- 7 Ara 2013
- 6,615
- 504
- 113
İslam ve hrisityanlık şiddeti meşrulaştırıyor. Musevilik diğer herkesi köle görüyor.
Benim gibilere göre bunlar din değil, bu dini inanç değil. Yani inanç sistemi değil. Politik tarihi yozlaşmış bilgi sistemleri.
O tanrıyı savunmak iyi bir şey değil.
size komünist ya da başka birşeyle katagorize etmiyorum . Sadece örnek veriyorum. insanların yaptıklarıyla bir fikri ya da bir dini belli bir şekilde kategorize etmek yanlıştır diyorum. o fikir ya da o din kötülüğü, fenalığı örgürmediği müddetçe.
Birilerine bakıp nasıl geneli suçlamak yanlışsa ; Müslümanım diyenlere bakıp, İslamiyeti suçlamak yanlıştır.
Nicki "ictenlik" ve diğer nicki "durustluk" olan olarak tüm açıklığımla yazıyoruum
Şu yapılır. Eğer müslüman değilsen ya da bir tanrının varlığı ile çelişksen kategorize edilirsin.
Müslüman değil = ateist, dinsiz, kafir, solcu, anarşist, komünist (hespsi birden)
Bütün etiketler/damgalamalar hepsi beraber gelir çünkü daha önceden iktidarlar ne yapıştırılacağını söylemiştir.
Daha önce bunları yazdım
Kişisel İnanç, Değer, Duygu, Düşünce Sistemim Üzerine
Arkadaşlar burada bir başlık açtım ama konum oldukça dağıldı ve bir açıklama sunmak istedim. Öncelikle ben her zaman belirttiğim gibi felsefi monoteizm (tektanrıcılık) dışında, başlamamış sonsuz varoluş kapsamında olmak üzere panteizm (tüm tanrıcılık) ,pandeizm (panteizmin deistik yorumu olarak...
www.felsefe.net
İnançsız Damgası Ve İnançsızlık Stigmatası
İnançsız Damgası Bitmeyen tartışma; İnançsız damgalaması... İnançsız ve inançsızlık kavramı ve inanmayan kavramı toplumsal damgalama (stigmata) (işaretleme) ve toplumsal ayrımcılığa dair bir kavramdır. Yargılayıcı bir kavramdır. İnancı; güç, tekel ve tek gerçek olarak dayatır ve durumu da...
www.felsefe.net
Ayrıca;
Bana göre tanrıyı aramak başka şey islamı savunmak başka şey çünkü islamı savunmak ciddi ve üstü örtülü biçimde savaşı, insan köleliğini, cinayeti ,kadın ticaretini vb savunmak ve meşrulaştırmaktır. İnsan aklına cehennemi dayatmak ve bunu meşrulaştırmaktır. İnsanı cennetle yalanla avutmak ve kandırmaktır.
İslam bir sevgi barış kardeşilik öğreti değildir. Bu tamamen bi yalan ve komplodan ibarettir. Tanrı başka şeydir islam başka şey.
Yani felsefi olarakta tanryıı tarıtşmakla islamın tanrısını tartışmak ayrılmaldır.
Kişisel olarak deist ve ya panteist bir tanrıyı seve isteye canı gönülden tartışırdım ama islamın tanrısı değil
Tanrıyı arayış?
Mesela deistler tanrıyı aramaya devam ederler ama artık islam içinde değil
Bu arayışla kimse çelişmez
Hiçbirimiz bir deistin ya da deizmin varlığından rahatsız değiliz. Deizme ve onun inancına muhtemelen sonsuz bir saygı besleriz ama islama istesekte artık besleyemeyeceğiz.
İslam inanırlarına sempati ya da insan olarak bağ duyuyorum mesela bu ayrı bir şey ama islamın kurumsal varlığına hayır değil duymuyorum. Bilgilenene kadar herkes masumdur denir. Dinleri ve tanrılarının bir savaş tanrısı oluşunda evet bilgilenene kadar ve bunu sorguya açmaya davet edilene kadar bence herkes masum (bilgisiz) ama ondan sonra öyle mi? Emin değilim
deizim inaçtır, budizm inançtır, hinduizm inançtır, saf biçimde tanrıyı arayış inançtır ama islam (örtük oalrak özünde) örgütlü şiddet ve işgal öğretisi..
Bunun dışında yukarıdakine benzer bir tartışma ve bilgilendirmeden sonra hala bir müslüman dinine taraf olmamı beklerse ya da onun değerlerine sempati duyma içselleme konusunda uzun ısrarı sürdürürse ya da elindeki değerleri sorgulamazsa ve bizi zorunlu taraf olmaya yöneltirse tabi ki komünizm islamdan öncelikli bir seçenek olacaktır çünkü beni bizi temsil eden ait olunabilecek bir grup yok.
Şu anlamda söylüyorum. Geçmşite Herkül rolüyle ünlenmiş bir dizi oyuncusu (Kevin Sorbo) twitter'a şunu ayzmış
"Benim covid komplo teorim, tüm pandeminin beni kişisel olarak muhafazakar yapmak için bir komplo olduğudur!"
Burada ABD toplumuna bir gönderme var. Kevin Sorbo Covid kilitlenmeleirni sorgulayan tarafta yer alıyor. Sonra sol, demokrat özgürlükçü değerleri savunan insanlara dönüp bakıyor ve kendini aynı tarafta hissedemiyor oysa kendini daha önce aynı tarafta sanıyordu.. Yani covidi sorgulayan ayrışan geniş kitle muhafazkaarlar ve oysa kendisi muhafakarların seçmeni değil. Diğer tarafa taraf hissediyordu.
Covid kilitlenmelerini sorgulayan taraftaydım ve aynı şeyleri hissettim. Twitter'dan takibe aldığım muhafazakarlar oldu. Kevin Sorbo'yla aynı şeyi hissettim. Onlara daha yakın hissettim ama bakıp durup düşündüm keşke bu arkadaşlar bir savaş, kaos yıkım tanrısıyla kandırıldıklarını biliyor olsaydı.
Umarım farkederler ...