Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İnançlı Arkadaşlara Bir Sorum Olacak?

26 Ocak 2018
101
0
0
48
Arkadaslar tartışmanız seviyeli bilgi dolu ve erdemli olsun bende feyz alıyorum çok yararlı ama bizleri okuyanlar hemen ahlakı erdemi bırakmasın veya dogmatik inanç sahibi olmasın
önemli olan iyi olmak ister musluman ol ister ateist ve ahlaklı olmak kendimizi düşündüğümüz gibi başkalarınıda düşünmek gerçeği arayan adam rica ediyorum beni eleştir..ama saygılı ol başka sartım yok..

merhaba :) ben aslında insanları eleştirmiyorum. garip olansa şu ve onların inançlarındaki
reel açıkları hekliyorum. hepsi bu. burada kırılması gerekenler peygamberlerdır.(tabi varsa) onları peygamber yapan tanrılardır. ( gerçek tanrı mükemeldir. kendi htiyacın kendi giderır akıl frekansı similasyonu scalası ve simetrıgı)neden? seni eleştirimki sen yada ben mars gezgenınde aynı evde dogsaydık yada 15.000 km uzakta dogsaydık yine kafir olucaktık. hiç şüphesiz.
görünüş aldatır. evrensel insan dışında mantıklı yazan birini hayatımda tam olarak bulamadım. evrensel insan bile tarihi folozofların kurbanıdır. ben çok farklıyım asıl uzaylı benım evrensel insan uzaylıyım derken benden! esinlenmiştir. kafam ve mantıgım dünya dışı varlıkmışim gibi algılıyor. tamamen gerçeğe bu kadar odaklanmış ve yaklaşmışken
beni kim? tutabilir. saygılarımla. senı eleştirmek benım haddimemı? :)
benim tekniğim çok garip ve farklıdır. ateistin tekniği belli felsefefık teknıkler müslümanların teknıgı bellı ilahıyat felsefesı ve tasavvug teknıgı benım teknıgımde herşeyin açıklarından güç alarak saldırmaktır. çok tehlikelidir. çünkü tamaman reele dayanır. gerçek yaşama dayanır.

Son düzenleme:
26 Ocak 2018
101
0
0
48
Arkadaslar tartışmanız seviyeli bilgi dolu ve erdemli olsun bende feyz alıyorum çok yararlı ama bizleri okuyanlar hemen ahlakı erdemi bırakmasın veya dogmatik inanç sahibi olmasın
önemli olan iyi olmak ister musluman ol ister ateist ve ahlaklı olmak kendimizi düşündüğümüz gibi başkalarınıda düşünmek gerçeği arayan adam rica ediyorum beni eleştir..ama saygılı ol başka sartım yok..

ateistlerden bahsetmişsin, ateistler hiç bir şeye inanmazlar onlar için ahlak sadece bir kelimedir. bir anlam ifade etmez. çünkü inançsızlığın temelınde yatan bilmellik bunu emreder. gelelım müslümanlara ahlak ve erdemlikten bahsedilir. ama söz konusu islamı eleştirmeye başlayınca birden bire ahlaksız ve erdemsiz olurlar. kişisel eleştiriler başlar
hatta bu öylesine ileri giderki tehdit ve küfürleşmeye kadar gider. kadın yada erkek hiç ama hiç farketmez. biz islamı haklı olarak eleştiriyorsak müslümanlarında buna seviyelı ve mantıklı cevaplar vermesını beklerızkı bu en dogal hakkımızıdır. ve böyle olmak zorunda
yoksa tartışmadan çok kişisel hakaretler söz konusu olmayaya başlar. ben hayatımda hiç yanılmadım. keşke yanılsaydım diyorum ama olmuyor.
tekrar ateistlere geri dönelim ateistler işine geldiği zaman hiç bir şeye inanmazlar
ama ne? gariptirkı söz konusu ahlak olunca çok hassas davranırlar. yahu kardeşim bir ateist hiç birşeye iannmıyorsa. ama ahlakın varlığına inanıyorsa bu onu ateist yapmaz.
teist yapar.çünkü ahlak kavramına bu kadar hassas yaklasıyorsan sen ateist olamazsın.
hiç birşeye inamıyan dogal olarak şunu diyecektır. ahlak kavramıda tesadüftür!!

xmatrix

Yeni Üye
19 Ocak 2017
90
10
8
Varsayalım ki ben çok doğru bir kişiyim (yaşadığım toplumun ahlak kurallarına göre) ve herkes bana güveniyor. Ben bir gün çıkıp, aile yakınlarımdan başlamak üzere bana bir meleğin geldiğini ve benim peygamber olduğumu müjdelediğini söylesem. İyice insanlığın kurtarıcısı rolüne girip size güzel şeyler öğütlesem, size davet ettiğim dine hizmet etmnizi söyleyerek güzel vaatlerde bulunsam. Biraz palazlandıktan sonra kendi dinimin yayılmasına engel olarak gördüğüm dinleri ortadan kaldırsam/kaldırmaya çalışsam. Bu arada sizlere dine hizmet ederseniz çok güzel şeyler kazanacağınızı ölseniz bile başka bir dünyada yeniden canlanacağınızı söylesem bana inanır mısınız ?

Cevabınız evet ise açıklıyorum: Bana bir melek geldi ve Hoju (tanrımın ismi bu) tarafından insanlığı tekrar doğru yola getirmek için elçi seçildiğimi söyledi. Sizi dinime davet ediyorum.

Cevabınız hayır ise: Aslında sizin dininiz çok umrumda değil ama benim dinime geçmezseniz kafir ilan edileceksiniz ve öldükten sonra Hoju'nun yarattığı dev cehennemde sonsuza kadar yanacaksınız.

Yukarıdaki yazımda dinlerle herhangi bir dalga geçme amacı güdülmemiştir. Amacım sadece bazı "değişmez", "sorgulanamaz" olaylara farklı bir açıdan bakmak.

Dinler öyle kolay meydana gelmemiştir.. Güvenirlik noktası önemli ise de herkes bir anda inanmamıştır.. İnanmak için nedenler gerekir.. Toplumların kendi kültürüne , mantığına ve kalbine hitap edebilirsen dini kabul ettirebilirsin.. Dine sadece güvenilirlik yetmez mucize gerekir , aklın ve duyguların sorgularına cevap verebilmesi gerekir.. O zamanlar insanlar için derin açıklamalara ihtiyaç yoktu. Ama yinede sorgulanmıştır inanamayanlar tarafından..

Şimdi insanlar daha derin sorguluyor.. Fakat problem şu ki ; Akıl yanıltıcıdır.. Düşünürken en ufak yanlış kanı veya düz mantık insanı yanlış sonuçlara götürebilir.. Onun için akıl yolu yanıltıcı olabilir.. Bu yüzden kişisel kanılara fazla güvenmemek gerekir.. Evrensel kanılar daha doğruya yakın olur.. Ama burada da şu sorun vardır.. Yeterince kanıt olmadığı için zanlarımız evrensel kanıları da etkisi altına alabilmektedir... Onun için günümüzde kutuplaşmalar çok fazladır..

Zaten istenende budur.. Akıl yetersiz kaldığı zaman , duygularımız zanlarımızı etkilemeye başlar.. işte böylece iyinin kötünün doğru bir şekilde ayrılabilmesi sağlanmaktadır.. Yoksa her şey aşikar olsaydı iyi kötü nasıl ortaya çıkacaktı..

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular