Konuşma Kutusu - Chatbox

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde sakal tarafından oluşturulan Konuşma Kutusu - Chatbox başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 195,378 kez görüntülenmiş, 2,145 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Konuşma Kutusu - Chatbox
Konbuyu başlatan sakal
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
Sanalmanik, senin olaylara bakışını biliyorum..kendi pencerenden haklısın eyvallah dostum.

İnci, boşa bu adamı anlamaya çalışma. anlamaya çalışman bile iyi niyetinin göstergesidir. bende iyi niyetle aylarca anlamaya çalıştım sonunda tüm sabrım ve iyi niyetim tükendi. ama hala acaba? diyordum sonrasında yaptıkları ile acabaları da tüketti. bu adama karşı asla iyi niyetli ve insancıl yaklaşılmamalı ( bunu derken inan içime sinmiyor ama durum maalesef böyle) genede zaman zaman bu zata insancıl yaklaşıyorum. espri falan yapıyorum. bunlarda herşeye rağmen hataya devam etmemin tezahürleri yoksa bu zat hakkında kesin hükmümü çoktan verdim.

X, bu zat aktif üye sonuçta siteye öyle ya da böyle bir hareketlilik kazandırıyor sizde haklısınız. Ancak Mavimorun dediği gibi otobüste biri sigara içiyorsa bundan rahatsız olan o otobüsle yola devam etmez. birde ben şöyle örnek vereyim. kütüphanede bir meczup sürekli yüksek sesle birşeyler geveliyorsa bundan rahatsız olanlar gider. benimde bu siteye olan alışkanlığıma son verme zamanım gelmiştir artık.

herkese selamlar sevgiler..selametle..
 

X

FAdmin
Onursal Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
693
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Burada kurulmaya calisilan yonetim anlayisi, yazar kadrosunun oturmasi, google ve sosyal ag icerikli reklamlarin geri donusumu, eldeki yazar kadrosunun tutulmasi bunlarin kaynasmasi vs.. bunlar zaman alacak seyler..

Nasil ki hur iradenizle siteye uye olarak yazmaya basladiysaniz, hur iradenizlede buradan cikabilirsiniz. Ben elimden geldigince eksisozlugu takip etmeye calisan biriyim bazen oyle seyler okuyorum ki deger yargilarim olmasa afedersin ana avrat kufur edecegim seyler. Ayni sekilde bu ulkede olanlara bakiyorum yine kufur kiyamet koparasim geliyor.

Yani demem o ki azizim, insan kendi gibi olmayanlarla yasamayi ogrenmek zorunda. Kapali alanlarda sigara yasaklananali cok degil 6-7 sene oldu. ee sigara icmeyenler ne yapiyordu o zaman diye sormak lazim..
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
evet sen kendin gibi düşünmeyenleri olduğu gibi kabul ettin hep.

karşındakinin düşünceleri için,''bunlar senin aklını inandırdığın doğrulardır'', ''herkes verileni kendi zihinsel bilişsel düzeyine algılar''vb gibi duyduğum en aşağılık yaftalama biçimini yıllarca sen yaptın bu sayfalarda.

bana metodolojini söyle sana kim olduğunu söyleyim! mesela bak niccola machiavelli tanıdın mı kankini:)

Machiavelli.jpg


amaca ulaşmak için her yol mubahtır. kankin nicconun metodolojisi:)

Demekki bir kisinin dile getirdiklerini ve de vermek istediklerini onun verdigi ve dile getirdigi gibi algilamak "en asagilik yaftalama" oluyor.

Zannedersem senin ile aramizdaki en buyuk ve belirgin farkta bu.

Kisinin degerlerine sayginin, asagilik yaftalama olarak algilanmasi.

Neyse bunu da ogrenmis olduk, darisi yenilerinin basina.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Aslinda bu mesajina yanit vermeyecektim.

Yalniz madem kendince bunca emek harcayarak bir seyler karaladin, bir de dile getirdigin konularin site kitlesine aciklanmasi Adina, bu mesaji yaziyorum.

Dün akşam Evrensel insan isimli üyenin yazılarını (yazılar yazan kişiyte aittir) tekrar irdelemeye çalıştım, sırf onu anlayabilmek için. Şimdi buna gelebilecek cevabı da tahmin edebiliyorum :) ...

Demek sdende medyumluk ta var. Bu muydu tahmin ettigin cevap.

Yazılardaki yoğun (yazım/imla) hataları; (kelimelerin anlamlarının değişmesine neden oluyor ve okuma bütünlüğünü ve ahengini bozuyor)

Ben hem turkce hem de ingilizce ogretmeniyim.

Yazilarda "imla hatasi" olarak gorunenlerin nedeni ise;

Birincisi ingilizce klavye kullaniyorum. Yani turkce de olan bazi harfler bu klavyede yok.

Ikincisi ingiliz klavye ile yazilan turkce bir kelime eger bilgisayarin hafizasinda bir ingilizce kelimeye yakinsa, yazilan turkce kelimeyi, o hafizasindaki ingilizce kelime ile degistiriyor.

Ornek- temeline- timeline

Sonra- sonar

veri- very gibi.

Okuma butunlugu ve ahenk olarak hakli olabilirsin, yalniz yazilanlar verdigi anlam ve icerik butunlugunde ve cumlenin gidisati butunlugunde algilanir ve okunursa sorun yok.

Ucuncusu, ben tek parmak ve ekrana bakmadan yaziyorum. Buradan da bazan parmak, gereken harfe basarken, bazan da yanindaki harfe kayiyor.

Bozuk imlalı kelimelerin çoğu kez yanlış dizilimi sonucunda, yazımın bir tür süsü olabilecek devrik cümlelerden ziyade, anlamı bozan depdevrik cümlelere dönüşüyor)

"Bozuk imla gibiu gorunenler, bilindik yazilis sekli ile okunursa, bu sorun ortadan kalkar.

"Devrik cumle" den ne algiladigini bilmiyorum. Eger bilinen anlaminda kullandiysan, devrik cumleler de bir yazi dili ve uslubudur ve bir kelimeye ya da kavrama verilmek istenen vurgu acisindan yazilir.

Bu ilk iki madde Türkçe'yi pek iyi bilmediği, başka bir dili kullanmaya alışkın olduğu anlamına gelebilir. (Ki,bu da normal bir durum)

Turkceyi bilip bilmedigim, yukaridaki dusunce tarsi ile algilanmaz. Yalniz istersen sana turkce dilbilgisi ve etimolojisi dersi verebilirim.

AYRICA;
Akıllı hiç bir insanın yadsıyamayacağı gibi ; aklın,bilişselleğin, bilimin öneminin acemice ve anlamsız cümlelerle dayatılır şekilde çok sık dile getirilmesi (İnsanın sadece et ve kemikten ibaret olmadığının farkındasızlığı, duyguların ve sezilerin inkarı gibi bir cehalet)

Bir seyin "cok s1k ve s1kca dile gelmesi" nin nedeni, onun oneminden ve vurgusundandir.

Bunun "cehalet" olarak algilanmasi da, bilginin ne oldugunun bilgisizligidir.

Bir yandan "Serbest düşünürüm,tarafsızım, evrenselim" derken; diğer taraftan kendisi gibi düşünmeyenleri garip bir şekilde bertaraf ve tenkitle bu savını çürüten aşağılayıcı tavrı,

Bunu daha once aciklamistim. Tabi "pesin hukumlu olmak" ise geldiginden ve gecmis yazilar pek okunmadigindan, buradaki algisizlik ortaya cikiyor.

Soyleki;

Ben genelde bireyseldegerlerimi katmadan basliklarimi yazarim. Tarafsizlik oradadir.

Eger bireysel olarak kendi degerlerim ile yaziyorsam, hem belirtirim hem de tarafimi ortaya koyarim.

Bunun disinda yazilan bir yaziyi, yazarin verdigi sekilde algilama ve kendi degerlerim ile algilamama Adina da, yazinin yazarina sorular sorar, o sorulara verilen yanitlar temelinde yazarin yazisindan ne vermek istedigini ve verdigi gibi algilamaya calisirim.

Kisaca acilan basliklar evrensel-insan zihniyeti olarak benim bireysel degerlerimi icermeyen basliklardir.

Basliga gelen yanit temelinde de ister istemez baslik yazisi bireysel degerler yazismasina donusur ve boylece bende yanit olarak kendi bireysel deger tarafimi yazarim.

Bazi basliklar ve genelde gunluk haber olanlar sadece site kitlesi tarafindan tartisilsin diye acilir.

Yazilar her yonu ile ve genellikle tamamen bana aittir.

Eger bir alinti varsa bunun nedeni, kendi yazdiklarimin neye dayandigini gostermek ya da ana fikrin ordan geldigini belirtmek icindir.

Hic bir yazida hic bir fikri bertaraf yoktur. Sadece kendi tarafimin dile gelisi vardir.

Bunun bu sekilde algilanmasi ise art niyettir ve kolaya kacmaktir.

Yapılan hafif eleştirlere dahi tahammül edemeyen, gerçek bir bilim insanı tavrıyla asla örtüşemeyecek çocukça savunmalara geçen,

"hafif elestiri" eger elestiri yaziya yonelik bir bilgi ve dusunce paylasmiyorsa, bu elestiri degildir. Sadece "laf olsun diye karsi cikmak" tir. Eger elestiri yaziya degil de, yazarin kisiligine yonelikse; bu da satasma, atisma, hakaret alaya alma ve polemic davetidir.

Bunlarin adi elestiri degil, "kisilik hak ihlali" dir.

Sık sık kendi bilimsel,bilişsel gözlemlerinden söz eden (Otorite kaynaklarca kabul görmüş kaç tane bilimsel makaleniz var?)

Oldukca. Yukaridakikelimeler ve kullanilan benzerleri sifattir ve ismi niteleyen niteliklerdir.

Birbirini yalanlayan, çelişki dolu fikirler sergileyen ve insanların manevi değerlerine saygısızca davranan bir yapı sergilemesi nedeniyle ( Etik değerlere sahip, saygılı hiç bir bilim insanın yapmayacağı şekilde)

Birbirini yalanlamasi ispat ve aciklama gerektirir. Lafla peynir gemisi ve genel belirtim ile yapilan ima ve iftiradir. Yani neresi "yalan" ise bunu yalan algilayan tarafindan aciklanmalidir. Aksi iftiradir. Ayni sey "celiski dolu" luk icin de gecerlidir.

"Insanlarin manevi degerlerine saygisizca davranmak" ta aciklanmadikca ve nerede nasil davranildigi gosterilmedikce bir iftiradir.

O yuzden hic bir yazi yapim bunlari icermez. Icerdigini soyleyenler ya bunu gostermek ile yukumludur ya da iftira atiyordur.

Ve bu konulara ilişkin eleşitirileri kabul etmeyen tavrıyla; burada çok özel bir amaçla (eycın olmak gibi :) ) bulunduğuna inanıyorum.

HERHANGI BIR SEYI SOYLEMEK, ONUN NEDEN VE NEYE DAYANARAK SOYLENDIGININ ACIKLAMASINI ICERMIYORSA, BU ELESTIRI DEGIL IFTIRA VE NIYET OKUMAK, USTELIK SOYLEYENIN DE KISISEL OZELLIGI OLARAK YANSIMASIDIR.

Sizin her turlu inanciniz size baglar. Siz burada neden yaziyorsunuz? Bakin ben sizing gibi bu konuda ne bir imada bulunuyorum ne de bu beni ilgilendiriyor. Beni ilgilendiren yazilan yazilar onlarin okunmasi ve gerekli goruldugunde de yazilana yonelik kisinin kendi bilgi ve dusuncesini paylasmasi.

Burada ya da baska her hangi bir kitle plastformunda bulunma nedenim, bilgi ve dusunce paylasmaktir.

Bu tabi ki ozel bir amactir ve benim amacimdir.

Başta; donkişot adlı üyenin de, benim gibi, yazılarıyla ilgili görüşlerime verdiği basit yanıtlar nedeniyle bu yazıların sahibiyle eğlence amaçlı yazıştığını düşünüyordum.

Ancak şimdi anladım ki; bu üye gerçekten tehlikeli ve donkişot adlı üye çok haklıymış. (Bazen bazen, (içimden)tepkinizi fazla bulduğum için beni bağışlayın donkişot)

"Tehlikeli" olan nedir ve neden tehlikelidir. Kimsenin size fiziksel olarak bir temasi yok.

Yalniz neden Donkisot'u ornek veriyorsunuz da, mesela "meyelan" I ornek vermiyorsunuz.

Cunku sizing ile ayni beyin duzeyi ve degerinde ve de satasma alaya alma atisma hakaret ve polemic daveti yapan oldugundan mi?

Soyle bir bakin bakalim, bu sitede kac kisi var, okuyan ve yazan?

Bunlardan kaci yazilarim hakkinda sizing ikinizin gibi dusunuyor, kaci dusunmuyor.

Sizin sadece bir baska yazari ornek vererek aklinizca kendi iftira ve imalarinizi kitle onunde aciklamak, bu iftira ve imalari yapmayanlara ve hatta yazilarimi begenenlere de bir saygisizliktir.

Ve lütfen evrensel (her neysen) bu boş amaçlar peşinde koşmayı bırak. Bu temiz forumları kirli amaçların için kullanmaktan vazgeç. Her neye hizmet ediyorsan artık!

Benim ne yaptigim ve yapacagim beni ilgilendirir ve yazdiklarinizdan da goruldugu uzere sizing bana ne yapmami soyleme bilgi ver dusunce duzeyiniz yoktur.

Bu forumlar da bilgi ve dusunce ile kirlenmez, ama sizlerin iftiralari niyet okumalari yazara satasmalari hakaretleri alayaalmalaras ve bilgisizliginizi ve dusuncesizliginizi sunmaniz ve de utanmadan tum site okur yazar kitlesi onunde ve Adina ahkam kesmerniz ile kirlenir.

Nitekim donun bakin, bir suru baslikta ne kadar anlamsiz alakasiz konu vbe kavram disi ve sadece yazara iftira dolu mesajlariniz var.

Benden de size bir tavsiye- siz baskalarinin yazilari ve bu yazilari yazan yazarlarin kisilikleri ile ugrasmak yerine; donun kendinize ve yazdiklariniza bir bakin, eger ar damariniz catlamadiysa da biraz utanin ya da vicdaniniz varsa da, anlamadiginiz bilgi ve dusunceye camur atmak yerine; saygi gosterin.

Eger yazilanlari tehlikeli buluyorsunuz da, okumayin.
 

İnci Birinci

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Haz 2014
Mesajlar
636
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Burada kurulmaya calisilan yonetim anlayisi, yazar kadrosunun oturmasi, google ve sosyal ag icerikli reklamlarin geri donusumu, eldeki yazar kadrosunun tutulmasi bunlarin kaynasmasi vs.. bunlar zaman alacak seyler..

Nasil ki hur iradenizle siteye uye olarak yazmaya basladiysaniz, hur iradenizlede buradan cikabilirsiniz. Ben elimden geldigince eksisozlugu takip etmeye calisan biriyim bazen oyle seyler okuyorum ki deger yargilarim olmasa afedersin ana avrat kufur edecegim seyler. Ayni sekilde bu ulkede olanlara bakiyorum yine kufur kiyamet koparasim geliyor.

Yani demem o ki azizim, insan kendi gibi olmayanlarla yasamayi ogrenmek zorunda. Kapali alanlarda sigara yasaklananali cok degil 6-7 sene oldu. ee sigara icmeyenler ne yapiyordu o zaman diye sormak lazim..

Teşekkürler X. Çıkış kapısını gösterir misiniz? Yani üyelik nasıl siliniyor?
 

esekherif

Filozof
Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Dünyanın en büyük güvercin besleme federayonu Hidayet karacanın serbest bırakılması için açıklama yapmış.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yine tüm gemiler yakılmış, bu konularda çok yazdım artık yorum yapmayacağım. İnşallah aranızda bir an önce çözersiniz...
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Benim algim "kolaylastirilmamis her sey zordur"

Bir seyi otomatik olarak kolay Kabul etmek, "kolaya kacmak" tir.

O acidan neyin kolay neyin zor oldugu onun sorgulanmasi temelinde anlasilir.

Bir seyin kolaylastirilmasi da onun zorlugun farkina varmak ve de onun hakkinda bilgi ve dusunce sahibi olmak ile paraleldir.

Ben sen ile benim arasindaki farki, "konusma kutusu" nda acikladim.

Konu harici mesajlarınızı buraya kopyalamak sureti ile devam ettiriniz lütfen, bir eğitimci olarak başlıkların dağılmasını siz de istemezsiniz diye düşünüyorum.

Herşeyi düşünürdüm de öğretmen olabileceğiniz 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi, ne diyebilirim hayat işte tuhaflıklarla dolu...
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Yine tüm gemiler yakılmış, bu konularda çok yazdım artık yorum yapmayacağım. İnşallah aranızda bir an önce çözersiniz...

Benim acimdan bir sorun yok.

Sorunu yapan kim ise ve sorun ne ise, bu ona bagli.

Eger bir sorun varsa buradaki sorun, baslik ve konu ve de kavramlar ile ilgisi olmayan ve de yazari hedef alan mesajlar paylasmaktir.

Bu da sitenin adi amaci ve siteyi okumak ve yazmak icin kullanan kitle Adina saygisizliktir.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Benim acimdan bir sorun yok.

Sorunu yapan kim ise ve sorun ne ise, bu ona bagli.

Eger bir sorun varsa buradaki sorun, baslik ve konu ve de kavramlar ile ilgisi olmayan ve de yazari hedef alan mesajlar paylasmaktir.

Bu da sitenin adi amaci ve siteyi okumak ve yazmak icin kullanan kitle Adina saygisizliktir.

Bu konuda haklısınız konu harici mesajları başlıklarda yazmayın diye konuşmuştuk fakat siz de cevap yazarken aynı şekilde devam ediyorsunuz, bari cevaplarınızı buradan devam ettirin ki konu harici mesaj okumak zorunda kalmasınlar.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Konu harici mesajlarınızı buraya kopyalamak sureti ile devam ettiriniz lütfen, bir eğitimci olarak başlıkların dağılmasını siz de istemezsiniz diye düşünüyorum.

Herşeyi düşünürdüm de öğretmen olabileceğiniz 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi, ne diyebilirim hayat işte tuhaflıklarla dolu...

Umarim bu onerin tek tarafli degildir de simdilik oyle gozukuyor.

Ayrica o mesaj lakabima yazilmis bir mesaja yanitti.

Neden "ogretmen olmam" size "tuhaf geldi/sizi sasirtti?"
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Bu konuda haklısınız konu harici mesajları başlıklarda yazmayın diye konuşmuştuk fakat siz de cevap yazarken aynı şekilde devam ediyorsunuz, bari cevaplarınızı buradan devam ettirin ki konu harici mesaj okumak zorunda kalmasınlar.

Yani yeni bir "sorun yaratimi" mi oneriyorsunuz?

Bir mesaja yazilan yanit, buraya yazilirsa; o mesaja ait oldugu nasilanlasilacak?

Tabi lakabima yazilan bu tip mesajlarin hepsi konulu kavramli basliklara degil de, buraya yazilirsa; o zaman zaten sorun kalmaz.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yani yeni bir "sorun yaratimi" mi oneriyorsunuz?

Bir mesaja yazilan yanit, buraya yazilirsa; o mesaja ait oldugu nasilanlasilacak?

Tabi lakabima yazilan bu tip mesajlarin hepsi konulu kavramli basliklara degil de, buraya yazilirsa; o zaman zaten sorun kalmaz.

Umarim bu onerin tek tarafli degildir de simdilik oyle gozukuyor.

Ayrica o mesaj lakabima yazilmis bir mesaja yanitti.

Neden "ogretmen olmam" size "tuhaf geldi/sizi sasirtti?"

Niye sorun yaratımı önereyim sohbet ediyoruz sadece siz her yazılanı ters anlamaya programlanmış gibi okursanız sürekli gerilim çıkar.

Eğitimci olmanız tuhaf geldi çünkü; öğrenmek isteyenlere sürekli senin bilinç düzeyin yetersiz olduğu için anlayamıyorsun tarzında cevaplarınız var. Bir eğitimci öğrenmek isteyene yardımcı olur, siz böyle bir cevap yazarsanız karşıdaki de size antipati duymaya başlıyor, kısacası uslup probleminiz olduğunu düşünüyorum. Kendinizi doğru ifade edemiyorsunuz ve karşı tarafın bilinç düzeyine olayı bağlayıp, işin içinden çıkıyorsunuz.

 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Niye sorun yaratımı önereyim sohbet ediyoruz sadece siz her yazılanı ters anlamaya programlanmış gibi okursanız sürekli gerilim çıkar.


Bu sicaklikta bunun boyle algilanmamasi icin onerilerinizin bu duruma neden olan yazarlarini da icermesi gerekir.

O zaman tarafsiz olur ve boyle algilanmaz.

Eğitimci olmanız tuhaf geldi çünkü; öğrenmek isteyenlere sürekli senin bilinç düzeyin yetersiz olduğu için anlayamıyorsun tarzında cevaplarınız var. Bir eğitimci öğrenmek isteyene yardımcı olur, siz böyle bir cevap yazarsanız karşıdaki de size antipati duymaya başlıyor, kısacası uslup probleminiz olduğunu düşünüyorum. Kendinizi doğru ifade edemiyorsunuz ve karşı tarafın bilinç düzeyine olayı bağlayıp, işin içinden çıkıyorsunuz.

Gercek yasamdaki birebir iliskiler dusunce ve davranislar baskadir, kitle onunde bilgi ve dusunce paylasmak baskadir.

Benim egitimim ve ogretimim yapilandirmaci epistemoloji temelli kritik analitik ve analoji iceren beyin jimnastigi temelinde ve ogrencilere birey temelinde her turlu dusunce ve davranis hakkini tanima uzerinedir.

Benim yasamda iliski surdurdugum her sosyo-etik ideolojik inancsal duzey ve degerde cevrem var.

Birebir iliskilerdeki dusunce ve davranis paylasimi ortak duzeydedir.

Ben cevresi tarafindan sevilen saygi goren ve bildigi konularda bas vurulan herkesin rahatca sorununu ve dusuncesini dile getirebildigi ve oneri bekledigi bir bireyim.

Sonucta etik olmak tum cevrenin farkindaliginda ve degerindedir.

Burada yine kendinizi ve de iletisimdeki diger taraflari yok saymissiniz.

"uslup problem/kendimi ifade etmemin dogrulugu" tek tarafli degildir.

Cunku davranislar karsiliklidir ve ortada bir sorun varsa bu sorunlarda davranis olarak tum taraflarin payi vardir.

Herkes kendi payina duseni uyguladiginda da sorun kalmaz.

Mesela ara sirada "sun" yerine "um" ekli cumleler kurmayi dene.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Bu sicaklikta bunun boyle algilanmamasi icin onerilerinizin bu duruma neden olan yazarlarini da icermesi gerekir.

O zaman tarafsiz olur ve boyle algilanmaz. :)



Gercek yasamdaki birebir iliskiler dusunce ve davranislar baskadir, kitle onunde bilgi ve dusunce paylasmak baskadir.

Benim egitimim ve ogretimim yapilandirmaci epistemoloji temelli kritik analitik ve analoji iceren beyin jimnastigi temelinde ve ogrencilere birey temelinde her turlu dusunce ve davranis hakkini tanima uzerinedir.

Benim yasamda iliski surdurdugum her sosyo-etik ideolojik inancsal duzey ve degerde cevrem var.

Birebir iliskilerdeki dusunce ve davranis paylasimi ortak duzeydedir.

Ben cevresi tarafindan sevilen saygi goren ve bildigi konularda bas vurulan herkesin rahatca sorununu ve dusuncesini dile getirebildigi ve oneri bekledigi bir bireyim.

Sonucta etik olmak tum cevrenin farkindaliginda ve degerindedir.

Burada yine kendinizi ve de iletisimdeki diger taraflari yok saymissiniz.

"uslup problem/kendimi ifade etmemin dogrulugu" tek tarafli degildir.

Cunku davranislar karsiliklidir ve ortada bir sorun varsa bu sorunlarda davranis olarak tum taraflarin payi vardir.

Herkes kendi payina duseni uyguladiginda da sorun kalmaz.

Mesela ara sirada "sun" yerine "um" ekli cumleler kurmayi dene. :)

Madem öyle bana bu konuda bir örnek verin yani üslup problemim olduğu konusunda kimbilir belki farkında değilimdir...
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Madem öyle bana bu konuda bir örnek verin yani üslup problemim olduğu konusunda kimbilir belki farkında değilimdir...

Ben bir yaziyi okudugumda onemli olan verilenin verildigi gibi algilanmasidir.

Tabi bir de kisilik ihlali icermemesidir.

Onun disinda yazarin verdigini onun verdigi gibi algilamadigimi dusunursem, bunu da mesajimda belirtirim.

Benim hic bir actigim basliklarda uslup problemim yoktur.

Bu problem baslatanlara yonelik dile gelen kisilik hak ihlaline yonelik belki uslup sorunu olabilir.

Bu acidan da etik olmaktan odun vermem vemumkun oldugu kadar yazara direk yonelmemeye calisirim.

Cunku benim burda gordugum yazar degildir, yazidir.

Ben yaziya yonelik yazi yazarim.

Benim senden "sun" yerine "um" kullanimi istememin nedeni de, kendini kendin degerlendirmen adinadir.

Cunku bir kisi ancak kendini degerlendirdiginde gelisir, yenilenir v.s.

Baskalarini degerlendirerek ancak; kendi gelisimini erteler ve ort bas eder.

O yuzden kisinin daimi baskasini degerlendirmesi en kolay secilen yoldur.

Kisinin kendini degerlendirmesi ise, maalesef toplumumuzda pek bilinen bir sey degildir.

Ustelik "cuvaldizi kendine, igneyi baskasina batir" diye bir atasozumuz oldugu halde.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Ben bir yaziyi okudugumda onemli olan verilenin verildigi gibi algilanmasidir.

Tabi bir de kisilik ihlali icermemesidir.

Onun disinda yazarin verdigini onun verdigi gibi algilamadigimi dusunursem, bunu da mesajimda belirtirim.

Benim hic bir actigim basliklarda uslup problemim yoktur.

Bu problem baslatanlara yonelik dile gelen kisilik hak ihlaline yonelik belki uslup sorunu olabilir.

Bu acidan da etik olmaktan odun vermem vemumkun oldugu kadar yazara direk yonelmemeye calisirim.

Cunku benim burda gordugum yazar degildir, yazidir.

Ben yaziya yonelik yazi yazarim.

Benim senden "sun" yerine "um" kullanimi istememin nedeni de, kendini kendin degerlendirmen adinadir.

Cunku bir kisi ancak kendini degerlendirdiginde gelisir, yenilenir v.s.

Baskalarini degerlendirerek ancak; kendi gelisimini erteler ve ort bas eder.

O yuzden kisinin daimi baskasini degerlendirmesi en kolay secilen yoldur.

Kisinin kendini degerlendirmesi ise, maalesef toplumumuzda pek bilinen bir sey degildir.

Ustelik "cuvaldizi kendine, igneyi baskasina batir" diye bir atasozumuz oldugu halde.

Bana kalırsa zaten kişi çuvaldızı da iğneyi de başkasına değil kendisine batırmalıdır. Size karşı yoğun bir ön yargı olduğu ortada fakat benim gözlemlerimin bu ön yargı ile ilgisi yok tamam defalarca da söyledim insanlar her yazılanı anlamak zorunda değildir ancak sorun şu ki çok kısıtlı zamanlarda konuları okumaya çalışıyoruz, karmakarışık bir dil ile yazılan yazıyı okumadan geçmek zorunda kalıyorum çünkü onu anlamaya çalışacak zamanım yok eminim ki ki çoğu kişi için de bu böyledir. Sade yazın ki herkes anlasın görüş bildirsin demek istemiştim siz çocuk azarlar gibi neler yazdınız işte bu bana göre üslup sorunudur.
 

İnci Birinci

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Haz 2014
Mesajlar
636
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Sanalmanik, senin olaylara bakışını biliyorum..kendi pencerenden haklısın eyvallah dostum.

İnci, boşa bu adamı anlamaya çalışma. anlamaya çalışman bile iyi niyetinin göstergesidir. bende iyi niyetle aylarca anlamaya çalıştım sonunda tüm sabrım ve iyi niyetim tükendi. ama hala acaba? diyordum sonrasında yaptıkları ile acabaları da tüketti. bu adama karşı asla iyi niyetli ve insancıl yaklaşılmamalı ( bunu derken inan içime sinmiyor ama durum maalesef böyle) genede zaman zaman bu zata insancıl yaklaşıyorum. espri falan yapıyorum. bunlarda herşeye rağmen hataya devam etmemin tezahürleri yoksa bu zat hakkında kesin hükmümü çoktan verdim.

X, bu zat aktif üye sonuçta siteye öyle ya da böyle bir hareketlilik kazandırıyor sizde haklısınız. Ancak Mavimorun dediği gibi otobüste biri sigara içiyorsa bundan rahatsız olan o otobüsle yola devam etmez. birde ben şöyle örnek vereyim. kütüphanede bir meczup sürekli yüksek sesle birşeyler geveliyorsa bundan rahatsız olanlar gider. benimde bu siteye olan alışkanlığıma son verme zamanım gelmiştir artık.

herkese selamlar sevgiler..selametle..

Donkişot siz bu siteye gördüğüm kadarı ile oldukça emek vermişsiniz,gitmeyin,bir süre sadece izleyin bence.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Bana kalırsa zaten kişi çuvaldızı da iğneyi de başkasına değil kendisine batırmalıdır. Size karşı yoğun bir ön yargı olduğu ortada fakat benim gözlemlerimin bu ön yargı ile ilgisi yok tamam defalarca da söyledim insanlar her yazılanı anlamak zorunda değildir ancak sorun şu ki çok kısıtlı zamanlarda konuları okumaya çalışıyoruz, karmakarışık bir dil ile yazılan yazıyı okumadan geçmek zorunda kalıyorum çünkü onu anlamaya çalışacak zamanım yok eminim ki ki çoğu kişi için de bu böyledir. Sade yazın ki herkes anlasın görüş bildirsin demek istemiştim siz çocuk azarlar gibi neler yazdınız işte bu bana göre üslup sorunudur.

Onu da daha once izah etmistim.

Burasi felsefe sitesi ve baslik yazilarinda kullanilan kavramlar da felsefi ve akademik kavramlardir.

Bunlar yerine baska bir kavram kullanmak belki algiyi guclendirir ama; verilmek istenen felsefi ya da akademik icerigi vermez.

Burada da cozum, okurdadir.

Bir okur bir yazarin yazdigi yaziyi anlamak isterse, zaten yazida kendince neresi anlasilmamis ise bunu yazara sorabilir.

Yazara satasmak genel aciklanmamis igneleyici kavramlar kullanmak yerine.

Kimse baskasina gore yazi yazamaz/yazmaz.

Herkes kendi yazisini kendi duzeyince yazar.

Ondan sonrada gelen yanitlar temelinde yanit verir.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
@evrensel-insan tamam ne demek istediğinizi anlıyorum, inşallah bu anlaşmazlıklar zamanla çözülür.
[MENTION=4751]İnci Birinci[/MENTION] siz de zamana bırakın bence gitmek çözüm değil.

 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst