Hastalık

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde mavimor tarafından oluşturulan Hastalık başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,128 kez görüntülenmiş, 61 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Hastalık
Konbuyu başlatan mavimor
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum bu tedavinin kireçlenmeye boyun fıtıgına ve omurilik kreçlenmesine bir faydası olucagını sanmıyorum :)
bildiğin masaj bu.
bana ciddi anlamda kreçlenmeyi ve romatizmayı geçiricek alternatıf tıp olarak ne önerirsin?

google translate ile web den çevirdim- bunların Türkçeleri vardı ancak bulamıyoruz
kaybolmuşlar

Bu GAPS diyet ile gerçek bir iyleşme hikayesi..

Blog
07/01/2014

Romatoid Artrit Şifa

Sevgili arkadaşlar!

Hepinize iyi seneler!

Bu harika mektubu sizinle paylaşmak istiyorum. Romatoid artritten kurtulmaya çalışan bir kişiden sorular sormak için yazılmış. Hangi sağlık sorunu ile uğraştığınız önemli değil, bu mektup size ilgili derinlemesine bilgi ve derinlemesine bilgi verecektir. Teşekkürler Katrina!


Merhaba GAPS protokolü takipçisi

İçimizdeki bu evren söz konusu olduğunda konuşacak çok şey var. Çok karmaşık, bugün bilinen tüm bilimlerin kabiliyetinin ötesinde olağanüstü şeyler yapabilir. Biz insanlar dış-uzayı keşfetmeye ve anlamaya çalışıyoruz, ama henüz kendi hücrelerimizin karmaşıklığıyla bile tek bir hücreye bile sahip değiliz! Ve bunun anlaşılması önemlidir çünkü karmaşıklığına olan saygı, iyileşme sürecimizi perspektif haline getirmemize yardımcı olacaktır.

Vücudumuzun nasıl ve ne zaman iyileşmesini istediğimiz için önceliklerimiz ve zaman çizelgemiz var, fakat beden farklı şeyler biliyor ve yeni yiyeceklerinizi ve besleyici girişimlerinizi birçok farklı alanda yönetiyor. belki de yıllar boyunca iyi bir süre içinde iyileştirmeler hissettiremezdi. Daha iyi irade için sübtil değişikliklerin birikimi, nihayetinde bir gelişim koleksiyonu olarak sizin için farkedilebilir hale geldi ... ve tabi ki hala acı çekerken ne kadar acı çektiğimizi unutuyoruz. Ben, Katrina bu deneyime sahipti, çünkü her yerde ağrım vardı, ayak bileğimin daha iyi hareket ettiğine işaret eden bir arkadaşım vardı ya da bu kadar kolay morarmayı bıraktım ya da parmaklarımı biraz farklı bir şekilde kullanabildim ... .. Hatta fark etmedim çünkü kalan eklem, kas ve tendon ağrısı ezici ve iyileşme sürecim konusunda çok olumsuz hissettiriyordu. Daha da kötüye gittiğime ikna oldum ve bazı değişikliklere hatırlatılıncaya kadar neden böyle düşündüğüm için çok fazla kanıt verebilirdim. Biz şimdi birlikte çalıştığımız müşterileri görüyoruz, daha önce ne kadar kötü olduğunu unutmak için doğuştan gelen bir yetenek var ... bu yüzden çok fazla kadın ilk çocuğa çok acı veren ikinci çocuk için içeri girdi!

Yani, ilk plan .... çok mevcut olmalı ve ağrının yoğunluğunu, hareketliliğin eksikliğini, bağırsakların davranışını, saç / cildin kalitesini, enerji seviyelerini hissedin, böylece deneyiminiz hakkında herşeyi hissedin. Kendiniz için değişiklikleri görmede usta olduğunuza ve tek bir şeyi kaçırmayacaksınız ve süreçte kritik bir noktada pes etmeyeceksiniz. Şu anda önceliğiniz eklem ağrısını çözmektir ve bu gerçekleşecektir, ancak vücudunuzun bunu başarması için çok fazla iş vardır. Umarım birkaç değişiklikten sonra eklemlerin hemen hemen düzeldiği şanslı olanlardan biridir. Çok şanslı değildim ve o yıl boyunca sağlıksızlık, kötü beslenme, toksik ilaçlar, kimyasal yüklü çevre, yanlış anlaşılan duygular, atalara ait yaşam tarzı / sağlık sorunlarım vardı.

Benim güzergahım zahmetli ve karmaşıktı, çünkü benim sisli beynim ve bu yüzden scatty yaklaşımı sayesinde protokolümde emir oluşturamadım. Kronik olarak yorgun düşmüştüm, bu yüzden kalıcı bir kalıntı gibi yaşanmış bir deneyimle yaşamak, yemek yapmayı öğrenmeye elverişli değildi. Bir şey için yemek pişirmek gerekiyordu, yiyecek dükkanına girdim ve hemen ihtiyacım olan yiyecekleri hemen unutmadım çünkü mağazadaki aşırı uyarım beynimi ve sinir sistemini çıldırdı. Ben sadece amaçsızca satın almak gerekiyordu ne olduğunu hatırlamaya çalışıyorum etrafında dolaşıyordu .... hava con aracılığıyla pompalanan ekmek kokusu ile, benim beyin zevk merkezleri beni biraz ekmek zarar verememeyi uyararak teşvik - Her şeyden sonra ben bir karbonhidrat olmalıyım eminim !!! .... Bir bağımlılık kesinlik ile söyledi! - Sadece bir kez acıtmayacak! :)

... ve biz bağımlıyız! Nüfusun çoğu bir şeye bağımlısı ama onlar olmadığını düşünüyorlar. Ancak her gün bir kereden fazla yemek yemeye, içmeye ya da bir şey almaya ihtiyaç duyuyorsanız, bunun tekmelenebileceği anlamına gelir ve beynin bu keyif merkezleri, tıpkı eroin gibi uyuşturucuları kullanırken çok aktif hale gelir. Uyuşturucu bağımlısı ve alkolik, iyileşme sürecinden geçerken, kendileri ve başkaları için bağımlı olduklarını ve bunu fark ettiklerinde, bunu gerçekleştirmeye başladıklarını anlar ve kabul ederler. Arzu ve neyin harekete geçtiğinin bilincinde olmak bizi tekrar kontrol altına alır.

Dolayısıyla, GAPS protokolünü takip ederken, belirli gıdalara bağımlı olduğumuzu bilmek önemlidir. Bu, bizi gerçekleştireceğine inandığımız yiyecekleri getirmek için süreç boyunca hızla hareket etme arzusunu hissettiriyor. Biz protokol düşecek ve önerilen listede olmayan şeyler yiyin ve biz her zaman bir bahane olacaktır .... benim doğum günüm oldu .... Ben ev sahibi rahatsız etmek istemedim .... I zor bir günden sonra sefil hissettim .... vb !!! Protokole sadık kalmamak için her zaman iyi bir mazeret olacaktır. Bununla birlikte, aldatmacanın 500. kez (benim durumumda!) Hemen ardından, anlık kaymanın ne kadar acı verici olduğunu fark etmeye başlayabiliriz ve nihayetinde gerçekten düşünerek düzgün bir şekilde gözden geçirmeye cesaret edersek, o zaman devam eden pastayı görmeye başlarız ağızda 2 dakika - daha sonra istediğimiz için tam olarak yerine getirme işini yapmıyorduk çünkü ... 5 gün rahatsızlık vermedi. Bunun ne olduğunu görmek uzun zaman alıyor.

Kurtarmadaki herhangi bir bağımlı gibi, ikame de yaparız. Sükroz şeklinde şeker veya nişastalı yiyecekler tükendiğinde, meyveye (ve bal) geçiyoruz! Bizler, bizim için iyi olması gerektiği için bol bol meyve yiyoruz çünkü günde 5 ila 15 porsiyon olması gerekiyor (yaşadığınız ülkeye bağlı olarak!). Bu yüzden de iyileşmem için gerekli olması gerekiyor. Özellikle modern hibritleşmiş meyve, bu günlerde fruktoz ile yüklüdür. Orijinal çeşitleri ile, önemli minerallerin birleşimi, fruktoz ile birleşen meyve, sağlıklı bir besindir. .... NE ZAMANINDA! ... ve geleneksel olarak, küçük porsiyonlarda, mevsiminde, iyi bir dozda hayvansal yağ. Birçoğumuz, benim yaptığım gibi, bu ikamenin bizi yoldan çıkardığını göreceğiz, çünkü yine farklı bir türden bir yiyecek sorunumuz var. En başta bağırsak problemi tarafından yaratılan ya da yaratılmış olan hassas anayasa ile bağımlılık yapan zihni anlamalı ve ele almalı ve davranışlarını fark etmeliyiz.

Bunun derinliklerini anlayamadığımda, kendi şifremle çok dolambaçlı bir yol almamı sağladı. Bu davranışların kaynağını çok uzun süredir almamıştım ve protokolün tamamının yapışmasına ve bağımlılıkların üzerine kafa yorulmasının önemini biliyordum. Bunu şimdi güzel kristalim, berrak bir beynim ve odaklanmamı, yüksek enerjimi ve istikrarlı ruh halimi ve bağımlılığımdan özgürlüğümle kolayca söyleyebilirim. Biliyorum, yaptım! Yapabilirim, demek istediğim ... En kötüsüydüm! Ama kimseye şeker bağımlılığı konusunda hindi yapmak zorunda kaldığınızı söylemek gerekirse, bağımlı olmayan zihinsel durumun açıklığından potansiyel olarak bahsetmek istiyorum. Çok zor, çok zor! Aynı zamanda, içinde bulunduğunuz çikolatayı, çikolatayı, dondurmayı yemeniz için tam olarak size destek olan organizmaların nagging işlemlerine de sahipsiniz. Zayıf bağırsağınız bu yiyecekleri düzgün bir şekilde sindiremediğinde geride bıraktıkları sindirilmemiş kalıntıları severler. En sevdikleri yiyecekler için size iştah açacaklar. En azından kendi iştahımızı kontrol altında tuttuğumuzu düşünüyoruz .... biz değiliz! Ama yapabileceğin şeyler var ki muazzam yardım edecek ....

İlk olarak - diyet .... Natasha'nın pişirme süreçleri ve gıda önerileri, sağlık sorunları olmasa bile herkese bunları tavsiye edeceğim kadar sürdürülebilir ve besleyicidir - ancak tabi ki sağlık problemi olmadan çok az kişi bunu yapardı. Bu, vücudunuzun öğrenmenize neden olan şeyi takdir etmeye başlayabileceğiniz yerdir. Bir teşvikin var, bu bir hediye! İyileştikten sonra asla orijinal yeme alışkanlıklarına geri dönmek istemeyeceksin. Teşekkür ederim bağırsak sorunları .... teşekkür ederim artrit .... teşekkür ederim zihinsel sağlık sorunları! Bu, en büyük gıda ve en güçlü sağlığın ömür boyu olan rotanız. Ancak ilk başta, yiyecek karbonhidrat ve şekerli hislerinize iyi görünmüyor! Stok pot en büyük arkadaşınız olacak, sizi destekleyecek ve bazen günde birkaç kez besleyecektir. Süzüldüğünde veya şeker ya da nişastaya ihtiyaç duyduğunuzda ... stok için düz gidin ... ve daha sonra stokta sebze ya da iki tane ekleyebileceğiniz ve daha fazla ipeksi bir karışım oluşturacağınız zaman çorba haline getirin. ipeksi çorbalar.

Git bu konuda yavaşça sooooo. Benim hatam .... Çok hızlı bir şekilde yiyeceklere yükledim ki, hangisinin tepki verdiğimi asla anlamadım! Natasha'nın bir şeyden bahsettiğini hatırlayın - bugün, dün veya üç hafta önce sahip olduğunuz bir şeye tepki verebilirsiniz. Bu yüzden slooooooow için bir ihtiyaç var! Çaresizce çabucak yapmak isteyeceksin, ama kendi emeklilik deneyimimden uyarabilirim, eğer bunu yapabileceğinden daha hızlı yapmaya çalışırsan, bu seni yıllar boyu ayarlayacaktır. Yıllarca çok hızlı bir şekilde harcadım - tabi ki bağımlılığı ele almamıştım - ve çok hızlı bir şekilde benim favorilerimi getirmek istedim. Ve sonra tabiki inkar edildi - Ben sadece bana yiyecek sorununu taklit ederek bir sorun yaratma olasılığını düşünmek istemedim. Gerekirse yıllarca, temel, temel gıdaya ihtiyaç duyulduğunda, 6 aydan bir yıla kadar, iyi bir şekilde, doğru bir şekilde işlem yapmazdım. Ancak o zaman bunu söylemezdim! :) Bana uzun süren pişmanlıktan pişman değilim ... en sonunda benim bağırsaklarımı iyileştirmek için yapılan başarısız girişimlerden öğrenmemde bana yardımcı oldu, ve yine ve yine, sloooooow'a gitmek için başka bir yol olmadığını öğrendim. ! Ve bu, bağımlılığı çözmek için benim rotamdı. Bu yüzden, yıllarca denemeden sonra, protokolün neden bu kadar zeki olduğunu öğrenmeye başladım ve bunun etrafında bir yol yoktu! Doğru ve sonsuza kadar iyi olmayı seçmedikçe, onunla tartışmanın bir yolu yoktu!

Protokolün sizi teşvik ettiği bir şekilde 'soğuk hindi' (bir yiyecek veya ilacın aniden ve tamamen durması) sizi çok tuhaf ve uyuşuk hale getirebilir, garip semptomlar ve iyi olma duyguları ile. Vücudun enerji ihtiyaçlarını karşılamak için “enerji ihtiyaçları” için yanan karbonhidratın geçişini henüz sağlamadı. Bu 3 ila 6 hafta arasında bir yerde olur, herkes için farklı bir zaman ölçeğidir. Herhangi bir maddeyi tekmelemek zorunda olan herkes gibi hissedebilirsiniz - bir çeşit .... Bu şekilde devam edemiyorum! .... Böyle hissetmemeliyim! ..... Ben bir Karbonhidrat kişi emin - şimdi ben kanıtladı! ... Ben sadece gluten ortadan kaldırmak için tercih ederim, çok daha kolay yapabilirsiniz! .... vb. Eğer bu 'soğuk hindi' durumunun ilk başta yönetilmesi çok zorsa ve kimseye devam etmek için olabildiğince fazla denemeye teşvik edersem, giriş öncesi diyet öncesi tam GAPS diyetine gitmeliyim, ama sanırım Natasha zaten söyledi. söyledi. Sadece iyileşme elde etmek için çok daha uzun sürüyor, ama zaman ölçeğini unutun, bir yerde başlamanız ve bazı insanlara daha kolay girmeniz önemlidir. Özellikle de orijinal diyetleri çok tatlı ve karbonhidratlı olan tek bitkisel tüketime dayanıyorsa pizza sosları şeklinde!

Slovoyu, probiyotiklerle çok yavaş git ve Natasha'nın kitabında bunu tekrar oku. Bazı insanlar kapsülden açılmalı ve ilk birkaç gün boyunca kapsülden tozun çok küçük bir kısmını almalıdırlar. Bu, web sitesinin SSS'lerinde de ele alınabilir .

3 ila 6 hafta sonra, HAYIR, yani şeker ya da dudaktan geçen herhangi bir tatlılıktan sonra, özlem içten bir şekilde öfkelenmekten ve size şu anda tatlı şeylerin sizin için önemli olan tüm nedenlerini size anlatıyor ... şeker canavarından çözülmeden ezici bir barış duygusuna. Şeker canavarı zincirlendiğinde elde ettiğiniz iktidar hissi öyle güzel bir duygu… ama o sadece zincirlenmiş olduğunu hatırlayın - şimdilik! Çok erken kendine güvenme! - Yine deneyimim! :) ...... Cildiniz parlıyor, gözler parlıyor, öğleden sonra enerji dipsleri yok oluyor, beynin netliği ve odağı - aman tanrım ... aman bir beyin buldum! Ve yeni bir süper model gövdesi! - Tamam abartıyorum ama bedenin sesi değişiyor ve gözünüzün önünde harika bir şekil gelişiyor - nereden geldi? Nerede saklanıyordu?

Kesinlikle hiçbir tatlılık kuralı yapmadım, o zamanlar My Version'i yapıyordum! :) birkaç yıl boyunca GAPS protokolü ve kendime takmak zorunda olduğum tek tatlılık kaynağı, bir sürü kurutulmuş hurma ve kuru üzüm, biraz taze meyve ve% 85 oranında 1-2 karelik oldu. günde çikolata Ancak, beni bağımlı tutmak için yeterliydi, çünkü ben bu iş için güçlü bir istekime sahip olacağımı fark ettim ve işime derinden odaklandığım zaman bile arzum beni her an sarsacaktı. Bu tatlılığın biraz durması çok zordu, hayır, ÇOK zor ama sonuç inanılmazdı!

Bu aşamada genel sağlığım için birçok sağlık değişikliği yaşadım, ancak eklemler ve bağırsaklar sooooo inatçıydı. Tamir etmiyordum.

İştahım üzerinde kontrole sahip olduğum için protokolün kolaylaştığını ve sosyal olarak dışarı çıkabileceğimi ve arkadaşlarımın çikolata, fındık harika (ölümcül!) Kreasyonlar yediklerini hiç umursamadığını buldum. O keklere bakabilirim ve onlardan ne kadar zevk alacağım hakkındaki eski inancımın aslında doğru olmadığını biliyordum. Benim tadı tomurcuklarım eğitimli olmuştu ve kendimi her zaman tatlı yiyeceklerin lezzeti hakkında aldatmış olduğumu ve bununla denediğimde ve onları tattığımda, tatlılıkla yüklenemediklerini bulmaya başladım. Pastanın karakterini tatmak - ister çikolata, ister vanilya olsun, ister kahve olsun. Şeker isabetinin her şeyden sonra olduğunu anladım. Ben de ileriye gidip, yedikten sonra nasıl hissedeceğimi hayal edebiliyordum - "o mu ?!: -o" ...... Daha sonra o gün yine protokolden düşmüştü ...... "Bunu bunun için mi yaptım ?!: - /" ...... ve birkaç gün içinde vücudumun rahatsızlığı bana asla değmediğini hatırlattı! Halkların evlerine gittiğimde kendimden yiyecek almak için çok emindim ve bu yemeğin ne kadar iyi olduğunu tadabilecek kadar fazla şey yaptım, bedenim nezaket için çok önemliydi ve onların rahatlığı için yapmam gereken bir şey yiyordum. Benim fark ettiğim rahatsızlık, onlara ve kendime karşı saygısızlıktı.

Diyetle özdeşleşmek, ilk ve en önemli adımdı. İnsanlar bana takviyeleri soruyorlar ve pek çok farklı tipte bulundum çünkü eksiklik belirtilerimin bir kısmını hafifletmeye yardımcı oldular ve hala yiyecek kısıtlamaları olarak gördüğüm şeye (daha sonra fark ettiğim gıda reformu gibi) karşı gelmeme rağmen bana bir miktar besin verdiler. . Bununla birlikte, beslenmemiz için gıdaya odaklanmamız çok önemlidir, çünkü Natasha'nın tavsiyeleri, takviyelerin gerçekten sadece bir koltuk değneği ve vücut için herhangi bir iyi olmak için yeterince akıllı olmayan pek çok takviyenin olduğu kadar terapötiktir. 'Ek Gıda' üzerine odaklanmak, bu ek ve bu ek ve içine ek ve doldurmaktan daha iyidir. GAPS kişiliği, eğer bunu söylesem çok odaklanmamış ve dağınık, çaresiz ve korkulu olabilir… bağırsakınız tehlikeli kimyasalları kan akışınıza geçirdiğinde ve beyin, sinir sistemi ve vücudun organları. Bu içsel bozukluğun dışında çok az akıl ve emir olabilir. Bazen bazılarımız yaşamlarımızda istisnai olarak sıralanabilir görünebilir, ancak bunun içsel olarak istisnai bir bozukluğun bir işareti olabileceğinden şüpheleniyorum ve kendimizle başa çıkmak için kendimizle başa çıkmak ve hayatımızdaki düzensizlik eğilimimizle hayatımızdaki katı kuralları uygulamaya çalışıyoruz. hayatımızın her yönünü ve düşüncemizi .... ve bazılarımız, ben, hepimiz gitelim ... ev işi mi? Şans yok! :) Çok sayıda farklı takviyeleri ve çok kısa zaman dilimlerini denemek için, bu öneriden bu tavsiyeye geçmenin ve çok fazla para harcayan çevrelerin etrafında dolaştığımız için israfçı ve pahalı bir eğilim olabilir. Bazı çok önemli ve besleyici takviyeleri iyi yönlendirilmiş ve herhangi bir etkiye sahip olma şansı için onları yeterince uzun götürürseniz bu para harcamak için Tamam. Ancak düşük bir gelirle, asgari miktarda takviye yapmak ve gıdaya konsantre olmak en iyisidir.

Pancar turşusu!!! Ev yapımı - kolay - Harika bir tonik, bu iyi bir ek! Pancar kvası ekledikten sonra biraz lahana ve soğan doğrayın ve olağanüstü bir ön yemek tonikiniz var. Bu sayede GAPS protokolündeki tüm hayat veren besinlerin yanında besinlerinizi de arttırırsınız. Sally Fallon ve Mary Enig Ph.D 'Beslenme Gelenekleri' adlı kitap, yemek tarifleri için harika ve pancar kvass orada .... ve hatta bir kitaba bile gerek yok - hatta bu tarifi bulun. Hiç şüphesiz Natasha'nın kitabı - harika tarifler .... var ve yaptığım şeyi yapma ve kek bölümü için düz git! :)

Peynir altı suyu takviyesinin önemini yanlış anladım. Bu önemli ve eğer Natasha'nın önemini açıklamak için gitmiş olsaydı, boyut olarak ansiklopedisi olan bir kitap yaratmış olsaydı ... ve hiçbirimiz onu kaldıracak enerjiye sahip olmazdık!

Yumurta sarısı önemlidir, sarımsak önemlidir.

Hepsi önemli ama Natasha, ne kadar önemli olduğunu doğru bir şekilde vurgulayamadı. Sadece onlar olduğunu ve neden kendiniz için araştırdığını varsayalım.

'Önerilen liste' üzerindeki her şeyin sizin için iyi olacağını varsayalım. Bazıları olmayabilir. Bu yüzden öğrenmek için yavaşça şeyler almak zorundasın. Pişmiş yumurta akı, süt ürünleri, lifli sebzelerin kıvrımları gibi (bazı insanlar için) sindirimi zorlaştırır. Bir yemek normalde çok şifalı olduğu için, sizin için iyi olduğu anlamına gelmez çünkü bağırsakınız henüz buna hazır değildir - bunun yerine size zarar verir.

Tavsiye etmek için takviyeleri? Bu çok bireysel ve bunu istişareler yoluyla yapıyoruz. İhtiyaçlarımız hep aynı değil. Takviyeler hepsi aynı değildir. Kişinin önce diyetle nerede olduğunu kontrol etmeliyiz. Tamamlayıcı bir rejim oluştururken diğer pek çok şeyin göz önüne alınması gerekiyor.

Bu protokol ne kadar sürecek? Benim için çok uzun bir zaman ve sen benim gibi olsan çok uzun bir zaman! Ama eğer .... arkadan gelen uyarılarımı izlerseniz ..... bunu benden çok daha iyi yapacaksınız. İçinizde yapmak için hayal edebileceğinizden daha fazla iş var. Karaciğer, zayıf olan karaciğer, detoks organını hafife aldı - yaşam tarzınızı detoks ederek, doktorunuzun önerilerini detoks ederek, bağırsaklarınızdaki bu organizmalar tarafından üretilen tehlikeli kimyasalları detoks ederek ne kadar zehirlendiğine bakın. Karaciğere de biraz dikkat gösterilmesi gerekebilir - ancak karaciğerde kızarma değil, karaciğer ve safra taşlarına değinmiyorum… Karaciğere göre daha fazla sorun olur ve herşeyi yapmak isteyebilirsiniz. bir aşamada bunu destekleyebilir. Hormon bezleri diyetten gelen destekten faydalanacaktır. Hormonal sistem tüm vücudun işleyişinin önemli bir parçasıdır ve kötü işlevli bir bağırsaktan kötü etkilenir. Tüm vücut sistemlerini devam ettirebilirim, çünkü bunların hepsi iyileşmeniz için önemlidir ve onlara dikkat etmemek süreci etkileyebilir. Onlara nasıl dikkat edilir? Onlar için ye ve onlar için iç. Onların ihtiyaçları basittir, biz nasıl yeneceğimizi yanlış anladığımızda.

Muhtemelen 5 yıl sürdü ama sen iyileşme sürecinin bundan daha uzun olduğunu biliyorsun. Yaşlanırken, her zaman yapmak için şifa vardır! İyileşme devam ediyor çünkü vücuduma doğru 30 yıl boyunca yanlış bir harekete geçmem gerekiyordu ve vücudumun anında rejenerasyonla beni geri almasını beklemeyeceğim - bu daha akıllıca, bana bir yetişkin gibi davranıyor. Sebep ve sonuç, ... ve her şey yolunda! Sağlığa doğru büyüdüğümde, öğrenecek ve daha sonra tekrar öğreneceğimi düşünene kadar öğrenmeye ve öğrenmeye devam ediyorum. Eklemler artık hoş ve acısızdır, - yeni bir süspansiyon sistemi ve tüm deformitelerden kurtulmuş gibi hissettirirler - deformiteleri önemsemediğimden değil - bu gibi büyük bir deneyimden geçtiğinizde değerleriniz değişir. Enerjim seviyelerim - aman tanrım ben hiç bu kadar çok enerji yaşamadım ... ve cildin doğum günlerini aldıkça cildin yaşlandığını söylemişti ... ve beynim de ... bunun bir deha olduğu ortaya çıktı - bazı şeylerde !!! Ve son teslim tarihlerinde iyi olma yeteneğim? ... iyi, hala bir şey hedeflemek zorundayım !!

Bu rotadan gelen öğrenim fırsatlarını insanlardan uzak, sağlığa çekmek istemem. Diğerlerinin benim yaptığım şeyi yapması ve sadece 'Proje Gıdalarını' kendi yaşamlarına dahil etmesinin değil, aynı zamanda 'Proje Temasını' onların yaşamlarına dahil etmesi ve hastalıkla ya da engellilikle kendilerini bulması için harcadığı zamanı kullanmak gerçekten önemlidir. Hayat / Beden El Kitabı 'hepimiz birlikte yaratıyoruz. Araştırmak için interneti kullanın, böylece vücudunuza nasıl bakacağınızı öğrenmeye başlayın. İnternette bulduğunuz bilgiler konusunda dikkatli olmanız gerekiyor ancak büyük bir site www.mercola.com . Sağlığı her şeyi araştırır ve bilgileri açık ve yardımlıdır. Daha sonra www.westonaprice.org adresinde iyi makaleler var ve bu belki de post-carbo-junkies ve yiyecek tacirleri (yiyeceklerini 'çeviren') bir topluluk bulmak için size yardımcı olacak ve daha erken bir aşamada insanlar olacak Gıda değişiminin sizden daha iyi olduğu, onların iyileşmesi için iyi durumda olan insanlar ve diğer tarafa doğru ve dışarı çıkmış olanlar.

Yalnız değilsin. Seninle çok var. Seninleyim. Bir araya geldik ve belki de bir gün bizi yoldan çıkarmamıza izin verdiğimiz bu monoliteyi değiştireceğiz, ama kendimizi değiştirmekten başka bir şey yapmıyoruz. Sadece nasıl yaptığımızın örneğini etkileyebiliriz. İsterlerse yapabilirler, eğer yapmazlarsa, harika yemeklere, lezzetli yiyeceklere, ışıltılı cilde, zihinsel huzura ve büyük bedenlere sahip oluruz! Seni ve benimle uğraşmak yok!

Size ve vücudunuza en iyi dileklerimle,

Katrina

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum bu tedavinin kireçlenmeye boyun fıtıgına ve omurilik kreçlenmesine bir faydası olucagını sanmıyorum :)
bildiğin masaj bu.
bana ciddi anlamda kreçlenmeyi ve romatizmayı geçiricek alternatıf tıp olarak ne önerirsin?

Bunu yine google translate ile web den çevirdim.. İkinci -hatta Canan Hocayı da sayarsak üçüncü- bir bir iyileşme öyküsü...

INDİRA'NIN ROMATOİD ARTRİT'TEN GERİ KAZANIMI
10/08/2018 |

Kurtarma AIP Hikayeleri , protokolü kullanarak hayatlarını değiştiren Otoimmün Protokol topluluğundan düzenli kişiler hakkında bir başarı hikayesi serisidir. Her ay yeni bir kişi seçilmekte ve okuyucular aynı yoldaki gibi kendileri tarafından üstesinden gelinen tüm farklı sağlık sorunlarını keşfetme fırsatına sahiptir. Autoimmune Paleo'da, bu öykülerden ilham alacağınızı, bunlarla empati kuracağınızı ve bu hikayelerden öğreneceğinizi umuyoruz. Hikayenizi paylaşmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilgi formumuzu doldurarak bize bildirin.


Indira, romatoid artrit tanısından önce çok aktif bir yaşam tarzına rağmen, acı ve iltihaplanma olaylarının sadece kendisini tamamen ortadan kaldırması için birkaç hafta aldı. Vurulduğunda, bir intikamla yayıldı. Bir çok tedaviyi denedi - ağır ilaçlar, Ayurveda, diyet değişiklikleri - ama hiçbir şey işe yaramadığında, akıl sağlığı bir burun attı. En alt noktasında, Indira aynada gördüğü yüzü bile tanıyamadı. Okuduğunuz gibi, AİF'in İndira'nın sağlığı üzerindeki etkisi dikkate değerdi.

Hangi sağlık sorunlarıyla uğraşıyorsunuz, ne zaman başladılar ve teşhis almak ne kadar sürdü?

Romatoid artrit var. Semptomlar üç yıl önce aniden başladı. Tam zamanlı çalışıyordum ve yoğun bir hayat yemek ve dört kişilik ailemizle ve evimizle ilgileniyordum. Bir gün aniden işteyken, sol kalçada aşırı yorgunluk ve şiddetli ağrı hissettim. Eve gittim muhtemelen kötü bir grip vakasıydı ve geceleri sağ bilekim ağrıyordu. Advil aldım ve uyumaya gittim.

Ertesi gün uyandığımda, kalça ağrım gitmişti ama bileğim daha da kötüleşti. Bileğimi hareket ettiremedim! Kocam, önceki gün o eliyle ağır bir şey yapıp yapmadığımı sorduğunda beni doktoruma götürmek zorunda kaldı. Bir konferans salonunu serbest bırakmayı beklerken, dizüstü bilgisayarımı birkaç dakikalığına elimde tuttuğumu söyledim. Ve böylece mutlu bir şekilde 'tendinit' olduğunu ve beni biraz daha fazla Advil ile geri gönderdi.

Ama hemen hemen her gün bundan sonra vücudumun bir kısmında 'tendinit' geçiriyordum! Bu yüzden ciddi bir yanlışlık olduğunu biliyordum. Doktora gittim ve annemin RA olduğunu söyledim. Bu yüzden bazı testler istedi. Testler sonuçsuz kaldı - RA faktörüm negatifti. Bu yüzden test sonucu negatif olsa da Lyme hastalığına sahip olabileceğimi söyledi. Kendi başıma daha iyi olabileceğimi söyledi.

Mükemmel bir sağlık durumuna sahip olduğum ve çok aktif bir yaşam tarzına öncülük ettiğim için, başka bir şeyden şüphe etmedi. Ama ağrılarım gelmeye devam etti ve daha da kötüye gittiler. Bir gece kocamın beni acil servise getirmesi için ağır omuz ağrım vardı. ER doktor, Lyme'nin olabileceğini düşünerek doksisiklin üzerine koydu. Birkaç ay olmuştu ve ağrılı bölümler ve teşhis eksikliği ile ilgili hayal kırıklığı yaşıyordum. Bu yüzden tekrar doktorumu bir romatoloğa göndermeye zorladım. Sonunda RA faktörünün yanı sıra bazı ek testler de yapan romatolog gördüm.

Sonuçlar geldiğinde, anti-CCP faktörüm tavanın üzerindeydi (> 250) ve sonunda RA tanıdımı aldım. O zaman bende neyin yanlış olduğunu bilmemem için çok stresliydim ki aslında teşhis almaktan bıktım.

Sağlık yolculuğunuzdaki en düşük noktanın nasıl olduğunu açıklayın.

Tanı almam ve ilaca girmekten mutlu oldum. İlaçların beni daha iyi yapacağı konusunda iyimser davrandım (arka plana göre eczacıydım!). Ama evlat, yanılmışım! Üzerine koyduğum metotreksat, ağrı düzeyimin azalmasına yardımcı oldu, ancak ağrı bölümleri hala geliyordu. Bu nedenle, romatizma metotreksat dozumu RA için en yüksek seviyeye (25 mg) ve ağrıdan dolayı bayıldığım karın krampları geçirdikten kısa bir süre sonra arttırdı. Kocam 911'i aramak zorunda kaldı ve hastaneye koştum. Bu, hem ben hem de kocamdan korktu ve ilacı değiştirebilirse doktordan sorduk.

Bana başka bir ilaç koydu, lefluonomide, bu benim için doğru seçim değildi. Bir aydan az bir sürede 20 lira kaybetmeyi bitirdim ve evin etrafında dolaşmak için hiç enerji yoktu. Nefesim etkilendi ve nefes darlığı çekiyordum ki havaya uçuyordum ve evimizdeki kısa merdiven basamaklarına tırmanıyordum. Bu noktada, ilaçları tamamen durdurmaya karar verdim. Ve naturopati, Ayurveda ve homeopati gibi alternatif tedavileri araştırmaya karar verdim.

İlaçları bıraktığımızdan beri, RA'm çok hızlı ilerlemeye başladı. 3 aylık bir süre içerisinde tüm eklemlerim etkilendi. 3 aylık bir süre için engelli çalıştım. Bu 3 ay boyunca Hindistan'da Ayurvedik tedaviyi denedim. Ama bu hiç yardımcı olmadı. ABD'ye döndükten sonra, beni glutensiz, mandırasız ve rafine şeker içermeyen bir diyete sokan Hindistan'dan bir naturopath ile görüşmeye devam ettim. İşe devam ettim ve bu diyete devam ettim ama durumum daha da kötüye gitti.

Duygusal olarak şimdi tüm bunlar beni etkiliyordu. Olumlu kalmaya devam etsem de, zaman zaman hüsran ve umutsuzluk hallerini hissetmeye başladım. Ve etrafımda kimse yokken gözyaşları akacaktı. Durumum daha da azalmaya başladı ve kısa süre sonra mutfak çevresinde neredeyse hiçbir şey yapamadım. Sağlıklı ev yapımı yemekler ailem her zaman yemek için kullanılan şey olduğundan, ben ve ailem için sağlıklı yemekler pişirmek için yardım aldık.

Hayatım boyunca bu döneme baktığımda, yolculuğumdaki en düşük nokta oldu. Yemek yapmayı çok seviyorum ve bu beni mutfakta asla yapamayacağımı düşünerek üzdüm. Aynaya baktığımda o kadar bunaldım ki, bana bakan bir insanı tanımıyordum. Çok korkutucuydu. Gelecek kasvetli görünüyordu ve sadece acı ve sakatlığın olduğu bir yaşam yaşamak istemiyordum. Çocuklarım için çok şey yapmak istedim, çok fazla rüyalar vardı ve bu kendim için öngördüğüm gelecek değildi.


Bir çözüm aramaya hangi zorluklar sizi etkiledi? Temel olarak, devrilme noktası neydi?

Çocuklarımda büyüdükçe gerçekten orada olmak istedim ve internette daha iyi olan RA savaşçıları için araştırma yapmaya devam ettim. Kendimi yemek yapmaktan ve ailemle ilgilenmekten hoşlandığım her şeyi yapamayacağım bir hayattan istifa edemedim. Çocuklarım için kahvaltı ve okul öğle yemeği yapamadığım için beni korkutuyordu. Bu yüzden araştırmaya devam ettim ve farklı şeyler denemeye devam ettim.

Veganizm, Paddison programı vb. Ve yoga da dahil olmak üzere birçok diyet ve program denedim. Ama benim RA'm ilerlemeye devam etti. Dizlerim o kadar kötü etkilendi ki artık merdivenlerden yukarı ve aşağı inebiliyordum. Şimdi evden çalışmaya başladım ama vücudumda çok fazla iltihaplanma ile iş çok zordu.

Sonra bir gün meslektaşlarımdan ve iyi bir arkadaşımdan benimle konuşuyordum ve hemen aklıma ne kadar üzüldüğünü anladı. Birlikte meditasyon yapıp Kutsal Kitabı okuyamaya açık olup olmadığımı sordu. Hemen evet dedim çünkü eksik olduğum pozitif enerjiyi bana vermek için manevi bir bağlantım olması gerektiğini biliyordum. Ve her hafta toplanmaya başladık. Bunu yaptıktan birkaç hafta sonra tekrar pozitif hissetmeye başladım. Umudumu hissetmeye ve Tanrı'nın bana yardım etmeye çalıştığını hissetmeye 'kendim için üzülüyorum' dan gittim! Daha önce hiç sahip olmadığım bir şevkle dua etmeye başladım.

İyileşmenize yardımcı olacak bir protokol bulduğunuzda, neydi ve çalıştığını gösteren ilk belirtiniz neydi?

Dua etmenin yanı sıra, araştırmamla devam ettim ve birçok RA hastası tedavi eden Kaliforniyalı bir natüropatik doktorla karşılaştım. Onunla temasa geçtim ve beni Paleo Otoimmün Protokolü'ne (AIP) koydu. Ayrıca, kandaki belirteçlerime ve hastalığın hızlı ilerlemesine dayanarak 'şiddetli RA' durumumu teşhis eden yeni bir romatolog görmeye karar verdim. Bundan dolayı, bir biyolojik (rituxan) infüzyonuna devam etmemi önerdi. Eğitim yoluyla bir eczacı olmak, biyolojinin yan etkilerinden çok fazla haberdarım, en önemli olanı enfeksiyonlara duyarlılığı arttırdı. Bu yüzden, oral ilaçlar - methotrexate ve Plaquenil'in bir kombinasyonunu yapıp yapamayacağımı sordum. Neyse ki doktorum kabul etti ama hastalığımın şiddeti göz önüne alındığında bunun benim için işe yarayacağına dair çok fazla inancı yoktu.

Ona yeni bir diyet yapmaya yeni başladığımı söyledim ve bu yüzden birkaç aylığına biyolojik denemeden önce denemek istedim. Böylece hem yeni ilaçları hem de AIP diyetini birlikte başlattım. Diyetin 3 haftasında daha iyi hissetmeye başladım. Şiddetli ağrı bölümlerimin sıklığı önemli ölçüde düştü ve ağrı düzeyleri de azaldı. Bir ay sonra ESR (iltihap belirteci) 10 puan azaldı. Romatolojistim, RA'm şiddetli olduğu ve tüm eklemlerimi etkilediği için, bu kadar kısa bir sürede, inflamatuvar belirteçlerimin bu kadar çok aşağıya inmesini beklemiyordu. İlerlemem ve alçaltılmış iltihap seviyeleri ile her ay onu şaşırtmaya devam ettim.


Şifa yolculuğunuzda şimdiye kadar hangi kaynakları kullandınız ve bunları nasıl buldunuz?

Tanıdığımdan beri son üç yılda çok fazla kaynak kullandım ve daha çok YouTube'da ve internette ve ayrıca sosyal medyada arama yaparak buluyorum. Benim naturopath beni Autoimmune Wellness ve The Paleo Mom web sitelerine tanıttı. Sonra ben de Eileen Lard'ın web sitesine, Phoenix Helix'e rastladım ve onun da RA'lı olduğu için hikayesini okumak için çok güçlendiğini gördüm. Ayrıca GAPS diyeti, Dr. Terry Wahls'ın kitabı, The Wahls Protocol ve Shelley Mallone tarafından Inflamed gibi birçok kitap okudum.

Doktorlarınız reddettiğiniz tedavileri önerdi mi ve eğer öyleyse, neden diğer yöntemleri denemeyi tercih ettiniz?

Gördüğüm ilk romatolog, geleceğim için çok kasvetli bir tablo çizdi ve daha sonra ilaçların hastalığı kontrol altına almasına yardımcı olabileceğini ve bana sebze kesmek gibi fiziksel çalışmaları azaltarak nasıl iyi bir şekilde yaşamaya devam edeceğimi anlattı ve ağır şeyleri kaldırmak! Ona diyetler ve RA üzerindeki etkilerinden bahsettiğimde, çok fazla etkiye sahip olmadığını gösterdiler ve süt ürünlerini kesmek, semptomları% 1 oranında azaltabilirdi, bu yüzden buna değdi!

Güncel romatolog'la ilk defa karşılaştığımda, hızlı ilerleyen ve şiddetli RA'mı düşünürken, bana biyolojik ya da infüzyonda bulunmanın benim için işe yarayacak tek iki seçenek olacağını söyledi. Bir eczacı olmakla, bu ilaçların neden olabileceği yan etkilerden çok fazla haberdarım ve en büyük endişe, TB gibi ciddi enfeksiyonlar da dahil olmak üzere enfeksiyon alma olasılığının artmasıydı. Ona yeni bir diyet protokolü (AIP) başlattığımdan önce, muhtemelen oral ilaçların bir kombinasyonunu denemek istediğimi söyledim. Biraz şüpheci oldu ve şiddetli hastalığım olduğu için bu oral ilaçların tek başına çok farklı olabileceğini düşünmediler. Ancak kendimi daha iyi anlayabildiğim birkaç ay boyunca bu ilaç, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri kombinasyonunu denememe izin verdiğine sevindim!

Hayatımızın kronik bir hastalık tarafından tüketildiği gibi görünebilir, ancak bu mücadelelerin çok ötesinde var. Şu anda size gerçek neşe getiren nedir?

Hastalığımla mücadelelerime baktığımda, Tanrı'ya şükrediyorum ki şimdi daha iyi bir yerdeyim. Ayrıca pişmanlığım yok. Daha önce sahip olmadığım hayatın yeni bir bakış açısına sahip olduğum için minnettarım. Fiziksel olarak daha iyi hissetmeye başladıktan kısa bir süre sonra büyük bir hayat değişikliği kararı aldım. Çok stresli olduğu için yüksek ücretli kurumsal işimi bırakmaya karar verdim ve hayatımda böyle bir strese ihtiyaç duymadığımı hissettim. Stres tüm otoimmün hastalıklar için bilinen bir tetikleyicidir ve hayatımdan kurtulmak için ihtiyaç duyduğum ilk şey buydu.

İhtiyacı olanlara yardım edecek bir şey yapmak istedim. Yemek yapmayı ve pişirmeyi çok sevdiğimden beri, yiyeceklerim her zaman önemli bir rol oynamıştı. Şimdi, gıda ile yaptığım olumlu iyileşme deneyimim sayesinde güçlendirilmiş hissettim ve bilgi ve deneyimlerimi benim gibi acı çeken ve iyileşme yolculuklarında onlara yardımcı olan diğer kişilerle paylaşmak istedim. Bu nedenle Beslenme Terapisi Derneği Beslenme Terapisi Danışmanı (NTC) programına kayıt yaptırmaya karar verdim. Mezuniyetimin ardından, kronik hastalıkların iyileşmesine yardımcı olmak için beslenme rehberliği sağlamanın ardından, daha da önemlisi, ona çok ihtiyaç duyanlara umut ve pozitiflik kazandırmak için Beslenme Terapisi'ni uygulamaktan dolayı sabırsızlanıyorum.

Indira'nın hikayesi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bloguna, Indu International Kitchen'a bir göz atın . Onu Facebook ve Instagram'da da takip edebilirsiniz.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum bu tedavinin kireçlenmeye boyun fıtıgına ve omurilik kreçlenmesine bir faydası olucagını sanmıyorum :)
bildiğin masaj bu.
bana ciddi anlamda kreçlenmeyi ve romatizmayı geçiricek alternatıf tıp olarak ne önerirsin?

Bu da dördüncü bir iyileşme hikayesi
Bunların hepsi Oto-İmmün diyet protokolleri ile gerçekleşen iyileşmelerdir...

17 yaşında, otoimmün bir hastalık olan romatoid artrit tanısı aldım.

GAPS - Deneyimim
Dina-Marie tarafından Yayınlandı: 02.09.2012
Güncelleme: 08/11/2018

Natasha Campbell-McBride MD tarafından yazılan GAPS - Gut ve Psikoloji Sendromu benim için hayat değiştiriyor. GAPS Diyetine başladığımdan beri fiziksel sağlığımdaki dramatik değişimlerden bahsediyorum!

Güncelleme: Sahip olduğum inanılmaz sağlık faydaları ve birçok e-postaya bir cevap olarak lütfen e- kitabıma bakın: GAPS: Nasıl Başlanır bağırsak ve pshychology sendromu - boşluklar

Henüz yapmadıysanız, GAPS Diyetini okumak için zaman ayırın. Bu, zayıf sindirim, sağlık sorunları ve bağırsakların iyileşmesini hedefleyen diyet arasındaki bağlantıyı biraz daha açıklayacaktır.

Böylece beni biraz daha iyi tanıyabilir ve değişiklikleri takdir edebilir, size kısa bir tıbbi tarih vereyim.

Büyürken, her zaman mide problemleri yaşadım.
Problemlerle, acı, mide bulantısı, ishal ve / veya kabızlık demek istiyorum. Altıncı sınıfta ağrım o kadar şiddetliydi ki, bir keşifsel laparotomi yapıldı.

Ne yazık ki, sadece şişmiş bezler bulundu. Bu yüzden benim acı ve rahatsızlığım genç ve yetişkin yıllarıma bile devam etti.

17 yaşında, otoimmün bir hastalık olan romatoid artrit tanısı aldım.

Romatoid artrit ile vücut tahriş edici olana aşırı tepki gösterir ve normal olarak eklemlere saldıran ancak aynı zamanda akciğerlerde ve kalbin etrafında iltihaplanmaya neden olabilen iltihaplanma sürecine başlar.

Biraz rahatlama sağlayan ama aynı zamanda mide ağrımmı arttıran reçeteli ilaçlara kondu.

Çocuk sahibi olmaya başladığımda seçeneklerim daraldı. Steroidler hamilelik için önerilmemektedir ve reçeteli ilaçlar hemşirelik bebeklerimi olumsuz yönde etkilemiştir.

19 yaşında, sığır eti, tavuk ve domuz eti alerjisi test ettim.
Alerji çekimlerine ek olarak, vejeteryanlar ve tahıllar ile birlikte sadece bir yumurta, süt ve balık yiyen bir vejeteryan oldum.

Yetişkin hayatım boyunca artritik yetenekler ve gerileme dönemleriyle devam edecektim. Doğumdan sonra son derece zor dönemler (10'unun hepsi), bebeğin 6 - 10 m. '

Ancak, 2011 yılında, bazı kadın cerrahiden sonra, artrit ağrısı çok şiddetliydi ki kocam her sabah krepimi kesmek zorunda kaldı! Görünürde hiçbir rahatlama görünmüyordu!

Yeterince yanlış olmadığım gibi: 47 yaşında osteoporoz tanısı aldım.
Osteoporozum hakkında bir güncelleme için bkz: Osteoporoz için Doğal Tedavi

Düşük kemik yoğunluğum için reçeteli ilaç aldım. Şimdi, her şeyin yanı sıra, osteoporozum için yazılan ilaç bana neredeyse her zaman grip olmuş gibi hissettirdi. Ayrılıyormuşum gibi hissettim!

Kayınvalidem Jessica beni GAPS'a tanıttı. Campbell-McBride'in konuşmacı olduğu bir konferansa katılabilirdi.

Campbell-McBride ile şahsen ve benim tarihimle ilgili şahsımla konuştuktan sonra, eve döndüğümde, acımdan kurtulmuş olacağımı ve bir kez daha et yiyeceğimi heyecanlandırdı.

Onun coşkusu bulaşıcıydı ve Şükran Günü'nden önceki hafta GAPS Giriş Diyetine başladım. GAPS diyeti bir Giriş Diyetinden oluşur ve Tam GAPS diyetine geçersiniz.

Giriş Diyeti, GAPS'ın en kısıtlayıcı kısmıdır. Altı aşamadan oluşur ve her aşamada daha fazla yiyecek eklersiniz. Gıdalar, bağırsağın iyileşmesine izin vermek için belirli bir sırayla eklenir. Sindirildikleri kolaylığa göre eklenirler.

Bu yazıdan sonra, artrit semptomlarımdan tam bir rahatlama geçirdim!

30+ yıl sonra tekrar et yiyorum! Bu, kendi ineklerimizi yetiştirdiğimiz için gerçekten harika bir şey! Kemiklerinizi yeniden mineralize etmenin mümkün olduğunu gösteren diğer kemik yoğunluğu testlerine sahip oldum!

Yine başka bir otoimmün hastalık hits - Egzama
GAPS diyeti dışında birkaç yıl kaldıktan sonra yeni sorunlarla karşılaşmaya başladım. Her ikisi de otoimmün problemlerle uğraşan egzema ve mononükleoz beni bir ton tuğla gibi vurdu.

Birçok otoimmün hastalık gibi, egzama çok yönlüdür. Hastalığa katkıda bulunan bazı faktörler diyet, stres, uyku ve kullanılan ürünlere veya gıdalara alerjiyi içerir.

Tekrarlayan bir mesane enfeksiyonu olduğunu düşündüğüm şeyleri temizlemek için birkaç tur antibiyotik kullanmıştım. Daha sonra doktorun hiçbir zaman idrar kültürü yapmadığını ve hiçbir zaman bir mesane enfeksiyonu geçirmediğimi öğrendim!

Antibiyotikler, bağırsaklarınızdaki tüm bakterileri öldürür - iyiler ve kötüler. İyi bakterileri probiyotiklerle yeniden oluşturmak için adımlar atılmazsa, bağırsaklarınızdaki bakteri dengesizliğinden muzdarip olabilirsiniz ve bu da GAPS'ye eşittir.

İyi bakterileri beslemenin bir yolu kefir , yoğurt , lahana turşusu ve fermente edilmiş havuçlar gibi besinlerden geçer . Bunlar yapmak için ucuz ev yapımı yöntemlerin birkaç örneğidir.

Birden fazla antibiyotiğin yanı sıra, her iki ucunda da mum yakıyordum. Her gece 4 - 5 saat uyumaya devam ediyordum ve hayatım boyunca çok fazla stres ekleyen bir ev işine başlamıştım.

Vücudum nihayet isyan etti ve “ENERJİ!” Dedi.

Egzama ile ilgili bir güncelleme için, bkz. Doğal Egzamadan Kurtulmak .

Next Up - Mononükleoz
Daha önce hiç cilt problemim olmadı. Egzemanın neden olduğu korkunç kaşıntı ve tırmalamaya başladığımda şaşırdım. Sadece birkaç ay içinde mononükleozla geldim. Yine, ayrı düştüğümü düşünmüştüm!

Araştırma yaptıktan ve egzemanın gerçekten bir otoimmün problem olduğunu keşfettikten sonra ampul söner - GAPS diyetini yapmam gerekiyordu. Böylece, Giriş Diyetine başladım ve altı aşamada çalıştım ve şu an olduğum yer olan Tam GAPS Diyetine geçtim.

Artritimdeki gibi, rahatlama çok hızlıydı. Egzamım tamamen gitti mi? Tam olarak değil ama neredeyse! Yeterince uyuyamıyorsam, anlayabiliyorum - bu noktada, benim tetikleyicim gibi görünüyor ve bende kızarmaya başlayacağım.

Ama, sadece biraz ve daha fazla dinlenip uyuduktan sonra kızarıklık gider.



Benim için GAPS diyetinin, dinlenmenin ve farkı azaltan stresin birleşimidir. Daha fazla dinlenme ve stresimi azaltma egzamamı durdurmadı ama GAPS diyeti ekleyerek yaptı - bağırsak disbiyozunu hile yaptı.

Coşku bulaşıcıdır
İnşallah, gerçekleşen harika değişikliklere olan hevesim de bulaşıcı olacaktır. Diyetle elde ettiğim başarının ve e-postaların cevabının bir sonucu olarak, başlamanıza yardımcı olacak bir e- kitabım var: GAPS: Nasıl Başlanır

GAPS kitabını satın almakla ilgilenen herkesi teşvik ederim.

Benim gibi bazıları için hayat değiştiren birçok bilgi içeren detaylı bir kitap. Daha fazla bilgi için Dr. Campbell - McBride'in Gut ve Psikoloji Sendromu web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum bu tedavinin kireçlenmeye boyun fıtıgına ve omurilik kreçlenmesine bir faydası olucagını sanmıyorum :)
bildiğin masaj bu.
bana ciddi anlamda kreçlenmeyi ve romatizmayı geçiricek alternatıf tıp olarak ne önerirsin?

Bu da bir başka serbest diyet Protokolü ile iyileşen beşinci örnek...
Çeviriler google a yapıldı...
İlaç ve bitki tavsiyeleri de içeriyor sanırım bu...

Siz ya da tanıdığınız birinin romatoid artrit (RA) varsa, bu videoyu izlemek isteyeceksiniz. İçinde, eski bir hastam olan Sarah Allen, romatoid artriti remisyona nasıl soktuğunu ve bunun dikkate değer bir başarı hikayesini paylaşıyor.

Halen aktif olarak çalışırken, Romatoid artrit benim için bir tutkuydu. Bu hastalıkla 3.000'den fazla hasta tedavi ettim. Sarah'ın yaptığı gibi,% 80-85'inin remisyon olmasa da önemli bir iyileşme yaşadığını tahmin ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Orlando'da bir sunum yaptıktan sonra Sarah'ya gittim. Onunla konuştuktan sonra, onun önemli hikayesini paylaşmamız gerektiğine karar verdim, çünkü bu hastalıkla mücadele eden pek çok kişi için umut sağlayacaktı.

2003 yılının Ağustos ayında beni görmeye geldi. O sırada sadece 28 yaşında olmasına rağmen, yaklaşık üç veya dört yıl boyunca RA belirtileri yaşıyordu.

"Ben çok sağlıklı olduğumu düşündüm," diyor . "Ben gençtim. Rekabetçi bir triatlettim. Oldukça iyi bir diyete sahip olduğuma inandım. Bu yüzden, parmaklarımda neden bu kadar çok acı hissettiğimi anlamadım. ve ayaklarımda.

Vücudum boyunca ağrım ve birçok tendon iltihabı vardı. Batılı doktorları teşhis etmek için uzun zaman aldı. Neyin yanlış olduğunu anlamadan yaklaşık üç yıl önce farklı doktorlara gidiyordu.

Kanımda görünmedi; RA faktörü yoktu ve C-reaktif protein (CRP) seviyelerim normaldi. Ama bir röntgende ortaya çıktı. ”

RA'nın Hallmark İşaretleri
Romatoid artritin belirleyici semptomlarından biri , ellerinizde ve / veya ayaklarınızda ağrıdır. Proksimal eklemleri distal olanlardan daha fazla etkileme eğilimi gösterir, örneğin avuçlarınıza en yakın eklemler, örneğin parmakların dışına doğru olan eklemlere karşı.

Yani, eğer orada ağrı varsa, özellikle de simetrik ise (hem ellerde hem de ayaklarda aynı eklemleri etkiliyorsa), hemen hemen tanımında romatoid artrit veya RA varyantı vardır. Kan çalışmasının gösterdiği şey gerçekten önemli değil.

RA, osteoartrit veya sakatlık olmayan dejeneratif eklem hastalığından çok daha az yaygındır. Sağlıklı bir yaşam tarzının bileşenlerini anlarsanız, dejeneratif artrit tedavisi gerçekten kolaydır.

Romatoid artrit çok daha karmaşık bir hastalıktır. Bu bir otoimmün hastalıktır; Vücudun kendini yok ediyor ve uçbirim olabilir - bazı insanların sakatlayıcı acıdan intihar ettikleri bilinmektedir.

Hastalığı olan kişilerin yüzde birinden daha azının kendiliğinden bir remisyona sahip olması oldukça kayda değerdir. Bazı sakatlıklar, hastalığın başlangıcından sonraki beş yıl içinde insanların yüzde 50 ila 70'inde görülür ve yarısı 10 yıl içinde çalışmayı bırakır.

RA Tipik Toksik İlaçlar ile Tedavi Edilir
Geleneksel bakım da RA hastaları için çok fazla ümit vaat etmiyor. Yaptıkları tek şey, tipik olarak, prednizon, metotreksat ve Enbrel gibi tümör nekroz faktörüne müdahale eden uyuşturucular da dahil olmak üzere yüksek derecede toksik ilaçlar kullanarak semptomları iyileştirir veya tedavi eder.

Bu yüzden bu bilgiyi yaymaktan çok tutkuluyum çünkü Sarah'ın kanıtladığı gibi bir alternatif var ve bu ilaçsız strateji gerçekten işe yarıyor. Geleneksel bir tedavi modelinde gereksiz yere acı çekmenize gerek yoktur.

Bir kez teşhis edildikten sonra, Sarah, Milwaukee'de koşmayı bırakması gerektiğini ya da kalıcı olarak devre dışı bırakılma riskinin olduğunu söyleyen tanınmış bir romatologa gitti. Aslında bir anti-kanser ilacı olan düşük dozda metotreksat reçete etti.

Etkili olabilse de, komplikasyonlar ve yan etkiler çok acımasızdır. Sarah her ay onun karaciğer durumunu kontrol etmek zorunda kaldı ve üç ay boyunca sadece düşük bir dozda olmasına rağmen, saçlarının bir kısmını kaybetmeye başladı.

Gördüğü Mayo Clinic'te romatoloji araştırmacısı ilacı almaya devam etmesini söyledi, ancak 15 ila 20 yıl arasında hayatını traş etmesini bekliyor ...

“Bu ilacın vücuduma ne yapacağından gerçekten korkuyordum,” diyor Sarah. ”RA için test edilmeyi öneren fizyoterapist, doğal olarak yapabileceğim çok şey olduğunu söyledi. romatoid artrit ve farklı alternatif tedaviler.

Bir enfeksiyonla bağlantılı olma ihtimali olduğunu ve düşük dozda antibiyotik reçete edildiğini okudum. Sonra isminizi bir kitapta rastladım. Sana baktım, seni Chicago'da buldum ve randevu aldım. ”


Dr. Brown Protokolü
Ona atıfta bulunduğu kitap , Dr. Thomas McPherson Brown ve Henry Scammell tarafından yazılan The Road Back: Romatoid Artrit, Nedeni ve Tedavisidir . Brown, saygın bir yönetim kurulu romatoloji uzmanıydı (1989'da vefat etti), ama o bir asi idi.

40'larda ve 50'lerde RA için standart olan prednizonun kullanımı konusunda hemfikir değildi. RA'nın miyoplazmaların neden olduğu bir enfeksiyon olduğuna inanıyordu, bunun yerine antibiyotik tetrasiklin kullanıyordu.

Sonunda, tedavisini minosiklin gibi daha güçlü ayırt edici tetrasiklin formlarına değiştirdi. Brown sonuçta 10.000'den fazla hastayı remisyona getirdi. Çalışmasını ilk kez 1989'da ölmeden kısa bir süre önce yapılan 20/20 özelliğinde gördüm ve gerçekten bana ilham verdi. Çalışmasını incelemeye karar verdim, uygulamamdaki RA hastaları hakkındaki protokolünü kullanmaya başladım ve sonuçlardan çok etkilendim. Sonunda protokolü tamamen antibiyotik bıraktığım noktaya değiştirdim.

Sarah'nın Tedavisi
Sarah'yı ilk gördüğümde, onun diyetini tartıştık ve onun İskoç-İrlandalı gibi genetik bir etki ( kalıtsal ) olabileceğini düşündüm. Aile üyelerinin çoğunun multipl skleroz (MS) ve amiyotrofik lateral skleroz (ALS) de dahil olmak üzere otoimmün sorunları vardı. Genetik geçmişi, buğday ve glüten intoleransı olabileceğini gösterdi.

"Diyetimi ve işlenmiş yiyecekleri ve şekeri de ortadan kaldırmam gerektiğini söylediniz. Ayrıca metabolik bir yazım yaptınız. Yiyecekleri nasıl metabolize ettiğimi, enerji düzeylerimi ve hayatımdaki stres hakkında çok detaylı bir anket yaptım. .

Kan grubumla birlikte, gıdaların iyileşmemde yardımcı olacağı çok özel bir protokol verildi ... Gerçekten çok yardımcı olan çok fazla sebze suyu yaptım. Muhtemelen yeşil suyu günde 48 gram sulandı.

Ayrıca organik çim beslenen sığır eti, devekuşu, bizon, serbest tavuk ve çiğ süt ürünleri de yedim. Çiğ yumurta ve çiğ yumurta sarısı bile tavsiye ettiniz. Wisconsin'deyken, bana yakın bir organik çiftlik buldum. Etim, çiğ süt ve yumurtalarımdan çoğunu oradan aldım. Tüm taze sebzeleri yerel çiftçi pazarlarından aldım. Bölge çiftçilerini tanımalı ve kendi tarım uygulamalarını öğrenmeliyim.

Onlardan çeşitli sebzeler ve etler alırdım çünkü onların yiyeceklerini nasıl yetiştirdiklerini ve hayvanlarını nasıl yetiştirdiklerini biliyordum. Hatta devekuşu çiftçisiyle, etlerini sattığı ve doğrudan daha düşük bir fiyata satın aldığı kooperatifin karşısındaki otoparkta tanıştım. Ayrıca diyetimde çok fazla probiyotik kullandım ve vitamin D seviyelerini arttırdım. Bağışıklık sistemimi hastalığımı kontrol etmek için ilaçlarla bastırmak yerine, bağışıklık sistemimi yeniden tasarlamak ve mümkün olduğunca güçlü hale getirmek için yiyecek kullanıyordum.

Diyet dışında, benim ele almamı önerdiğiniz diğer önemli konu hayatımdaki stres düzeyiydi. O zamanlar, öğretmenim, yeni ve saha tutkusu oldum. Sağlıklı saatlerimin ötesinde çok uzun saatler çalıştım. Ek olarak, haftada birkaç saat triatlon eğitimine ayırdım ve hayatımda bazı duygusal streslerim vardı.

Mercola, stresin ve duyguların bağışıklığı nasıl etkilediğini ve şimdi Doğu tıbbı incelediğimi vurguladı ve bunun hastalığın başlıca nedenlerinden biri olduğunu öğrendim. Hala hayatımın hastalığın başlangıcını tetikleyen iş ve stres miktarının olup olmadığını sorguluyordum.

Dr. Mercola'yı görmeye başladıktan sonra, çalıştığım ve yapmaya çalıştığım miktarı kısalttım ve dinlenmek ve eğlenmek için daha fazla zaman ayırdım. Mercola, duygusal sorunları hafifletmeye yardımcı olmak için geleneksel enerjik akupunktur meridyenleri arasında bağlantı kurmanın bir yolu olan Duygusal Özgürlük Tekniği'ni de öğretti. Günlük yaşamımda EFT'yi kullanmaya başladım, bu da günlük stres ve endişe ile daha iyi başa çıkmamı sağlayan basit ve zaman açısından etkili bir yöntemdi.

D Vitamininin Önemi
D vitamini gerçekten önemli bir bileşendir. Antibiyotiklerden daha güçlü olan 200 ila 300 anti-mikrobiyal peptidi uyarır, bu da bağışıklık sisteminizi iyileştirmeye ve düzenlemeye ve enfeksiyonlarla mücadele etmeye yardımcı olur. Sarah, RA'lı diğer birçok kişi, kış mevsiminde semptomlarının en kötü olduğu ve çoğu zaman yaz aylarında dağıldığını fark ettiler. D vitaminin işte olduğu dev bir ipucu dediğin şey bu ...

Her zaman, vitamin D düzeyinizi güneşe maruz kalma veya takviye ile agresif bir şekilde ele almadığınız sürece, D vitamini kanınızın seviyesi, güneşe maruz kalmanın en düşük olduğu Ocak, Şubat veya Mart aylarında tehlikeli şekilde düşük seviyelere düşecektir. Vitamin D'nizi optimize etmek son derece önemlidir, tipik olarak RA'lı hastaları, aldıkları dozajı hassas bir şekilde ayarlamak için seviyelerini her ay kontrol etmelerini öneririm.

Esasen, eğer bir ek kullanıyorsanız, 50 ila 70 ng / ml'lik bir terapötik seviyeye ulaşmak ve korumak için gerekli her türlü dozu almanız gerekir. Bağırsak mikrobiyomunuzu beslemek diğer önemli bir bileşendir. Daha fazla fermente gıdalar tüketmenin yanı sıra, patojenik mikropları besleyeceğinden ve bağışıklık sisteminizi azaltacağından ve her türlü otoimmün hastalıklara karşı sizi koruyacağından, diyetinizdeki şekerin kesilmesi de eşit derecede önemlidir.

"Kendi sebze ve süt ürünlerimi nasıl fermente edeceğimi öğrendim. Kendi kombucha, yoğurt, kültürlü kepekler, süt kefir ve hindistan cevizi kefirimi yaptım. Sistemimi dengede tutmak neredeyse iki yıl sürdü, ama hemen fark ettim. Yaklaşık iki hafta içinde, buğday, ekmek ve şeker iştahlarım azaldı ... Diyet öncesi ve sonrası canlı bir hücre analizi yaptınız Benim canlı hücre analizim kan akışımda sızan bağırsak ve sindirim proteinlerinin olduğunu gösterdi.

Diyetle çok sıkı olduktan üç ay sonra geri döndüm. Daha iyi hissettim; Yaklaşık 10 kilo verdim. Daha fazla enerjim vardı ve daha hafif hissettim. Ama canlı hücre analizini yaptıklarında ve kan hücrelerimin mükemmel bir şekilde yuvarlak, güçlü ve sağlıklı olduklarını gösterdikten sonra - kanımın tamamen değiştiğini görünce - bu yemeğin ilaç olduğuna gerçekten inandım.

Düzenli aktivitelerimi devam ettirebildim ... Yarışa geri dönebildim. O yıl, yaklaşık bir yıl boyunca senin protokolünü izledikten sonra, aslında bir triatlon kazandım ... Bu yüzden bir yarışı kazanmak için bir daha asla koşmayacağımı söyledim. Yavaş yavaş, yavaş yavaş belirtiler azalır. İki yılımı çok sıkı [diyetim ile] yaptıktan sonra, semptomlarım remisyona girdi ve bu şekilde kaldılar. 10 yıldan fazla oldu.

Hala çalışıyorum. Şu anda, dövüş sanatları, dans ve akrobasi içeren Brezilya capoeira'yı eğitiyorum. Hala jimnastik yapabiliyorum. Yine de 43 yaşında flips yapabilirim. Hala ara sıra çalışıyorum. Hala yüzüyorum ve bisiklete biniyorum. Kuzeydeyken yoga ve kros kayağı yapıyorum. Yani çok aktif ve çok sağlıklıyım. Aslına bakarsan, bana yardım ederek, hayatımı gerçekten uzattığımı hissediyorum. Yaşımdan daha genç hissediyorum. "

RA Hastaları için Umut Var
Artık hastaları görmüyorum, bu yüzden insanların beni görmeleri için bir teşvik değil - aslında yapamazsınız. Ama bu tür bilgileri paylaşmaya kararlıyım ve sadece hastaları değil, aynı zamanda bu stratejileri benimsemeyi diğer doktorlara da ilham etmeyi ümit ediyorum. Tam anlamıyla yaşamları değiştirebilir (ve kurtulabilir). Aynı hastalık sürecine sahip olan multipl skleroz ve inflamatuar bağırsak hastalığı gibi diğer otoimmün hastalıklara da yardımcı olabilir.

Gerçekten minnettarım Sarah bir güncelleme yapıp hikayesini paylaşmaya karar verdi. Geçmişte tedavi ettiğim insanlardan geri bildirim alma fırsatım çok nadirdir, o yüzden ne kadar iyi iş yaptığını duymak bir zevkti. Umudun var olduğunu görmek için başkalarına da güçlü bir ilham kaynağı olacağını düşündüm; zehirli ilaçlara alternatifler vardır ve gerçekten işe yarayabilir. Sarah'nın iyileşmesi, ihtiyacınız olan şeyi vermeniz ve onu sağlıklı bir yaşam tarzı ile desteklemeniz koşuluyla vücudunuzun kendi kendini iyileştirme yeteneği için güçlü bir kanıttır.

“Keşke Batı doktorlarını dinleyeciysem ve bugün nerede olacağım dersi bekleseydim, onu hayal etmekten nefret ediyorum,” diyor Sarah. ”Ama doktoru söylediğim zaman [geliştirmeme rağmen], neredeyse Bu yöntemi denemeye cesaret ettiğim için hayal kırıklığına uğradım ya da öfkeli davrandım.

Metotreksatta kalmamı istediğini ve bana rağmen çalışmasına rağmen hala diyete inanmadığını söyledi. Daha sonra ne yaptığımı kontrol etmek için başka bir romatologa gittim. O, “Bu hastalık 10 ila 12 yıl içinde geri dönecek ve muhtemelen vücudunuzda patlayacaktır” dedi. Tamamen semptomsuz olmama rağmen uyuşturucuda kalmamı tavsiye etti! ''

Birçoğunun Sarah'nın yaptığı şeyi yapmak için cesareti yok. Ya geleneksel paradigmada kalıyorlar ya da doktorlarının "emirlerine" karşı çıkmaktan korkuyorlar ya da fazladan para harcamak istemiyorlar ya da istemiyorlar. Her ne kadar pratik bir DO olsam da - sözleşmenin norm dışında neredeyse hiç - Sarah's sigorta şirketi benim testlerim veya tedavi ziyaretlerimden herhangi birini ödemeyi reddetti. Sigortanın geri ödeme reddine itiraz etmek için şimdiye kadar gitti, ancak parasını ödeyecekleri, başlangıçta reçete edildiği ilaçtı.

O anda 2,000-3,000 dolar harcadı. Ama birkaç yıl sonra beni bir daha görmemek zorunda kaldı. Başka uzmanları görmeye ya da hayatının geri kalanı için zehirli bir ilacı almaya da gerek duymamıştı - ki bu da neredeyse on yıl ya da iki yıl kadar kısa bir süre için kısaltılacaktı. Yani genel olarak, kesinlikle harcanan para oldu.

“Bir yatırımdı,” diyor Sarah . "Satın almam gereken yiyecekleri almak için biraz daha fazla para harcamak zorunda kaldım. Ayrıca mutfağımda çok fazla zaman harcadım (yaklaşık 2 -3 saat / gün), ama kesinlikle buna değdi. Hayatımı değiştirdim, gerçekten yemeklere yakın büyüdüm, ona sihir olarak baktım.

Ona Doğu perspektifinden bakarsanız, bedenlerimiz evrenin mikrokozmosudur ve evrenimiz iyileşmek için gerekli olan her şeyi sağlar. Dengeyi ve sağlığı teşvik etmek için vücudumuzdaki enerji ve kanı oluşturan ve hareket ettiren gıdada enerji ya da chi vardır. Gıda çok güçlü, bence hayattaki en önemli armağanlardan biri. ”

RA'nız varsa Önemli Yaşam Tarzı Değişikliklerinin Özeti
Aklımda, yukarıda tarif edilen protokolün, romatoid artrit gibi otoimmün artritin tedavisi için oldukça etkili olduğu konusunda hiç şüphe yoktur. Bu hastalığa sahip olan herkesi bunu benimsemeye şiddetle teşvik ediyorum. Tecrübemde, geleneksel romatologlar, sadece semptomları hafifleten ve vücudunuzun yıkımını sürdüren ve eklem rahatsızlıklarına neden olan hastalığın altta yatan nedenini ele alacak hiçbir şey yapmayan tehlikeli ilaçlar dışında çok az şey sunacaklardır.

Özetle, ilaçsız RA tedavi protokolüne göre , Sarah'nın uyguladığı beslenme prensiplerinin bir özeti. Siz ya da sevdiğiniz ya da sevdiğiniz birinin romatoid artriti varsa, bu makaleyi ve protokolü Sarah ile yaptığınız gibi radikal bir şekilde değiştirebileceği için sizlerle paylaşmayı daha fazla teşvik edemezdim.

REAL GERÇEK yemek yiyin. Işlenmiş gıdalar, şeker, özellikle fruktoz ve çoğu tahıl ortadan kaldırın. Çoğu insan için meyveyi küçük miktarlarla sınırlamak en iyisidir. Deneyimlerime göre, şeker alımınızı azaltamayacaksanız, geliştirme şansınız çok azalır. İşlenmemiş, yüksek kaliteli gıdalar yiyin; organik ve mümkün ise yerel olarak yetiştirilir.

Yüksek kaliteli, hayvansal omega-3 yağları alın . Krill yağı , normal balık yağından daha etkili bir anti-enflamatuar preparat olarak göründüğü için özellikle yararlı görünmektedir. Alglerden türetilmiş güçlü bir antioksidan biyoflavonoid olan astaksantin ile eşzamanlı olarak alındığında özellikle etkilidir.

Your Yiyeceklerinizi mümkün olduğunca çiğ yiyin. Sebze meyve suyu da şiddetle tavsiye edilir.

4 günde 4 mg astaksantin önerilir. Enflamasyon ile ilişkili ağrının etkili bir şekilde azaltıldığı gösterilmiştir. Bir çalışmada, RA hastaları ağrı düzeylerinde yüzde 35'lik bir iyileşme ve sadece sekiz hafta boyunca astaksantin aldıktan sonra günlük aktivitelerini gerçekleştirme becerilerinde yüzde 40'lık bir iyileşme yaşadı.

Görüşü azaltabilen ve körlüğe neden olan prednison'a yerleştirilen herkes için özellikle önemlidir. Astaksantin, katarakt ve yaşa bağlı maküler dejenerasyona karşı güçlü koruma sağlar.

Vitamin Vitamin D'nizi optimize edin. D vitamini eksikliği, RA'nın gelişimi ile kuvvetle ilişkilidir. Benim bakış açımdan, şimdi RA'lı bir kişiyi tedavi etmek ve vitamin D seviyelerini 50-70 ng / ml'lik bir terapötik aralıkta olduklarını doğrulamak için agresif bir şekilde izlememek neredeyse fiili bir suçsuzluk hatasıdır.

4 Günde yaklaşık 10 trilyon faydalı bakteri üretecek olan, mayalannın yaklaşık yüzde 10'unu oluşturacak olan, günde 4 ila 6 ons arasında mayalı sebzeler yiyin. Onları düzgün bir şekilde nasıl hazırlayacağınızı öğrenmenin en iyi yolu GAPS kitabını almak ya da Caroline Barringer ile röportajımı dinlemek.

Regular Düzenli egzersizi günlük programınıza dahil edin.

RA RA ağrılarıyla mücadele ederseniz, düşük doz Naltrexone (LDN) denemenizi tavsiye ederim. (Sarah buna gerek yoktu). LDN ucuz ve toksik değildir ve insanlarla tehlikeli artrit ilaçlarını almanın inanılmaz etkilerini belgeleyen bir dizi doktor raporuna sahibim. Bu bir ilaç olmasına ve kesinlikle doğal bir tedavi olmamasına rağmen, önemli bir rahatlama sağladı ve FAR, tipik olarak kullanılan toksik ilaçlardan daha güvenlidir.

Diğer Doğal Ağrı Kesiciler
RA ile ilgili temel sorunlardan biri ağrıyı kontrol etmektir. Eğer bu gerçekleşmezse, bağışıklık sisteminizi açıkça kötüleştirebilecek ve RA'nın alev almasına neden olabilecek bir depresyon döngüsüne girebilirsiniz. Amaç, en az miktarda ilaçla mümkün olduğunca rahat ve acı verici olmaktır. İyi bir başarı oranına sahip olan düşük dozlu Naltrekson'a ek olarak, burada RA ağrısının tedavisi için faydalı olabilecek birkaç başka toksik olmayan diyet takviyesi vardır:

• Özellikle curcumin (zerdeçal) hem akut hem de kronik ağrıya karşı etkili olduğu gösterilmiştir. Curcumin en güçlü anti-inflamatuar özellikleri ile bilinir. 700'den fazla geni etkilediği ve inflamasyonda rol oynayan diğer enzimlerin yanı sıra siklooksijenaz-2 (COX2) ve 5-lipoksijenaz (5-LOX) sentezini ve hem aşırı aktiviteyi hem de sentezini inhibe edebileceği gösterilmiştir. Sıçanlarda yapılan deneylerde, zerdeçal romatoid artrit ile ilişkili inflamatuar yolları bloke etti.

Nisan 2012'de yayınlanan bir çalışma 1 , biyoaktif bir curcumin formunun, NSAID ilacı Voltaren ilavesinden, eklemlerin hassasiyeti ve şişmesi dahil olmak üzere RA semptomlarının hafifletilmesinde daha etkili olduğunu ortaya koymuştur. Sadece bu değil, sadece curcumin'i alan kişiler aslında tahtada en fazla iyileşme yaşadılar.

• Ayrıca boswellin veya "Hint frankincense" olarak bilinen Boswellia , artritik iltihap ve ilgili ağrıya karşı özellikle yararlı olduğu bulundu başka bir bitkidir

• Zencefil ayrıca anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve ağrıyı hafifletebilir. Taze zencefil, bir çay gibi kaynar suda demlenmiş veya sebze suyuna rendelenir.

 

meyelan

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ağu 2013
Mesajlar
785
Tepkime puanı
26
Puanları
28
RA nın irreversbl olduğuna emin olmuştum,şu ağrılar bir sönümlensin direk açlık seramonisinden başlamak istiyorum ben de.Çok doğru yaklaşımlar.dvit ,iyot vs .emek vermişsiniz teşekkür ederim kendi adıma teyit etmiş oldum.Acaba yerli buğdayunu arama girişiminiz oldu mu?
 

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
Bu da bir başka serbest diyet Protokolü ile iyileşen beşinci örnek...
Çeviriler google a yapıldı...
İlaç ve bitki tavsiyeleri de içeriyor sanırım bu...

dostum .. romatizma soguk havayı radar gibi çekiyor bunaldım artık dengesiz uykulardan..gece yarısı agrılarla uyanmaktan... sonrada sabahın köründe uyku tutmuyor gelip bu foruma yorum yapıyorum.. sabahın köründe... dostum bana çok hızlı tedavi gerekiyor. bu lanet sırt agrılarından
nasıl? kurtulucam..

:confused::confused::(:(
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum .. romatizma soguk havayı radar gibi çekiyor bunaldım artık dengesiz uykulardan..gece yarısı agrılarla uyanmaktan... sonrada sabahın köründe uyku tutmuyor gelip bu foruma yorum yapıyorum.. sabahın köründe... dostum bana çok hızlı tedavi gerekiyor. bu lanet sırt agrılarından
nasıl? kurtulucam..

:confused::confused::(:(

Dostum gerçekten diyet yapman gerekiyor ve beslenme ya da oto-immün diyetler hakkında bir şeyler öğrenmen ya da bir iki kitap okuman gerekiyor..

Sertifikalı GAPS Hekimleri ve uygulayıcıları
ve emin olabilirsiniz bu arkadaşların bir çoğu Hipokrat yeminli...


Ketojenik Diyet, GAPS Diyet, Paleo Diyet-Karatay Diyeti..
Bu üçgende bir okuma yapın ve kendinize uygun bir diyet , geçiş diyeti sentezleyin ve başlayın ihmal etmeyin..
Ya da buna benzer bir çözüm öneren bir hekim, diyetisyen , tamamlayıcı tıp uzmanını ziyaret edin. Ağızdan alınan içeriklerle bu iş olmaz. Kaldı ki alabileceğiniz tüm takviyeleri bu içeriklerden ve bunları içeren kitaplardan da öğrenebilirsiniz...

Antibiyotikler yerine iyot ve propolis gibi içerijler ek olarak balık yağı hindistan cevizi yağı gibi içerikler deneyebilirsiniz. Yeterli çözüm olur mu bilmem. İyi bir diyette bunlara gerek kalmaz. En azından bir süre sonra kalmaz...
İyotun yüksek damla ve dozajlarla antibiyotik gibi/olarak kullanımı mümkün ve mevcut -hem daha güvenli
ve propolisinde. Propolisle ilgili yaygın söylem ve kanı şudur. Rus penislininden daha güçlü...

Vücudunuzdaiia/vücudunuzda , matabolizmanızda doğru düzgün yağ ve protein girmeli/olmalı
Az karbonhidrat-nitelikli karbonhidrat .
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum .. romatizma soguk havayı radar gibi çekiyor bunaldım artık dengesiz uykulardan..gece yarısı agrılarla uyanmaktan... sonrada sabahın köründe uyku tutmuyor gelip bu foruma yorum yapıyorum.. sabahın köründe... dostum bana çok hızlı tedavi gerekiyor. bu lanet sırt agrılarından
nasıl? kurtulucam..

:confused::confused::(:(


Bir de -faydası olur mu bilmem ama- Gregoryen İlahisi dinleyin Hocam. Buna benzer bir şey biraz -bir kaç gün- evde çalsın...













 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
dostum .. romatizma soguk havayı radar gibi çekiyor bunaldım artık dengesiz uykulardan..gece yarısı agrılarla uyanmaktan... sonrada sabahın köründe uyku tutmuyor gelip bu foruma yorum yapıyorum.. sabahın köründe... dostum bana çok hızlı tedavi gerekiyor. bu lanet sırt agrılarından
nasıl? kurtulucam..

:confused::confused::(:(



Buraya bakarak söyleyebilirim ki; Kuşburnu bitkisi etkisi olduğunua inanılan ve Danimarkda da geçmişte bu amaçla kullanılan eski bir ilaçmış... Sanırım tozundan bahsediyor ve bir çay kaşığı glisin ya da magnezyum ile kaıştırarak tüketiliyor ya da kullanıcı öyle tüketiyormuş. Nasıl güçlendirilebilir ya da kullanılabilir bilmiyorum... Araştırılabilir... Kullanıcı Magnezyum eki de tavsiye etmiş ya da kullanıyormuş....

Bu arada sanırım linkte Gül Kalçaları olarak çevrilen şey Kuşburnunun kendisi-arştırılabilir..

---

Ayrıca alanın Diyet ve Sağlık Bölümününün -Google Translate ile- Genel Bir Ön-izlemesi..

Screenshot-1.png
 
Son düzenleme:

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57


Buraya bakarak söyleyebilirim ki; Kuşburnu bitkisi etkisi olduğunua inanılan ve Danimarkda da geçmişte bu amaçla kullanılan eski bir ilaçmış... Sanırım tozundan bahsediyor ve bir çay kaşığı glisin ya da magnezyum ile kaıştırarak tüketiliyor ya da kullanıcı öyle tüketiyormuş. Nasıl güçlendirilebilir ya da kullanılabilir bilmiyorum... Araştırılabilir... Kullanıcı Magnezyum eki de tavsiye etmiş ya da kullanıyormuş....

Bu arada sanırım linkte Gül Kalçaları olarak çevrilen şey Kuşburnunun kendisi-arştırılabilir..

---

Ayrıca alanın Diyet ve Sağlık Bölümününün -Google Translate ile- Genel Bir Ön-izlemesi..

Screenshot-1.png

önemli bilgiler teşekkür ederim, sanalmanik,, ben yaklaşık 7 yıldır kuşburnu çayı içmekteyim, baharatçılardan satın aldıgım kuşburnu otlarını kaynatarak içiyorum,
şimdiye kadar bir faydası olmadı ne yazıkkı.. :)

ayrıca tavsiyen üzerine mantıklı bulduğum diyete ve sporada başladım, umarım
haklısındır, bu agrı benim yaşamımı olumsuz yönde etkiliyor ..yıllardır.

ayrıca magnezyum ve potasyum içeriği olan kuru yemişlerdende yemeye başladım, (çekirdek kabak çekirdeği,fıstık,fındık,)günlük 150 gr. tavsiye ettiler ,,hergün 150 gr alıyorum.
umarım bir faydası olur.

ıhlamurda içmeye başladım, :) ada çayı hatta çin çayı bile içtim son 1 haftadır.
bu kabustan kurtulmak için ama nafile....
 
Son düzenleme:

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57


Buraya bakarak söyleyebilirim ki; Kuşburnu bitkisi etkisi olduğunua inanılan ve Danimarkda da geçmişte bu amaçla kullanılan eski bir ilaçmış... Sanırım tozundan bahsediyor ve bir çay kaşığı glisin ya da magnezyum ile kaıştırarak tüketiliyor ya da kullanıcı öyle tüketiyormuş. Nasıl güçlendirilebilir ya da kullanılabilir bilmiyorum... Araştırılabilir... Kullanıcı Magnezyum eki de tavsiye etmiş ya da kullanıyormuş....

Bu arada sanırım linkte Gül Kalçaları olarak çevrilen şey Kuşburnunun kendisi-arştırılabilir..

---

Ayrıca alanın Diyet ve Sağlık Bölümününün -Google Translate ile- Genel Bir Ön-izlemesi..

Screenshot-1.png


doktorlar tam olarak tanı koyamadılar, doktor boyun fıtıgı derken, diğer doktorda akçiğer kanseri, diğeride, kas tutulması, diğer doktorda Fibromyalji, Skolyoz, Fibromyalji, Skolyoz, bana en mantıklı gelen tanı olmuştur. siz ne diyorsunuz geceleri sırt agrısıyla
agrılarla uyanmak zorundayım... :)
 
Son düzenleme:

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
Fibromiyalji belirtisi;
Fibromiyalji

Tüm vücutta yaygın ağrılar (daha çok enseden başlayıp başa yayılan ağrı, boyun ve bel ağrısı, kalça ağrısı gibi) ağrıya eşlik eden yanma ve sızlanma hissi, üzüntülü ruh hali, bitkinlik ve uyku bozukluğu, özellikle uyandıktan sonra vücutta tutukluk ve genel yorgunlukla kendini gösteren bu hastalık daha çok orta yaşlı bayanlarda görülmektedir. Şikayetler gün içerisinde sinir ve strese bağlı olarak artış gösterebilir. Dış görüntüsü sağlıklı görünüme sahiptir olduğundan yakınlarına ve çevresindeki insanlara derdini anlatmakta zorlanır. Bazen doktorlarda yanlış teşhis koyarak tedavileri geciktirirler.

Fibromiyalji tanısı;

Öykü ve fizik muayene bulguları ile konur. Ağrının dağılımı, eşlik eden belirtiler ayrıntılı olarak değerlendirilmelidir. Eklem muayenesi ve kas kuvvetleri normal sınırlar içerisindedir. Yaygın ağrının 3 aydan uzun süredir devam etmesi ve ağrıyı açıklayacak başka hastalık bulunmaması durumunda ilk akla gelmelidir.

Hastaların boyun, sırt ve bel omurga filmlerine bakmak lazım. Gerekirse MR çekilerek durum değerlendirme yapılmalı.

Klinik muayenede tanımlanmış dokuz çift hassas noktadan 11’inin ağrılı bulunması kesin tanısı için istenmektedir. Bu hassas noktalar ense, boyun, omuz, sırt, göğüs duvarı, dirsek, kalça, bel ve diz bölgesinde yer almaktadır.

Laboratuvar testleri genellikle normaldir, ancak altta yatan sorunların belirlenmesi veya fibromiyalji taklit eden romatizmal hastalıkların ekarte edilmesi amacıyla kontrol edilmesinde yarar vardır.

Fibromiyalji tedavisi;
Psikolojik açıdan da ; sürekli ağrı hissinden dolayı yaşamdan zevk alamama şeklinde kendini göstermektedir.

Genellikle şikayetler 3 aydan uzun sürelidir. Bu ağrılar kişinin yaşam kalitesini çok fazla düşürmektedir.

Hastalığın tedavisinde hastaya özel yaklaşım çok önemlidir ve her hastanın ayrı ayrı ele alınıp tedavi programının hastaya özel düzenlenmesi gerekir.

Hastalık birden fazla bölgede rahatsızlık yarattığı için, her bölge için özel tedavi programı yapılmalı. Fibromiyalji olan hastaların çoğuda omurga düzensizliği olduğunu tespit ediyoruz. mesala boyun omurga düzleşmesi, omurga eksen kayması, boyun omurga eğriliği, sırt omurga eğriliği ve eksen dönmesi gibi durumlar. Bu durum göz önüne alarak yapılan tedaviler yapılmalı.

Fibromiyalji tedaviside ; Chiropractic, Manuel Terapi , Frekans Tedavisi ,Akupunktur tedavi, Egzersiz programları uygulanmaktadır.

Bunların yanı sıra , hastanın beslenme , savunma mekanizması güçlendirmeli ve stres yönetimi konusunda kendini eğitmeli.

ALINTIDİR...
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Fibromiyalji belirtisi;
Fibromiyalji

Tüm vücutta yaygın ağrılar (daha çok enseden başlayıp başa yayılan ağrı, boyun ve bel ağrısı, kalça ağrısı gibi) ağrıya eşlik eden yanma ve sızlanma hissi, üzüntülü ruh hali, bitkinlik ve uyku bozukluğu, özellikle uyandıktan sonra vücutta tutukluk ve genel yorgunlukla kendini gösteren bu hastalık daha çok orta yaşlı bayanlarda görülmektedir. Şikayetler gün içerisinde sinir ve strese bağlı olarak artış gösterebilir. Dış görüntüsü sağlıklı görünüme sahiptir olduğundan yakınlarına ve çevresindeki insanlara derdini anlatmakta zorlanır. Bazen doktorlarda yanlış teşhis koyarak tedavileri geciktirirler.

Fibromiyalji tanısı;

Öykü ve fizik muayene bulguları ile konur. Ağrının dağılımı, eşlik eden belirtiler ayrıntılı olarak değerlendirilmelidir. Eklem muayenesi ve kas kuvvetleri normal sınırlar içerisindedir. Yaygın ağrının 3 aydan uzun süredir devam etmesi ve ağrıyı açıklayacak başka hastalık bulunmaması durumunda ilk akla gelmelidir.

Hastaların boyun, sırt ve bel omurga filmlerine bakmak lazım. Gerekirse MR çekilerek durum değerlendirme yapılmalı.

Klinik muayenede tanımlanmış dokuz çift hassas noktadan 11’inin ağrılı bulunması kesin tanısı için istenmektedir. Bu hassas noktalar ense, boyun, omuz, sırt, göğüs duvarı, dirsek, kalça, bel ve diz bölgesinde yer almaktadır.

Laboratuvar testleri genellikle normaldir, ancak altta yatan sorunların belirlenmesi veya fibromiyalji taklit eden romatizmal hastalıkların ekarte edilmesi amacıyla kontrol edilmesinde yarar vardır.

Fibromiyalji tedavisi;
Psikolojik açıdan da ; sürekli ağrı hissinden dolayı yaşamdan zevk alamama şeklinde kendini göstermektedir.

Genellikle şikayetler 3 aydan uzun sürelidir. Bu ağrılar kişinin yaşam kalitesini çok fazla düşürmektedir.

Hastalığın tedavisinde hastaya özel yaklaşım çok önemlidir ve her hastanın ayrı ayrı ele alınıp tedavi programının hastaya özel düzenlenmesi gerekir.

Hastalık birden fazla bölgede rahatsızlık yarattığı için, her bölge için özel tedavi programı yapılmalı. Fibromiyalji olan hastaların çoğuda omurga düzensizliği olduğunu tespit ediyoruz. mesala boyun omurga düzleşmesi, omurga eksen kayması, boyun omurga eğriliği, sırt omurga eğriliği ve eksen dönmesi gibi durumlar. Bu durum göz önüne alarak yapılan tedaviler yapılmalı.

Fibromiyalji tedaviside ; Chiropractic, Manuel Terapi , Frekans Tedavisi ,Akupunktur tedavi, Egzersiz programları uygulanmaktadır.

Bunların yanı sıra , hastanın beslenme , savunma mekanizması güçlendirmeli ve stres yönetimi konusunda kendini eğitmeli.

ALINTIDİR...

GAPS Diyetle Fibromiyalji iyileşme öyküleri de mevcut....
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
doktorlar tam olarak tanı koyamadılar, doktor boyun fıtıgı derken, diğer doktorda akçiğer kanseri, diğeride, kas tutulması, diğer doktorda Fibromyalji, Skolyoz, Fibromyalji, Skolyoz, bana en mantıklı gelen tanı olmuştur. siz ne diyorsunuz geceleri sırt agrısıyla
agrılarla uyanmak zorundayım... :)

Ben bu mesajı görmemişim. Birincisi ben sağlık uzmanı değilim ben bir şey diyemem. Ama bir doktor da akciğer kanseri dedi? demişsiniz bu dikkatimi çekti.
Sağlık protokollerinin ya da iyileşme protokollerinin hepsi aynıdır

bu videoyu bir izler misiniz?

Burada altyazısındaki tüm metin mevcut

Link;
http://www.felsefe.net/146819-post3.html

Ayrıca şimdi böyle bir haber buldum..


Haberi bu adreslerle kontrol ettim







Bir de böyle bir şey var...



Bir de böyle bir şey;

 
Son düzenleme:

kahin

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
1,152
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Yaş
57
Belirtisi Sırt Ağrısı Olan 5 Hastalık
Myofasiyel ağrı sendromu.... dostum bu hastalıklardan biri % 100 benim hastalığım ama % 100 net bir
tanısı yok bende araştırıyorum,. :)


1: Boyun fıtığı...(omurilikte kireçlenme ve romatizmal agrılar. ) :)

2.Fibromiyali...

3:Skolyoz.

4...Osteoporoz

5...akciger kanseri...
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Belirtisi Sırt Ağrısı Olan 5 Hastalık
Myofasiyel ağrı sendromu.... dostum bu hastalıklardan biri % 100 benim hastalığım ama % 100 net bir tanısı yok bende araştırıyorum,. :)


1: Boyun fıtığı...(omurilikte kireçlenme ve romatizmal agrılar. ) :)
2.Fibromiyali...
3:Skolyoz.
4...Osteoporoz
5...akciger kanseri...

Tanı adı mı araştırıyorsun?

Modern tıbbın "tanı etiketleri" gerçekten tuhaftır. Kendinizi bir ağaç gibi düşünün. bu arada tanı etiketi ifadesi bilinçli kullanıldı ve buraya bir gönderme içeriyor

Tanı adlarının size bir yararı olmaz. Özellikle bir hastalık tanı adının ..Diyetin size faydası olur-bu kadar...

- Çıkış noktanız otizm. Bu diyet ,..., -diğer- hastalıkları nasıl tedavi ediyor?
- Bir ev yapmadan önce temelini yaparsınız. Evin kalitesi bu temelin ne kadar sağlam olduğuna dayanır. GAPS programı bir temeldir. İnsanların yüzde 60-80'i GAPS diyetiyle iyileşiyor. MS, romatoid artrit, diyabeti olanlar başka şeyler de eklemeliler. Tıp bilimi ..., tüm hastalıkları kalıplara koydu. Her insan eşsizdir ve toksinler beyne gittiğinde gösterdiği tepkiler de eşsiz olur. Hastalarıma "teşhis etiketlerine yapışıp kalmayın" diyorum.

İlaçları ve doktorları hayatımızdan çıkaralım mı?
- Hayır, tıbbın da bir yeri var. Acil ve hayati durumlarda klasik tıbba ihtiyaç var. Çok kronik uzun hastalıklarda klasik tıp gideceğiniz son adrestir, anneanneniz size daha çok yardım eder. Diyetinizi değiştirin, doğal otları kullanın, kimyasalları bırakın. Güneşe çıkın. Sadece doğa iyileştirir. İnsanın vücudu çok güzel bir yaratımdır ve bütün iyileştirme programları vücutta zaten vardır. Doktor değil kendi vücudunuz iyileştirir. Vücudunuz bütün işi yaparken doktorlar sizi sadece eğlendirirler. Dünyada mucizevi bir hap yok.

http://www.felsefe.net/149242-post3.html

Diğer taraftan,

Bu alan google translate ile çevrilmiştir
CAMPBELL-MCBRIDE. Batılı nüfusun çoğunluğu sürekli olarak pro-inflamatuar bir durumdadır, çünkü insanlar işlenmiş karbonhidratlar üzerinde yaşarlar. Kan dolaşımında çok fazla insülin var ve insülin proinflamatuar bir hormondur. İnflamasyonun durmasına izin vermez. Bu pro-inflamatuar durum, kanser, kalp hastalığı, Alzheimer, diyabet, otoimmünite ve hemen hemen her diğer dejeneratif durum için temel oluşturur.

GAPS ve Kanser
ACRES ABD Kalp kitabından sonra, üzerinde çalıştığınız başka şeyler var mı?

CAMPBELL-MCBRIDE. Romatoid artrit, lupus, kronik sistit, astım ve alerjiler gibi diğer fiziksel durumları tarif edeceğim Gut ve Physiology Syndrome üzerinde çalışıyorum.

ACRES ABD Kısaca lösemiye işaret ettiniz, ancak GAPS protokolünün kanser hastalarına nasıl yardımcı olabileceğini gerçekten tartışmadınız.

CAMPBELL-MCBRIDE. Ben bir onkolog değilim ve kanseri tedavi etmiyorum. Tıp fakültesindeyken insan yapımı kimyasalların kansere neden olduğu öğretildi. Ancak kanser böyle karlı bir endüstri olduğu için, [endüstri medikal kompleksi] bunu unutmaya ve bunun yerine genetik üzerine odaklanmaya çalışır. Bu süreçler hakkında birçok teori vardır, çünkü bunlar çok karmaşıktır. GAPS ile Kanser Tedavisi adlı bir kitap üzerinde çalışan bir GAPS uygulayıcısı var. Kocası en ciddi melanom formlarından birine sahip. İnsanlar genellikle bu koşulla birkaç haftadan fazla yaşamazlar, fakat GAPS Protokolü'nde 11 yıldır mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Yağların şeker yerine, enerji üretmek için kullanıldığı ketojenik diyet yaptı. Kanser için ketojenik bir diyet üzerinde çalışan bir grup doktor var, çünkü kanserler şeker bağımlısı. Enerji kaynağı olarak başka hiçbir şey kullanamazlar ama şeker. İşlenmiş karbonhidratları yediğiniz sürece, vücudunuzdaki kansere zemin hazırlıyorsunuz. Kanserler ketojenik bir halde yaşayamaz; Kontrol edilebilir ve ortadan kaybolabilirler.


Ayrıca kanser varsa ne yaparsınız? adlı bu yazıyı buldum...




bu arada bu cümle hatalı

CAMPBELL-MCBRIDE. Romatoid artrit, lupus, kronik sistit, astım ve alerjiler gibi diğer fiziksel durumları tarif edeceğim Gut ve Physiology Syndrome üzerinde çalışıyorum.

bu cümlenin aslı Gut and Fizyology Syndrome olmalıydı ya da Fizyolojinin-Fiziğin İngilizcesi neyse o...

---

Bu arada Kahin olduğunu söylüyorsun. Alternatifin bilimin-bilginini modern tıbbı-bilimi-bilgiyi yıkması,bitirmesi ise bana on yıl kadar -bilemedin yirmi yıl- gözüküyor. bu arada ya bunu-bunları tekrar bilimleştirecekler ve bilimleştirdiklerini yeniden bulgulayacaklar ve bu bilgiyi yeniden -şlk kez işleniyormuşçasına- işleyip geçiş için zemin hazırlayacaklar. Daha fazla üstünü örtemezler öyle görüyoruz
Bununla birlikte tüm modern dünyayı da yıkabilir--tabi...
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Belirtisi Sırt Ağrısı Olan 5 Hastalık
Myofasiyel ağrı sendromu.... dostum bu hastalıklardan biri % 100 benim hastalığım ama % 100 net bir
tanısı yok bende araştırıyorum,. :)


1: Boyun fıtığı...(omurilikte kireçlenme ve romatizmal agrılar. ) :)

2.Fibromiyali...

3:Skolyoz.

4...Osteoporoz

5...akciger kanseri...
Bunlardan 5 i eleyelim diğerleri için en iyi çözüm Etçil. Shawn Baker'ı araştır. Osteopati doktoru ve cerrah. Diyetle 1-3-4 ü iyileştirmeye çalıştığı için işten kovulmuş lisansı elinden alınmış sonra Etçil üzerine bir kitap yazmış, ağ kurmuş, danışmanlık veren 5 yıldır Etçil doktor...
 

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
969
Tepkime puanı
131
Puanları
43
Yaş
57
Konum
Mars gezegeni.
Üniversite Bölümü
felsefe
Konu basligi acan soruyorum
.doktorlar olumu neden tedavi edemiyor?
Doktorlar neden olumsuzluğu bulucak ilac yapamiyor?
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Konu basligi acan soruyorum
Başlığı açan sitenin ilk admin ya da yöneticisi ya da sahibi miydi neydi? 3 yıldır yazdığını görmedim..

Soru görünce dayanamıyorum ben bir cevap veriyorum
.doktorlar olumu neden tedavi edemiyor?

Ölüm bir hastalık ya da sorun mu? Ölüm tedavi gerektiren bir anomali mi? Modern algıya göre bu düşünce biçimi tedavi gerektiriyor. Gerçeği gerçek olmayandan ayıramama, psikoz ya da zihinsel sorun etiketi taşıyor...

Doktorlar neden olumsuzluğu bulucak ilac yapamiyor?

Ölümlülük bir hastalık mı? Sorun olmayana neden deva aranıyor?

Ölümsüzlük ve ilaç?
Bir kere bedene alınan bir kimyasal ajanla ölümsüzlük üretme?
Bu sorunun kendi kimyasal farmakolojiyi bir büyü gibi görmeden gerçekötesi ele almadan kaynaklanıyor. Bunlar sentetik moleküller, çoğu doğadakilerin taklitleri, yan ürünleri ve benzerleri. Yani kimyasal farmakolojiyle ölümsüzlük üretilebileseydi tesadüfi bir bitkinin, materyalin içinde de bu olabilirdi ve bugüne kadar birileri tesadüfen ölümsüz olurdu. Yaşam kalitesini yükseltmek ya da zihinsel fiziksel zindelik ,sağlık, mutluluk içinde yaşamaktan öte bu bir beklentiyi neden üretiyoruz? Ölümlülük ölmektir ve bu güzeldir. Yaşam sonsuz değil. İyi ki de değil!

Tüm doğa da tüm bedenler yaşlanırken ve ölürken ölümsüzlüğü bu kadar hafife alma ya da basite indirgeme neden?

Ölümsüzlük birkaç şekilde/biçimde üretilebilir
Beden transferi, beden enerji transferleri.
Uygun klon/kopyalama taşıma, yenileme prosedür ve protokolleri, remolekülerizasyon ve belki enerji ve manyetik alanlar, son olarak gerçeklik çehresinin enerji biçiminin yenilenmesi değiştirilmesi vb.
Sizce buna benzer teknolojiyi bulsalar üretseler size veririler mi?
Teknik olarakta kullanamazlar
Denek olursunuz..
Ölüme en yakın koruma protokolü bildiğimiz dondurma..
Bir hayvan canlanmıştı hangi hayvan olduğunu unuttum. Binlerce ya da milyonlarca yıl önce donmuştu.
 
  • Beğen
Tepkiler: ls2
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst