- 26 Nis 2009
- 627
- 62
- 28
- Konbuyu başlatan
Bilimsel konularda bilgi seviyen cok zayif.
Bilgi seviyeni gelistirmelisin.
Yoksa burada fena. Harcanirsin.
İgnostik... Sen çok yaşa emi... Beni hep güldürüyosun
Bilimsel konularda bilgi seviyen cok zayif.
Bilgi seviyeni gelistirmelisin.
Yoksa burada fena. Harcanirsin.
Bir "ŞEY" bir yerde başlayıp bir yerde bitmek zorundadır, aksi halde "ŞEY" olamaz, tanımsız, sonsuz ve bilinemez durumda kalacağından onun sonlu bir varlık olan "BİZİM" tarafımızdan algılanması "İMKAN" dışıdır. Aslında varlık "SONSUZ" dur, bilinemez, senin de söylediğin "BAŞLANGICI" ve "SONU" olmamak "O" nun için geçerlidir.
Sonsuz olmanın bir yönü de sonsuz sayıda "SONLU" varlık içermesidir.
Sonlu yani bilinebilen bir canlı varlık "ZAMAN" olmadan var olabilir mi ? Hayır...Geçmişten geleceğe akıp giden bir "ZAMAN" yoksa bu sonlu varlık için "ZAMAN" ne demektir peki ?
Canlılık daima "DEĞİŞİM" ve hareket demektir. Canlı varlık daima değişim halindedir. Bu değişim ancak bir sonlu varlık için mümkündür ve değişebilecek bir SONLU ilk varlığının olması gerekir. Bizim için sonlu bu ilk varlığımız, yani BAŞLANGIÇ ımız bebekliğimizdir. İşte bizim "ZAMAN" dediğimiz "DEĞİŞİM" in diğer adıdır. Bu değişimde hiçbir zaman hiçbir değişen kaybolmaz, değişenin yerine kendisiyle beraber "YENİ" bir varlık var olur. Anlatımdaki zorluk nedeniyle var olur diyorum çünkü var olmuş ya da olacak dediğimiz her şey zaten sonsuzlukta "VAR" dır. Var olmak değimini belki de sonsuzluk içerisinde sonsuzluğun bilinmezliğinde "KAYIP" bir halde iken sonsuz varlıkta bu halini de koruyarak yine sonsuz varlıktaki sonlu varlık tarafından bilinip görülebilir hale geçmesini kastediyoruz.
Olup biten her şey, yani HER ŞEY i sonsuz varlıkta ve sonsuz varlıkla biliyor ve görüyoruz.
Birsey bir yerde baslayip bir yerde bitmek zorunda degil.
Sonsuzluk zamanin icindedir==zaman sonsuzlugun icinde olsaydi.
Evren goreceli ve gizlemlenebilir olamazdi.
Lutfen azicik meta ve astrofizik oku yahu.
Gorece kavrami zaten sonsuzdur.
Bu durumda bilimsel olarak
Zaten
Zaman kavramivarolusa gore; sonsuzdur.
Zamanin basi ve sonu goreceli degil.bu.yuzden kuantuma gore.
Ve fizik yasalarina gore gozlem.disidir.
Basitçe insan. Algisina gore.
Zaman kavrami sonsuzdan gelipvsonsuz.v.giden termodinamik yasalara uyumlu bir kuraldir diyebiliriz.
Simdilik zamam kavraminin en net tamini bu olsa gerek.ama gelecekte ne olur bilemeyiz..
Einsteinin zaman izafiyet teorisi.
Bir nesne isuk hizini gecerse gozlem disi olur yani isinlanir.
Bu bence içten ve tanımlı bir cevap değilBir "ŞEY" bir yerde başlayıp bir yerde bitmek zorundadır, aksi halde "ŞEY" olamaz, tanımsız, sonsuz ve bilinemez durumda kalacağından onun sonlu bir varlık olan "BİZİM" tarafımızdan algılanması "İMKAN" dışıdır.
S.....
Bir şey bir yerde başlayıp bitmek zorunda değildir aksi halde sonlu olacağından yani yitip gitmiş olacağından ve bu yitip gitme zaman cinsinden ölçülmeyeceğinden ve bilinmeyeceğinden yani öncesi sonrası bulunamayacağından yani olmayan bulunamayacağından, bizim tarafımızdan algılanması bilinmesi tartışılması söyleşilmesi imkan dışıdır.Bir "ŞEY" bir yerde başlayıp bir yerde bitmek zorundadır, aksi halde "ŞEY" olamaz, tanımsız, sonsuz ve bilinemez durumda kalacağından onun sonlu bir varlık olan "BİZİM" tarafımızdan algılanması "İMKAN" dışıdır.
Geçmişte de başlangıcı ve öncesinde olmayışı (bulunmayışı) ve bu anlamda sonu (yani öncesinde mutlak yokluğu ya da varolmayışı) bulunan şeyler geleceğin konusu olamazlar.Gelecekte sonu (mutlak sonu ya da mutlak yokluğu) olan bir şey geçmişte de yoktur bulunamaz Adem
Felsefe kavramı hakkında fikrin nedir, kendince bir felsefe tanımı yapmayı dener misin? Olabildiğine geniş olursa sevinirimÖncelikle TEK VARLIK sonsuzdur ve sonsuz sıfata sahiptir. Bu sıfatlardan biri de İLAH olmaktır.
Tek varlığın İLAH olma sıfatı KULLAR ının olmasını zorunlu kılmıştır. Peki kul ne demektir ? Sınırlanmış , muhtaç , İLAH ına her halinde bağımlı varlık. İşte O tek varlık EVREN in İLAH ıdır ve onu düzenlemiş , onda herşeyi yerli yerine koymuştur.
Bence kendini süper cevapsızlıklarla amaEvet içtenlik , anlaşıldı bundan sonra aklı ve mantığı anlamsız İNADI uğruna çöpe atan SÜPER ötesi egonla seni başbaşa bırakıyorum... Aklı ve Mantığı hiçe sayan hiçbir mesajınla ilgilenmiyorum....
Buraya Adem diye bir "Işık" geldi dediler. Aydınlatıcı bilgilerle dolu... Geldik gördük sevindik. Aydınlana aydınlana bir ettik.İçtenlik, gerçekler ACI dır. Biraz da acıtır. İçinde bulunduğun şüphe buhranları biliyorum sana ACI veriyor.... Aklı da kabul etmiyorsun, mantığı da... Yolunu kaybetmiş bir AMA gibisin, yolunu ışıtacak her şeyi elinin tersiyle itiyorsun çünkü BEN diyorsun. Neredeyse bir TANRI sanıyorsun kendini. İşte kendine yaptığın eziyetin en büyük sebebi bu. Aklın ve mantığın yok sayıldığı bir düzlemde tartışılacak hiç bir şey yok....
Akıl ve mantık düzleminde oldukça her zaman tartışmaya hazırım....
Yazdıklarım anlamsız , teolojik , itici vs gibi geliyorsa sana OKUMAMA özgürlüne ve hatta cevap yazmama yetisine sahipsin...

Ekli dosyayı görüntüle 368
Yani tabi ki benim gönderime o alıntıyı tutmaksızın "Zaman" adlı bir başlıkta ya da başka bir kişisel gönderi de; tek varlık, zaman, ilah, kul, sınırlı varlıkların muhtaçlığı ve bağımlılığı gibi şeyler yazsaydın bu noktaya gelir miydik kestiremedim