Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yok Olan Aranır Mı?

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Olmama olmadığı için olma yok
ve yokolma olmadığı için varolma yok

varolanlar yok değildi, yoktan doğmadık
olanlar olmaynalr dğeildi olmayandan olmadık

Olandan olduk vardan varız
ve olduysak olandan olduk
varolduysakta varolandan varolduk
Şöyle ilk ruhlar yaratıldı der İslam . Ruhlar aleminde var olmakla tanışmış ruhlar . Dünya alemine geldiğinde etten kalıplara girdiler . Yani evet ruh vardı bedenden daha evvel . İlk ruhlar aleminde var olmayı keşfetmiş insan. Belki bu yüzden , dünyada etten bir kalıba girmiş olmanın rahatsızlığı içinde hep . Dünyadaki etten bedenine girmeden önce ruh, vardan var olabilme derken bunu anlıyorum

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Dinci ne demektir ?

Lafın gelişi bir ifade diyelim ve sorulma nedeni olumsuz algılanması vb ise belirtin düzeltelim
Kişisel özeleştiriye kendini düzenlemeye açık olduğumu belirtmeliyim
ama kabaca politik radikalize bir grup. Dini politik araç haline getirenler ve bunu ideolojiye dönüştürenler ayrıca ona hizmet edenler ve aracı olanlar.. Yani dini bireysel vicdan dışında yönetme aracı gören kullanan ve kendi kişisel inancı ve iradesi dışında diğer herkesin üstünde tahakküm örgütlemeye girişenler
Yani benim aklımdaki din ve düşünceye karışanlar.

Algılama biçimine göre yorumladığımız dünya. Gökyüzü dediğimiz yer , ya yeryüzüyse ; yeryüzü dediğimiz ya gökyüzüyse . Nereden nasıl baktığına göre şekillendirebilirsin belki de.
İnsan , yüzmeyi bildiğini öğrenmeseydi belki de hiç yuzemezdi. Hayvanlardaki özelliklerin insanda da var olduğunu görünce , uçmakta insanın bir özelliği olabileceğini düşünüyorum . Sadece bu özelliğini öğrenebilmiş değil aynı yüzmeyi öğrenmemiş kişiler gibi.
İnsanın keşfedilmemiş donanımlara sahip olduğunu ve kainatın halifesi olan bu canlının tüm canlıların özelliklerini taşıdığını kapsadığını düşünüyorum

Algılama biçimi dediğimle ilgili ayrıca bir başka gönderime yazılmış bir yorum da alıntı sundum. Bence o metin derdini anlatıyor.

İnsanın uçabileceğine inanıyorsanız bir yol var.

Bu kıyafetin yerinde kaslarınız ve deriniz olmalı. yine de uçamazdınız ama çok daha güvenli bir biçimde çok yüksekten atlayabilirdiniz.
O kaslar için belki onlarca yüzlerce ya da binlerce nesil her gün yüksekten (örneğin suya) atlasa bilmiyorum gelişir mi?
Bunun dışında Afrikalıların boyun omurlarını uzatması gibi şeyler var yani benzer yöntemle deri uzayabilirdi ama onu böyle tutabilir miydiniz bilmiyorum.

5 yaşımdayken kesin olarak uçtuğuma sonra bir şeyler olduğuna dünyanın değiştiğine inanırdım. Olduğum yerde zıplayıp niye artık uçamıyorum ki demiştim.

İnsanın kaninatın halifesi olması subjektif ya da çok sınırlı bir gruba özgü karmaşık bir düşünce. Buradan bakınca insan öyle gözükmüyor.

Keşfedilmemiş donanıma sah,p olmaya gelince tam tersi. Donanımı kefetme denilen fizik yetenekler. Yani bilmem kaç bin yıl önce kumda koşan bir insanın ayak izini bulup hızını hesaplıyorlar ve şu an bir atlet yanına yaklaşamıyor ama bunun olması için vahşi doğada erginleşmelisin. Bunu ister miydin?

Vahşi bir kedi gibi doğa da büyüsek kilolarsa et yesek oldukça düşünebileceğinizden on kat daha fazla çevik hızlı ve güçlü olurduk. Kimse bunu donanım olarak görmez ya da geri almak istemezdi.

"Wall-e" filmini tavsiye ederim. Mevcut insan ırkı o durumda

Hayalgücü ve hayalcilik farklı şeyler... Yani mevcut realite ve mevcut fizik yapı sınırlar üç aşağı beş yukarı belli. Sizin dediğiniz durumda başka bir gerçekliği tartışıyor oluruz. Kimi kaynaklarda Pre-Adamus deniyor. (Cennetten düşme öncesi deniyor)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Şöyle ilk ruhlar yaratıldı der İslam . Ruhlar aleminde var olmakla tanışmış ruhlar . Dünya alemine geldiğinde etten kalıplara girdiler . Yani evet ruh vardı bedenden daha evvel . İlk ruhlar aleminde var olmayı keşfetmiş insan. Belki bu yüzden , dünyada etten bir kalıba girmiş olmanın rahatsızlığı içinde hep . Dünyadaki etten bedenine girmeden önce ruh, vardan var olabilme derken bunu anlıyorum

Benim kişisel terminolojimde ilk ve yaratma gibi kavramlar yok

Kişisel bir bilinç ve ruh kavramım var ama diğerlerinin algıladığı gibi değil

Yukarıdakileri sembolizma olarak görüyorum.

Yedi renk var. Beyaz hepsi, siyah hiçbiri ve bazılarıın diğerlerinin karışımı ama renk renk

Bana göre ruh renk gibi. Renk kavramına denk
Bana göre ruhlar alemi ya beyaza ya da mavi laciverte denk
Bana göre etten kalıp sarı kırmızaya turuncuya denk

Bu renkler gibi bir çokboyutluluk vb ye inanıyorum ve yukarıdaki sembolizma bir kaç uyarlamayla ona benziyor uygun ama ruh hiçbir zaman varolmadı ve hiçbir ilk ruh yok

Varolma sonsuz ve başlangıçsız. Varolma ile ezelde tanıştık ya da ezelden tanışığız

Tasavuufçular biliyordu

Daha Allah ile cihan yok iken
Biz ani var edip ilan eyledik
Hakk'a hiçbir layık mekân yok iken
Hanemize aldık mihman eyledik

Kendisinin ismi henüz yok idi
İsmi söyle dursun cismi yok idi
Hiçbir kıyafeti resmi yok idi
Sekil verip tıpkı insan eyledik

Allah ile burda birleştik
Nokta-i âmâya girdik birleştik

Harabi

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Dini politik araç haline getirenler ve bunu ideolojiye dönüştürenler ayrıca ona hizmet edenler ve aracı olanlar.. Yani dini bireysel vicdan dışında yönetme aracı gören kullanan ve kendi kişisel inancı ve iradesi dışında diğer herkesin üstünde tahakküm örgütlemeye girişenler
Anlıyorum ve hak veriyorum. Politik araç haline dönüştürmek ve kullanmak yanlış. Yalnız şunu da izah etmek isterim . Bir köşeye çekilip ,eline tesbih alıp zikretmekten ziyade her konuda aktif olmamızı isteyen yine dinimiz. Devlet yönetiminden dini ayırmak böyle bir durumu kabul edemem . Çünkü dinim devlet yönetiminde ,ticaret hayatında ,ev ,komşuluk ,toplum ilişkileri.....her konuda ne yapmam nasıl yapmam hususunda emir ve uyarıları varken kayıtsız kalmam mümkün değil.
Lakin dini kullanıp dinde olmayan işleri yapanlara da sanırım kullanılacak kelime.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18

Yedi renk var. Beyaz hepsi, siyah hiçbiri ve bazılarıın diğerlerinin karışımı ama renk renk

Bu renkler gibi bir çokboyutluluk vb ye inanıyorum ve yukarıdaki sembolizma bir kaç uyarlamayla ona benziyor uygun ama ruh hiçbir zaman varolmadı ve hiçbir ilk ruh yok

Varolma sonsuz ve başlangıçsız. Varolma ile ezelde tanıştık ya da ezelden tanışığız

Tasavuufçular biliyordu

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Şu yazma işini bir öğrenebilsem nereye yazdığım belli değil :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Bu iyi bir sembolizma (ya da bir kaç uyarlamayla )

Buradaki tek sorun bunun gaddar bir tanrı ilişkilendirilmesi

Dünya alemine gelmeyi seçen insanın kendi
Daha geniş resimde dünya alemini kuran insanın kendi
Yaratan insanın kendi

Daha doğrusu burada varoluşta kendi olmayan hiç bir kisme şey yoktur
Ben olmayan mahlukat yoktur

Yani "ben" ve "kendi"yi, su gibi, hava gibi, madde demek gibi düşünün

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Vahdeti vücud mu ?

Hayır ya da tam olarak öyle denemez ama bir bakıma da öyle gibi

Harabinin ezeliyeti kavradığını işaret ettim. Biliyordu, biliyormuş, demek ki öğreti vardı, bilgi vardı ve biliyorlardı. Aktarılıyor olmalı..

Vahdeti vücud derseniz yine de bir monoteist tanrıyı bölmek gibi imgelersiniz

Sizin vahdeti vücut dediğinize uzakdoğu da non-dualizm deniyor. İkilik, ayrılık yok vb anlamında ..
ve uzakdoğuda buna tanrı arayarak ulaşmıyorlar. Kendilerini ararken ve kendilerin ibilmek isterken kendilerini bularak ulaşıyorlar

Ortadoğu gizemcileri tanrı aradı ve tanrıyı bulduğunu düşündü ama kendini gördü ve buna vahdet-i vücıd dendi

Uzakdoğu gizemcileri kendini aradı, kendini ve diğer herşeyin birliğini bulduğunu söyledi ve buna non-dualism deniyor.

İkisi tam aynı şey ama ikincide tanrı yok.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bir yaradanın olduğunu bilmek için illa beş duyu organımızla bilmemiz mi gerekiyor ?
Mona Lisa tablosunu yapanın Leonardo da Vinci olduğu söyleniyor . Oysa ben o resmi onun yaptığına inanmıyorum . Ne o ressamı gördüm duydum , üstelik resmi yaparken de görmedim .
Tamamen tesadüf eseri ya da uzaylılar gelip yaptı o resmi.

Hz. Adem' den İlk insan ilk peygamberden son peygamber Hz. Muhammed (s.a.s) 'e kadar peygamberler ,kitaplar ,sahifeler gönderiyor (üstelik bize bizim gibi insan olan , anlayacağımız şekilde )
Yarattığı eserler ,kainat ,uzay içindekiler gördüğümüz görmediğimiz ,bildiğimiz bilmediğimiz canlılar ; kendilerini yapan ressamını işaret ederken ...Hala bizim ressamın kendisini bizzat görmediğimiz için yok diyor olmamızdan başka bişey değil

bu gaddar bir tanrı olmssaydı ona katılabilirdik ya da pek takılamzdık o da sizin algılayışınız der geçerdik
İnsanları yakan tehdit eden bir tanrıdan sözediyorsak benim içsel yasalarrım vicdanım, inancım/dinim gibi olan yanım ona karşı durmayı ve savaşmayı emreder

Anlıyorum ve hak veriyorum. Politik araç haline dönüştürmek ve kullanmak yanlış. Yalnız şunu da izah etmek isterim . Bir köşeye çekilip ,eline tesbih alıp zikretmekten ziyade her konuda aktif olmamızı isteyen yine dinimiz. Devlet yönetiminden dini ayırmak böyle bir durumu kabul edemem . Çünkü dinim devlet yönetiminde ,ticaret hayatında ,ev ,komşuluk ,toplum ilişkileri.....her konuda ne yapmam nasıl yapmam hususunda emir ve uyarıları varken kayıtsız kalmam mümkün değil.
Lakin dini kullanıp dinde olmayan işleri yapanlara da sanırım kullanılacak kelime.

Devlet insanları yönetir ya da yönetmeye kalkarsa şunu derim
Benim aklımı ben yönetirim

Devlet yasaları örgütleyerek herkesi eşit ve en uygun biçimde yönetmeye kalkarsa bu en güzel din

Yani beni yönetmeye kalkarsanız dininizi bana da buyurursanız aynı tpolumun parçası olamayız
Benim aklımı sizin dininiz yönetmiyor
Sizin tanrınız benim aklımda hükümdar değil,

Çok daha açığı.
Benim kişisel gerçeğine göre beni sizin kişisel tanrınız yaratmadı (ben varolamımışın üyesiyim)
Benim adıma düşünemzsiniz
Bir devlette benim adıma düşünemez
Eğer çoğunluk sizin gibi düşünürse o devletin üyesi ve vatandaşı olmak aynı yurdun yurttaşı olmak istemezdim
çünkü onun yasalarına boyun eğmeyeceğim demektir

Çok basitçe kişisel algım;

maddenin üç hali var denir

katı
sıvı
gaz

Şimdi madde demek (işaretlenen) ruh demek olsun yani şöyle
madde = ruh gibi düşünün

Gaz -Ruhlar alemi
Sıvı - Sizin insanın keşfedilmemiş yetenekleri ya da cennetsi durum dediğiniz
Katı - Sizin etten dediğiniz

ama bu üçü de ruh ve üçü de madde

ve ilk madde ,ilk ruh yok, ilk tanrı da yok

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Devlet yönetiminden dini ayırmak böyle bir durumu kabul edemem . Çünkü dinim devlet yönetiminde ,ticaret hayatında ,ev ,komşuluk ,toplum ilişkileri.....her konuda ne yapmam nasıl yapmam hususunda emir ve uyarıları varken kayıtsız kalmam mümkün değil.

Bunu diyenlere genelde şunu diyoruz. Afganistan, Arabistan gibi ülkeler var Tanrıyı arayıp bulduklaırnı düşünüyorlar. Oralara iltica edilebilir vatandaşlık talep edilebilir ve dini devlet işlerirnden ayırmıyorlar. Benim gibi tanrıyı bulamamış insanlarla uğraşmazsınız tanrıyı bulmuş komşularınız olur hatta yazacak bir felsefe.net'iniz bile olmaz; o yüzden dinsiz insanlarla komşu ve muhatap olmazsınız.
Hazır ülke var.
Bu uygun değil mi? Başka seçenek
Ülkeyi iki eşit parçaya bölün ve ayırın ya da federasyon yapın. Hiç hayır demem. Mesela oylansın dini devlet dini federal eyalet isteyen %15 mi çıktı ülke mi istiyor ülkenin % 15ini verelim ülke ya da federe iç devlet kursun. Bana karışmasın kendine karışsın.

Bura şu an halihazıda benimde ülkem. Anayasası belli ve halihazırda o anayasanın yurttaşıyım. Değil mi?
Haklarımı beklerim (savunurum) değil mi?

Başkalarıın yaşam haklarını alanını sorgulamayın derim kendi özgürlüğünüzle ilgilenin, din bireysel alandır, bireysel vicdandır, bir insaın dini düşüncesi diğerini bağlamaz

Anlamadığınız şu. İnanç şudur. Bir Budist doğaya inanır. O da inançtır. Budist senin devletini ele geçirip tün insanları doğaya taptırmaya çalışmaz

Şimdi Budiste benim tanrım seni yarattı dediğini düşün
Budist sana der ki yok hayır seni doğa varetti, tanrı yok
Budiste dersin ki benim inancım senden üstün ve doğru
Budist der ki hayır benim inancım senden üstün ve doğru
Bir Hindu hepimiz Brahmanız birleşiğiz ondan geldik oan döneriz der: Brahman en yücedir der.
Hindu ya da Budist en yüce inanç bu diye dünyayı fethedip din yaymaya kalkar mı? Başka insanlara inanç tahakkümüne kalkar mı?
Din yaymak içi nsavaş yapar mı? İnsan köleleştirir mi?
O halde bana göre o inançlar daha asil. Bana göre islam bir inanç ve din bile bile değil. Politik yönetsel tarihsel bir sistem ve karmaşa.

Budist ya da Hinduyla kavga etmiyorsan komşu olabilirsin ama biri seni kışkırtır ve sana bu dinsiz (kafir) saldır boyun eğdir dinini kabul ettir derse savaş çıkar.
İşte Hristiyanlık ve islam . Musevilikle birleşen bu ikili ve beraber bu üçlü insalığın başbelkası en yoz en karanlık bilgi sistemi.

Son düzenleme:

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18

Tasavuufçular biliyordu
Şiir
Bunu diyenlere genelde şunu diyoruz. Afganistan, Arabistan gibi ülkeler var Tanrıyı arayıp bulduklaırnı düşünüyorlar. Oralara iltica edilebilir vatandaşlık talep edilebilir ve dini devlet işlerirnden ayırmıyorlar. Benim gibi tanrıyı bulamamış insanlarla uğraşmazsınız tanrıyı bulmuş komşularınız olur hatta yazacak bir felsefe.net'iniz bile olmaz; o yüzden dinsiz insanlarla komşu ve muhatap olmazsınız.
Hazır ülke var.
Bu uygun değil mi? Başka seçenek
Ülkeyi iki eşit parçaya bölün ve ayırın ya da federasyon yapın. Hiç hayır demem. Mesela oylansın dini devlet dini federal eyalet isteyen %15 mi çıktı ülke mi istiyor ülkenin % 15ini verelim ülke ya da federe iç devlet kursun. Bana karışmasın kendine karışsın.

Bura şu an halihazıda benimde ülkem. Anayasası belli ve halihazırda o anayasanın yurttaşıyım. Değil mi?
Haklarımı beklerim (savunurum) değil mi?

Başkalarıın yaşam haklarını alanını sorgulamayın derim kendi özgürlüğünüzle ilgilenin, din bireysel alandır, bireysel vicdandır, bir insaın dini düşüncesi diğerini bağlamaz

Anlamadığınız şu. İnanç şudur. Bir Budist doğaya inanır. O da inançtır. Budist senin devletini ele geçirip tün insanları doğaya taptırmaya çalışmaz

Şimdi Budiste benim tanrım seni yarattı dediğini düşün
Budist sana der ki yok hayır seni doğa varetti, tanrı yok
Budiste dersin ki benim inancım senden üstün ve doğru
Budist der ki hayır benim inancım senden üstün ve doğru
Bir Hindu hepimiz Brahmanız birleşiğiz ondan geldik oan döneriz der: Brahman en yücedir der.
Hindu ya da Budist en yüce inanç bu diye dünyayı fethedip din yaymaya kalkar mı? Başka insanlara inanç tahakkümüne kalkar mı?
Din yaymak içi nsavaş yapar mı? İnsan köleleştirir mi?
O halde bana göre o inançlar daha asil. Bana göre islam bir inanç ve din bile bile değil. Politik yönetsel tarihsel bir sistem ve karmaşa.

Budist ya da Hinduyla kavga etmiyorsan komşu olabilirsin ama biri seni kışkırtır ve sana bu dinsiz (kafir) saldır boyun eğdir dinini kabul ettir derse savaş çıkar.
İşte Hristiyanlık ve islam . Musevilikle birleşen bu ikili ve beraber bu üçlü insalığın başbelkası en yoz en karanlık bilgi sistemi.
O yüzden mi Hindistan da sırf Müslüman oldukları için öldürüldüler .
Komünizm ile yönetilen ülkelere bakıldığında kendi halkına dahi zülmettiklerini görürsünüz ama bizim ülkemizde Marksizmin komünizmin harika olduğu bahsedilir.
Afganistan , Arabistan gibi devletlerin şeriat İslam yönetimiyle yönetildiğini düşünüp bunlara göre İslam'ı değerlendiriyorsanız , İslamiyet ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir.
Benim o şekilde yazmamın sebebine gelince dini sadece vicdani bir boyutta görmekten öte yaşayışının her yönünde bunu göstermesi gerektiğidir. Yani siyasetten ,ticaretten, devlet yönetiminden ,hukuktan ayrı değildir demek istediğim.
Yoksa şuan ki devlet biçimimizden yönetim şeklimizden memnunum. Şeri devlet yönetimini getirdik diyelim . Bu hukuku adaletli ve dürüst bir şekilde uygulayacak hocalar var mı ki getirelim ? Devletin emriyle fetva veren diyanet işleri (hıyanet işleri) ne mi bırakalım ?
Şayet sizin dediğiniz gibi düşünmüş olsam bu sitede ne işim var ? Oysa Allah ,insanları kabilelere ayırmış ,milletlere ayırmış , dillere ,renklere ayırmış. Daha çok kaynaşalım ,yakınlık kuralım diye. Hepimiz aynı ,birbirimizin benzeri olsaydık , ne verebilirdik ki birbirimize. Ayrı pencereler ,ayrı manzaralar demektir.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
bu gaddar bir tanrı olmssaydı ona katılabilirdik ya da pek takılamzdık o da sizin algılayışınız der geçerdik
İnsanları yakan tehdit eden bir tanrıdan sözediyorsak benim içsel yasalarrım vicdanım, inancım/dinim gibi olan yanım ona karşı durmayı ve savaşmayı emreder
Anneler ,babalar da çok gaddar! Mesala şu şekilde yaparsan şöyle olur , bu şekilde yapsan daha iyi , şu kişiden uzak dur belliki iyi biri değil , sana kötülük yapabilir pek tekin biri değil ....... Gibi ikâzlarda bulunur.
Kendimize zararımız dokunan bir davranışımızda dayak yemeyen var mıdır?
Dayak atacağını bilsek bile , huzuru güveni,karşılıksız sevgiyi,şefkati yine onların kucağına sığınınca görürüz.
Yani demek istediğim ,sizin gaddarlık olarak nitelendirdiğinizin ardında öyle derin öyle güzel bir sefkât ,merhamet ve sevgi gizli.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Devlet insanları yönetir ya da yönetmeye kalkarsa şunu derim
Benim aklımı ben yönetirim

Devlet yasaları örgütleyerek herkesi eşit ve en uygun biçimde yönetmeye kalkarsa bu en güzel din

Yani beni yönetmeye kalkarsanız dininizi bana da buyurursanız aynı tpolumun parçası ola
Sizi anlıyorum ve bu konuda hak veriyorum

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Şiir

Komünizm ile yönetilen ülkelere bakıldığında kendi halkına dahi zülmettiklerini görürsünüz ama bizim ülkemizde Marksizmin komünizmin harika olduğu bahsedilir.
Afganistan , Arabistan gibi devletlerin şeriat İslam yönetimiyle yönetildiğini düşünüp bunlara göre İslam'ı değerlendiriyorsanız , İslamiyet ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir.
Benim o şekilde yazmamın sebebine gelince dini sadece vicdani bir boyutta görmekten öte yaşayışının her yönünde bunu göstermesi gerektiğidir. Yani siyasetten ,ticaretten, devlet yönetiminden ,hukuktan ayrı değildir demek istediğim.
Yoksa şuan ki devlet biçimimizden yönetim şeklimizden memnunum. Şeri devlet yönetimini getirdik diyelim . Bu hukuku adaletli ve dürüst bir şekilde uygulayacak hocalar var mı ki getirelim ? Devletin emriyle fetva veren diyanet işleri (hıyanet işleri) ne mi bırakalım ?
Şayet sizin dediğiniz gibi düşünmüş olsam bu sitede ne işim var ? Oysa Allah ,insanları kabilelere ayırmış ,milletlere ayırmış , dillere ,renklere ayırmış. Daha çok kaynaşalım ,yakınlık kuralım diye. Hepimiz aynı ,birbirimizin benzeri olsaydık , ne verebilirdik ki birbirimize. Ayrı pencereler ,ayrı manzaralar demektir.

Ben komünizm ya da sistem diye bir kavram getirmedim. Gandhi herkesi birleştirmeye çalıştı. Eğer beni kategorize edecekseniz sanırım buna benzer bir şey benim gibiler için daha yakın...

İslamla ilgili (ve onun tanrısıyla ilgili) sizin (henüz şu aşamada) hiç bir şey bilmediğinizi daha doğrusu başka türlü sandırıldığınızı (ve açıkçası kandırıldığınızı) düşünüyorum.

Anneler ,babalar da çok gaddar! Mesala şu şekilde yaparsan şöyle olur , bu şekilde yapsan daha iyi , şu kişiden uzak dur belliki iyi biri değil , sana kötülük yapabilir pek tekin biri değil ....... Gibi ikâzlarda bulunur.
Dayak atacağını bilsek bile , huzuru güveni,karşılıksız sevgiyi,şefkati yine onların kucağına sığınınca görürüz.
Yani demek istediğim ,sizin gaddarlık olarak nitelendirdiğinizin ardında öyle derin öyle güzel bir sefkât ,merhamet ve sevgi gizli.

Dinler tarihini, insanlık tarihini, insanın tanrılarını kendi ölçütümde araştırdım. Aynı sonuçlara varmadığımız kesin.
Dönsem 25 sene ki önceki ben de :"ee tanrıysa bir bildiği vadır" diyecekti.

Sizi anlıyorum ve bu konuda hak veriyorum

Ben kimsenin yaşam ya da güvenlik hakkını sorgulamam. Benimkini sorgulayana kadar. Dünya hekese yetecek kadardır.

Ben sizleri okurken: "ah bir islam devleti kursalar da görseler" derim. Elimde ülke olsa hemen oracıkta böler toprak verirdim ve: "kurunda bakın görün dünyanın kaç bucak olduğunu" derdim. Yani siz bunu deyince benim size şeriat devleti kurdurasım gelir. Tek sorun benim içinde olmak istememem (kaldı ki onun yasalarına boyun eğmez tabi olmaz savaşırdım) ama isterdim ki an da siz içinde olun.

Ben komünizm savunucusu değilim (kendimi marksist olarak tanımlamam) burada yazdım

Size şunu söyleyeceğim. Komünizm isteyenler dünyada barış istiyor. İnsan kavgası, açlık, sefalet, sömürü bitsin istiyor.. Eşitlik ya da özgürlük istiyor. Komünizm diyen bunu demek istiyor başka şey değil.

Din şeriat hükmü ve devleti isteyen de o yolla dünyada suçun günahın ikilemin (böylece çatışmanıın) biteceğini (herkesin mutlu olacağını, acı kalmayacağını) sanır.

Son düzenleme:

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Ben komünizm ya da sistem diye bir kavram getirmedim. Gandhi herkesi birleştirmeye çalıştı. Eğer beni kategorize edecekseniz sanırım buna benzer bir şey benim gibiler için daha yakın...

İslamla ilgili (ve onun tanrısıyla ilgili) sizin (henüz şu aşamada) hiç bir şey bilmediğinizi daha doğrusu başka türlü sandırıldığınızı (ve açıkçası kandırıldığınızı) düşünüyorum.
size komünist ya da başka birşeyle katagorize etmiyorum . Sadece örnek veriyorum. insanların yaptıklarıyla bir fikri ya da bir dini belli bir şekilde kategorize etmek yanlıştır diyorum. o fikir ya da o din kötülüğü, fenalığı örgürmediği müddetçe.
Birilerine bakıp nasıl geneli suçlamak yanlışsa ; Müslümanım diyenlere bakıp, İslamiyeti suçlamak yanlıştır.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Dinler tarihini, insanlık tarihini, insanın tanrılarını kendi ölçütümde araştırdım. Aynı sonuçlara varmadığımız kesin.
Dönsem 25 sene ki önceki ben de :"ee tanrıysa bir bildiği vadır" diyecekti.
bakış açısı , algısal fark.
anne baba örneği gibi. Aynı çocuk annem babam beni sevip düşündüğü için koruduğu için bu şekilde davranıyor dediği gibi; annem babam çok gaddar , yasaklayıcı , kötülüğümü istiyor dediği gibi.
aynı çocuğun bakabileceği bakış açısı , algısı

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Şiir

Bunu bu forumda üçüncü kez beşinci kez yaşadığım için tekrar açıklamama izin verin. Ben asla ve asla kendimi komünist ve ya da marksist olarak tanımlamam ve tanımlamadım da. Ben şiddet yanlısı değilim, şiddet karşıtıyım. Her türden şiddet karşıtı. Savunma dışında şiddeti meşrulaştırmam, hiç bir zaman şiddeti savunmadım. . Kendimi öyle tanımlamasna siyasi bir düşücne için kategoriye alacaksak pasifist anarşist gibi bir şey diyebilirdik. Bu da benim gibiler için tam uygun değil ama daha yakın bir tanım olurdu. Yan, Marks'tan daha çok Thoreu'ya ya da Gandhi'ye sempati beslerim ya da kendimi yakın bulurum diyelim.

İkincisi;
Hristiyanlar yayılmak için insan öldürdü. Bilimi ve felsefeyi susturdu ve zapetti. Hristiyanlığa göre fethedeceğin dininden olmayan bölgedekilerin canı malı herşeyi helaldir ve zaptettiklerin senin kölendir. Köle olmayı kabul etmezse hepsini kılıçtan geçirirsin.
Müslümanlar/müslümanlık yayılmak için insan öldürdü ve katletti.
Çinliler birleşmek ya da barış içinde yaşayabilmek için kendi içinde kendi içinde savaşıp durdular.
Türkler aynısını yaptı birbirini katletti ve diğer toplulukları da katletti yağmaladı. Sivil de yağmaladı ve öldürdü. Muhtemelen çoğu zaman kadın hariç herkesi. (Bununla tarih diye övünürler)
Osmanlı fetih (köleleştirme zapt) ve ganimet için refah için savaştı. Kadın köleliği (cariyeliği) meşruydu ve insanları öldürüp çocukları alıp kendi ordusuna savaşçı yaptı. Bir empatiyle ters bakın. Bunu tarih, ata (cet) dye sahipleniyorsunuz. Şiddeti reddi miras yapın. Avrupalıların atası da krallıkla feodal derebeylikle yönetildi o mirası muhteşem ceddim diye anmıyor. O eski dini muhteşem dinim diye anmıyor.
Komünistler de kendi dünya görüşü ve idealleri için savaştı ve ayrılıkçı azınlıkları öldürdü sürdü ya da dışladı
Ortadoğu savaş tanrısı Sodom ve Gomora da Ad Lut semut halklarını kadın çocuk demeden kenti yaktı ve insan öldürdü katletti
Ülkeniz Suriye de ortadoğu da asker barındırıyor. Buralarda insan öldürüyor. Aynısını Amerika yapıyor.

Benim gibilere göre bunların hepsi aynı kan ve şiddet. Ben birini diğerine meşrulaştırmam. Ben bunların herhangi birini hiçbirini ötekine meşru şiddet diye savunmam. Ben bunların hepsine karşıyım. Ben ordulara askere karşıyım. Bana göre bir ordu ve devlet asker insan öldürdüğünde de meşru ve hak olmuyor. Bana göe bir din insan öldürdüğünde de meşru değil.
Bana göre bir din ve onun devleti insanı köleleştirmeye kalkarsa boyunduruk altına almaya yönetmeye kalkarsa da meşru değil.
Bana göre islamın fetih ve gazası da meşru değil resmi şiddet ve cinayettir. İnsan katlidir. Benim vicdanımda o din değil. Temiz değil.

İyi bakın...

Hindular ya da Budistler dünyayı zapetmek için savaş yapmıyor.

İslam ve hrisityanlık şiddeti meşrulaştırıyor. Musevilik diğer herkesi köle görüyor.
Benim gibilere göre bunlar din değil, bu dini inanç değil. Yani inanç sistemi değil. Politik tarihi yozlaşmış bilgi sistemleri.
O tanrıyı savunmak iyi bir şey değil.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Ben kimsenin yaşam ya da güvenlik hakkını sorgulamam. Benimkini sorgulayana kadar. Dünya hekese yetecek kadardır.

Ben sizleri okurken: "ah bir islam devleti kursalar da görseler" derim. Elimde ülke olsa hemen oracıkta böler toprak verirdim ve: "kurunda bakın görün dünyanın kaç bucak olduğunu" derdim. Yani siz bunu deyince benim size şeriat devleti kurdurasım gelir. Tek sorun benim içinde olmak istememem (kaldı ki onun yasalarına boyun eğmez tabi olmaz savaşırdım) ama isterdim ki an da siz içinde olun.

Ben komünizm savunucusu değilim (kendimi marksist olarak tanımlamam) burada yazdım
ben şusunuz busunuz şeklinde demedim buna açıklık getirmek isterim. Sadece örnek vermiştim.
küçüklükten beri okullarda hep öğretilen şeriatin ne menem bişey olduğu idi. Menemen , Kubilay olaylarıyla yapılmak istenen hedefine ulaşmış , müslüman kimliğinde , kahrolsun şeriat diyen kişiler yetiştirildi. Anlatılan, öğretilen hatta bu şekildedir diye dayatılan islam , şeriat bilgilerini nasıl doğru hakikat olanla değiştirebilinilir? Empoze edilen islama bakanlar, umarım hakiki islama bakışlarını çevirir birgün.

T

TENTEN

Ziyaretçi
Tanrının yetenekleri ile anne ve babanın yetenekleri aynı değil.
Bu yüzden Tanrı anne ve baba ile eş tutulamaz.
Tanrı herşeyi bilen herşeyi planlayan vb özellikleri anne ve baba da yok.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular