Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Beğendiğiniz Kısa Sözler/Yazılar ?

M3CSL

Yeni Üye
30 Ağu 2016
258
30
28
düşerken yukarı sıçrayamazsın, yükselebilmek için dibi görmen şart.

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Fatalrhyme V.I.P. al gülü ver gülü siyasi
Olamaz konular hep ilahî yanlışlara olmaz telafi
Arap Japon ya da siyahi her hâlükârda ol efendi
İnsanın fendi insanı mı yendi dünya koca ıssız vadi...

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Sen yalan içinde yaşıyorsun, ben hakikatte iddiası, bir insanın ötekine söyleyebileceği en acımasız sözdür. Tolstoy

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Suskunluğum asaletimdendir! Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında...
Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye!"

Mevlana

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Dünyadaki esas facialar, haklı ile haksız arasındaki anlaşmazlıklar değil, iki haklı arasındaki anlaşmazlıklardır.

Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
13 Ocak 2015
1,330
258
83
37
Dünyadaki esas facialar, haklı ile haksız arasındaki anlaşmazlıklar değil, iki haklı arasındaki anlaşmazlıklardır.

Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Bu söz aklıma Cemel Vakası'nı ve Ankara Savaşı'nı getirdi. Ama haklı ile haksız arasındaki anlaşmazlıklar nasıl Dünya'da tarih olmasına katkı sağlıyorsa, iki haklı arasındaki anlaşmazlıklar da Dünya'da tarih olmasına katkı sağlıyor.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Türkçülük insanlara hiçbir vaadte bulunmuyor, maddi veya manevi birşey vermiyor. Yalnız istiyor… Fedakarlık ve feragat istiyor. Nurculuk ise cennet va”dinde bulunuyor. Ebedî saadet, cennette köşkler, yemekler, huriler va”dediyor…. Kafası işlemeyen, hatta aslında materyalist olanlar tabiî Nurculuğu seçecektir. Netekim bunu kendileri de söylüyor “Türkçülük mezara kadar… Ondan sonra ne olacak?” diyor… Tabiî ondan sonrasını kendilerine Kürt Said hazırlayacak.

Nihal ATSIZ, Ötüken, 7 Mart 1964.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Hayatta unutamayacağımız en büyük pişmanlık, pişman olurum diye yapmadıklarımızdır.

Tolstoy

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Ben bir keresinde, kasaplık mesleğinin insanın ruhunda adam öldürmeye yatkınlık olduğunu gösterip göstermediğini sormuştum kasaplara; ama onlar karşı çıkmışlardı: “Biz bir hayvan kestiğimizde gözlerinin içine bakmaya cesaret edemeyiz.”

Kırmızı Pazartesi – Gabriel Garcia Marquez

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
İnsanlarla münasebetin ateşle münasebetin gibi olsun. Çok uzaklaşma donarsın; çok yaklaşma yanarsın!

Sadi Şirazi

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Beden er geç bıkkınlık verir insana. Düşünceden başka hiçbir şey güzel ve ilginç kalmaz. Çünkü düşüncedir gerçek yaşam. Filozoflar yüz mucize görürler bir günde, bilgisizler ve cahiller ise günlük işlerden, alışılmış uğraşlardan başka bir şey görmezler.

George Bernard Shaw

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Birlikte gülüyorsanız mutluluktur, birlikte ağlıyorsanız dostluktur; ama birlikte susuyorsanız bu aşktır.

Gabriel Garcia Marquez

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Sürekli yaptığımız şey neyse, biz o'yuz. O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.

Aristoteles

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Deborah: "Adalet uygulanmıyorsa, namussuzluk örtbas ediliyorsa ve inançlarını koruyan insanlar acı çekiyorsa, sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor?"

Doktor: "Sana hiçbir zaman gül bahçesi vadetmedim ben. Hiçbir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim. Ve hiç bir zaman huzur ya da mutluluk vadetmedim. Sana ancak bunlarla savaşma özgürlüğüne kavuşmanda yardımcı olabilirim. Sana sunduğum tek gerçeklik savaşım. Ve sağlıklı olmak, gücünün yettiği kadarıyla, bu savaşımı kabul edip etmemekte özgür olmak demektir. Ben yalan şeyler vadetmem hiç. Kusursuz, güllük gülistanlık bir dünya masalı koca bir yalandır...Üstelik böyle bir dünya çok can sıkıcı bir yer olur."

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Joanne Greenberg

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular