Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yok Olan Aranır Mı?

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
O zaman günah işlememiz istendiyse tövbe niye var?
Hepimiz melekler gibi günah işlemez şekilde yaratılırdık.
Ama insanoğlu meleklerden daha üstün duruma gelebilir. Günahkar olan ve günahlara bulanan insan , acizlığını bilip tövbe ettiğinde meleklerden üstün oluyor.
Günah yolunu seçmek ya da seçmemek yine bizim tercihimizle

Sadece sevaplar olsaydi tovbe diye birsey olmazdi zaten :)

Tovbe suresi ve kendisi gercekligi ile gunahkar oldugumuzun gostergesi. Tovbenin kabulu kismi ise yaratinicin buyuklugunu gostermektedir.

T

TENTEN

Ziyaretçi
Her deney de bir saçmalamanın ürünü olsa gerek.
Koyunla insanın genetiğini karıştırmak nasıl bir aklın ürünüdür. Ve bunda etik ve doğru olan ne vardır ?
Konu başlığı yok olan aranır mı?
Koyun insan ve genleri var olan birşey.
Yok olsaydı üzerlerinde deney yapılmazdı.
Deney sonuçlarına göre değişir etik olup olmadığı.
Genetik hastalıkları tespit edip önlemek için deney yapmak zorundasın.
Wolfman syndrome ile yaşamak etik mi?
B12 vitaminini ihtiyacını gidermek için otçul hayvanları öldürüp yemekde etik değil.:)
Bu deneyler sonucunda koyunları yemek zorunda olmadan B12 ihtiyacımızı karşılamış oluruz.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
komplo teorilerine inanıyosan yapacak bişey yok okuyup araştırıp kendini geliştir. Ben sana dinden çık demiyorum umurumda değil. Ben sana burda ne desem boş araştır bilgi kapasiteni geliştir. İnsanlar hep aynı diyosun ahlağın ne olduğunu bile bilmiyosun anlaşılan kadarıyla veya duygu sevgi korku bunların neden var olduklarını ben sana hepsini burda anlatamam bende araştıra araştıra öğrendim. Kendini geliştir çok başlardasın. İslamiyet bilimden uzak değil mi? Afganistan suriye iran ve binlerce böyle kimsenin yaşamak istemiyeceği çöp ülkeler islam dinine inanmıyor mu he yoksa doğru islam o değil mi doğru islam ne anltsna brz.

Sen kendini gelistirdin mi @EvilBeauty ? Bilgi kapasiten gelismis durumda mi mesela? Ahlak ne demek anlat bakalim?

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Ben aga degilim, din sovalyesi vs de gormuyorum, inan kurdugun cumlelere bakacak olursam benim zamanim senin zamaninda daha degerli. Fakat sunu belirtmek isterim ki, kisilerin duygu ve dusuncelerine saygi gostermeden 'ahlak' nutugu cekilmez.

Kendini gelistir, bilgi kapasiten sudur, ahlak nedir bilir misin dedigin kisi benim ankarada ozel bir universitede docent ve doktorasini tamamlamis senin yasindaki insanlara ahlak dersi veren bir hoca desem ne dusunursun?

bilgisezgi

Yeni Üye
26 Ocak 2022
98
43
18
Kainat ,uzay... Bildiğimiz bilmediğimiz, gördüğümüz görmediğimiz yığınlarca güzellik , O tek bir yaradanı işaret ettiği için değil midir ki bu arayış içerisinde olmak ?!

Bu sana göre böyle işaret ediyor, neden böyle işaret ettiğinin psikolojik yönünü araştırırsan belki bu işaretin yönü değişebilir, kendin de kendine şaşırabilirsin. Zira ateistlerin de bir zamanlar dindar olduğunu hatırlatayım.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Ateizmin dinle alakasi yoktur, yaratici yada yaraticilarin varliginin olmadigini savunan inanctir. Din ateizmin konusu degildir.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
komplo teorilerine inanıyosan yapacak bişey yok okuyup araştırıp kendini geliştir. Ben sana dinden çık demiyorum umurumda değil. Ben sana burda ne desem boş araştır bilgi kapasiteni geliştir. İnsanlar hep aynı diyosun ahlağın ne olduğunu bile bilmiyosun anlaşılan kadarıyla veya duygu sevgi korku bunların neden var olduklarını ben sana hepsini burda anlatamam bende araştıra araştıra öğrendim. Kendini geliştir çok başlardasın. İslamiyet bilimden uzak değil mi? Afganistan suriye iran ve binlerce böyle kimsenin yaşamak istemiyeceği çöp ülkeler islam dinine inanmıyor mu he yoksa doğru islam o değil mi doğru islam ne anltsna

Konu başlığı yok olan aranır mı?
Koyun insan ve genleri var olan birşey.
Yok olsaydı üzerlerinde deney yapılmazdı.
Deney sonuçlarına göre değişir etik olup olmadığı.
Genetik hastalıkları tespit edip önlemek için deney yapmak zorundasın.
Wolfman syndrome ile yaşamak etik mi?
B12 vitaminini ihtiyacını gidermek için otçul hayvanları öldürüp yemekde etik değil.:)
Bu deneyler sonucunda koyunları yemek zorunda olmadan B12 ihtiyacımızı karşılamış oluruz.
İlk koyunlar nasıl oluştu ? Bunu bilim nasıl açıklıyor? Var olandan karıştırıp yapmak .
Sevgiyi nasıl gösteriyor? Yani soyut kavramları bilim deney yapmadan nasıl açıklıyor? Sevgiyi görmüyorsunuz dokunamiyorsunuz.

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Bu sana göre böyle işaret ediyor, neden böyle işaret ettiğinin psikolojik yönünü araştırırsan belki bu işaretin yönü değişebilir, kendin de kendine şaşırabilirsin. Zira ateistlerin de bir zamanlar dindar olduğunu hatırlatayım.
Size göre nasıl?

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Ben bu siteye karşı açık olduğum için arada herhangi bir ikilem bırakmayalım

Kişisel olarak yaşam boyu neler olup bittiğini anlamaya çabaladım. Kendi eriştiğim/algıladığım biçimiyle ne düşündüğümü daha önce de hepimizle paylaştım ama tekrardan açacak olursam.

Bana göre bir ilk yaratıcı -yoktan varedici- olanaklı değil. Bunun dışında gerçeğimizde üç büyük Ortadoğu dini var. Bunu da sorguladım. Sonuç olarak ben ve benim gibiler Sitchin gibi düşünüyoruz. Yani biz ilkel bir biçimde dünyada yaşarken gökten birileri geldi aramıza indi ,yeryüzünde bir kaos oldu, bir şeyler oldu ve onlara sonra tanrı dedik ve bu dinler oluştu.

Sizin dediğinizin bir benzerini ben dönüp bilimsel ateizmle ilgilenenlere yazdım. Yani onlara dedim ki; tamam ben de filozofik olarak inceledim ve bana göre de varlığın aşkın bir ilk yaratıcısı olamaz ama yeryüzünde üç büyük din var ,kaos var şimdi ateş olmayan yerden duman çıkar mı,? Bunlar tarihin parçası ve insanlığın hafızası, bunlara eski insanların hayalgücü deyip kurtulamıyoruz varlıklarını sürdürüyorlar. Bunu yazıyorum.
Hepsi geveliyor.

Yani bana göre dindarlarda ateistlerde aynı değirmenin suyıu. Her ikisi de gerçeklerle ilgilenmez ve her ikiside bir yalanın ikiyüzüne tutunmuştur.

Tanrı aradım ben. "İlahlar" dediğiniz varlıkların gökyüzünde olduğunu düşünüyorum. Onalra göre, güç teknoloji farkı vb anlamında neredeyse hayvan gibi olduğumuzu/kaldığımızı düşünüyorum.

Sahibini arayan köpekler gibiyiz.
Doğa da olsaydık başıboş kurtlardık.
Peki o gökten gelen birileri nasıl oluştu ?
Sizin inandığınız şekilde olsa bile bir başlangıç noktasının olması gerekmez mi ? Farzedelim ki öyle ,peki onlar nasıl var oldu ?

T

TENTEN

Ziyaretçi
İlk koyunlar nasıl oluştu ? Bunu bilim nasıl açıklıyor? Var olandan karıştırıp yapmak .
Sevgiyi nasıl gösteriyor? Yani soyut kavramları bilim deney yapmadan nasıl açıklıyor? Sevgiyi görmüyorsunuz dokunamiyorsunuz.
sevgi nesne değil nesne olan canlının eylemidir.
Sevgiyi eylemlere göre ölçüyoruz.
Vatan sevgisi olmayan kendini vatanını korumak için eyleme geçmez.
Sevmeyen anne çocuğuna bakmaz.
Sevmeyen eşini aldatır.
Et sevmeyen et yemez.
Örnekler çoğaltılabilir.

Motor gücünü görmüyoruz.
Motor miline bağlı dinamometre ile ölçüyoruz.

Yerçekimini görmüyoruz gravimetre ile ölçüyoruz.
Bilim şimdilik ilk koyunun nasıl oluştuğunu bilmiyor.
Genetik dizilimlerini ölçerek tahminlerde bulunabilir.Ortak ata akraba türler vb gibi.

• Beğen
Tepkiler: phi

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
sevgi nesne değil nesne olan canlının eylemidir.
Sevgiyi eylemlere göre ölçüyoruz.
Vatan sevgisi olmayan kendini vatanını korumak için eyleme geçmez.
Sevmeyen anne çocuğuna bakmaz.
Sevmeyen eşini aldatır.
Et sevmeyen et yemez.
Örnekler çoğaltılabilir.

Motor gücünü görmüyoruz.
Motor miline bağlı dinamometre ile ölçüyoruz.

Yerçekimini görmüyoruz gravimetre ile ölçüyoruz.
Bilim şimdilik ilk koyunun nasıl oluştuğunu bilmiyor.
Genetik dizilimlerini ölçerek tahminlerde bulunabilir.Ortak ata akraba türler vb gibi.
Bilim ilk koyunun nasıl oluştuğunu bilmiyor.
Bu da şunu gösterir mi? Bilmediğimiz herşey yok hükmünü taşıyabilir.
Ortak ata akraba türler ne derseniz deyin ilk olanı nasıl oluştu. Bütün bunlar kendi kendini mi var etti?
Bir resim görseniz kim yaptı bu resmi dersiniz. Çünkü resmin bir yapanı olduğunu bilirsiniz.
Kainat ,uzay ,insanlar,hayvanlar ne varsa .... Bu resmi yapan yok mudur yani !

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Peki/pekala
O
gökten
gelen
birileri
nasıl
oluştu

Peki/pekala
O -- o olmayan -- anti
gökten -- yerdne -- gökolmayan
gelen --giden -- gelmeyen
birileri --- birileri olmayan --çokları
nasıl --- ne asıl --aslında --- ilk asıl? -- asıl olmayan ne? sahte
oluştu -- ol, -- olu-iş/oluş -- olma -- antiolma, anti oluşma -oluşmama

oluşarak

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Peki/pekala
O
gökten
gelen
birileri
nasıl
oluştu

Peki/pekala
O -- o olmayan -- anti
gökten -- yerdne -- gökolmayan
gelen --giden -- gelmeyen
birileri --- birileri olmayan --çokları
nasıl --- ne asıl --aslında --- ilk asıl? -- asıl olmayan ne? sahte
oluştu -- ol, -- olu-iş/oluş -- olma -- antiolma, anti oluşma -oluşmama

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Sizin inandığınız şekilde olsa bile bir başlangıç noktasının olması gerekmez mi ? Farzedelim ki öyle ,peki onlar nasıl var oldu ?

bizim inandığımız-- subjektif
başlangıç noktası bitiş noktasıyla çelişir, nokta nokta olmayanla çelişir, başlangıç bitişe çelişir
olması gerekir bir varsayımdır ve olamması gerekir derim yeterli mi?

farzedelim ki/varsayalım ki

onlar ney? onlar olmayan ney?

onlar olmayanlar onlara dönüştü diyorsun

varolma yokolma ile çelişir

oldu di'li geçmiş zamandır ve geçmişte olma gelecekte olmama ile çelişir

var-oldu demek yoktu ve bunlar sonradan zaman içinde ve ama geçmişte yokken yoktan varoldu demektir
Biz yoktan bir şey varoldu demiyoruz onu siz diyorsunuz o halde kendi çelişkinizi kendiniz çözün derim

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
peki onlar nasıl var oldu ?

Biz varoldu demiyoruz
Niye varolsun yok muydu?
yok muydu ki varolsun?

varolma yokolma ile çelişir

Yok kavrrmını incele
Bugün güneş yok
Kardeşim yok gitti
Arabamın anahtarı yerinde yok
Köpeğim artık yok on yıl önce öldü

Yok kavrrmını incele
Bugün güneş yok (vardı buradaydı ve var ama başka yere gitti) (yer değişştirdi)
Kardeşim yok gitti (vardı buradaydı ve var ama başka yere gitti) (yer değişştirdi)
Arabamın anahtarı yerinde yok( vardı buradaydı ve var ama başka yere gitti) (yer değişştirdi)
Köpeğim artık yok on yıl önce öldü (vardı geçmişte ama şu an yok biçim değiştirdi)

İyi bakarsa yok kavramı varolan şeyleri işaret eder
Bir kaç şey şey belirtir
burada olmama ,şimdi de ve bu zamnda olmama ,biçim form değiştirme

Efruz

Yeni Üye
13 Ocak 2021
122
18
18
Yani reenkarnasyon mu diyorsunuz ? İnsandı biçim değiştirdi köpek mi oldu diyorsunuz?
Peki bu
"Biz varoldu demiyoruz
Niye varolsun yok muydu?
yok muydu ki varolsun?"

Dünyanın bilimsel oluş aşamalarıyla çalışmıyor mu?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
@Efruz,
peki onlar nasıl var oldu ?

Bugün güneş yok
Kardeşim yok gitti
Arabamın anahtarı yerinde yok
Köpeğim artık yok on yıl önce öldü

güneş
Kardeşim
arabamın anahtarı
Köpeğim

Nasıl varoldu?

hiçbiri yok değildi

nasıl varolduklarını bak gör
nasıl yokolduklarını bak gör- antidir/aynıdır ,aynı sistem

Temelin aynı sistem fıkrasını biliyor musun?;

güneş
varolan şeylerin güneşe dönüşmesiyle varoldu aslında varolmadı
bir nebula onu doğurmuş olmalı ya da ona benzer bir şey

arabamın anahtarı
kimin yaptığı önemli değil aarabanın anahtarının tüm maddesi var ve yok değildi bunu anladın mı?
arabanın anahtarını insan yarattı ama onu yokluğun cevherinden belirtmedi bunu anladın mı?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Yani reenkarnasyon mu diyorsunuz ? İnsandı biçim değiştirdi köpek mi oldu diyorsunuz?
Peki bu
"Biz varoldu demiyoruz
Niye varolsun yok muydu?
yok muydu ki varolsun?"

Dünyanın bilimsel oluş aşamalarıyla çalışmıyor mu?

Bu denilen, tam anlamadım.
Denen banaysa açar mısın?
Anlamadım

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular