Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Forumdan ayriliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
O halde başkalarının da görüşlerini alan kimselere çark ediyorsun demenin, senin sahip olduğun fikire ne kadar ters olduğunu da idrak ediver.

Benim dusuncelerimi kendi dusuncelerine ter olarak algilayanlarin, bu algilari onlara beni suclama ve kendilerine benzetme hakki vermez. Ters geliyorsa, kendilerine dogru gelen dusunce ve bilgiyi ortaya koyarlar, satasmadan suclamadan sun eki kullanmadan. Boylece de bir konu ve kavram uzerinde zit fikirler dile gelmis olur. Her okuyan da kendi fikrini yazar ve boylece farkli fikirler ayni konuda herkese bir dusunce mozayigi sunar.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Ha sunu bileydin. Demekki neymis bir dusunce ve bilgi kimilerince onay alir kimilerince onay almazmis. Ama onlar senin gibi "sun" eki kullanarak bana "bizim gibi dusun" demiyorlar. Senin ise tek yaptigin bu. Iste o sun otekilestirmeleri senin gibi dusunmedigim icin. Ben senden benim gibi dusunmeni beklemiyorum ki, sen benden neden bekliyorsun. Bu benim dusunce ve bilgim, senin ki nerde? seninki yok. Seninki sadece benimki uzerinde otekilestirme ve suclama. Dedim ya sen yoksun.

İnsanları yaralamak için inanmadığın cümleler kurmaya devam ettiğin müddetçe başarılı olamazsın. Gerçeğin yanında duran her zaman öndedir. Sen kendi fikirlerinin içerisini dolduramıyorsun, senin insanlarla yaşadığın problemin özü bu. Ancak çoğu eğitimsiz insanın yaptığı gibi söylediklerinin derin bir içeriği olduğunu falan zannediyorsun. Dışarıdan bakıldığında ise az biraz mürekkep yalamış bir kişi, senin bu durumunu hemen fark ediveriyor. Yani benim bu konuda sahip olduğum bir ayrıcalık söz konusu değil.Sen çok barizsin. Tüm bu bilgisizliğine ve bilgisizliğinden kaynaklanan akıl yürütme eksikliğine karşın, önemli şeyler söylediğini (ki söylediklerin genellikle tekrardan ibaret) zannettiğin için insanlardan tepki alıyorsun. Elbette bu durumunun bir kılıfı olacaktır ki senin kılıfın karşıdakini bilinç açıklığına sahip olmamakla suçlamak. Hep aynı numara. Beni ötekileştiriyorsun, senin gibi düşünmek zorunda değilim vs..Seni yeterince (aslında gereğinden çok) muhattap aldığımı düşünüyorum.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
İnsanları yaralamak için inanmadığın cümleler kurmaya devam ettiğin müddetçe başarılı olamazsın. Gerçeğin yanında duran her zaman öndedir. Sen kendi fikirlerinin içerisini dolduramıyorsun, senin insanlarla yaşadığın problemin özü bu. Ancak çoğu eğitimsiz insanın yaptığı gibi söylediklerinin derin bir içeriği olduğunu falan zannediyorsun. Dışarıdan bakıldığında ise az biraz mürekkep yalamış bir kişi, senin bu durumunu hemen fark ediveriyor. Yani benim bu konuda sahip olduğum bir ayrıcalık söz konusu değil.Sen çok barizsin. Tüm bu bilgisizliğine ve bilgisizliğinden kaynaklanan akıl yürütme eksikliğine karşın, önemli şeyler söylediğini (ki söylediklerin genellikle tekrardan ibaret) zannettiğin için insanlardan tepki alıyorsun. Elbette bu durumunun bir kılıfı olacaktır ki senin kılıfın karşıdakini bilinç açıklığına sahip olmamakla suçlamak. Hep aynı numara. Beni ötekileştiriyorsun, senin gibi düşünmek zorunda değilim vs..Seni yeterince (aslında gereğinden çok) muhattap aldığımı düşünüyorum.

Hala benim adima yaziyorsun. Gercek nedir ki, sana gore gercek olan bana gore olmayabilir. Dolayisi ile senin gercegin seni, benimki beni baglar. Sen benim gercegium ile ugrasacagina kendi gercegini ortaya koyarsin. Ayrica sana mui kaldi benim problemimin ozunun ne oldu,ya senin probleminin ozu o da bana mi kaldi? Vallahi pasa gonlun bilir, sen beni muhatap alsan ne olur, almasan ne olur. Cunku sen once kendini kendine muhatap al. Benim kimseyi sucladigim yok "bunu algilamak bilinc gerektirir" cumlesini sen kendi ustune aliyorsan, o senin sorunun. Bunun nedeni kendine guvensizlik ve alinganliktir. Cunku sen niyet okuyorsun. Kimin bilgili olup olmadigi yazdiklariyla ortada. Zaten bilgin ve dusuncen olsa ortaya koyarsin, bizde o zaman seni elestiririz. Baskalarini elestirmek bilgi ve dusunce gerektirmez. O nemli olan ortaya bilgi ve dusunce koyabilmektir. O yuzden evet bu bir algi meselesidir ve benim ne dedigimi algilayanda olur algilayamayanda. Senin yaszdiklarindan da denilenin algilanamadigi gayet aciktir.

Bence uzatmanin bir anlami yok. Kendini kaf daginda gorenler aslinda hic bir sey bilmeyenler ve bilenlerin de onunu tikayanlardir. Senin beni "muhatap almaman" da senin kendini kaf daginda gormenden baska bir sey degildir.

Neyse ben senin ile gereksiz yere polemik yapmaktan s1k1ld1m. Ayrica kendimi sana karsi savunmak mecburiyetinde de degilim. Ben yazarim okuyan okur yanit yazan yazar. Ama bilgisi ve dusuncesi olmayan da senin gibi suclar ve kendine benzetmeye calisir. 21. yuzyilda bu artik gericiliktir. Bilginin ve dusuncenin onunu tikamaktir. Birey olmayi onlemektir. Herkesin kendi gibi dusunmesini istemektir. Aslinda en tehlikeli din de budur. Bu dine biat edenler de cagdisidir.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bilemem. Beni ilgilendiren gozlemdir. Oyle bir gozlem de henuz alamiyorum.

Eger sahsimdan bir seyler bekleniyorsa, once her turlu yonetimin ve yonetici insiyatifinin yaptigi haksizlik ve hask ihlalini algilamasi ve bunu dile getirmesi gerekir.

Yoksa "eski tas eski hamam" Ben yazacagim yazdigima yanit verecek dusunce ve bilgisi olmayanlar bu baslikta da goruldugu gibi "sun" diye yonelecekler ve kendidogrularini empozeyedevam edecekler.

Otekilestiren bir ortamda ne felsefe olur, ne bilgi ve dusunce paylasimi.

Ne kadar kompleksli bir insansınız her yazınızda aşağılayıcı bir üslup var kendinizi başkalarından daha üstün görmenizin sebebi nedir acaba? Herkesin düşüncesi kendine özel ve bir o kadar da değerlidir. Siz küfürlü ve hakaret içeren yazışmalarınıza saygı bekliyorsanız sorun yönetimde değil sizde bence başka bir iletişim dili kullanamıyor musunuz ? Yönetimle derdiniz nedir bu kadar kendi egolarınızı tatmin etmek mi? Küfürsüz ve hakaretsiz yazın işte ne yazacaksanız niye bu kadar uzatıyorsunuz ?

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
... /... evet işte hal-i pürmelalimiz... eğer, 'mükemmel adam= ölmüş adam' formülasyonu kabul edilirse, kuşkusuz hepimizin doğruları da, yanlışları da vardır... ama genel olarak, biraz sağduyu sahibi olan herkes için, kısır ve dolayısıyla sonuç alıcı olmayan tartışmaların (kişisel tatmin duygusunu bir paranteze alırsak) ne katılımcılara ne de topluluğa bir katkısı olmadığı gün gibi açık... tartışma, bir etik kurul oluşturma gibi bu aşamada topluluk için doğru ve anlamlı bir hedefe yönelmek üzereyken; ''sen şusun, busun; yazdığına yazı mı diyorsun; sen (birey olarak) yoksun...vb.'' gibi kör kanallara savrulabiliyor... eğer bir üyeyle, uygar ölçüler içinde anlamlı ve verimli bir tartışma yürütmenin, paylaşımda bulunmanın, kesin olarak olanaksız olduğu kararına vardıysak; ondan uzak durmaya çalışmalıyız... ilgili konuda, kendi doğrularımızı dile getirme ihtiyacı duysak bile, bunu, genele hitap edecek tarzda ifade etmeliyiz... hakkında 'bu adamla tartışmak anlamsızdır' diye düşündüğümüz bir üyenin, belki yazdıklarına değil ama, 'yazma hakkına' yani, ifade özgürlüğüne saygı duymak zorundayız... bir üyenin yazdıklarının hiçbir düşünce içermediğini ve dolayısıyla tümüyle 'çöp'ten ibaret olduğunu; o nedenle de bu toplulukta hiçbir şekilde yazma hakkının bulunmadığına karar vermek, hiçbir yöneticinin tek başına üstlenebileceği bir sorumluluk değildir.../ olmamalıdır... işte bu noktada etik kurul bir gerekliliktir... ben, sn. bardamu, sn. evrensel, sn. mor ve ötesi ve daha bir çok arkadaş ayrılabilir; ama eğer bu platform yaşayacak,gelişecek ve ülkenin düşünsel yaşamına katkıda bulunacaksa, er geç etik kurulu oluşturup devreye almak zorundadır... felsefi paylaşım ortamını iyileştirebilmenin ve hatta oluşturabilmenin, en azından bu aşamada daha iyi bir yolu görünmemektedir...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Mesele birine şusun yahut busun demekte değil, o denilenin gerçek olup olmamasında. Kadir Uzun'un yazdıkları içerik olarak zayıf, tutarsız ve tekrardan ibaret. Buna rağmen yasağını kaldırmışım siz de diyorsunuz ki
tartışmak anlamsızdır' diye düşündüğümüz bir üyenin, belki yazdıklarına değil ama, 'yazma hakkına' yani, ifade özgürlüğüne saygı duymak zorundayız... bir üyenin yazdıklarının hiçbir düşünce içermediğini ve dolayısıyla tümüyle 'çöp'ten ibaret olduğunu; o nedenle de bu toplulukta hiçbir şekilde yazma hakkının bulunmadığına karar vermek, hiçbir yöneticinin tek başına üstlenebileceği bir sorumluluk değildir.../ olmamalıdır...

Herşeyi aynı torbaya atıp çalkalamaya bayılıyorsunuz.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
'' her şeyi aynı torbaya atıp çalkalamaya bayılıyorsunuz''... diyorsunuz ;... yani bağlantısız, ilişkisiz, birlikte bir bütünü oluşturmayan şeyleri aynı torbaya doldurup birbirine karıştırıyorum ve sonra hepsi için toptan bir hüküm veriyorum; belki ergenekon davasındaki gibi; ya da hükümetin torba yasaları gibi... ama nedense bana hiç öyle yapıyormuşum gibi gelmiyor; acaba ne demeye çalıştığımı bilmediğimden ya da anlayışımın kıtlığından mı ..?...yoksa, bu hükmünüz, düşüncelerimin kendisi değil de, siz de bıraktığı izlenim olmasın...?... yazılı iletişimin zor olduğunun, hele polemiğe sürüklenen tartışma ortamlarında daha da zorlaştığının farkındayım... ama şu üstteki 87. mesajınızda alıntıladığınız iki cümlemde; katılmadığınız, itiraz etmek istediğiniz ne var...?... isterseniz, konuyu dağıtmadan ve başarabilirsek kişiselleştirmeden bu noktada derinleşelim...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Sizin yazınız (86) sanki tartışanlar aynı düzlemdeymiş gibi gösteriyor. Oysa burada ortaklıklar, ayrılıklara nazaran oldukça önemsiz. İnsanların birbirine şusun yahut busun demesi bir ölçü değildir. Ben size gelip de kibar bir dille Atatürk'ün eşcinsel olduğunu, peygamberin çocuklara seksüel açıdan düşkün olduğunu, komünizmde kadınların da ortak olduğunu, Alevi insanların ensest ilişki geleneğine sahip olduğunu vb. söylersem, siz de buna itiraz ederseniz ve ben iddialarımı hiç bir şekilde destekleyemememe rağmen sizi bilincinizin açık olmadığı ile kibarca itham edersem burada sorun kimdedir?

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Kadir Uzun özelinde somutlaştırlarım.
>>Lenin Kapitalist ilişkileri geliştirmek gerekir demiş çünkü sosyalizm olabilmesi için kapitalist olunması gerekirmiş.Kaynak gösteremedi çünkü yok.
>>SSCB' de işçi sınıfı mı vardı? diye sordu.Neyin ne olduğundan haberi yok.
>>Marks ve Engels'in Lenin'in Sosyalizm tanımını benim tanımım zannedip bunun için beni eleştirdi.Kaynak gösterdim, yine de bu tutumunu devam ettirdi.
>>"Ben zamanında Sosyalizmle çok ilgilendim sonra bıraktım" gibi saçma bir ifade kullandı.Ne hikmetse düşünürlerinin tanımını dahi bilmiyor, benim tanımım sanıyor.
>>Bilinç kavramı bazen onun üst yapısında (üst yapı diyor ama ne olduğu belli değil), bazen alt yapısında bazen de her ikisinin üstünde yer alabiliyor.Tutarsızsın dendiğinde olmadığını ifade ediyor ama nedeni belli değil.
>>Yetişkin bir insan olmasına karşın karşılıklı küfürleşebiliyor, yasaklanınca problem O'nu yasaklayanda oluyor.
>>"İnsanları ötekileştirmemek gerekir" diyor ancak ben örneğin sizin itirazınızı mantıklı bulup kendisinin yasağını kaldırınca çark etmiş oluyorum.
vb.

Yani böyle bir kişinin pozisyonu ile benim pozisyonum arasında çok büyük bir fark vardır. Bunlar birbirlerine "şusun,busun" diyorlar biçiminde basitleştirilemez.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
tartışmanın bütününü tekrar ele almanın çözümleyici olacağını düşünmüyorum / sanmıyorum... ( zaten aslı yukarıda var)... genel olarak polemiğe yol açan, dile getirilen düşüncelerin içeriğinden çok, tartışma tavrından yani ' tahakküm çabasından' kaynaklandığı için ve o bakımdan da kimse kimseden geri kalmadığından; aynılık olmasa bile, bir 'benzerlik' söz konusu gibime geliyor... zaten bu ''tahakküm'' çabası olmasa; taraflar, kimin ne demeye çalıştığı yeterince ortaya çıktıktan sonra, ortak bir paydada buluşulamayacağı belli olan bir tartışmayı sürdürmek istemeyeceklerdir.../... istemezler, çünkü, o konuda yapılmak istenen bilgi, düşünce paylaşımı gerçekleşmiştir... bence sorun, şunda ya da bunda değil, ''tahakküm çabasından vazgeçmeyen'' tartışma anlayışındadır.... ama tekrar sorma gereği duyuyorum: 87. mesajınızda alıntıladığınız cümlelerime, gerçekten itiraz etmek istiyor musunuz... daha önceki diyaloglarımızdan ya da bende bıraktığınız izlenimden yola çıkarak o alıntıdaki fikre en çok sizin katılmak isteyeceğinizi düşünüyordum...

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
>>Lenin Kapitalist ilişkileri geliştirmek gerekir demiş çünkü sosyalizm olabilmesi için kapitalist olunması gerekirmiş.Kaynak gösteremedi çünkü yok.
>>Marks ve Engels'in Lenin'in Sosyalizm tanımını benim tanımım zannedip bunun için beni eleştirdi.Kaynak gösterdim, yine de bu tutumunu devam ettirdi.
>>"Ben zamanında Sosyalizmle çok ilgilendim sonra bıraktım" gibi saçma bir ifade kullandı.Ne hikmetse düşünürlerinin tanımını dahi bilmiyor, benim tanımım sanıyor.
>>Bilinç kavramı bazen onun üst yapısında (üst yapı diyor ama ne olduğu belli değil), bazen alt yapısında bazen de her ikisinin üstünde yer alabiliyor.Tutarsızsın dendiğinde olmadığını ifade ediyor ama nedeni belli değil.
>>Yetişkin bir insan olmasına karşın karşılıklı küfürleşebiliyor, yasaklanınca problem O'nu yasaklayanda oluyor.
>>"İnsanları ötekileştirmemek gerekir" diyor ancak ben örneğin sizin itirazınızı mantıklı bulup kendisinin yasağını kaldırınca çark etmiş oluyorum.
vb.

Yani böyle bir kişinin pozisyonu ile benim pozisyonum arasında çok büyük bir fark vardır. Bunlar birbirlerine "şusun,busun" diyorlar biçiminde basitleştirilemez.

ben yazmaya çalışırken bu mesajın düştüğünü görmemiştim... benzer tartışmaları, sn. evrensel'le ben de çok yaptım ve ermeni sorunuyla ilgili birinden başka neredeyse hiçbir ortaklık kuramadık... ama bana göre, tartışılan konuya kimin ne kadar hakim olduğunu zaten herkes gördüğü için, polemiği kışkırtan içerik değil de biçimdir... yani tahakküm çabası...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
ben yazmaya çalışırken bu mesajın düştüğünü görmemiştim... benzer tartışmaları, sn. evrensel'le ben de çok yaptım ve ermeni sorunuyla ilgili birinden başka neredeyse hiçbir ortaklık kuramadık... ama bana göre, tartışılan konuya kimin ne kadar hakim olduğunu zaten herkes gördüğü için, polemiği kışkırtan içerik değil de biçimdir... yani tahakküm çabası...

(87'de alıntıladıklarım için) Dediğiniz genel açısından doğrudur.Ancak şuanki durumun özelinde isabetli değiller.

Esas ayrışmamıza şimdi yazdıklarınızla değinmişsiniz.

İnsanların birbirlerini belirli şekilde itham etmelerinde sorun olduğunu düşünmüyorum. İddia doğru bir iddia mıdır yoksa değil midir? Kişi bu iddiasını ispat etme sorumluluğunu alacak bilinç düzeyinde midir değil midir? Kendisini bu ispatı yapmakta ahlaken sorumlu hissediyor mu hissetmiyor mu? Kişi bilmediğini öğrenme gayretinde midir yoksa körükörüne itiraz etme psikolojisinde midir? Kişi sağdan soldan duyduğu dedikoduları gerçek olarak kabul etmekte midir yoksa neye itibar edilmesi gerektiğini anlayacak düzeyde midir? Daha önce de belirttiğim gibi buraya gelip direkt olarak birbirine söven insan çok azdır. Uslüp bir sonuçtur. Nasıl mı? Bıkkınlık veren misaller vereyim.

Evrim meselesinde "Maymundan mı geliyorsunuz?" safsatası. Hayır aynı ortak atadan geliyoruz diyor evrim teorisi. Yani maymundan gelmiyoruz. Şimdi bunu söyleyen cahildir, bilmediği şeyler hakkında konuşmaktan sakınmıyordur, dar görüşlüdür, bilgi kaynaklarında sorun vardır, benim dediğimi desteklesin de ne olursa olsun düşüncesindedir vb. Şimdi bu söylem tüm haklı itirazlara rağmen devam ettiriliyorsa bu bir özgürlük müdür?

Peygamberin sübyancılığı mevzusu. İşte konunun içeriği malum uzun uzadıya yazmama gerek yok.Kardeşim o zamanın gelenekleri yahut ahlak anlayışı ile şimdiki bir değil. Sen tutup da peygamberin şahsını bugünün ölçüleri ile değerlendiremezsin. Ben ateistim diye adama yalan yanlış küfür mü edeceğim. Şimdi Peygabmere kibarca sübyancıdır demek özgürlük mü?

Marksizm'e ait olmayan bir çok safsatayı gerçek kabul edip, kibar bir dille Marksizm'i olmadığı bir kalıba sokup, bunun üzerinden eleştirme özgürlüğü diye bir şey mi var?

Yani kibar bir dille insanlara yahut düşüncelere saldırmanın bir sakıncası yok mu?

Kimse bir düşünceyi yahut kişiliği sahip olmadığı şeylerle eleştiremez. Böyle bir hakkı ve özgürlüğü yoktur.Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinin İstanbul olduğu iddia edilir ve bir de bunun üstüne, "Hayır Ankara'dır" diyene "Senin bilincin kapalı" denirse,burada sorun üslup olmadığı gibi "Yahu bu da benim düşüncem, senin gibi düşünmek zorunda değilim denemez".

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
(87'de alıntıladıklarım için) Dediğiniz genel açısından doğrudur.Ancak şuanki durumun özelinde isabetli değiller.

Esas ayrışmamıza şimdi yazdıklarınızla değinmişsiniz.

İnsanların birbirlerini belirli şekilde itham etmelerinde sorun olduğunu düşünmüyorum. İddia doğru bir iddia mıdır yoksa değil midir? Kişi bu iddiasını ispat etme sorumluluğunu alacak bilinç düzeyinde midir değil midir? Kendisini bu ispatı yapmakta ahlaken sorumlu hissediyor mu hissetmiyor mu? Kişi bilmediğini öğrenme gayretinde midir yoksa körükörüne itiraz etme psikolojisinde midir? Kişi sağdan soldan duyduğu dedikoduları gerçek olarak kabul etmekte midir yoksa neye itibar edilmesi gerektiğini anlayacak düzeyde midir? Daha önce de belirttiğim gibi buraya gelip direkt olarak birbirine söven insan çok azdır. Uslüp bir sonuçtur. Nasıl mı? Bıkkınlık veren misaller vereyim.

Evrim meselesinde "Maymundan mı geliyorsunuz?" safsatası. Hayır aynı ortak atadan geliyoruz diyor evrim teorisi. Yani maymundan gelmiyoruz. Şimdi bunu söyleyen cahildir, bilmediği şeyler hakkında konuşmaktan sakınmıyordur, dar görüşlüdür, bilgi kaynaklarında sorun vardır, benim dediğimi desteklesin de ne olursa olsun düşüncesindedir vb. Şimdi bu söylem tüm haklı itirazlara rağmen devam ettiriliyorsa bu bir özgürlük müdür?

Peygamberin sübyancılığı mevzusu. İşte konunun içeriği malum uzun uzadıya yazmama gerek yok.Kardeşim o zamanın gelenekleri yahut ahlak anlayışı ile şimdiki bir değil. Sen tutup da peygamberin şahsını bugünün ölçüleri ile değerlendiremezsin. Ben ateistim diye adama yalan yanlış küfür mü edeceğim. Şimdi Peygabmere kibarca sübyancıdır demek özgürlük mü?

Marksizm'e ait olmayan bir çok safsatayı gerçek kabul edip, kibar bir dille Marksizm'i olmadığı bir kalıba sokup, bunun üzerinden eleştirme özgürlüğü diye bir şey mi var?

Yani kibar bir dille insanlara yahut düşüncelere saldırmanın bir sakıncası yok mu?

Kimse bir düşünceyi yahut kişiliği sahip olmadığı şeylerle eleştiremez. Böyle bir hakkı ve özgürlüğü yoktur.Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinin İstanbul olduğu iddia edilir ve bir de bunun üstüne, "Hayır Ankara'dır" diyene "Senin bilincin kapalı" denirse,burada sorun üslup olmadığı gibi "Yahu bu da benim düşüncem, senin gibi düşünmek zorunda değilim denemez".

verdiğiniz örneklere büyük ölçüde katılıyorum ve üstelik benzer duyguları ben de yaşıyorum... ama katılımcılarından; belirli bir siyasal fikri, ideolojiyi, felsefi anlayışı, eğitim / birikim düzeyini...vs. paylaşıyor olmayı istemeyen / beklemeyen ve dolayısıyla toplumun genel olarak tamamına açık bu tür platformlarda; yıkıcı polemiklere sürüklenmeden ve platformun bütünlüğünü bozmadan sağlıklı tartışma yürütebilmek için, o konudaki görüşlerimizin ( muhatabamız açısından olmasa bile, genel açısından) yeterince anlaşıldığına emin olduktan sonra, tahakküme yönelik olarak sürdürülmesini doğru bulmuyorum... çünkü amaç, birilerini gerileterek zafer kazanmak değil de, düşüncelerimizi ifade etmek, paylaşımda bulunmak olmalıdır...

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
tartışmanın bütününü tekrar ele almanın çözümleyici olacağını düşünmüyorum / sanmıyorum... ( zaten aslı yukarıda var)... genel olarak polemiğe yol açan, dile getirilen düşüncelerin içeriğinden çok, tartışma tavrından yani ' tahakküm çabasından' kaynaklandığı için ve o bakımdan da kimse kimseden geri kalmadığından; aynılık olmasa bile, bir 'benzerlik' söz konusu gibime geliyor... zaten bu ''tahakküm'' çabası olmasa; taraflar, kimin ne demeye çalıştığı yeterince ortaya çıktıktan sonra, ortak bir paydada buluşulamayacağı belli olan bir tartışmayı sürdürmek istemeyeceklerdir.../... istemezler, çünkü, o konuda yapılmak istenen bilgi, düşünce paylaşımı gerçekleşmiştir... bence sorun, şunda ya da bunda değil, ''tahakküm çabasından vazgeçmeyen'' tartışma anlayışındadır.... ama tekrar sorma gereği duyuyorum: 87. mesajınızda alıntıladığınız cümlelerime, gerçekten itiraz etmek istiyor musunuz... daha önceki diyaloglarımızdan ya da bende bıraktığınız izlenimden yola çıkarak o alıntıdaki fikre en çok sizin katılmak isteyeceğinizi düşünüyordum...

Baakin size gozlem veren ve kisilerin gercegi haline gelmis onlarin dogrularini size gostermek istiyorum.

Evrensel-insan lakabinin ya da K.Uzun adinin dusunce ve bilgilerini bu sitede gormek istemeyenler ve her firsatta gelen dusunce ve bilgiye degil de; sadece lakabina adina yonelip otekilestirenler, satasanlar, polemik yapanlar; yani gelen dusunce ve bilgiye ayni sekilde kendilerine mahsus bilgi ve dusunce ile yanit veremeyenler ve bir cesit egosal olarak kendi dusunce ve bilgilerine guvensizlik ve asagilik duygusu duyanlar. Zaten aksi olsa bir tahammulsuzluk soz konusu olmazdi.

Mustafa-site sahibi ve editor.

Fides-sitenin eski uyesi ve Mustafa'nin vaz gecemeyecegi agir topu

Mevcut yonetim;

Ferdinand ve feylesof Te Ce

Simdi sen hala bu sartlarda benim ya da lakabimin dusunce ve bilgi paylasabilecegini dusunuyor musun?

Ustelik yukarida adi ve lakabi gecenlerin her turlu tutumundan nemalanan ve cesaraet alarak satasmaya, atismayave polemige gecen diger uyeler. (onlar kendini bilir)

Iste ayrilma kararim bu yuzdendir. Cunku lakabima adima dusunce ve bilgime gelecek her turlu dusuncesiz bilgisiz karalama, satasma,atisma ve polemik ve de yanit vermem halinde karsilikli duygusal ve egosal hak ve kisilik ihlali.

Sen bu durumda hala benim bu sitede kalmamin nasil bir gelecegi olacagini dusunuyorsun?

Evet su anki cabam hem lakabima ve sahsima yonelik herturlu haksizlik ve kisilik hakki ihlalini gostermek. Mumkunse de sitenin gelecegi adina siteyi felsefi bilgi ve dusunceye ve de ozgurlugune yoneltecek bir yonlendirime katki saglamak. Yoksa ne burada kalacagim, ne de baska baslikta yazacagim.

Su son olarak bu baslikta bile gidisat belli. Ne bir karsilikli anlayis, ne bilgi ve dusunce algisi ne de bir uzlasma ve fark algisi mumkun degil. Olan sadece onlarin dogrularina uymayan yazi dili ve uslubumun dusunce ve bilgisini karalama, satasma ve "sun" temelli polemige cekme.

Kisaca ortada hic bir isik yok.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Ne kadar kompleksli bir insansınız her yazınızda aşağılayıcı bir üslup var kendinizi başkalarından daha üstün görmenizin sebebi nedir acaba? Herkesin düşüncesi kendine özel ve bir o kadar da değerlidir. Siz küfürlü ve hakaret içeren yazışmalarınıza saygı bekliyorsanız sorun yönetimde değil sizde bence başka bir iletişim dili kullanamıyor musunuz ? Yönetimle derdiniz nedir bu kadar kendi egolarınızı tatmin etmek mi? Küfürsüz ve hakaretsiz yazın işte ne yazacaksanız niye bu kadar uzatıyorsunuz ?

Sizi yukaridaki cumlelerinizi ispata,ve attiginiz her turlu yalani ve satasmayi ispasta cagiriyorum. Bunu yapamazsaniz, siz bir yalancisiniz. Kac yazimi okudunuz?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
vb.

Ben sizin din olarak biast ettiginiz bir izme ve ideolojik inanca sizin gibi bakmiyorum, fark bu. Ayrica tarih neyin ne oldugunu da oldugu gibi gosteriyor. Bugun sizin ideolojiniz tamamen emperyalist zihniyetin bir saldiri bahanesi haline gelmis durumda. Ben insandan ve insanliktan yanayim, diktatorce zorla zorba ile insanlikdisi her turlu uygulama ile kendi ideolojik inanclarini baskalarina guc ve otoritealtinda dayatarak degil. Benim icin insanoglu bir nicelik degil; bir niteliktir, zihni ve soyutu olan ve bunun ile yonlenen sosyo-psikolojik bir varliktir. Mal meta madde degildir. Alinip satilmaz. Yaasami da en degerli varligidir, baska hic bir degere degistirilemez. Tek cozum de bilinclenmedir. Yigin olarak algilayip "ben dogruyum arkamdan gel" degil.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Mesele birine şusun yahut busun demekte değil, o denilenin gerçek olup olmamasında. Kadir Uzun'un yazdıkları içerik olarak zayıf, tutarsız ve tekrardan ibaret. Buna rağmen yasağını kaldırmışım siz de diyorsunuz ki

Herşeyi aynı torbaya atıp çalkalamaya bayılıyorsunuz.

Bak su konusana! Ya senin marxizmin neden ibaret sabitlik, sahiplik, insanligi nicelik yerine koyma, mal meta madde yerine koyma "ben dogruyum arkamdan gel" gelmeyeni de vur algisi. Dedim ya sizde olmayan birey ve insanoglu bilinci zatenm marxizm de de yok. Olsa insanoglunun niteligini algilardi.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Sizi yukaridaki cumlelerinizi ispata,ve attiginiz her turlu yalani ve satasmayi ispasta cagiriyorum. Bunu yapamazsaniz, siz bir yalancisiniz. Kac yazimi okudunuz?

Yalancı mı? Sizin algılamanızda ciddi bir problem var. Alıntı yaptığım yazınızda ne kadar kompleksli biri olduğunuz ortada başka yazılarınızı yazmama gerek yok ki ayrıca yönetim özür dileyecekmiş sizden...Ne için özür dileyecekler, bu forumun kuralları dışına çıkmışsınız bir de özür bekliyorsunuz. Cezanız kalkmış günlerdir saldırıyorsunuz insanlara, neymiş özür dileyeceklermiş, bu kompleks değil de ne? Kendinizi ne sanıyorsunuz, felsefe profesörü olsanız adam gibi davranıp yazamadıktan sonra boştur. Ben karışmayacaktım aslında çünkü aramızda ciddi seviye farkı var. İnsanlara zorla özür diletmek ısrarınız başlıca kompleksiniz zaten hayırdır çevrenizde kabul görmüyorsunuz da sanal ortamda bir güç gösterisi peşinde misiniz?

Bir çok yazınızı okudum, görüşlerinize karşı bir yorum yapmadım zaten bunu bile algılayamıyorsanız bence algı kapasitenizi geliştirin. Felsefeci değilim ben bu arada sadece yazım diliniz çok seviyesiz bu sebeple yorum yapmaya mecbur kaldım. Ne anlatmaya çalışıyorsanız ona odaklanın kişilere saldırmayın, hakaret ve küfür kullanmış olmalısınız ki yasaklandınız, başka ne sebep olabilir? Hakaret ve küfür ne zamandan beri özgürlük sayılıyor. Neyin peşindesiniz siz, günlerdir bu gereksiz başlığı açmış yazıp duruyorsunuz. Başka işiniz gücünüz yok mu sizin? Foruma geri dönmüşsünüz işte kaldığınız yerden devam edin, yazılarınızı paylaşın bu neyin kavgası günlerdir? Bu son mesajımdır size başka da yorum yapmayacağım.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
Baakin size gozlem veren ve kisilerin gercegi haline gelmis onlarin dogrularini size gostermek istiyorum.

Evrensel-insan lakabinin ya da K.Uzun adinin dusunce ve bilgilerini bu sitede gormek istemeyenler ve her firsatta gelen dusunce ve bilgiye degil de; sadece lakabina adina yonelip otekilestirenler, satasanlar, polemik yapanlar; yani gelen dusunce ve bilgiye ayni sekilde kendilerine mahsus bilgi ve dusunce ile yanit veremeyenler ve bir cesit egosal olarak kendi dusunce ve bilgilerine guvensizlik ve asagilik duygusu duyanlar. Zaten aksi olsa bir tahammulsuzluk soz konusu olmazdi.

Mustafa-site sahibi ve editor.

Fides-sitenin eski uyesi ve Mustafa'nin vaz gecemeyecegi agir topu

Mevcut yonetim;

Ferdinand ve feylesof Te Ce

Simdi sen hala bu sartlarda benim ya da lakabimin dusunce ve bilgi paylasabilecegini dusunuyor musun?

Ustelik yukarida adi ve lakabi gecenlerin her turlu tutumundan nemalanan ve cesaraet alarak satasmaya, atismayave polemige gecen diger uyeler. (onlar kendini bilir)

Iste ayrilma kararim bu yuzdendir. Cunku lakabima adima dusunce ve bilgime gelecek her turlu dusuncesiz bilgisiz karalama, satasma,atisma ve polemik ve de yanit vermem halinde karsilikli duygusal ve egosal hak ve kisilik ihlali.

Sen bu durumda hala benim bu sitede kalmamin nasil bir gelecegi olacagini dusunuyorsun?

Evet su anki cabam hem lakabima ve sahsima yonelik herturlu haksizlik ve kisilik hakki ihlalini gostermek. Mumkunse de sitenin gelecegi adina siteyi felsefi bilgi ve dusunceye ve de ozgurlugune yoneltecek bir yonlendirime katki saglamak. Yoksa ne burada kalacagim, ne de baska baslikta yazacagim.

Su son olarak bu baslikta bile gidisat belli. Ne bir karsilikli anlayis, ne bilgi ve dusunce algisi ne de bir uzlasma ve fark algisi mumkun degil. Olan sadece onlarin dogrularina uymayan yazi dili ve uslubumun dusunce ve bilgisini karalama, satasma ve "sun" temelli polemige cekme.

Kisaca ortada hic bir isik yok.

belki yalnızca insan olduğumuzdan ve 'insan' da henüz mükemmellikten çok uzak olduğundan ve üstelik kurulu düzenin bir fonksiyonuyla sürekli olarak çarpıtılıp kendi doğal 'insani' yönelimleri yönünde gelişmesi engellenerek hem ruhça hem de bedence sakatlanan bir varlık olduğundan; hayatın başka alanlarında olduğu gibi, düşünce üretme, ifade etme ve bilgi paylaşımı sürecine katılmaya çalışırken de, ''düşünce dile getirmeyi, görüş paylaşımını, ifade etmeyi, konuyla ilgili bilgi sunmayı ... vb.'' aşırı abartarak, '' bir fikri empoze etmeye, dayatmaya, insanlar üzerinde zafer kazanmaya, tahakküm ya da hükümranlık kurmaya ...vb'' yönelebiliyoruz; ve üstelik 'zaferin çekiciliğine kapılarak' çoğu kez farkında bile olmadan... eğer bu sitede bir etik kurul oluşturulup cezalar konusundaki yetki ve sorumluluk o kurula devredilebilirse ( ki bu er geç kaçınılmaz hale gelecektir) ; tartışan taraflar da, 'cephane bitince :) ' (benim amacım fikirlerimi ifade etmekti, bu amaca da ulaştım; bundan sonrası kalitesizleşme, çirkefleşme sürecidir, diye düşünerek...) tartışmadan ayrılabilirse; ortada bir problem kalmayacaktır... bu anlatmaya çalıştığımı ( ve hatta daha iyisini) yapabilen insanlar yok mu... elbette var... bu platformun, diğer renkleri boğup yok etmeden herkesin kendi rengiyle yer aldığı düzeyli ve geniş bir paylaşım ortamı haline getirmek, bizim elimizde değil mi...??.. buna mavimor mu engel olacak... ??...

Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular