Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fatalrhyme V.I.P. al gülü ver gülü siyasi
Olamaz konular hep ilahî yanlışlara olmaz telafi
Arap Japon ya da siyahi her hâlükârda ol efendi
İnsanın fendi insanı mı yendi dünya koca ıssız vadi...
Bu söz aklıma Cemel Vakası'nı ve Ankara Savaşı'nı getirdi. Ama haklı ile haksız arasındaki anlaşmazlıklar nasıl Dünya'da tarih olmasına katkı sağlıyorsa, iki haklı arasındaki anlaşmazlıklar da Dünya'da tarih olmasına katkı sağlıyor.
Türkçülük insanlara hiçbir vaadte bulunmuyor, maddi veya manevi birşey vermiyor. Yalnız istiyor… Fedakarlık ve feragat istiyor. Nurculuk ise cennet va”dinde bulunuyor. Ebedî saadet, cennette köşkler, yemekler, huriler va”dediyor…. Kafası işlemeyen, hatta aslında materyalist olanlar tabiî Nurculuğu seçecektir. Netekim bunu kendileri de söylüyor “Türkçülük mezara kadar… Ondan sonra ne olacak?” diyor… Tabiî ondan sonrasını kendilerine Kürt Said hazırlayacak.
Ben bir keresinde, kasaplık mesleğinin insanın ruhunda adam öldürmeye yatkınlık olduğunu gösterip göstermediğini sormuştum kasaplara; ama onlar karşı çıkmışlardı: “Biz bir hayvan kestiğimizde gözlerinin içine bakmaya cesaret edemeyiz.”
Beden er geç bıkkınlık verir insana. Düşünceden başka hiçbir şey güzel ve ilginç kalmaz. Çünkü düşüncedir gerçek yaşam. Filozoflar yüz mucize görürler bir günde, bilgisizler ve cahiller ise günlük işlerden, alışılmış uğraşlardan başka bir şey görmezler.
Deborah: "Adalet uygulanmıyorsa, namussuzluk örtbas ediliyorsa ve inançlarını koruyan insanlar acı çekiyorsa, sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor?"
Doktor: "Sana hiçbir zaman gül bahçesi vadetmedim ben. Hiçbir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim. Ve hiç bir zaman huzur ya da mutluluk vadetmedim. Sana ancak bunlarla savaşma özgürlüğüne kavuşmanda yardımcı olabilirim. Sana sunduğum tek gerçeklik savaşım. Ve sağlıklı olmak, gücünün yettiği kadarıyla, bu savaşımı kabul edip etmemekte özgür olmak demektir. Ben yalan şeyler vadetmem hiç. Kusursuz, güllük gülistanlık bir dünya masalı koca bir yalandır...Üstelik böyle bir dünya çok can sıkıcı bir yer olur."