Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cennet Ve Cehennem Varmı?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Bildiklerinizden vazgeçerek.
Size göre vardır, bana göre de vardır. Size göre ödükten sonra, bana göre ise zaten bu dünyada. Siz kendinizi ölecek zannediyorsunuz, ben ise zaten ölü olduğunuzu söylüyorum. Siz %50 şans veriyorsunuz bende şansa gerek yok alenen ortada buyrun bakın diyorum. Ama ölü olduğunuz kabul etmediğinizden, işi inanca ve şansa vuruyorsunuz. Bu evrenin göreceli herşeyine vurabilirsiniz, bakmamakta ısrar ettiğiniz sürece...
Ben herşey olabilir diyorum ve herşeye şüpheyle bakıyorum.

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
kendinizede şüpheyle bakıyormusunuz? Zihninize şüphe ile bakıyormusunuz? Bedeninize şüphe ile bakıyormusunuz?

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
kendinizede şüpheyle bakıyormusunuz? Zihninize şüphe ile bakıyormusunuz? Bedeninize şüphe ile bakıyormusunuz?
Evet
Ben şu anda mutlak gerçeğe ulaşabilmiş değilim.Böyle bir gerçeğin varlığınada şüpheyle bakıyorum.Böyle bir gerçeğin varlığına şüpheyle bakan zihnimede şüpheyle bakıyorum,şüpheyle baktığım zihnimi içinde barındıran bedenimede öyle...

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Evet
Ben şu anda mutlak gerçeğe ulaşabilmiş değilim.Böyle bir gerçeğin varlığınada şüpheyle bakıyorum.Böyle bir gerçeğin varlığına şüpheyle bakan zihnimede şüpheyle bakıyorum,şüpheyle baktığım zihnimi içinde barındıran bedenimede öyle...

Zihinden ve bedenden şüphe duyuyorsanız, zihnin ve bedenin algıladıklarından şüphe2(şüphe*şüphe) mi duyuyorsunuz?

Preatorian

Yeni Üye
14 Eyl 2010
296
0
0
45
Hiçbirşeyden emin olmadığım için herşeyin olma ihtimali,örneğin Cennet Cehennem'in varolma ihtimali %50,olmama ihtimali de aynı tabi.
İlk baktığım herhangi bir şeyin doğru yanlış ihtimali eşittir.

size göre öyledir. olasılık bilmeseydiniz yine aynı şeyleri söylermiydiniz acaba?

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
" Tekkede,medresede.manastırda,kilisede,
Bir cennet cehennem kaygısıdır sürüp gitmede.
Oysa yüce varlığın sırlarına eren kişi
Bunların tohumunu uğratmaz düşüncesine."
Ö.Hayyam

Sunar

Yeni Üye
6 Ocak 2011
118
0
0
87
Dikkat ederseniz dinler hep biribirlerinden yararlanmıştır. Öncesi Hitit, Sümer efsanelerine dayanır.

sumo0s

Yeni Üye
6 Şub 2011
2
0
0
33
Bu konunn tartışıldığına inanamıyorum gerçekten feLfesede sevmediğim tek sey budur işte DİN eleştireyeye kapaLıdır arkadaşLar

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
Bu konunn tartışıldığına inanamıyorum gerçekten feLfesede sevmediğim tek sey budur işte DİN eleştireyeye kapaLıdır arkadaşLar
burda yapılan dini eleştirmek değil,dinin önesürdüğü bilgilerin doğru olup olmadığını düşünmek.
bilinen şey eleştirilir
biz daha dinin doğru olup olmadığını bile bilmiyoruz
en azından yanlızca ben
izin verinde tartışalım lütfen

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
burda yapılan dini eleştirmek değil,dinin önesürdüğü bilgilerin doğru olup olmadığını düşünmek.
bilinen şey eleştirilir
biz daha dinin doğru olup olmadığını bile bilmiyoruz
en azından yanlızca ben
izin verinde tartışalım lütfen

Çokluğun varolduğu ortam rölatiftir. Bu yüzden -sözümona- doğrularınızı bulmanız hiçte zor olmayacak. 'Dinin öne sürdüğü', oldukça komik söyleminizle birlikte; 'dinin doğru olup olmadığı' tartışmasında sizlere kolaylıklar diliyorum(!)

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40

Çokluğun varolduğu ortam rölatiftir. Bu yüzden -sözümona- doğrularınızı bulmanız hiçte zor olmayacak. 'Dinin öne sürdüğü', oldukça komik söyleminizle birlikte; 'dinin doğru olup olmadığı' tartışmasında sizlere kolaylıklar diliyorum(!)
siz doğru olanı biliyor gibisiniz,keşke bende biliyor olsaydım.
herkez duygularını yaşar ve duygularımızı tatmin etmek için burdayız.
komik bulduğunuz söylemimi belirtmenizi beklerim.

F

Fetâ

Ziyaretçi
Bu konunun tartışması mı olur? Ben olduğuna inanırım,sen inanmazsın.Hepsi budur kardeşim...
İnanç konusu olan bir şeyi tartışmak beyhude bir uğraşıdır.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular