- 22 Şub 2010
- 184
- 0
- 0
- 48
Dini bu kadar tartıştırtıp duran ne acaba insancıklara? Yok sayanlar bile bu konuda kelam etme gereği duymuş. Dinler eleştirilemez! Ancak insanların uygulamaları eleştirilir. Dini eleştirecekseniz, yok saymakla işe başlayabilir ve bu konuda suskunluğunuzu koruyabilirsiniz. Yok illa yorum yapayım derseniz, bu manasız bir uğraş olur. Konşmakla dinler ortadan kalkmaz. Dinler bir ihtiyacı karşılar. Din eleştirileri başlığı yanlıştır. Dindar gözüküp dinlerde tahrifat yapan insanların eleştirileri olsa idi daha mantıklı ve makul olurdu. Hiç bir kuvvet tek bir yarartıcı fikrini insanların genelinin aklından ve gönlünden söküp atamaz. İçimizdeki vicdan bunu adeta haykırır bize. Akıl ancak bir tasdikçidir.
“Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” buyuruyor. (Maide: 3)
“Kim İslâm dininden başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i imran: 85)
“Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i imran:19)
“Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” buyuruyor. (Maide: 3)
“Kim İslâm dininden başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i imran: 85)
“Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i imran:19)