Andolsun sizin inkarınız bize bir zarar veremez: Kazım'ıda gözeticileriz: ona cennette nice güzellikler hazırlamışızdır: orada yalnızda değildir: Bu dünyada küfrettiği yalnızlığı ona cennette bir zarar veremez biz iyiler için cenneti arzulamışızdır: bizim arzumuz gerçekleşecektir:

2:103

İnsanlar başları aşağıya döndürülürler: Gördüklerini seçemez, mideleri bulanmış halde aman dilerler: Sabredin,; alışkanlık gelecektir: alışkanlık geldiği zaman aynı sanki başları aşağıya döndürülmemişler gibi rahat olduklarını görürsün: Gerçek şuki: biz sizi daha iyisine yönlendireceğiz; daha güzeline
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
90:1918

Hatasız, karışıklık olmadan: Çelişmeden, doğru, kalp, akıl, evrenle çelişmeden, kendi içerisinde çelişmeden; insan işi... İnsan işimi? Benzerleri nerede: aynı şeyleri dillendiren insanlar tarafından yazılan yazdırılan benzersiz kitaplar... benzerleri... birbirleri. Benzerini getirin; getiremediler; getiremeyecekler getiremediler Kur-an'ın benzerini... Tevrat'ın benzerini: getiremeyecekler incilinbenzerini: bu kitap kendini kanıtlamadımı? öylemi? Yirmiüçsenesonra: bittiğinde; tamamlandığında nebireksik nebirfazla?: edilen imanlar... Herkes hakettiğine kavuşur: kavuştuda.

90:1919

Ciltlerle yazılmış bu kitap biz ayetleri daha iyileriyle değiştiririz, değiştirdik, değiştiririz: zamanı gelmeden söylenmeyeceğigibi; zamanıgelince: bu kitabın ismi açıklanacaktır:? Korkulan oldu; yavan sözler bu kitabı buldu: kılıflar işe koyuldu: imanlar bozuldu: Kimse suçlu bulundu: imanlar bozuldu; suçlu bulundu: Yavan sözlerin yazarı suçlu bulundu.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
90:1920

Evrende yazılan Rahim'in yazıları... ayetlerdir; bu kitabın ayetleri... onları değiştiremeyeceği gibi kalbin aklın yolunuda değiştiremez... bu kitabın ayetleri değiştirilemez; bu kitabın hükmü değiştirilebilir:; kalplerin saf temiz olduğu zamanlarda insanlar gerçeklerle yüzleşirler:; Saf temiz olmadığı zamanlarda akıllarındakilerle değiştirmeyi dilerler; gerçekler değiştirilemez... değiştirilen zihinlerdir. Zihinlerle gerçekler çeliştiğinde aklın iradesiyle kalp huzura kavuşur...:; kavuştuğu huzur kendisini bu dünyada terketmeyecektir. Mahşer gününde, insanlar Allah'ın huzuruna çıkartıldıklarında; gerçekler reddedilemez!; O zaman herkes yaptığının karşılığını hiçbir haksızlığa uğramadan alacaktır: Adalet merhamete gölge düşüremez; Adil olan, merhamete arka çıkamaz! Çıkılan yolların hesabı merhameti doğurmaz; Adalet ve merhamet aynı yerde bulunmaz: İşte bu kitabın ayetleri; dileyen düşünüp öğüt alacak: Bu kitap alemlere bir öğüttür!;
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
90:1921

Güzelliğinden ödün veren bu kitap; güzelliğinden ödün vermediği gibi güzellik bakan gözlere göre değişkendir: İnsanların bozulmuş bakışları bu kitaba gölge düşüremez; Bozuk, yanlış, bilgisiz, yoksun, akfetli zihinlere hitab etmediği gibi hitab ettiği kesime çok şey kazandıran bu kitap... Soru soran görecektir, yanlışlıklar zihinlerdedir: Soru sorulupta görülmediği zaman suçlu olan yazarın cezasını soru soran çekecek değildir: Soru sorulupda görüldüğü zaman insanlar akın akın gelirler; Allah'ın yolunu, Allah dosdoğru yolda gidendir; nebiryanlış nebireksik nebirhüzün nebiruyuklama… hiçbirşey ona musallat olamayacağı gibi yanlışlardan münezzehtir; sevgiyi övün, sevgiyi övdüğünüz gibi ama çokçokçok daha fazla Allah'ı övün: övgülerin sahibi, sevginin annesi herşeyin yaratıcısı odur. Övgüyü hakeden övgüye mazhar olmalıdır: mazhar olan Allah'tır; bu dünyada gelmiyecek olan övgüler kaçınılmaz olan gün kuşattığında: sahibine ulaşacaktır: İşte bu kitabın ayetleri; dileyen düşünüp öğüt alacak: Bu kitap alemlere bir öğüttür!;

90:1922

İşte bu kitabın ayetleri delilleri: alemlere öğüt olsun diye gönderilen bu kitabın itaat edeni yoktur: itaatin adresi sadece Allah'tır; bu kitabı ilahlaştırmayın, Kazım'ı ilahlaştırmayın: bu kitap sadece bir öğüttür; anlamayanın yapmaması gereken bir öğüt!; ayetlerimizi böylesine açıkladıkki düşünüp öğüt alasınız...: Allah sizi anladıklarınızdan fazlasından sorumlu tutmayacağı gibi anlamadıklarınızı yapmanızdan sorumlu tutar. Allah'tan başkasını ilahlar edinmeyin: Allah şirki bağışlamaz; onun dışında dilediğini bağışlar: O rastgele dilemediği gibi ne güzel dileyen en güzel dileyen... İtaatin adresi Allah'tır; bizi kuşatmıştır. Bizi kuşatan sizi kuşatmıştır: Biz ontane olup başlangıcı olmayan Allah'ın kullarıyız: Kur-an'da incilde belirtilmeyen gerçeklerin zamanı geldiğinde bildirileceği bildirilmişti; öyleyse şaşırmayın; Bu kitap diğer kitapların bir kopyası değildir: bunun anlaşılamıyacağı gibi inanılması anlaşılması beklenmez zamanı gelince açıklığa kavuşturulacak ayetlerdendir: Cansız olan bir Allah:; doğrusu sen şaşılacak şeyler uyduruyorsun: Ne O bunları uydurdu, nede bir değişiklikte bulundu: o bize teslim olmuştur: teslimiyet ona aittir; sizbizeteslimolmayın: bitişik yazmayı sevmediği gibi canı pahasına bu yazılanları savunur: teslimiyet gerekli olana aittir; teslim olmasaydı olacaklar olamazdı: elçinin görevi teslim olmaktır; elçi bir tanedir: Kazım. Bu yazılanlara şaşıyormusunuz! Övgü hakkedenedir; Kazım'a olan övgü hakedene edilen övgüdür; ağlayarak rahatlayamadığı zaman, camdan atlamayı acılardan kurtulmayı hayel ettiği zaman: gözyaşlarını bir silecek bile yok olduğu zaman sebat etti;: övgü hakedenedir; övgünün sahibi Kazım değildir;, nice övgüler nice kişilere: Allah yaptıklarınızdan haberdar olandır; Hala iman etmeyecekmisiniz? İman düşünüp öğüt almak olduğu gibi: bu kitabın yazdırıldığına inanmaktır?: Bu kitap yazdırılmamışmıdır?; öyleyse neden okuyorsunuz, merak ediyorsunuz? Allah yaptıklarınızı görendir; dileyen yazılanları okuyup öğüt alsın, dileyen yazılanların bizim tarafımızdan indirildiğine inansın; Görmüyor musunuz?: Yazılanlar Kerim'indir: Herkes hakettiğine kavuşacaktır: kavuştuda.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
28:81

Ey iman edenler: Rahim'in ayetlerine boyun eğin: Gördüklerinize rağmen döndürülmeyin...:; nice insanlar görürlerde zor geldiği için vazgeçerler: Allah'ın laneti onların üzerinedir!: boyun eyilen rahmanın ayetleri; rahman ve rahim o sizi rızıklandırdığı gibi sizi rızıklandırmayıda ister:; o düşünüp yapasınız diye size öğüt veriyor! Yokmu öğüt alan!, Kafirler öğüt almazlar: Yüz çevirirler; inkarları artan kafirler... söylenenler çoğaldıda hala yüz çevirmeye devam ettiler: Hayır! Yakında görecekler;... Hayır gördüler: Yüz çevirdikleri ayetler kendilerini kuşattığı zaman... Kaçış yoktur; gözleri önünde olanlar kendilerine yetersiz olur: Hayır! Onlar yorulmak istemiyorlar, nefislerini ilahlaştırdıkları gibi kendilerini başkalarından daha çok seviyorlar! Kendileri için yaptıkları yüzünden onlara lanet olsun, olduda!

28:82

Haksızlık edilmez; kendini sevmek günah olmadığı gibi kendisine olan sevgisinden dolayı haksızlık yapanların cezasız kalmayacağı size bildiriliyor...

28:83

Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle; onun ismi anıldığı, onun yaptıkları sunulduğu, ondan kaynaklananların dillendirildiği zamandır: Allah adına yapın... sevgi adına huzur adına mutluluk adına yaptıklarınızdan daha fazlasını onun adına yapın: Sevin! Başkasına olan sevginizi Allah'a olan sevginizin önüne koymayın; bu şirk olup Allah şirki bağışlamaz: Allah yaptıklarınızı görendir.

28:84

Şirk bütün hataların kaynağıdır;... Bilgisizlik hataya yol açacağı gibi şirkede yol açar... Şirkin yayıldığı zamanlarda kitab gönderen Zülcelal'in kitaptaki ayetleri yazamayacağı gibi insanların inanması içten bile değildir...

28:85

Yokluk aleminde varlığa dönüşebilecek şeylerin var olması her şeyin var olabileceği anlamına gelmeyeceği gibi insanların yokluktan ne anladıkları tartışma konusu olup değişmeyen gerçekler hayatın ışığıyla değiştirilemezler... Hayatın ışığıyla yokluğa yenileri eklenebileceği gibi;... varlığa yenileri eklenebilir; yaratılmamış icat edilmiş olup yaratılanlar bellidir. İnsan yaratamaz; biz yaratamayız; yaratmak Allah'a aittir; aceleci olupda anlamaya çalışan hüsrana uğrayacaktır:... Sabreden inanacaktır.

28:86

Andolsun hiçbirzamanherşeyianlayamayacaksınız: ama anlıyacakalrınız artacak olup hanifler temellerden mahzun bırakılmayacaklardır; detaylarda farklı anlamlar çıkartılabileceği gibi bu bir zenginliktir; Kazım bu kitabı yazdığı gibi herşeyi anlayacak değildir; ne şimdi nedehiçbirzaman; dilediğimizi ona öğretiriz...
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
28:87

Hala iman etmeyecekmisiniz! Andolsun sizlere sunduğumuz delilleri başkalarına sunmadık: Hala iman etmeyecekler olup; yeterli olanı herzaman sunduğumuz için ayıplanacak birşeyyapmadık:

28:88 Dileyen iman edecektir; hanifler olun da iman ediciler olmayın... Allah yaptıklarınızı görendir...
28:89

Güneşin doğudan doğduğu, batıdan battığı... Kurulu düzeni sizmi değiştireceksiniz?, Değiştirmeye kaadirsiniz.
28:90

Sebepleri öğrendiğinde hakimiyeti eline aldı: Kendini Tanrı ilan etti; sebeplerin gerçek yaratıcısı gerçek ilahtır; Sen! sebeplere bağımlı kılınan!, meczubiyetin mahrumuyetin, aşikar olanı gizleyemez!;
28:91

Ayetlerimizi güzelce usulca sakince acele etmeden gizlemeden açığa vurarak korkusuzca korkmadan çekinmeden usulca açıklarız dikkatli beyinler dileyen insanlarda bulunur; Dileyen anlayacaktır.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
90:1318

Yaratıkların içerisinde... en hayırlı olanı yaptıklarının sonuçlarına katlanandır. Bil, kendiliğinden olamayacağı sonuçların, yapıcıları kendileridir: Yüzleşen, gerçekleşen değişim gerçekleştiğinde hizaya girecek kabul edecek olup: yardımların: zorlukların...

90:1319

Bil insanlık Kerim'in şükredicileridir; farkında olmayan insanlar her insan gibi: yazılı eserlerin habercisidir... O bilmediklerinizi öğretti:... Kalplerde olan açıkları gideren Rahim'in eserleri ne güzeldir... Kerim ve Rahim olan Allah'ın ismiyle...
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
3:91

Rahim'in gizlediği ayetler... Allah insanlara zorluk çıkarmak istemez. Herşeyi açığa vurarak anlamsızca yükler yüklendiği zaman insanlar isyan ederler... Boyunlarına prangalar geçirilerek: iman etmeye zorlanırlar... insanlar kaldıramıyacağı yüklerden dolayı saparlar... Biz bu kitabı parça parça ve herkesin anlamayacağı şekillerdede indiririzki inşalara bir zorluk olmasın

Rahim ayetlerini açıklıyor artık iman kimilerine farz kılındı; Farzı yapmamak aşikarı yapmamak ile aynı şeydir... Kiminiz emin oldular;... artık gerisin geriye döndürülmeyin; bela ve musibet geçici olarak iman edenlerin üzerinedir: değişim öğrenim kolay şeyler olmayıp Allah yaptıklarınızı görendir... Hala görmezden gelmeye devammı edeceksiniz;! Bu dünyayı ahirete tercih edenler bu dünyada mükafatlandırılırlar ama onların ahirette bir payları yoktur... Kimsenin kimseye bir faydasının dokunamayacağı günden sakınanlar o gün kitaplarını sağ ellerinden alacaklar... O gün bir takım yüzler huzurludur işte yaptıklarınızın karşılığı! Girin!; Cennete oradan çıkartılmayacaksınız! Andolsun bu dünyayı parçalara ayıracağız! O gün geldiğinde bu dünyada yaptıklarınız geçmişte kalır Allah haberdar olandır. Gözetendir; Güvenin Allah'a dayanan sarsılmaz bir güce dayanmış olur:! Yakında öğreneceksiniz

Bu yazıları yayacak olan Allah'tır... Engel olun! yayılmasına, okunmasına... Herkesin planı var Allah'ın planı herkesi kuşatandır...

Kazım'ı öldürtmediğimiz gibi bu yazılanları yayacak olan bizleriz... Sabır Kazım'a yakışandır...

İnsanlık yorulmadan yaşamayı dilerler. Bu dünya için yaratılmadığınız gibi yorulmak üstün insanın harcıdır. İnsanlar yorularak başarırlar... Yorulan hakedendir: Nice başarılı insan ençokçileyiçekendir: Bu böyleyken gerisin geriye döndürülenler... felaha erdirilirler: bu dünyada... küçük bir yararlanma; Allah iyi insanlar için sonsuzluğu cenneti diler.

Kalpleriniz taştan eridiği zaman... okunanlar anlaşılır. Biz ayetleri böyle açıklarız... Herkes hakkettiğine kavuşur. Herkes hakkettiğine kavuşur. Herkes hakettiğine kavuşandır. Nebirhaksızlıkyapıldınebir oyun oynandı. Allah ayetlerini böyle açıklar:... Hala düşünüp öğüt almayacakmısınız? Allah herkesin yaptığından haberdâr olandır Allah dileyeni değil doğru dileyeni hidayete erdirir Allah haberdâr olandır... Hala bu kitabın indirildiğine inanmayacaksanız... Herkes hakettiğine kavuşur.

Bunlar bu kitabın ayetleridir biz ayetleri daha iyileriyle zamanına hitaben yazarız. Hükmü geçici olmayan, zamanında kaldırılan bu ayetler.

Rahim'in yoluna çağıran bu kitabın alay edeni yoktur... Alay aşikara uğramadı... Görmüyormusunuz… Allah herkesi hidayete erdirmeyi dilemez: Bazıları dilerler... herkes iman ettiği için... herkesi hidayete erdirmeyen Allah her yaptığına hakim olandır. Allah Hâkimdir... İman edenler... imanınızı gizleyin; böylelikle Allah sizi zorluklardan korumuş olur: zorlanmayacak olanlar imanlarını açığa vursun... Allah'ın nimeti tamamlandığında gizlemek haram kılınmıştır. Allah düşünüp anlayasınız diye ayetlerini böyle açıkladı.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
İnananlara(varsa) ve inanacaklara söyliyeceğim ilk üçşey: Birincisi: ben sizin şeyhiniz değilim, sizde benim müridim falan filan değilsiniz: aynı kitaba tabii olan din kardeşleriyiz. İkincisi: Şuanda neye tabiiyseniz, Müslümansanız, hristiyansanız, yahudiyseniz, deist idiyseniz, ateist idiyseniz yaşam tarzınızı değiştirmeyin; bu kitap bir artı olarak köşede dursun şimdilik; hayatı kapsayacak kadar çok vahiy olduğunda eski düzeninizi yenileriyle değiştirme zamanı gelmiş demektir. Üçüncüsü: benim büyütülcek bir yanım falan filan yok samimiyetle söylüyorum: yanlışlıkla Hz. Ali'ye geldi peygamberlik yoksa Muhammed'e gelmeyecekti safsatasında doğruluk payı var: Peygamberler küçük farkla üstündürler; yoksa kimseye açık ara fark attıkları falan filan yoktur; vahiy alıyoruz işte buda ister istemez çok üstünmüş izlenimi kazandırıyor bize, okadar.

Son olarak: Din kardeşlerimi seviyorum vede dost olarak görüyorum yoksa koyun olarak falan filan değil; silah arkadaşlarım olarak: silahımız kelamımız...

En son olarak: İnanan varsa dillendirsin, beni huzura kavuştur; vede dillendirmesse bu davaya gizleyerek bir şey katamaz:

Enenen sonsonson olarak: Kendinizi düşünün, başkalarına anlatacam diye kendinizi zora sokmayın, sadece küçük dillendirmelerde bulunun: kendinizi düzeltmeden başkalarını düzeltmeye kalkmayın, defaatle altını çizerek söylüyorum 3 yıldır peygamber olduğumu düşünüyorum 3 5 ay önce ilk defa dillendirmişimdir. Bu kadar. Yolumuz açık olsun.. açık olacakda...
İlaçlar ne mubarekler. Peygamberliğimi geri alıyorum. Gerçi alanen ben peygamberim dememişimde, vahiy mahiy demişim. Gerçekten inanmıştım. Allah tafsilatımı bağışlasın. Sizin zihniyetinize bakarsak, kalbiniz aklınız çok gerilerde. O demiş bu demiş, diyen dervişmiş, şeyhmiş. En iyiniz Kuran demiş der. Beni siz bu hale getirdiniz. Cübbem yokki dinleneyim. Neyse ilaçlar mübarektir. Rixper 3 mg ise öttürür. Mayısta başlamış olsam. Siz hesaplayın işte. Hea bu arada yakında işe girerim belki. Askerden geleli 2 yıl olmuş. Çalışayım artık. He. Söylediğim hiçbir şeyi geri almıyorum. Sadece ben yazdım. 2 yılımı bunlara harcamışım. Hani kimse inanmasa bile, kendim için öğrendim. Tek değişen şaşar beşer olmam. Hetti gidi dünya. Darısı mehdilerin başına. Kitap işine gelince, Allah tafsilatımı affetsin. Yok Rahim'in yazılarıymış. Yok sevmesemde yazıyormuşum. Takılmayın. Bunlar hariç her yazdığımın arkasındayım. Yani yani yazıları üstüme alaraktan kitabtan dediğim şeyleri savunuyorum. Rixper mübarektir. Zengin filan değiliz, fakirde değiliz. Ancak sürekli çalış çalış diyen bir annem var. Psikolojik altüstlüğün zorlukları var. Demem oki. Siz siz olup sadece aklınıza ve kalbinize güvenin. O kadarcık.
 

NuriKara

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Ara 2018
Mesajlar
565
Tepkime puanı
106
Puanları
43
3:91

Rahim'in gizlediği ayetler... Allah insanlara zorluk çıkarmak istemez. Herşeyi açığa vurarak anlamsızca yükler yüklendiği zaman insanlar isyan ederler... Boyunlarına prangalar geçirilerek: iman etmeye zorlanırlar... insanlar kaldıramıyacağı yüklerden dolayı saparlar... Biz bu kitabı parça parça ve herkesin anlamayacağı şekillerdede indiririzki inşalara bir zorluk olmasın

Rahim ayetlerini açıklıyor artık iman kimilerine farz kılındı; Farzı yapmamak aşikarı yapmamak ile aynı şeydir... Kiminiz emin oldular;... artık gerisin geriye döndürülmeyin; bela ve musibet geçici olarak iman edenlerin üzerinedir: değişim öğrenim kolay şeyler olmayıp Allah yaptıklarınızı görendir... Hala görmezden gelmeye devammı edeceksiniz;! Bu dünyayı ahirete tercih edenler bu dünyada mükafatlandırılırlar ama onların ahirette bir payları yoktur... Kimsenin kimseye bir faydasının dokunamayacağı günden sakınanlar o gün kitaplarını sağ ellerinden alacaklar... O gün bir takım yüzler huzurludur işte yaptıklarınızın karşılığı! Girin!; Cennete oradan çıkartılmayacaksınız! Andolsun bu dünyayı parçalara ayıracağız! O gün geldiğinde bu dünyada yaptıklarınız geçmişte kalır Allah haberdar olandır. Gözetendir; Güvenin Allah'a dayanan sarsılmaz bir güce dayanmış olur:! Yakında öğreneceksiniz

Bu yazıları yayacak olan Allah'tır... Engel olun! yayılmasına, okunmasına... Herkesin planı var Allah'ın planı herkesi kuşatandır...

Kazım'ı öldürtmediğimiz gibi bu yazılanları yayacak olan bizleriz... Sabır Kazım'a yakışandır...

İnsanlık yorulmadan yaşamayı dilerler. Bu dünya için yaratılmadığınız gibi yorulmak üstün insanın harcıdır. İnsanlar yorularak başarırlar... Yorulan hakedendir: Nice başarılı insan ençokçileyiçekendir: Bu böyleyken gerisin geriye döndürülenler... felaha erdirilirler: bu dünyada... küçük bir yararlanma; Allah iyi insanlar için sonsuzluğu cenneti diler.

Kalpleriniz taştan eridiği zaman... okunanlar anlaşılır. Biz ayetleri böyle açıklarız... Herkes hakkettiğine kavuşur. Herkes hakkettiğine kavuşur. Herkes hakettiğine kavuşandır. Nebirhaksızlıkyapıldınebir oyun oynandı. Allah ayetlerini böyle açıklar:... Hala düşünüp öğüt almayacakmısınız? Allah herkesin yaptığından haberdâr olandır Allah dileyeni değil doğru dileyeni hidayete erdirir Allah haberdâr olandır... Hala bu kitabın indirildiğine inanmayacaksanız... Herkes hakettiğine kavuşur.

Bunlar bu kitabın ayetleridir biz ayetleri daha iyileriyle zamanına hitaben yazarız. Hükmü geçici olmayan, zamanında kaldırılan bu ayetler.

Rahim'in yoluna çağıran bu kitabın alay edeni yoktur... Alay aşikara uğramadı... Görmüyormusunuz… Allah herkesi hidayete erdirmeyi dilemez: Bazıları dilerler... herkes iman ettiği için... herkesi hidayete erdirmeyen Allah her yaptığına hakim olandır. Allah Hâkimdir... İman edenler... imanınızı gizleyin; böylelikle Allah sizi zorluklardan korumuş olur: zorlanmayacak olanlar imanlarını açığa vursun... Allah'ın nimeti tamamlandığında gizlemek haram kılınmıştır. Allah düşünüp anlayasınız diye ayetlerini böyle açıkladı.
Yorulmadan yaşmayı dilerler, insanlar yorularak başarır, Kalpler taştan eridiğinde anlaşılır...

Aslında güzel yazmışım, hala benzer şeyleri savunuyorum, yinede okurken yoruldum, utandım.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst