Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Dua..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
rivayetler çok,Şems'in nasıl öldüğünü bilende yok.sanmam uyduruk basit bir şiir..iddia ediyorum Şems'in değildir,kaybedersem cezamı siz kesin.

Bilemiyorum dediğim gibi başka kaynakta rastlamadım sadece Sinan Yağmur'un Aşkın Gözyaşları kitabında gördüm bu sebeple emin olamıyorum.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Aşkın gözyaşları diye bir seri var,Sinan Yağmur kendince bir şeyler uydurup masalsı bir şekilde hikaye etmiş olayları..gerçekle uzaktan yakından alakası yok..kitapta şiir de yok sadece o yemin sözü,belli ki sonradan bir de şiir uydurmuşlar..zaten inanmamıştım..

her neyse konumuz dua;dün gece biri beni ölümle tehdit etti,dua ettim Allah'ım beni sabaha sağ çıkar diye şu an sağım elhamdülillah..demek ki kalpten etmişim:)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Yine yaptın sakal" aradım siteye girdim bulamadım".Tamam ben bu dizelere uydurdum.Sen doğrusun:)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Şems'i Mevlana'yı Yunus'u az buçuk okudum ve seviyorum..böyle basit şeyleri onlara mal edenlere kızgınım,bunda senin bir suçun yok..aynı şiiri millet bloğuna oraya buraya araştırmadan okumadan eklemiş..ben yine insaflıyım kitapla ilgili bir yorum beni gerçekten düşündürdü..aşk bu kadar hafife alınmamalı..flzf un aşkı değil bu..

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Aşkı bel ki ulvi ve hayranlıklar ötesi, gönüller ötesi bir aşktır.Yani bu tabi flzf'un aşkı olacak deil:)İçinde fersahlar vardır, bel ki biz daha oralara gelemedik.( biz derken kendimi kastettim).Şems pareyi okumadım.Ama" Aşk" romanını beğenmedim.Zaten kitap çıktıktan sonra, tasavvuf çevreleri de ağızlarını açıp basına tek bir şey söylemediler.Bence susmakta en iyi açıklamadır.Neyse ya yine konuyu kaçırdım..

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
şem-i parende nin ,bab-ı esrar da nasıl öldüğü yazıyor,doğruluğunu bilmem ,ahdinin vefası gereği Kimya hatunun sevgilisi ve bilmem kimler tarafından katledilmiş diye yazıyor,tabi bu görünen,aşkın efsaneye dönüşü olmuş süreç..aşkın gözyaşları yıllar önce yeşil fm lerde hitti.insanlar neyi nasıl kullanıp,kitleleri nasıl yönlendireceklerini uzmanlık alanı yapmışlar dolayısyla inançlarla ayar vermek kolay ve masum bir yol zannettiriliyor.
duam ,beni Senin hakk dinin de sabit kıl,aşkın mimarı Rabbim beni senin aşkından gayrıya uzak tut.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Sinan Yağmur'un kitapları başka kitap farketmez ben hepsini okurum. Elif Şafak - Aşk'ı da okudum. Sonuçta milyonları Tasavvuf'a yaklaştırdı mı yaklaştırmadı mı ben sonuca baktığım için kitabı da beğendim ve Tasavvuf'a uzak olan kişilere bile tavsiye ettim çünkü duygu akışını iyi sağlamış bir roman hatta kitabı okuyup Şems kadar düzgün karakterli biri var mı bu dünyada diye hayıflanan arkadaşlarım bile oldu.:)

Sinan Yağmur'u tanımam ve iyi niyetli kitaplar yazdığını düşünüyorum bu sebeple tek onun kitaplarını kaynak kabul etmedikçe bana göre kitaplarının okunmasında sakınca yok. Herkes sevgisini-saygısını aynı şekilde ifade edemez. Böyle önemli şahıslar hakkında kitap yazmak zordur, her kaynağa ulaşmak kolay değildir. Hatalar da olabilir hoş görmek gerekiyor.

Sakal dua etmene lafım yok fakat ölüm tehdidi hafife alınacak bir olay değildir suç duyurusunda da bulunman gerekir. Bu işlerin şakası olmaz ciddiye almak gerekiyor.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
tasavvufa yaklaşan islamdan uzaklaşıyor,şems'e mevlana'ya yunus'a ve diğerlerine atfedilen bir çok uydurma yazı gördük...bozulma yozlaşma had safhada..tasavvuf özünden koparılmış kültürel bir etkinlik haline getirilmiş mistik ritüelleri olan aşk meşk bezemeleriyle insanları yumuşatan ve islamı cıvıklaştıran bir şey haline geldi..kimi ilahiyatçıların çok ciddi eleştirirleri var konu burası değil başka bir yerde tartışılır..

tehditler ne ilkdi ne de son olacak,nasıl burada diksem gerçek yaşantımda da dik ve doğru olmaya çalışıyorum bu birilerine batıyor,aslında doğruluk onları rahatsız ediyor..ne demişler ıssıracak köpek havlamaz,..havlar havlar giderler..düşüncen için sağol..

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
640_13074_127-hours-8-jpg.jpg

diyelim ki eliniz 127 saat filmindeki gibi bir kayaya sıkıştı ve oradan çıkamıyorsunuz. Tanrıya dua ediyorsunuz sizi kurtarması için tam siz dua ederken birde baktınız karşıdan bir insan geçiyor.. o anda duayı bırakıp o kişiye seslenip yardım mı istersiniz? yoksa dua etmeye devam mı edersiniz?
...

belirli bir ilerleme/yapılanma sürecinden sonra 9 ve 13 yüzyıllar İslamın dünyanın ilimde fende zirvede olduğu yüzyıllardır..sonra noldu din ;akıl,çalışma araştırma işi değilde gönül işi sezgi işi oldu metafizige döndü ... bu aklı Tanrı vermedi mi arkadaş, aklını kullanmayı neden bıraktı müslümanlar, din sadece gönül işi ariflik işi midir? aklı kullanmayı böyle bir zihni inşa etmeyi ögütleyen din nasıl bu hale geldi..ee Osmanlı süper güç değil artık abd süper güç onlar at oynatsın biz dua etmeye devam edelim!!

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
müslüman dünyayla uğraşmaz..

[video=youtube;0bMdVXpu_9Q]http://www.youtube.com/watch?v=0bMdVXpu_9Q[/video]

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
BU sabah 7 gibi sahile indim, yürüyüş yapmaya hava öyle muhteşem di ki, anlatılmaz.Soğuk ama kış soğuğu deil. hafif bir rüzgar ve deniz kokusu.O an işte yanlızlğın ortasında gibi oldum, şükrettim ve dua ettim.Hayatın bana verdikleri için, beni hep koruduğu , allemi koruduğu için, korktuğumda ve ne olur yardım et Allahım dediğim de hep yanımda olduğunda .Bir an öyle hiisettim ki, sanki ruhum kılıf gibi bedenimden çıkmıştı bana bakıyordu, çok kısa bir andı ama soyutlanmış gibiydim.Hayatı sadece şöyle içinize çektiiğniz temiz bir havada, küçük bir zerrecikte bile yaşanır ve mutlu kılmak ne kolay.Sonra sarı kocaman dört ayaklı bir dostumu sevdim.Pat pat sırtına vurdum ona güven verdim, o da ellerimi yaladı şükranlarını sundu:)
Dün hayata mızmızlanan ben, bu gün şükrederek uyanınca ve elimdekilerin değerini anlayınca nasıl mutlu oldum, nasıl...

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

diyelim ki eliniz 127 saat filmindeki gibi bir kayaya sıkıştı ve oradan çıkamıyorsunuz. Tanrıya dua ediyorsunuz sizi kurtarması için tam siz dua ederken birde baktınız karşıdan bir insan geçiyor.. o anda duayı bırakıp o kişiye seslenip yardım mı istersiniz? yoksa dua etmeye devam mı edersiniz?

...

belirli bir ilerleme/yapılanma sürecinden sonra 9 ve 13 yüzyıllar İslamın dünyanın ilimde fende zirvede olduğu yüzyıllardır..sonra noldu din ;akıl,çalışma araştırma işi değilde gönül işi sezgi işi oldu metafizige döndü ... bu aklı Tanrı vermedi mi arkadaş, aklını kullanmayı neden bıraktı müslümanlar, din sadece gönül işi ariflik işi midir? aklı kullanmayı böyle bir zihni inşa etmeyi ögütleyen din nasıl bu hale geldi..ee Osmanlı süper güç değil artık abd süper güç onlar at oynatsın biz dua etmeye devam edelim!!

Benim merak ettiğim o filmde adam dua etmeyi bırakıp adama seslenmedimi yani ?

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Sonuçta ALLAH GÖRÜR, DUYAR, YARDIMA KOŞAR..Kul istemiş, hızır yetişmiş artık adam duayı kesip (teşbihte hata olmaz derler ama) gelene yönelmiş, insani bir davranış modeli garipsemedim doğrusu.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Sonuçta ALLAH GÖRÜR, DUYAR, YARDIMA KOŞAR..Kul istemiş, hızır yetişmiş artık adam duayı kesip (teşbihte hata olmaz derler ama) gelene yönelmiş, insani bir davranış modeli garipsemedim doğrusu.

Ben adama yönelmemesi durumunu garipsemek üzereyim zaten öyle bir ihtimal var çünkü :)

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
EEE O ZAMAN ŞÖYLE DİYEYİM CANI ÇIKSIN , GERBESİN YAHU:)
Ama ölmediğini biliyorum..

Not:saol flzf .Söz, herşey kendine güvenle başlar, mesajı aldım:)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Rica ederim karamel @kendine güven duygusunu yer yer tatmış biri olarak o duyguyu bulmuş olup hayatının hiçbir döneminde kaybetmemeni temenni ediyorum.
Birgün papazın biri sel felaketine yakalanmış adam kendine o kadar güveniyorki ben hiçbir kötülük işlemedim bütün hayatımı iyiliklerle geçirdim tanrı beni burda bırakmaz beni kurtarır diye düşünüyor. Bir süre sonra kayıkla papazın yanına geliyolar kayık sallanıyo riskli adamlara siz gidin beni tanrı nasıl olsa kurtarıcak diyo. Bir süre sonra bir feribot geliyor papaz bu seferde feribot çok dolu siz gidin tanrı nasıl olsa beni kurtarıcak diyor sonra biraz daha zaman geçiyor bir helikopter geliyor papaz bu havada helikopter nasıl havada duracak diye düşünüp helikopteride benim için uğraşmayın düşeceksiniz tanrı nasıl olsa beni kurtaracak deyip gönderiyor . Tamam tamam ölsün artık diyorsunuz papaz sonunda sele kapılıp ölüyor.

Tanrının huzuruna çıkartıyolar bu ukala papaz hemen söze atlıyo tanrım ben sana kırgınım bütün ömrümü iyiliklerle geçirdim sen beni ölüme bıraktın orda.

- Tanrı da sana bir sandal bir feribot birde helikopter gönderdim :) DİYOR.

karamel

Yeni Üye
21 Tem 2013
307
0
0
Rica ederim karamel @kendine güven duygusunu yer yer tatmış biri olarak o duyguyu bulmuş olup hayatının hiçbir döneminde kaybetmemeni temenni ediyorum.
Birgün papazın biri sel felaketine yakalanmış adam kendine o kadar güveniyorki ben hiçbir kötülük işlemedim bütün hayatımı iyiliklerle geçirdim tanrı beni burda bırakmaz beni kurtarır diye düşünüyor. Bir süre sonra kayıkla papazın yanına geliyolar kayık sallanıyo riskli adamlara siz gidin beni tanrı nasıl olsa kurtarıcak diyo. Bir süre sonra bir feribot geliyor papaz bu seferde feribot çok dolu siz gidin tanrı nasıl olsa beni kurtarıcak diyor sonra biraz daha zaman geçiyor bir helikopter geliyor papaz bu havada helikopter nasıl havada duracak diye

düşünüp helikopteride benim için uğraşmayın düşeceksiniz tanrı nasıl olsa beni kurtaracak deyip gönderiyor . Tamam tamam ölsün a

Tanrının huzuruna çıkartıyolar bu ukala papaz hemen söze atlıyo tanrım ben sana kırgınım bütün ömrümü iyiliklerle geçirdim sen beni ölüme

orda.

- Tanrı da sana bir sandal bir feribot birde helikopter gönderdim :) DİYOR.
[MENTION=469]flzf[/MENTION] fıkra güzelmiş:)
Öz güven meselesi ise bazen yerli yerinde, bazen hudutları aşmış, bazense berbat.Sanırım bu insanın bulunduğu ruh haline diyeceğim yok ruh haliyle ilgili deil tabii, zor dönemlerde acabalar başladı mı , insan biraz geriliyor.Bir de tabii rekabet ortamları, insanın gözünü dört açması gibi vs bunu tetikliyor.
TEKRAR teşekürler.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Benim merak ettiğim o filmde adam dua etmeyi bırakıp adama seslenmedimi yani ?

Hayır duayı bırakıp adama seslenme yada seslenmeme diye bir sahne yoktu filimde. bu senaryoyu ben yazdım:)

Burada anlatmak istediğim şey insanın aklını kullanmayı bilmesidir ve İslam dininin sürekli akla vurgu yapan evrene bakıp aklını çalıştırması gerektiğine vurgu yapan yönüdür. ki bu kutsal kitap sayesinde paramparça arap kabilelerinden bir medeniyet doğmuştur. ancak sonra kutsal kitap bir metafizik güç olarak anlaşılmaya başlanmıştır. ondan metafizik titreşimlerle tüm sorunları çözmesi,hastalıklara iyi gelmesi,düşmanları kahretmesi, kötülerin belasını vermesi vb. beklenmeye başlamıştır. akıl geri planda kalmıştır. dua tabiki edilecek, ancak akıl bırakılarak değil. bu din hem aklını inşa et diyor hemde gönlünü..ikisininde yöntemleri belli..akılcılığı bırakmak insanın felaketi olur..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

...

Dua ederken adamı gördüğüm an tabi ki adama seslenirim çünkü duama karşılık o adam o an oradan geçiyor olabilir. Dua o adamın ya da başkalarının o an oradan geçmesine vesile olabilir. Orada kalış süresimizi kısaltabilir hatta daha az zararla atlatmamızı sağlayabilir.

Dua ederek herşeyi Allah'dan beklemek tabi ki yanlış bir bakış açısıdır çünkü dua maddi talep için yapılmaz. Dua hayırlı olanı dilemek veya bir sıkıntıyı hayırlısı ile atlatmak için yapılır, makbul olan budur.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular