Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Dua..

F

Fetâ

Ziyaretçi
Herhangi bir şeyin olmasını arzu edip istemek de duadır... Yani kimden istediğini bilmeden,düşünmeden...

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
her gün beş vakit el açıp dua ediyor islam alemi ve nedense bu zulümler vahşetler bir türlü eksik olmuyor başlarından,dua etmeyi mi bilmiyorlar yoksa duanın kabul olması için gereken şartları mı yerine getirmiyorlar...nerede yanlış yapılıyor bir bilen var mı?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
her gün beş vakit el açıp dua ediyor islam alemi ve nedense bu zulümler vahşetler bir türlü eksik olmuyor başlarından,dua etmeyi mi bilmiyorlar yoksa duanın kabul olması için gereken şartları mı yerine getirmiyorlar...nerede yanlış yapılıyor bir bilen var mı?

Sadece İslam alemi değil tüm dünyada vahşet var çünkü bugüne kadar yapılan tüm kötülükler-kimin yaptığının bir önemi yok-belli bir enerji alanı oluşturuyor bu kötü alanın dağılması için hayırlı işlere yönelmek ve bu işlerde samimi olmak gerekiyor. Ne kadar çok kötülük yapılırsa o kadar çok kötülüğe sebep olur. İyi niyetli insanlar da bu kötülüğün içinde boğulabilir bu sebeple ne kadar çok insan samimi olarak iyiliğe yönelirse yavaş yavaş dünya da iyiliğe doğru kayar fakat biliyosun ki kıyamet çağındayız ve kötülükler artacak bu kötülüklerin içinde iyi kalmaya çalışmak zorundayız.

Dua samimi olarak dilendiği takdirde ve hayırlı ise-hem dua eden için hem de başkaları için- Allah'ın hükmü(kazası) kader ile çakıştığı an gerçekleşir. Kader dünyasal zamanı belirler ve Allah hiç bir evrensel yasaya müdahale etmez. Dua ettik ve kabul oldu fakat dünyasal yaşamda gerçekleşmedi o zaman ahirette karşılığını mutlaka alırsın. Allah hiç bir kulu için evrensel yasaları değiştirmez. Yaşam planımıza uygun ise kabul eder fakat dünyada yaşarken gerçekleşecek diye bir kural yoktur. Bu sebeple beddua etmemek gerekir çünkü kabul olursa ve karşı taraf da bu bedduayı hak etmiyorsa bu beddua sana geri döner ve ahirette bile olsan bedelini ödersin. Hayırlı dualar için de karşılığını alırsın.

Muhyiddin İbn-i Arabi dua-kader-kaza konularını çok güzel açıklamıştır şayet herhangi bir kitabını okuma şansın olursa çok detaylı açıklamalara ulaşabilirsin.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
milyonlarca hacı bir araya geliyor ve senin deyişine göre en büyük enerji halkasını oluşturuyor ama sınırın öte yanı hep aynı..demek ki bir samimiyet yok,kıyamet den bahsediyorsun bunu 1400 senedir bekliyor insanlar ha bugün ha yarın koptu kopacak diye bu bir kandırmaca..bekle gülüm yaz gelsin...senin tavsiye ettiklerini ben çoktan unuttum hepsi hikaye,kitabi bilgiler değildi sorduklarım..dua müminin silahı, aç avucunu bombalar yağsın ve yağıyor..bizim silahlar hep tutukluk yapıyor neden?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
milyonlarca hacı bir araya geliyor ve senin deyişine göre en büyük enerji halkasını oluşturuyor ama sınırın öte yanı hep aynı..demek ki bir samimiyet yok,kıyamet den bahsediyorsun bunu 1400 senedir bekliyor insanlar ha bugün ha yarın koptu kopacak diye bu bir kandırmaca..bekle gülüm yaz gelsin...senin tavsiye ettiklerini ben çoktan unuttum hepsi hikaye,kitabi bilgiler değildi sorduklarım..dua müminin silahı, aç avucunu bombalar yağsın ve yağıyor..bizim silahlar hep tutukluk yapıyor neden?

Kıyamet ile tufanı karıştırıyorsun galiba...Kıyamet insanların yavaş yavaş uyanmaya başladığı bir devredir. Bu devrede Şeytan Planı da aktif olarak insanların uyanışlarını engellemeye çalışır ve sonrası tufan-felaketler ile devam edecektir.

Allah bu dünyaya insanları birbirlerinden nefret etmeleri, öldürmeleri için yollamadı. İslam aleminin içindeki nefret farkındaysan tüm dünyayı yok edecek kadar büyük bir nefret...Her müslüman en iyi müslümanın kendisi ve kendisi gibi düşünenler olduğunu iddia edip İslam'ın bütünleştirici özünden uzaklaştı. İslam dini kavga, öfke, kin ve nefret yayan bir din değil fakat şu an İslam dediğin an insanların içini korku kaplıyor.

Kazası gerçekleşen duanın kader ile çakışması mümkün olmadıkça dua gerçekleşmez. Kader ile çakışması gelecekte olması demek değildir, kader dünyasal zamanı belirleyen yasaların bütünüdür. Bu yasalar tek kişi için işlemez tüm insanlık için edilen duaların eylemlerle desteklenemesi gerekiyor. Demek ki eylemlerde yanlışlık var...Herkes bireysel olarak kendini düzeltmeye başlarsa dünya da yavaş yavaş düzelir fakat İslam alemi bırak iyilik güzellik yaymayı şu an dünyada nefreti körükleyen eylemlerin baş aktörü...bu gerçeğin farkında değil misin?

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
Allahım bana piyango çıksın demekle,savaşlar bitsin zulüm bitsin aynı şey..dua nükleer silah gibi birşey değil,daha küçük halkalar oluşuyor detenasyonda.ama her birim kendi detenasyon alanını yaratabilse kabule şayan yaşayıp,ki öyle insanlar çoğunluk olsa gerekmez bu büyük dilekler ..yani karıştırmadan söyleyeyim dua nın kabul şartlarını taşıyor muyuz ki acaba..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
tüm insanlık için edilen duaların eylemlerle desteklenmesi gerekiyor. Demek ki eylemlerde yanlışlık var...

bunun farkındayım

.yani karıştırmadan söyleyeyim dua nın kabul şartlarını taşıyor muyuz ki acaba..

buna vurgu yapmak istedim...

ve bu adı dua olan kutsal yakarışın ne denli hafife alındığını bir kez daha hatırlatmak istedim o kadar.bir şey diyecektim ama hadi canınızı sıkmayım.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Duanın kabul şartlarından en önemlileri sanırım,kalbin saflığı, kalpten yapılan yakarış, içtenlikle sadece dilemek...

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
eylem eksik, hep dillerde olan ama kalbe hiç inmeyen..

dağların taşımadığı yükü neden insanların yüklendiğini şimdi anlıyorum,az ilerde sırtımızdan atıyoruz da ondan..birde hak etmiş gibi neler diliyoruz..

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
istemenin esrarı muhammed bozdağ biraz anlatmış nasıl istenir diye tavsiye olunur nacizane.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
esrar varsa ben almayım,.. [MENTION=4517]meyelan[/MENTION] ,esrar diye bir uyuşturucu madde var değil mi?neden hep uyutulduğumuz konular esrarlı bir şekilde başlıyor...esrar..!!! vay be esrarlı,ne var ki acaba diyor insan ve uyuşturuyorlar işte...istemenin esrarı..ben almayım.merak etmekle beraber,esrarlı ya ??? merak uyandırıyor...esraaar.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
eylem eksik, hep dillerde olan ama kalbe hiç inmeyen..

dağların taşımadığı yükü neden insanların yüklendiğini şimdi anlıyorum,az ilerde sırtımızdan atıyoruz da ondan..birde hak etmiş gibi neler diliyoruz..

Kabul şartlarını taşımak için ilk yapmamız gereken herkesin hayrına olanı dilemek ve beklemektir. Başkalarını görünen olaylara bakıp yargılamamak ve yanlış olanı gördüğümüzde bile Allah'ın iyiye doğruya sevk etmesini dilemektir.

Kendimiz için dua ederken de hem kendimize hem de başkasının hayrına olanı nasip etmesini dilemek en uygun dua şeklidir. Yaşam amacımıza uygun koşullar ve olaylar ile karşılaşıyoruz şayet duamız yaşam amacımıza uygun değilse bu dünyada karşılığını almasak bile öte alemde hayrını görürüz. Maddi taleplerde bulunmaktan çok içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreci en hayırlı şekli ile aşmayı dilemek gerekiyor. Allah kimseyi zora sokmaz insanlar kendi eylem ve seçimleri ile zorlukları yaratırlar fakat iyi niyetli dualar her zaman kişinin hayrınadır ve kötü olayları daha az zararla atlatmamızı sağlar. Bazen çok iyi insanlar da kötü olaylara mağruz kalabilir fakat bu durum hak etmeleri ile alakalı değil yaşam planlarına en uygun olayları yaşamayı seçmiş olmaları ile alakalıdır. Sonuç olarak dua etmekten asla vazgeçilmemeli ve istediğimiz an gerçekleşmedi diye umutsuzluğa düşmemek gerekir.

İslam Alemi olarak bu sıkıntılı süreci yaşama ortamını geçmişten günümüze inşaa ettik ve tüm insanlığın yaşadığı olumsuzluklardan İslam Dini'nin temsilcileri olarak hepimiz sorumluyuz. Bu sebeple daha önceki yazımda da belirttiğim gibi Şems-i Tebriz bu işin formülünü çok güzel özetlemiştir;

"Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz. Senden yepyeni bir "Sen" zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir." 11. Kural

"Kusursuzdur ya Allah, O'nu sevmek kolaydir. Zor olan hatasıyla sevabıyla fani insanları sevmektir.Unutma ki kişi bir şeyi ancak sevdiği ölçüde bilebilir.Demek ki hakikaten kucaklamadan ötekini, Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevmeden, ne layıkıyla bilebilir, ne de layıkıyla sevebilirsin." 16.Kural

"....Senin gönlün değişirse dünya degisir." 27.Kural'dan alıntı

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Kabul şartlarını taşımak için ilk yapmamız gereken herkesin hayrına olanı dilemek ve beklemektir. Başkalarını görünen olaylara bakıp yargılamamak ve yanlış olanı gördüğümüzde bile Allah'ın iyiye doğruya sevk etmesini dilemektir.

Kendimiz için dua ederken de hem kendimize hem de başkasının hayrına olanı nasip etmesini dilemek en uygun dua şeklidir. Yaşam amacımıza uygun koşullar ve olaylar ile karşılaşıyoruz şayet duamız yaşam amacımıza uygun değilse bu dünyada karşılığını almasak bile öte alemde hayrını görürüz. Maddi taleplerde bulunmaktan çok içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreci en hayırlı şekli ile aşmayı dilemek gerekiyor. Allah kimseyi zora sokmaz insanlar kendi eylem ve seçimleri ile zorlukları yaratırlar fakat iyi niyetli dualar her zaman kişinin hayrınadır ve kötü olayları daha az zararla atlatmamızı sağlar. Bazen çok iyi insanlar da kötü olaylara mağruz kalabilir fakat bu durum hak etmeleri ile alakalı değil yaşam planlarına en uygun olayları yaşamayı seçmiş olmaları ile alakalıdır. Sonuç olarak dua etmekten asla vazgeçilmemeli ve istediğimiz an gerçekleşmedi diye umutsuzluğa düşmemek gerekir.

İslam Alemi olarak bu sıkıntılı süreci yaşama ortamını geçmişten günümüze inşaa ettik ve tüm insanlığın yaşadığı olumsuzluklardan İslam Dini'nin temsilcileri olarak hepimiz sorumluyuz. Bu sebeple daha önceki yazımda da belirttiğim gibi Şems-i Tebriz bu işin formülünü çok güzel özetlemiştir;

"Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz. Senden yepyeni bir "Sen" zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir." 11. Kural

"Kusursuzdur ya Allah, O'nu sevmek kolaydir. Zor olan hatasıyla sevabıyla fani insanları sevmektir.Unutma ki kişi bir şeyi ancak sevdiği ölçüde bilebilir.Demek ki hakikaten kucaklamadan ötekini, Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevmeden, ne layıkıyla bilebilir, ne de layıkıyla sevebilirsin." 16.Kural

"....Senin gönlün değişirse dünya degisir." 27.Kural'dan alıntı

Tabii konuyla alakası direk yok ama, şemsi Tebriz Hz ölmeden mevlanaya yazdığı ,mendiline yazdığı son notta",ölümümü gözlerinin önünde görmeni isterdim ki aşkı anla", bu söz beni çok duygulandırır..

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Tabii konuyla alakası direk yok ama, şemsi Tebriz Hz ölmeden mevlanaya yazdığı ,mendiline yazdığı son notta",ölümümü gözlerinin önünde görmeni isterdim ki aşkı anla", bu söz beni çok duygulandırır..

bu nasıl aşk yahu,can çekiştiğini seyrettirip duygu sömürüsü mü yapacaktı..Şems'in bu sözünü ilk defa okuyorum nerede yazıyor?

birde şöyle bir soru geliyor akla;mendil ne ile dokunmuş?notu kamışla mı yazmış?dağılmaması için ne çeşit bir mürekkep kullanmış?uydurma geldi bana..

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
sAKAL, SEMSİ TEBRİZ. NET. SİTESİNDE OKUMUŞTUM.BİREBİR SÖZÜ HATIRLAMIYORUM AMA SEN İSTERSEN BAK FAKAT SÖYLEMİŞ MİŞ Mİ?:)
SAÇMA DA GELMESİN YA.AŞKIN SAÇMALIĞI OLUR MU?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
aşkın saçmalığı olmaz tabi,ama aşık olan her türlü saçmalığı yapar;bu insanlar arasında olandı.Şems ve Mevlana arasındaki muhabbet iki insan arasında olan bir aşk değil bunu hepimiz biliyoruz zaten lakin,Şems'in mizacını biraz biliyorsanız böyle abuk subuk bir yazı kaleme almayacağını bilirsiniz.Sizin kafanızda belli belirsiz kalmış bu yazıdan,o anki duygu ve ruh halinizle etkilenmiş olduğunuz anlaşılıyor..yazı eksik yada yanlış bir çeviri de olabilir ama böyle basit ve absürt bir şey onun ağzından çıkamaz..Mevlana deseniz belki oda şüpheli ama Şems? emin değilim..

bu arada şu esrarlı kitapla ilgili yüz küsur yorum okudum beş altı yorum hariç hepsi öve öve bitirememişler,bulursam mutlaka okurum.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
sakal daha önce de dedim ya, şemstebrizi.net sitesinden okudum, hatta senden sonra yine ooraya döndüm ve sonuç yine aynı, kısaca ben uydurmadım.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
not bu şiirmiş..

Başımı kesip kör kuyuya atsalar...
Şah damarımdan oluk oluk kan akıtsalar...
Dokuz yurda tenimi lime lime dağıtsalar...
Yedi çakal sürüsü vücuduma saldırsalar...
Kırmazdı acılar beni yorardı belki teni.
Özümsün özümle ararım Mevlana'm seni.
Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim.
Görki aşk için ölmek ne demekmiş.

o siteyi baştan aşağı taradım bu yazı yoktu,başka yerde buldum..yinede emin değilim araştıracağım..son iki satır çok sırıtıyor sanki sonradan ekleme gibi.

Not: ne kadar doğru bilemem de not sarı bir kağıda yazılmış ve mendilin içine sarmış göndermiş..Mevlana mendili eline alınca koklamış Şems'den geldiğini anlamış...mış lar devam ediyor bakalım...daha ne bulacağız,

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
not bu şiirmiş..

Başımı kesip kör kuyuya atsalar...
Şah damarımdan oluk oluk kan akıtsalar...
Dokuz yurda tenimi lime lime dağıtsalar...
Yedi çakal sürüsü vücuduma saldırsalar...
Kırmazdı acılar beni yorardı belki teni.
Özümsün özümle ararım Mevlana'm seni.
Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim.
Görki aşk için ölmek ne demekmiş.

o siteyi baştan aşağı taradım bu yazı yoktu,başka yerde buldum..yinede emin değilim araştıracağım..son iki satır çok sırıtyor sanki sonradan ekleme gibi.

Sinan Yağmur - Aşkın Gözyaşları / Hz. Mevlana kitabından bir alıntı bu yukarıda yazılanlar ben de sadece bu kitapta rastladım başka kaynakta görmedim. Mevlana, Şems'in kan izleri olan bir mendil ve yanında bir not bulmuş ve notta bu dizeler yer alıyormuş fakat sadece bu kitapta rastladım bu bilgiye o sebeple doğru mudur değil midir bilemiyorum.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
rivayetler çok,Şems'in nasıl öldüğünü bilende yok.sanmam uyduruk basit bir şiir..iddia ediyorum Şems'in değildir,kaybedersem cezamı siz kesin.az önce makalat ı karıştırdım bulamadım bu şiiri,olsa baş esere koymazlar mıydı?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular