Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İlk Madde nasıl kendiliğinden var oldu?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
[MENTION=469]flzf[/MENTION] Daha detaylı açıklamaya çalışayım;

Yahve-Yehova; Dünyadan sorumlu İlahi Yönetici Varlık ve kendisine bağlı yönetici varlıkların lideridir.

Elohim-Eloha; Dünyadan başka galaksilerden de sorumlu yönetici varlıkları ifade eder. Yehova da bu varlıklardan biridir tek farkla tüm dünya gezegeninden-dünyamızdan o sorumludur yani Yehova. Elohim bir gruptur, ilahi varlıklar grubu bu gruba dahil olan ve dünyadan sorumlu olan yönetici varlık Yehova'dır.

Zeus ise Antik çağda bahsedilen ilahi varlıklardan yani Elohimlere dahil bir ilahi varlıktı.

Allah ise tüm alemlerin yaratıcısı ve rabbi-tekamül ettiricisi tüm ilahi varlıkların yaratıcısı-yöneticisi tek İlah'dır. Tüm alemler, dünya başka galaksiler, gezegenler, kötü niyetli varlıklar(şeytan-demon), cinler, bilmediğimiz bir sürü varlık sadece Allah'ın izni ve kontrolü ile yaşam bulabilir.

Allah'dan başka ilah yoktur çünkü eşi ve benzeri yoktur. İlahi varlıkları Allah yerine koymaya kalkarsan yanılırsın. İnsanlar kitap kendilerine Yehova'dan geldiği için Yehova'yı Allah sanabilir, Zeus'u bilen Zeus Allah'dır diyebilir fakat gerçekte durum böyle değil. Kutsal kitaplar öncesinde yaşayanlardan bu gerçeği bilenler vardı fakat dediğim gibi tekamül planı gereği herkes herşeyi açıklıkla ifade edemezdi. Bu temel bir kuraldı.

Yönetici varlıklar da tekamül ediyorlar, başarı ve başarısızlıklarına göre Allah'a hesap veriyorlar. Şeytan planı görevinde ne kadar başarılı olursa insanlık olarak tekamülde geriliyoruz. Bireysel olarak ilerlesek bile insanlık olarak geriliyoruz. İnsanlık olarak gerilediğimiz için yaşanan her felaketten tekamülde ileri gidenler de etkileniyor fakat öldükten sonra bu tekamül başarımız hızla üst planlara çıkmamızı sağlıyor. Bu sebeple tüm olumsuzluklara rağmen iyi eylemlerde bulunan her zaman kazanır.Bu dünyadan başka yaşam olduğuna inanmayanaların kayıbı budur zaten. Ortalama 80 yıllık bir yaşamı tek ömür sanar ve tüm çabalarını bu ömrü en güzel şekli ile yaşamaya odaklarlar. Ölümden sonra ruhun yolculuğu sonsuzdur. Senin şu an kullandığın beden ve kimlik geçicidir. Ruhun kalıcı olandır.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
İnsan zaten neden var olduğunu, kimden varolduğunu anlamak için uğraş vermezse içinde olan boşluk sanırım dolmaz
Bu hemen olacak, hemen okudum anladım, şu tableti yuttum oldu yarına başka bir insanım denecek bir olayda deil.Sanki içimizde bir yerlerde, çok yakında ama kimileri açmayı bilmiyor,kimileri çevre aile faktörüyle tamamen unutmuş, kimileri ise korkuyor.

daVinci

Yeni Üye
14 Eyl 2013
106
0
16
Genel olarak bütün mesajları okudum. Öncelikle açılan konunun özüne gelelim. İlk madde yokluktan nasıl oluştu. Bu sorunun kesin bir cevabı vardır. Vardır ama kime göre neye göre. Bilime göre farklı bir cevap müslümana göre farklı bir cevap, hristiyana göre farklı bir cevap vs. öncelikle soruyu soran arkadaşın neye göre ilk maddenin ya da kapsayıcı bir ifadeyle evrenin oluştuğunu belirtmek gerekir. bilim madde- karşıt madde patlama vs der. İslam ''O 'ol' diyince herşey oluverir'' ayetiyle ve diğer dinlerde kendilerine göre bu konuyu bir şekilde açıklamışlardır. Şimdi gelelim diğer tartışmalara, evrenin tesadüfen oluşması da bir ihtimaldir, tanrının yaratmasıda ayrı bir ihtimaldir. Bu 2 takımlı bir ligde takım tutmaya benzer. Kim hangi takımı isterse onu tutar. Kimi Vicdanını ön planda tutar kimi mantığını kimi her ikisinide. Bu kişiye kalmış bir durumdur. Mantık her zaman bilimi seçmelidir ifadeside yanlıştır benim için çünkü bilimin yanıldığı bir suru konu vardır. Önemli olan doğru onun söylediği veya bunu söylediği değildir asıl doğru senin neye innandığındır. Yıllarca şu soruyu sordum kendime; Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı.? kah yeri geliyor insan diyorum kah yeri geliyor tanrı diyorum. Ama asıl olan şu ki vicdanım aklım ne derse onu diyorum. Çünkü tanrı yaratmış olsaydı bizim böyle olmamızı o istemişti. yok tesadüfen varolduysak tesadüfçü babada böyle davranmamızı isterdi. sonuç olarak şunu belirtmek isterim, dinde haklı olsa bilim de haklı olsa ya da felsefede haklı olsa hepsinin ortak amacı , insanlara yüklediği misyon şudur;
Düşün,
İyilik yap,
Haksızlıklara boyun eğme.
bu üç madde biliminde felsefeninde dininde özünde vardır. saygılar...

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Genel olarak bütün mesajları okudum. Öncelikle açılan konunun özüne gelelim. İlk madde yokluktan nasıl oluştu. Bu sorunun kesin bir cevabı vardır. Vardır ama kime göre neye göre. Bilime göre farklı bir cevap müslümana göre farklı bir cevap, hristiyana göre farklı bir cevap vs. öncelikle soruyu soran arkadaşın neye göre ilk maddenin ya da kapsayıcı bir ifadeyle evrenin oluştuğunu belirtmek gerekir. bilim madde- karşıt madde patlama vs der. İslam ''O 'ol' diyince herşey oluverir'' ayetiyle ve diğer dinlerde kendilerine göre bu konuyu bir şekilde açıklamışlardır. Şimdi gelelim diğer tartışmalara, evrenin tesadüfen oluşması da bir ihtimaldir, tanrının yaratmasıda ayrı bir ihtimaldir. Bu 2 takımlı bir ligde takım tutmaya benzer. Kim hangi takımı isterse onu tutar. Kimi Vicdanını ön planda tutar kimi mantığını kimi her ikisinide. Bu kişiye kalmış bir durumdur. Mantık her zaman bilimi seçmelidir ifadeside yanlıştır benim için çünkü bilimin yanıldığı bir suru konu vardır. Önemli olan doğru onun söylediği veya bunu söylediği değildir asıl doğru senin neye innandığındır. Yıllarca şu soruyu sordum kendime; Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı.? kah yeri geliyor insan diyorum kah yeri geliyor tanrı diyorum. Ama asıl olan şu ki vicdanım aklım ne derse onu diyorum. Çünkü tanrı yaratmış olsaydı bizim böyle olmamızı o istemişti. yok tesadüfen varolduysak tesadüfçü babada böyle davranmamızı isterdi. sonuç olarak şunu belirtmek isterim, dinde haklı olsa bilim de haklı olsa ya da felsefede haklı olsa hepsinin ortak amacı , insanlara yüklediği misyon şudur;
Düşün,
İyilik yap,
Haksızlıklara boyun eğme.
bu üç madde biliminde felsefeninde dininde özünde vardır. saygılar...

Aslında güzel özetlemişsin biliyormusun :)

19 Kas 2012
233
0
16
davinci, Allah nasip eder de felsefede ilerleyip sende Allah'ın varlığını bulursan lütfen o zaman bu siteye tekrar yorum yap.

Ben buraya ne yazsam anlamazsınız. Çünkü şuan onun varlığını idrak edemediniz. Yani nefsin en alt kademesindesiniz. Ben yavaş yavaş idrak ediyorum ama dedikleri gibi bir şeyhin olmadan insan delirme noktasına geliyor. Siz bütün ateistler boş boş konuşup kendinizi mahvediyorsunuz. Allah var kardeşim. Bu alışkanlıklarımdan, doğduğum çevreden bilinç altımdan gelenler değil. Ben size tek şey söylüyorum bir yaratıcı var biz İslamda buna Allah diyoruz. İnanmazsanız siz bilirsiniz Ahirette size son kez Allah var derim...

20 Ağu 2013
29
0
1
Benim bir kaç sorum olacak.

1-Bu kadar şey tesadüf eseri olamaz diyorsunuz. Her şeyin bir ilk nedeni olmalı diyorsunuz.

Peki, evren kendi kendine olamazsa evrenden çok daha mükemmel özelliklere sahip, süper ötesi bir güç (Tanrı) nasıl oluyor da, ilk nedensiz, ve bu kadar süper ötesi özelliği barındırarak varlığının başı olmadan olabiliyor?

2- Evrendeki evrimsel süreci neden göz ardı ediyorsunuz?
Yani, Dünya nın insanların yaşamına uygun olması, örneğin 2 milyar yıl önce değildi. Tedrici tedrici oldu. Evrenin evrimsel sürecinden sonra oldu. 2 milyar yıl geriye gitsek, Dünyada yaşayabilir miydiniz?
Dünya ya ve evrene dışarıdan bakan birisi olsanız, aynı şeyleri söyleyebilir miydiniz ve neye dayanarak?

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

1-Bu kadar şey tesadüf eseri olamaz diyorsunuz. Her şeyin bir ilk nedeni olmalı diyorsunuz.

Peki, evren kendi kendine olamazsa evrenden çok daha mükemmel özelliklere sahip, süper ötesi bir güç (Tanrı) nasıl oluyor da, ilk nedensiz, ve bu kadar süper ötesi özelliği barındırarak varlığının başı olmadan olabiliyor?

Yani, Dünya nın insanların yaşamına uygun olması, örneğin 2 milyar yıl önce değildi. Tedrici tedrici oldu. Evrenin evrimsel sürecinden sonra oldu. 2 milyar yıl geriye gitsek, Dünyada yaşayabilir miydiniz?
Dünya ya ve evrene dışarıdan bakan birisi olsanız, aynı şeyleri söyleyebilir miydiniz ve neye dayanarak?

Bu kadar şey tesadüf eseri olamaz diyoruz fakat ben kendi namıma herşeyin bir ilk nedeni vardır demiyorum sonusuzluk kavramını anlayamıyorum ki zaten sonsuzlukta bir ilk sorayım .Söz gelimi çembersel(başı ve sonu olmayan herhangi bir yol) bir yol düşünün o yoldan başka hiçbirşey yok başı sonu ortası yok ortada böyle bir durum söz konusu ise bu yolu buraya kim koydu diye sormak ne kadar mantıklı yada bu yol buraya nerden geldi. Nereye nereden gelen yolmu o yoldan başka birşey varmı .Bu soruları sormak mantıklı ama emin olduğunu söylediğiniz cevaplar deli saçmasıdır.

2 Evrendeki evrimsel süreci neden gözardı edelim. İnsan doğar büyür gelişir ölür belki bunun konu ile alaksı yok gözüksede insanın ölümü evrendeki maddelerin konumlarının artık yaşamaına elverişli olmayışından kaynaklanır 2 milyar yıl önce dediğin zamanda veya bu gün maddenin enerjinin konumu uzayda sana imkan tanımıyorsa artık oyundan çekilirsin.Garip değilmi kendi kendine olabilen bir madde belli bir süre yaşamaya programlamış kendini neden sonsuza kadar değilde kısa bir süre için yaşıyor peki bu evrim neden bu kadar akıllı çok daha fazla değişik ruha evsahipliği yapmak için böyle bir şekilde gelişmiş ve gelişmeye devam ediyor .Bence bu olay tesadüf sınırlarını fazlası ile aşıyor ki bu verebileceğim en küçük örnek. Ve bizim zihinlerimizde zaman diye bir kavram var. Sana göre 2 milyar yıl önce bana göre ise maddenin birbirine göre konumları enerjileri değişikken demek 2 milyar yıl önceki de bahsettiğimiz evren şimdikide sadece atomlar atom altı parçacıklar uzayın değişik yerlerindeydi maddenin birbirine göre konumları farklı idi.

Dediğin şey bilgisayarın işlem yapmasına benziyor. Bilgisayarın anakartı işlemcisi elektirik enerjisi ayrı ayrı elimizin altında olsun o bilgisayarın parçaları doğru şekilde birarada değilse o bilgisayardan işlem yapması beklenemez. Diğer bir deyişle o maddeler doğru zamanda değilse zaten bilgisayar değildir. Demirdir fosfordur bakırdır ama bilgisayar değildir.Parçaları biraraya getirirsek ancak madde artık ilkel özellikli bir varlığa alete makineye dönüşür. Bu parçaları biraraya getirdiğimizde evren değişmez evrendeki maddelerin enerjileri birbirine göre konumları değişir Kısaca zaman dediğimiz kavram sadece bize göre zaman. Kainattaki bütün maddeyi enerjiyi kontrol edebilen bir güç mekanızma varsa onun için sadece an vardır. Ve yapboz parçalarını istediği gibi birleştirip yerine koyar ayırır başa sona ileri geri alır.Kısacası zaman diye birşey yok

Dünyaya evrene dışardan bakan bir varlık varsa hayalini bile kuramayız aslına bakarsan. Kendimce fikrim eğer bu evren bir şekilde varsa iyi yada kötü bir amaç için var ve kendiliğinden olamayacak kadar kanunları düzeni olan bir evren. İnsanlar birbirlerini öldürmeyi bırakıp cübbelileri eski edebi metinleri rehber edinmek yerine aklı ve vicdanı rehber edinseler belki bu amacı anlama yolunda kademe kaydedebiliriz.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Evrenin sürekli genişlediğinden bahsediyor bingbang teorisi, ama bundan bahsederken bir silindirik konisel bir şey(adının unuttum) bir de düzlemsel olduğunu söylüyor.Yani hem düzlemsel olabilir hem konisel.Bunun dışında evrenin ilk oluşumundan bu güne X, y VE ZAMAN ÜÇLEMESİNDE zaman uzantısı yönünde genişlediği de söyleniyor.İşte burda çıldırıyorum.Nasıl genişliyor.?

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Bilim insanları yada bu konu hakkında araştırma yapan bilim insanları evreni bir şekilde sınırlandırmak istiyor. Sanırım biraz işin kolayına kaçma çabası :) .Oysa uzayın tamamı ölçülebilmişmidir başı sonu varmıdır tabiki hayır varsayımlara dayalı tahminler sadece. Evren genişliyor deyince benim anladığım ölçülebilen evren genişliyor Gezegenler galaksiler arasandaki mesafeler artıyor. Veyahut maddeler kendi kendine dahada büyüyor dolayısı ile birbirlerine göre uzaklıklarıda bu şekilde farkedilmeyen bir genişleme söz konusu olurdu. Veya ölçülebilen evrenin sınırları dahada artıyor ölçülemeyen kısım dahada büyüyor Kısacası saçma bir tabir bana göre :)

19 Kas 2012
233
0
16

Elektronik Mühendisi kendi sorunun cevabını kendin veriyorsun aslında. Bu evren süper ötesi bir güç değil. Bir yaratıcının ürünü olması lazım çünkü hiçbir madde yoktan var olamaz. İlla onu var eden vardır. Ama Allah maddeden öte bir varlıktır, bir madde kadar düşük yaratılışa sahip olmadığı için onun yaratılmaya ihtiyacı yok. Zaten onun da yaratılmaya ihtiyacı olsaydı onun var olmasına sebep olan şey tanrı olacaktı. Ama Allah'ın yaratılmaya ihtiyacı yok, onda olan bütün özellikler bizde olmadığı için onun hakkında yorum yapamıyoruz. Biz yaratık olduğumuz için yaratılmayan daima var olan bir şey bize ilginç gelebiliyor. Nasıl oluyor da varlığın başı olmadan olabiliyor demişsin. Zaten varlığın başı olsa o varlığa özellik gelebilmesi için ona özellik verende o özelliklerin bulunması lazım. Ama yokluk olsa yoklukta hiçbirşey olmadığından varlığı oluşturup ona özellik vermez çünkü adı üstünde yokluk. Ama demekki öyle bir varlık var ki zamana mekana ihtiyacı yok. Ve sınırsız özelliği olduğu için yarattıklarına da istediği özellikleri verebiliyor.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Bilim insanları yada bu konu hakkında araştırma yapan bilim insanları evreni bir şekilde sınırlandırmak istiyor. Sanırım biraz işin kolayına kaçma çabası :) .Oysa uzayın tamamı ölçülebilmişmidir başı sonu varmıdır tabiki hayır varsayımlara dayalı tahminler sadece. Evren genişliyor deyince benim anladığım ölçülebilen evren genişliyor Gezegenler galaksiler arasandaki mesafeler artıyor. Veyahut maddeler kendi kendine dahada büyüyor dolayısı ile birbirlerine göre uzaklıklarıda bu şekilde farkedilmeyen bir genişleme söz konusu olurdu. Veya ölçülebilen evrenin sınırları dahada artıyor ölçülemeyen kısım dahada büyüyor Kısacası saçma bir tabir bana göre :)

6 tirlyon muymuş, neymiş uzay turu sen gider miydin?

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Hani ama uzay dönüşü bir de seyşel adaları paket programa dahil deseler eh o yol çekilir ama:)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Hani ama uzay dönüşü bir de seyşel adaları paket programa dahil deseler eh o yol çekilir ama:)

O parayı sen bana ver ben sana burdan oraya köprü kurarrım transit gidersin. Yanında birde teleskopta benden yolda 6 trilyon veren diğer adamların nasıl sıkıldıklarını izlersin nasıl kampanya :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Uzay da bir fantazi insanlar gibi, gidilince görülünce bu mu ya, bu mu? deyip burun kıvrılıcağına eminim.Şimdi biz bir uzaylı görsek ki bekliyoruz ölüyoruz ya bir zuzaylı için, adamı kopleksten öldürürüz.Yani hadi ya, bu kadar mı demir büküyorsun , bu kadar mı cisim hareket ettiriyorsun diye, seni eçiş büçüş der bunalıma girer:)

kısacası aslında düşünsel ve hayali boyuttan inmek, gerçeğin gözüne görünmesi seni umutsuzluğa itiyor günümüzde..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Aslında ben uzaylı görmek için o kadar meraklı değilim muhtemelen ben onun yanına gidemeden o galaksiler aşıp beenim yanıma gelebildiği için daha zeki bir yaratık olacaktır.Kendimi o zaman kurbanlık koyun gibi hissederim açıkcası hani biz nasıl yaşamak için hayvanları öldürüyoruzya belkide onlarda gezegenimizdeki yaşam kaynakları için bize koyun muamelesi yapabilirler.Böyle bir olasılıkta var tabi :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Bunlarda gelecekse gelsinler artık, sıktı yani:) Bi zamanlar sirus derneğini falan takip ediyordum ama şimdi o da baydı beni.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular