- 1 Kas 2012
- 3,434
- 1
- 0
- 70
- Konbuyu başlatan
bilime değil bilime karşı çıkıyorsunuz dersen-derseniz neden müziğe karşı çıkıyorsunuz der gibi olur bu;
Bir kisi herhangibir seye neye dayanarak ve ne sebepten karsi cikar?
bilime değil bilime karşı çıkıyorsunuz dersen-derseniz neden müziğe karşı çıkıyorsunuz der gibi olur bu;
ortada karşı çıkma yoktur
ben olsaydım bilimi bilim yapma çabası derdim ama bunu savunacak değilim artık
bilimin sorunu ben bilim inceleyicisi değilim;
bunu öyle derleyip-toparlayıp terminoljileyip-(inceleyip-anlayıp buna uğraşıp didinip felan bi de) kavramlayıp allayıp pullayıp eli yüzü düzgün anlatamam
ama rahatsızlığımı ve iletkenlilik iletiyorum ve belirtiyorum
burada yanlış giden bi şeyler var
benim anlatabileceğim görünceki-gördüğümdeki rahatsızlığım ve bu açık ben görüyorum;
verdiğim her şey meseller olur ve eksik kalır; mide bulantısı kesindir değil mi?
bununla ilgili tek verebileceğim örnek şu daha önce de bunu yaptım aynını
beni anlayın ya da anlamayın beni anlamınızı istiyorum kavramlarla savaşmaycağım ve boğuşmaycağım
şimdi siyasetini izliyorsunuz ve seviyorsunuz;
A siyasetçisini kafanızdaki B siyasetçileri ile değiştirin ve yeni bir dünya kurun
ama o değil ben beş genç vereyim size ama genç-gep genç ; dünya yıkcak cinsten
ve alsın size yeni kuramlar anayasalar toplum sistemleri ve ekonomik düzen altyapısı ve ekonomi çoklu çözümleri ve bilim sistemleri yazsın
üç yıl sonra dünyada aç işsiz vb. bırakmasın
A bilim adamı için aynısını yapın;
bu dünya nasıl işiliyor
şimdi tamam hukuk iyidir-anayasa iyidir o iyidir bu iyidir ekonomi de iyidir her şey iyidir kavramsal olarak
benim bunların hiçbiriyle karşıtlığım yok ama örneğin ben sınırsızlık isterim dünyada sınır vatandaşlık vb. kalmasın özgür göç başlasın isteyen istediği yerde yaşasın ve mülkiyete barışçıl toplum karar versin ve geleni yanına onu da içsellesin doyursun felan
BEn örneğin seçeceğim bir kişi ile bile toplum yetki verirse bunu yaparım hemen yarın bir günde yaparım kimse bulamazsam çıkar kendim yaparım toplum yetki verirse; bi anda ve hemen yaparım değil mi?
şimdi yukardaki cümlede benim anayasayla mı zorum var; toplumla mı? ben hukuk karşıtı mıyım neyim ben ve kimim?
ben niye bilimi karşıma alayım canım; hem alsam gelir oturur konuşur benle gelse karşıma da keşke ben anlatsam ona bi de
Bilim anayasasını ve hukukunu cartını curtunu anlayışını herşeyden baştan aşşa gözden geçirsin- son sözümüz budur; bıktık biz bu tartışmadan;
kendilerini gözden geçirsinler ben görmüyorum onların eksiğini neyi eksik ama eksikler
kavramsal olarka yeterli veri sunamıyoruz ancak görümüz açıktır; çöken bir toplum kadar ve çürüyen bir yapı görüyoruz ve dar anlayış ve bilimsizlik başka şeylerin peşindelik-saçmalık;
yalanlar uydurup duruyorlar; saçma sapan şeylere sarılmışlar;adı ve metodolijisi temizmişmiş bana ne ya
çıkıp ben eğitim sistemini karşıma alayım insan yetiştirmyor diye;
ben insanı mı karşıma aldım
eğitimi mi?
eğitim karşıtı mıyım ben
ben ne demek bilimi karşıma alıyorum
bilim adamı ve bilgi yetiştirmiyor; kuramları kalıpları yetersiz ve bakışı dardır;
bu bizim açığımızda açıktır ve ilerisi de
karşı veri sunacak güçte değiliz; iyiyi güzeli bilirsiniz değil mi? bu iyi değil
dinleyince kulağa hoş gelmeeycek şeyler yapıyolarsa örneğin bi yerlerde ayarları akortları bozuktur değil mi? ya da hiç yoktur akortları
bilim çalgışından ses çıkmıyor bozuk sesler çıkıyor biz buna karar verdik-toplum batağı ;hepsi
bilim adamı ve bilgi yetiştirmiyor;
yoksul ve gelir dengesizliği üretiyorsa bu yeterli gözlemdir
ders verecek değiliz
suçlama bir suç failine yapılır ne zamandır gözlemin adı suçlamak ve gözlemi gösterge için delil aramak
bu sistemin işlemdiğini gören gözlerimiz var; herkes rahatında diyarında muhabbetinde ise