Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yok Olan Aranır Mı?

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Tamam işte onu diyorum.

Suratıma benzetmek istiyorum.

Ben Ankaralıyım. İstanbula gidip geliyorum ve boğazda yürümeyi, Sultanahmeti, İstiklalde dolaşmayı filan çok seviyorum. Benden yaşlılar İstanbul'un geçmişte daha da güzel olduğunu, göç aldıktan sonra şehrin genel görüntüsünün yıllarca sürekli olumsuz yönde geliştiğini ifade ediyorlar.

Netflix'de 1950'lerin İstanbuluna dair diziler bile var. Bir takım insanlar kenti kendilerine benzetmişler işte, ona rağmen de bu kadar güzel kalmış.

Benim amacım da bu diyorum. Kendime benzetmek istiyorum. Sen benim bütün ülkeyi kendime benzetmek konusunda dini özgürlüğüme isyan mı ediyorsun?

(ala ala)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Tamam işte onu diyorum.

Suratıma benzetmek istiyorum.

Ben Ankaralıyım. İstanbula gidip geliyorum ve boğazda yürümeyi, Sultanahmeti, İstiklalde dolaşmayı filan çok seviyorum. Benden yaşlılar İstanbul'un geçmişte daha da güzel olduğunu, göç aldıktan sonra şehrin genel görüntüsünün yıllarca sürekli olumsuz yönde geliştiğini ifade ediyorlar.

Netflix'de 1950'lerin İstanbuluna dair diziler bile var. Bir takım insanlar kenti kendilerine benzetmişler işte, ona rağmen de bu kadar güzel kalmış.

Benim amacım da bu diyorum. Kendime benzetmek istiyorum. Sen benim bütün ülkeyi kendime benzetmek konusunda dini özgürlüğüme isyan mı ediyorsun?

Sana öneriler

Bir içinde bulunduğun coğrafyanın ülkenin insanına anayasaına saygı duy, başklarıın fikirleirni önemse, bunu içselle
Bunu yapamıyorsan demokratik yoldan mücadele et, politikaya atıl fikirleirni savun yeterli gerekli çoğunluğu sağlarsan anayasal düzeni değiştirmek isterseniz deneyin
Başklarıın hürriyeti özgürlüğü hakkıdna atıp tutma, kendi adıan düşün karra ver ve bu dünya babanın malı değil sana kalmaz
Dini aidiyetin ikendi içinde yaşa, fikirlerin iaç sun ama din bireysel vicdandır ve bunu başklarıan dayatmamalısın. Bunu yaparsan herkes saygı duyar ama yayılmaya kalkarsan, diğerlerini niradesini hakimiyetini sorgularsan diğeriyle çatışırsın ve o sana himaye olmaya kalkar
Özgürlüğümü hiçkimse benden başkası sorgulayamaz
Benzetmeye kalktığına benzersin ya da benzetmeye kalktığının bir gün seni kendine benzetir haberin olsun

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Beni doğru anla:

Avrupanın her ülkesinde faşist eğilimli insanlar var. ABD'de de Trump yandaşı hareketler türedi. Ondan önce de aşırı sağ eğilimli insanlar hep vardı.

Bizde de siz varsınız. kurtuluruz / kurtulamayız. Da aşımızın belasısınız.

Yılaar önce sifir forum filan vardı. 3-5 amele gelip batırdınız. Sizin işiniz bu. gelip batırıyorsunuz.

Yalan mı?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Beni doğru anla:

Avrupanın her ülkesinde faşist eğilimli insanlar var. ABD'de de Trump yandaşı hareketler türedi. Ondan önce de aşırı sağ eğilimli insanlar hep vardı.

Bizde de siz varsınız. kurtuluruz / kurtulamayız. Da aşımızın belasısınız.

5 cümlede 18 saçmalama

Yazdığın herşey benle ilgisiz

Beni genelleştirdiğin bir kümeye katma ben içtenliğim

Beni doğru anla

Ben senin biz yani siz dediğin şeye dahil değilim

Ben imkan daghilidne tüm insanlar için biz kullanmayı dener ve yeğlerim
Bunun dışında başka biz kümelerim var ama binde 8 bile değil ve sen onları tanımazsın

Senden kurtulmaya çalışmayan biriyle yazışıyorsun
Seni adam etmeye uğraşan biriyle
7 damar arar en son vazgeçer

Bizden kurtuluş kolay
Biz istenmediğimiz yerde durmayız
Ölüme kalıma dünyaya mala tamah yok bizde
Sen bizi tanımazsın

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bilimi neden ve ne amaçla suçladığın hakkında bir fikrim yok.

Buraya dindar ya da bazen de dindar akademilerde eğitim almış, dine takıntılı arkadaşlar gelir ve şunu yapar .

İlahiyat, felsefe ya da kabaca diğer eğitimlerde "din felsefesi" diye bir şey görüşülmüştür. Tarihten tarnıya inandığı varsayılan düşünürler derlenmiş dedikleri içsellenmiştir..

Kabaca taban aldıkları düşünürler bir filozoftan çok bir ideolog ya da bir yarı teolog gibidir yani bilgi ve filozofi değilde teoloji öndedir

Bunlara dayanarak iktidar gücüyle felsefeyi değiştirebileckeleri, yeni dindar felsefe yaratabilekcelerini y da burada herkese ders verebileceklerini, akıl verebileceklerini ve herkes, dindar tanrı severler yapması gerektiğini düşünürler. Felsefenin tanrıyı aramak olduğunu söylerler. hiçbir şey anlamazlar yazsan okumazlar ,sorsan yanıt vermez, dediğin üzerine düşünmez. İktidarlardan ivme almışlardır, heryeri kuşatmak için.

Kabaca dinsel bilgisel trollük yapar. İdeolojik trollük yapar

Aynısını bilim yapar. Şöyle.

Buraya bilim inanırı ya da bazen de bilim akademilerinde eğitim almış bilime takıntılı arkadaşlar gelir ve şunu yapar .
Mekanik, mühendislik ya da kabaca dieğr eğitimlerde "bilim felsefesi" diye bir şey görüşülmüştür. Tarihten bilime inandığı varsayılan düşünürler derlenmiş dedikleri içsellenmiştir..
Kabaca taban aldıkları düşünürler bir filozoftan çok bir ideolog ya da bir yarı ideolog bir bilim insanı gibidir yani bilgi ve filozofi değilde bilim ideolojisi öndedir
Bunlara dayanarak iktidar gücüyle felsefeyi değiştirebileckeleri, yeni bilimcil felsefe yaratabileceklerini ya da burada herkese ders verebilekcelerini, akıl verebileceklerini ve herkesi ideolog bilimci bilim-severler yapmaları gerektiğini düşünürler. Felsefenin bilime benzer olduğunu söylerler ama hiçbir şey anlamazlar yazsan okumazlar ,sorsan yanıt vermez, dediğin üzerine düşünmez, durmaz. İktidarlardan ivme almışlardır, heryeri kuşatmak için.

Kabaca bilimsel bilgisel trollük yapar, ideolojik trollük yapar

Şu an bu ikisinin kuşatması altındayız ve burada neredeyse felsefeyle ilgilenen üye barınamıyor, barındırılmıyor.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Bilim ile felsefe tam bir uyum içinde işbirliğine ve görev paylaşımına gitmişlerdir. Aralarında hiç bir en küçük çatışma yoktur. Şöyle ki:

Hakkında ölçülebilir, sınanabilir, tekrarlanabilir veriler bulunan somut konuları bilim irdeler. Böyle kanıtlar bulunamayan örneğin tanrı gibi soyut bir konuyu ise felsefe ele alır.

Felsefe olası akılsal çözüm olasılıklarını üretir. Örneğin evrende yalnız mıyız sorusuna bilim somut bir yanıt bulamamıştır. Bu durumda soru felsefe alanında kalır. Orada olasılıklar irdelenerek akılcı yanıtlar üretilir. Olay bu şekilde, bilim ve felsefe ile ilgilenenler varsa onlar için belirtiyorum.

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Ayasofyanın tekrar kilise yapılması

Eskiden eller aya biz yaya denirdi. Şimdi eller Mars'a biz cami yapmaya...

Biz daha ne zamana kadar bu dinle uğraşacağız belirsiz. Olmayan masal kişiliği isimlere cahil dendi diye dil kopartma görevleri icat etmekle zaman öldürmeye devam etmek gerçekten umut kırıcı.

Biri kalkar yok ben ona demedim deyince muhteşem geri adım filan diye saçmalar. Ha yani onun dilini koparmayacak ama başka dili yine koparır ha?! Hey ülke, hey millet. Herkese zeka dağıtılırken neredeydiniz, hacet mi görüyordunuz diyeyim ben bu millete başka da ne denir?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bilim ile felsefe tam bir uyum içinde işbirliğine ve görev paylaşımına gitmişlerdir. Aralarında hiç bir en küçük çatışma yoktur. Şöyle ki:

Hakkında ölçülebilir, sınanabilir, tekrarlanabilir veriler bulunan somut konuları bilim irdeler. Böyle kanıtlar bulunamayan örneğin tanrı gibi soyut bir konuyu ise felsefe ele alır.

Felsefe olası akılsal çözüm olasılıklarını üretir. Örneğin evrende yalnız mıyız sorusuna bilim somut bir yanıt bulamamıştır. Bu durumda soru felsefe alanında kalır. Orada olasılıklar irdelenerek akılcı yanıtlar üretilir. Olay bu şekilde, bilim ve felsefe ile ilgilenenler varsa onlar için belirtiyorum.

Felsefeyi bilimin beslemesi, devşirmesi, süt çocuğu ya da ayak oğlanı ya da evlatlığı, soytarısı gibi bir şey yaptınız,payandası yaptınız ne güzel
Peki

Felsefe kendin iç-k-indir.

Sanat sanat için midir toplum için midir denir. Felsefe de bilici direkt sensindir bu araya otorite girmez. Bilgiyle/bilmeyle senin arana set çekilmez, kimse sokulmaz
Felsefe kurumsal bir otoriter bir bağlam değil ve kurumsla yapısı yok.
Her bireyin kendi tarafında yapılan yapılan üretilen özgür bir faaliyet.

Felsefe de biliciden/filozoftan bilgi alsan bile tekrar işlemen kendin üretmen, bulman tekrar etmen gerekcek.

Bilim felsefede beslenirse beslenir ama felsfe otoriteyle bağsız

Bilim otoriteye bağlı ve bir sınıfça üretilen denetlenen sınırlanan bir bilgi yumağıdır
Bir makale yazarsın (taban belli) bir denetçi editörlüğe gönderirsin. İşine gelmiyorsa geçmez.
(Etçil tabanlı bir diyetle; diyet tabanlı en uzun beyin tümörü sağ kalımı öyküsü dünyanın iyi tıp dergilerince birden çok dergi defalarca redededildi)

Felsefenin bir sorumluluğu yok. Başkanı yok. Otoritesi yok. Denetçisi yok. Kişi kurum halk kimseye bağlı değil. Bilgiye merak ve öğrenme isteğine bağlı. Bu üçüyle değil uçkurunla iligiliysen üretemezsin bazıları gibi gevelersin

Bunu felsefeyle ilgilenenler için söylüyorum bilim ayak bağıdır, erkencilerin işidir

(erkendi demek istemesem de kırmayıcı olmak için onu demedim)

M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
(Etçil tabanlı bir diyetle; diyet tabanlı en uzun beyin tümörü sağ kalımı öyküsü dünyanın iyi tıp dergilerince birden çok dergi defalarca redededildi)
Aklıma şu geldi.
Alıntıdaki kısmı yazmak "zorunda" kalmışlar. Buna rağmen başlığa neden bulgu yok yazmışlar anlayamadım. @TENTEN bu konu hakkında ne düşünüyor acaba?
Glutensiz diyetin otizmli çocuklarda da uygulanmasını destekleyen çalışmalara göre gluten ve kazein içeren yiyeceklerin çökmesiyle oluşan opioidin aşırı artmasının, otizmde oluşan davranışlara neden olduğu ve bu maddelerin diyette azalmasına bağlı olarak iyileşmeler olduğu ileri .

2012’de yapılan başka bir çalışmaya, 293 otizmli çocuk ve ailesi dahil edildi. Araştırmaya katılan 223 çocuğa tamamen kazeinsiz ve glutensiz diyet verilirken, 70 çocuğa kısmi diyet uygulandı. Diyet sonrası gluten ve kazeini tamamen kısıtlanan çocukların kısmi kısıtlama uygulanan gruba göre gastrointestinal semptomlarında, yiyecek alejilerinde, yiyeceğe karşı duyarlılıklarında azalma ve psikolojik, sosyal davranışlarında iyileşmeler olduğu tespit .

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
5 cümlede 18 saçmalama

Yazdığın herşey benle ilgisiz

Beni genelleştirdiğin bir kümeye katma ben içtenliğim

Beni doğru anla

Ben senin biz yani siz dediğin şeye dahil değilim

Ben imkan daghilidne tüm insanlar için biz kullanmayı dener ve yeğlerim
Bunun dışında başka biz kümelerim var ama binde 8 bile değil ve sen onları tanımazsın

Senden kurtulmaya çalışmayan biriyle yazışıyorsun
Seni adam etmeye uğraşan biriyle
7 damar arar en son vazgeçer

Bizden kurtuluş kolay
Biz istenmediğimiz yerde durmayız
Ölüme kalıma dünyaya mala tamah yok bizde
Sen bizi tanımazsın

O zaman (şaka bir yana), şunu söylemek istiyorum:

Önyargılı davranmış olabilirim ama sizin tartıştığınız konuyla da alakalı işin bir de teknik yönü var.

Mesela biz çocukken mektup arkadaşlığı diye bir şey vardı. Forum dediğin zaman olay daha çok ona yakındır. Yani görüşünün / görüşünün / kimliğinin çok bir önemi yoktur. Ama samimiyet konusu önemlidir. Mesela "Troll" deyip geçiyoruz. Ama forum ortamında trollük yapılmaz çünkü zaten çok sınırlı bir iletişim ortamı. BUrada her şey ne yazdığına ve ne okuduğuna bağlı. Mesela karşımdaki adam yazdığımı okumayacaksa bende gider aynayla konuşurum aynı şey. Yani büyük mantıksızlık.

Sosyal medya öyle değil. Ben kolay sıkılan biri olduğum için Twitter'i kapattım. Öyle duruyor. Ama orada bir şeyi beğenirsin, "like" edersin, paylaşırsın, trollük yapanı bloke edersin, ırkçılık / ayrımcılık yapanı raporlarsın. Çünkü nasıl troll ordusu varsa, mesela facebook'un da binlerce çalışanı var. İşleri zararlı / saldırgan içerikleri tespit etmek ve bunlara engel olmak.

İşe yarıyor mu?

- O bile tartışılıyor. Özellikle çocuk yaşta olanların bu tür ortamlardan korunması gerektiği söyleniyor.

BU da böyle bir parantez olsun.

Diğer söylediklerinize gelince: Pandemiden önce ateist forum + turan dursun forum vardı. Ben böyle şey görmedim. sebepsiz saldıranlar, abuk sabuk / zararlı / ırkçı / inanç özgürlüğüne aykırı paylaşımlar. Cehaletten konuşmaya çalışıyorum, robot mu insan mı belli değil bana saldıranlar vs.

demek istediğim: Bu forum anlayışı değildir. İnstagram / Twitter troll yaklaşımıdır. Ne olur öyle yaparsan? - bir tek troller kalır. "ben forumum" diye gezersin.

Bir de şu var: mesela ben felsefeye ilgi duyarım ama benimki Savaş Ay'ın 90'ların sonunda bir "sokak felsefesi" programı vardı. Sokakta çekilirdi. Herkes fikrini paylaşırdı filan. BUralarda görmek istediğim de o tür bir sokak felsefesidir. Fazlasına benim kapasitem yetmez.

Örneğin "felsefe forum" sanırım 2015'e kadar filan vardı. Burada akademik düzeyde ve çok ciddi felsefe tartışılırdı. Benim lise son felsefe dersi bilgi düzeyim de buraya yetmezdi. Ne yapardım? Girmeyi verirdim.

Yani din eksenli felsefe (sizin anlattığınız) olmaz demiyorum da. Bence islami-foruma gidip bu tür paylaşım yapmak bile saçma. Çünkü forum ortamı teknik açıdan buna yeterli değil. Yeterli olsa bile ben gerçek hayatta da dini inanç tartışması yapmam. En fazla birinin söylediği dinin kendisine aykırı ise, kanıt sunar hatırlatırım. Kitabın "senin dinin sana benim dinim bana" dediğini de hatırlatırım.

Ancak şu da var: 2000'lerin başındayız. Nicelizm / sifir forumunu yeni kurmuştuk. O zamanlar AKP zihniyeti tam oturmamış ama Kenan Evren döneminden kalma faşist zihniyetin etkileri devam ediyor. Sözünü ettiğim site bir felsefi tartışma sitesiydi. 3-5 belki on kere web sitesi silindi / hacklendir / devlet eliyle kapatıldı + sitenin kurucu arkadaşımı karakola filan çağırmışlar. Türkiye böyle bir ülke. Zaten 2000'lerin sonunda da sitenin için kıro / maganda tiplerle dolmaya başladı ardından da kapatıldı.

/ Yani orta çağ zihniyeti diyebilirsiniz: Ama adam rahatsız oluyor, belki korkuyor. "Bırak işte kendi aralarında muhabbet ediyorlar" diyemiyor. Düz dünyacıların Galileo'yu idam etmesi gibi bu tür yerlerle uğraşmaktan hoşlanıyorlar bir şekilde.

Din konusu da: Bu benim özelimdir. Gider Youtube'dan dilediğim adamı dinlerim, kitabını alıp okurum. Yakın arkadaşım varsa onla konuşurum / tartışırım. da Aynı mahallede ezanın 7-8 camiden cıyak cıyak okunması gibi, dinci adamın benim felsefe forumumda / twitter hesabımda / cep telefonumda ne işi var?

Belki ona biraz sinirlenmiş olabilirim. Diğerleri daha önce yazdıklarımı şaka olarak kabul edebilirler :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Düz dünyacıların Galileo'yu idam etmesi gibi

Galileo idam edilmemiş olabilir. Ev hapsi sürgün bgbi bir şey de olası. Yargılandığını biliyoruz.

Ben din eksenli fesefe demedim tamamen yanlış anlaşılmış olmalıyım

Felsefe bilgi eksenlidir. Eksen öğrenme, eksen bilgi, eksen merak. Tek eksenler bunlar ve bu eksene paralel geçmeyen bu eksende yüzmeyen şeyin adıınn ne olduğu felsefe de önemli değil.

Birini kafasın tanrıyı başkan yapması, diğernin tuttuğu takımı hayatın anlamı yapması, diğerini işini ve başkasıınn bilimi ya da başka bir yapması gib idüşün.

Kabaca felsefenin tanrısı bilgidir. Göklere ya da kafana baktığıdna orada bir en yüce aradığında "Bilgi" diye bir kavrama çarparsın. Diğerleri felsefeyle ilgili değil.

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Bilimin yöntemi vardır.

Felsefenin de yöntemi vardır.

Dini bilmiyorum. Din toplumsal bir olgu olduğu için bunlara karışma eğilimdedir.

Ama önemli İslam yorumcularından Yaşar Nuri Öztürk hemen hemen her kitabında bizi bu konuda uyarmaktadır. Bize sürekli "Dini siyasete alet edene dikkat edin", "Dini kendi çıkarı için işine geldiği gibi yorumlayana dikkat edin", "Dini istediği gibi tepe tepe kullananana dikkat edin" demektedir.

Hıristiyanlıktaki reform hareketi de bunla ilgilidir. Artık cennetten yer satmaya başlamış olan papaya karşı bir reform hareketidir.

Ruhsallık / inanç konusu yine farklı bir konudur: Tek yöntemi de öğrenmek / öğrenmek ve öğrenmektir. BU açıdan felsefe ile benzeşmektedir. Ama felsefede ilerleyen insan bilgisiyle / mantığıyle / bilgi birikimiyle ilerler. Tıpkı bir satranç ustası gibi.

MAnevi ilerleme bununla alakalı değildir. o yüzden "paranın ve imanın kimde olduğu belli olmaz" derler. Tamamen öznel bir konudur.

Bilimin ise yönteme bağlıdır. Herkese açık bir alan da değildir.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Felsefenin de yöntemi vardır.

Kabaca bilgi the ekber
Merak onun peygamberidir
Öğrenme mutluluktur, öğrenmeden ve bilgiden değerli bir şey yoktur

Bundan sonra kılıçla gelenlere kılıç kıran bir kalkanla savunma

Hepsi bu:..

Felsefenin öğreteceği.. Özgürlük...

O en yücedir...

Bunun gibi bir şey. Olmadı ama idare et...

Raphael

Yeni Üye
4 Ocak 2022
189
39
28
Felsefe olmadan siyaset yapamazsın.

Mesela toplumu yöneten hukuki ilkeler vardır. Felsefe de bu ilkeleri yönetir.

Alın size bir felsefi tatışma konusu:

- Boris Johnson ile ilgili Downing Street skandalını duydunuz mu?

Adam 2020'de Pandeminin en çok tehlike yönettiği dönemde Downing Street yani Meclis binasında 2-3 kere insanların maske takmadığı, içki içip sohbet ettikleri kalabalık etkinlikler düzenlemiştir.

Bugün Boris Johnson'un bu yüzden istifası isteniyor.

(Aynı dönemde Tayyip binlerce kişinin kapalı alanda toplandığı AKP mitingleri düzenlemiştir ve hiçbirşey olmamıştır)

Ben belki bu haberi önemsemedim. Ama söz konusu olan şey bir hukuki ilkedir. Yani bu felsefi bir sorundur.

Devleti yöneten kişi kanunlara uymazsa (bu ilk başta) önemsiz görünen bir konuda da olsa, bunun için önemli bir bedel ödemeli mi?

- Birçok İngiliz'e göre bu sorunun cevabı evettir mesela. Sizce öyle mi peki?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Felsefe olmadan siyaset yapamazsın.

Mesela toplumu yöneten hukuki ilkeler vardır. Felsefe de bu ilkeleri yönetir.

Alın size bir felsefi tatışma konusu:

- Boris Johnson ile ilgili Downing Street skandalını duydunuz mu?

Adam 2020'de Pandeminin en çok tehlike yönettiği dönemde Downing Street yani Meclis binasında 2-3 kere insanların maske takmadığı, içki içip sohbet ettikleri kalabalık etkinlikler düzenlemiştir.

Bugün Boris Johnson'un bu yüzden istifası isteniyor.

(Aynı dönemde Tayyip binlerce kişinin kapalı alanda toplandığı AKP mitingleri düzenlemiştir ve hiçbirşey olmamıştır)

Ben belki bu haberi önemsemedim. Ama söz konusu olan şey bir hukuki ilkedir. Yani bu felsefi bir sorundur.

Devleti yöneten kişi kanunlara uymazsa (bu ilk başta) önemsiz görünen bir konuda da olsa, bunun için önemli bir bedel ödemeli mi?

- Birçok İngiliz'e göre bu sorunun cevabı evettir mesela. Sizce öyle mi peki?

Atina sokalarında değiliz ve felsefenin eleştirileri otoritelere yanaşmıyor ible,

Otoriteleri felsefe adında eleştirmek ve bundan etkilenmelerini ummak uçağa ok ya da mızrak sallamak gibi olurdu

Tüm yetişkinlerin eşit oy hakkında sahip olduğ uvarsayılan demokrasilerde yaşıyoruz
Kurumsal olarak her birey iktidarı eleştirme belirleme vb hhakkına ssahip

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Felsefeyi bilimin beslemesi, devşirmesi, süt çocuğu ya da ayak oğlanı ya da evlatlığı, soytarısı gibi bir şey yaptınız,payandası yaptınız ne güzel

Şimdi bilim ve felsefe tam bir işbirliği ve uyum içinde görev paylaşımı yapmışlardır dediğimde bu yanıt gelirse bu polemik oluyor. Polemiklere girmekte bir yarar olmadığı gibi polemikten medet ummak da acizliktir.

Doğru düzgün bir fikir olursa yanıt veririm. Polemiklere girmek bilinçli akılcı kişilerin işi değildir. Polemikçiler istedikleri kadar havanda hava, dibeğin de boş dibini dövebilirler. Kendi sorunları.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Şimdi bilim ve felsefe tam bir işbirliği ve uyum içinde görev paylaşımı yapmışlardır dediğimde bu yanıt gelirse bu polemik oluyor. Polemiklere girmekte bir yarar olmadığı gibi polemikten medet ummak da acizliktir.

Doğru düzgün bir fikir olursa yanıt veririm. Polemiklere girmek bilinçli akılcı kişilerin işi değildir. Polemikçiler istedikleri kadar havanda hava, dibeğin de boş dibini dövebilirler. Kendi sorunları.

Arkadaşım sorun şu ki ;

Bir tavuğu ele alalım. Bir yeri çitle çeviririm. Orada güvenli yem yayılır, biraz da be nveririm.

Bunun gibi düşünelim. Bir daire çizelim. Adı din olsun. Birileri bunun içinde bilgi topluyor. Dışına bir daire daha çizelim. Daha geniş Adı bilim olsun. Birileri bunun içinde bilgi topluyor.
bu ikisi dışında bir daire ya da daire olmayan alan/alanlar var. Oraya çıkmadıkça anladım ki benim anlatmaya çalışltığım her şeye birileri polemik diğerleri diğer ad da şeyler diyecek. O yüzden yanıt önemli değil, ama yanlış tanımlanmış üçüncü ya da dış daire ya da artık daire olmayan serbest alandan daire1 ve daire2 için yapılan tanımlamalar çoğu zaman çok büyük oranda hatalıdır ve bu hataya dair daireler dışında yapılan gözlemlerle verilen önernemeler daire1 ve daire2 dışına çıkmamış gözlemciye tabi ki poleimik çelişkisi yaşatabilirdi

Son düzenleme:

DemoKratos

Yeni Üye
27 Ocak 2022
170
35
28
Din alanında bilgi milgi toplanmaz. Din alanında sadece ve sadece hurafeler yığın yığın yığılır. Din alanına bir bilgi alanı diye bakmak yanlışların en büyüğüdür.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular